Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo
Korisničko ime
Lozinka

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.06.2012., 16:06   #1
dildo
kukuriku banda

dildo Avatar

Registracija: Jan 2010.
Trgovački centar Billa - izbjegavati!

Evo baš jučer kupio tunu rio mare i istekao rok prije 3 tjedna. (20.05.2012)
Cijena nešto jeftinija, ali ne puno. Prozvode par mjeseci pred istekom roka trajanja u USA prodaju 90% jeftinije, a ovdje imamo slučaj 20% jeftinije se prodaje proizvod kojemu ne da ne predstoji još mjesec-dva nego je još i pokvaren.
Sramota. Samo u našoj bananiji.

U biti svugdje paziti na akcijama šta kupujete.
Ja od sad na svaki proizvod šta kupim u bilo kojem trgovačkom centru gledam rok trajanja. majke mi..
dildo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2012., 17:38   #2
Topla piva
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2011.
U cemu je problem? Odes tamo kazes sto te muci i zamjenis.
Nisu oni cijepljeni protiv pogresaka
Topla piva is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2012., 18:59   #3
homosapiens
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2005.
Quote:
dildo kaže: Pogledaj post
Cijena nešto jeftinija, ali ne puno. Prozvode par mjeseci pred istekom roka trajanja u USA prodaju 90% jeftinije, a ovdje imamo slučaj 20% jeftinije se prodaje proizvod kojemu ne da ne predstoji još mjesec-dva nego je još i pokvaren.

Ja od sad na svaki proizvod šta kupim u bilo kojem trgovačkom centru gledam rok trajanja. majke mi..
Je vidio sam tu Tunu tamo na akciji

Tako sam prošle godine kupio King sladoled u Bili isto istekao rok valjanosti, pa sam poslao mail prigovor u centralu bile nakon čega su me zvali da mi se zahvale na ukazani propust i da ću dobiti košaricu proizvoda u znak zahvalnosti
homosapiens is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2012., 19:14   #4
p555
Registrirani korisnik

p555 Avatar

Registracija: Oct 2008.
Da, nažalost treba paziti jer i ja sam često puta na policama raznih trgovačkih centara naišao na proizvode koji su tek neznatno sniženi a rok trajanja im je još samo jedan dan ili već istekao

Zanimljivo da u Lidlu još nisam na tako nešto naišao, mislim da oni dosta paze na te rokove i daju obično po 2 tjedna do 10 dana prije isteka sniženje 30%.

A posebno treba paziti kod proizvoda koji su skupi i slabo ili nikako se prodaju (npr. navedeni Rio mare i King) jer ih baš i daju na "akciju" zato jer im rok istječe.
p555 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 19.06.2012., 21:33   #5
Shark Fighter
Registrirani korisnik

Shark Fighter Avatar

Registracija: Jun 2012.
Ako je jedan dan ili isti dan do isteka... sve je regularno. To je posve normalno da se takvi proizvodi stavljaju na akciju pa vi sami ocijenite kada ćete i kako ga upotrijebiti.
Inače, ako se ne varam... na proizvodu piše: upotrebljivo najmanje do ili tako slično pa ovisno o proizvodu ga možete upotrijebiti i znatno poslije isteka roka.
Ja recimo pivu popijem bez problema i dva mjeseca nakon isteka roka dok, naravno, treba pripaziti na mliječne i mesne proizvode.
Shark Fighter is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 09:26   #6
Kerefek76
Registrirani korisnik

Registracija: May 2008.
Quote:

Ne dramatiziraj. Ta tuna bi preživjela i nuklearni rat. Toliko je puna žive i ostalih teških metala da se nema što pokvariti, što misliš otkuda onaj metalni okus?
I uostalom piše "najbolje upotrijebiti do" što znači da ako je pravilno uskladištena može trajati tri puta više od roka (konzerve su prilično izdržljive).
Kerefek76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 10:00   #7
dildo
kukuriku banda

dildo Avatar

Quote:
Kerefek76 kaže: Pogledaj post
Ne dramatiziraj. Ta tuna bi preživjela i nuklearni rat. Toliko je puna žive i ostalih teških metala da se nema što pokvariti, što misliš otkuda onaj metalni okus?
I uostalom piše "najbolje upotrijebiti do" što znači da ako je pravilno uskladištena može trajati tri puta više od roka (konzerve su prilično izdržljive).
kakve živa te spopala, toga možda ima u onim jeftinim tajlandskim tunama..
ovo je rio mare.
Nije bitno što po tebi može trajati dulje, roba kojoj je istekao rok se ne smije prodavati.
A u nekim normalnim državama kad uskoro ističe rok i to ne za dan dva, nego neki kraći ali razumni rok u kojima ljudi to mogu potrošiti, daje se s ogromnim popustima, pod tim mislim do 90%.
Samo ovdje imamo slučaj da trgovački centri građane prave budalama stavljanjem isteklih proizvoda ili proizv. kojima ističe rok za dan dva i prodaju ih i to za max 30-40%. Rađe će baciti.
I dok imaju ovakve kupce kojima je sve ok, nije ni čudo da nas prave budalama. Vani bi propali davno.
Ovdje im je slab promet zbog krize i jer su digli cijene, a bit će im još slabiji jer se služe prljavim trikovima da privuku naivce na nekim nazovi "akcijama"
dildo is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 10:15   #8
Kerefek76
Registrirani korisnik

Registracija: May 2008.
Quote:
ovo je rio mare.
Nije bitno što po tebi može trajati dulje, roba kojoj je istekao rok se ne smije prodavati.
A u nekim normalnim državama kad uskoro ističe rok i to ne za dan dva, nego neki kraći ali razumni rok u kojima ljudi to mogu potrošiti, daje se s ogromnim popustima, pod tim mislim do 90%.
Samo ovdje imamo slučaj da trgovački centri građane prave budalama stavljanjem isteklih proizvoda ili proizv. kojima ističe rok za dan dva i prodaju ih i to za max 30-40%. Rađe će baciti.
I dok imaju ovakve kupce kojima je sve ok, nije ni čudo da nas prave budalama. Vani bi propali davno.
Ovdje im je slab promet zbog krize i jer su digli cijene, a bit će im još slabiji jer se služe prljavim trikovima da privuku naivce na nekim nazovi "akcijama"
Čitao sam davno neko istraživanje da smo pilično "bedasta" nacija što se tiče kupovanja. Ne čitamo deklaracije, rokove trajanja, sastav, ne razlikujemo robne marke od proizvođača, ne bunimo se i sl.
Kakvi kupci takvi trgovci i ja se tu ništa ne čudim. Dokle god većina ljudi bude i dalje "bedasta" dotle će i trgovci biti takvi. Ja pazim i nailazim na svakakva sranja i više se uopće ne nerviram radi toga. Moj savjet ti je da budeš zapravo sretan to što si vidio rok trajanja jer to znači da paziš.
Što se tiče tune Rio Mare, to ti je isto smeće kao i sva ostala tuna. Ne nasjedaj na tu robnu marku jer to je porez na budale. Oni samo stave bolji komad tune u konzervu a ostali dobiju one mrvice od rezanja ili lošije komade (uvjetno rečeno lošije jer radi se samo o estetici). Hoću reći da je to ISTA tuna kao i ove u konzervama jeftinijih marki a to je tuna iz uzgajališta. Ulovljena tuna ide drito u ribarnice ili restorane a nikada u konzervu jer je to preskupo. Radije uštedi koju kunu i kupi normalnu konezrvu tune umjesto te precijenjene fensi šmensi rio mare.
Kerefek76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 10:58   #9
Francisco
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
Quote:
p555 kaže: Pogledaj post
Zanimljivo da u Lidlu još nisam na tako nešto naišao, mislim da oni dosta paze na te rokove i daju obično po 2 tjedna do 10 dana prije isteka sniženje 30%.
slažem se... po ovom pitanju svaka čast lidlu.
Koliko sam primjetio još i plodine paze na te rokove trajanja, dok spar i konzum ne paze.

s druge strane konzerve tune imaju rok trajanja od nekoliko godina !!! Evo gledam sad doma, mirelina vrijedi do 07/2016 !!
Koje govno je onda deBilla kupila i tu plasirala na tržište?
Nekako ne vjerujem da im je ista 4-5 godina stajala na policama!

s druge strane autoru topica... dobro ti kerefek kaže za tunu...
ako baš hoćeš komad tune tj. filete a ne "tuninu kašu" potraži tunu od "mirele"... dođe cca 12kn 100g, po meni najkvalitetnija na tržištu za ok cijenu.
Francisco is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 11:23   #10
dildo
kukuriku banda

dildo Avatar

Quote:
Francisco kaže: Pogledaj post
slažem se... po ovom pitanju svaka čast lidlu.
Koliko sam primjetio još i plodine paze na te rokove trajanja, dok spar i konzum ne paze.

s druge strane konzerve tune imaju rok trajanja od nekoliko godina !!! Evo gledam sad doma, mirelina vrijedi do 07/2016 !!
Koje govno je onda deBilla kupila i tu plasirala na tržište?
Nekako ne vjerujem da im je ista 4-5 godina stajala na policama!

s druge strane autoru topica... dobro ti kerefek kaže za tunu...
ako baš hoćeš komad tune tj. filete a ne "tuninu kašu" potraži tunu od "mirele"... dođe cca 12kn 100g, po meni najkvalitetnija na tržištu za ok cijenu.
Ma ja ni ne jedem puno te rio mare nego je povremeno kupim, inače jedem Eva filete u ulju 116g.

A kakva je ta mirela jel to tuna iz Hvatske? I gdje se prodaje?
Koliko vidim na njihovim stranicama nema nigdje tune.
Ne bi htio tajlandsku kupovati.
dildo is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 11:56   #11
Francisco
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
Mirela je iz Hrvatske! A ako se ne varam Eva je iz španjolske...
Ja je kupujem u plodinama, za ostale centre neznam
...mislim da nema dugo od kada se pojavila u prodaji jer je prije nisam viđao!
Francisco is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 12:24   #12
dildo
kukuriku banda

dildo Avatar

Quote:
Francisco kaže: Pogledaj post
Mirela je iz Hrvatske! A ako se ne varam Eva je iz španjolske...
Ja je kupujem u plodinama, za ostale centre neznam
...mislim da nema dugo od kada se pojavila u prodaji jer je prije nisam viđao!

Aj pogledat ću plodine, fala na info.

našao sam za evu neko je rekao prije na forumu:
"okrugla EVA je iz ESP, a ostala EVA je iz našeg mora Jadrana i to iz kaveznog uzgoja. Uglavnom tuna je jako polovljena i neke vrste tuna su na pragu izumiranja, a konstatacija da tuna sadrži malo žive i ne preporučuje se trudnicama je točno - to se odnosi na tunu iz Tajlanda ( a to je K+ tuna)

Zadnje uređivanje dildo : 20.06.2012. at 12:32.
dildo is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 13:39   #13
Alfa-Forex
Registrirani korisnik

Alfa-Forex Avatar

Registracija: May 2012.
Quote:
p555 kaže: Pogledaj post
Da, nažalost treba paziti jer i ja sam često puta na policama raznih trgovačkih centara naišao na proizvode koji su tek neznatno sniženi a rok trajanja im je još samo jedan dan ili već istekao

A posebno treba paziti kod proizvoda koji su skupi i slabo ili nikako se prodaju (npr. navedeni Rio mare i King) jer ih baš i daju na "akciju" zato jer im rok istječe.
Ma i to je malo, par dana pred istek 30%. Za većinu proizvoda to nije problem, ali za meso recimo bi trebalo dati više.
Old 20.06.2012., 14:01   #14
Garofeeder
Registrirani korisnik

Garofeeder Avatar

Registracija: Jul 2009.
Quote:
Aa konstatacija da tuna sadrži malo žive i ne preporučuje se trudnicama je točno - to se odnosi na tunu iz Tajlanda ( a to je K+ tuna)
Najbogatija zivom je mediteranska tuna
Garofeeder is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 15:55   #15
FileExplorer
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2008.
Quote:
Kerefek76 kaže: Pogledaj post
Čitao sam davno neko istraživanje da smo pilično "bedasta" nacija što se tiče kupovanja. Ne čitamo deklaracije, rokove trajanja, sastav, ne razlikujemo robne marke od proizvođača, ne bunimo se i sl.
To da su nasi kupci "nesavjesni" je savrseno tocno, zato i kupuju stvari po previsokim cijenama.
No malo mi je cudno to sto na tvojoj rio mare konzervi pise "rok trajanja". Ja sam svoju kupio u EU i na njoj pise (na vise jezika) "preporuca se upotrijebiti do...". Dakle ne rok trajanja nego preporuka do kojeg datuma konzumirat. Mislim da se ovdje samo radi o nesretnim prijevodima i da nemas razloga brinut. Konzerve bi trebale dugo trajat.
FileExplorer is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 19:02   #16
homosapiens
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2005.
U vojsci 1998 sam jeo konzerve sardina sa pečatom JNA iz 1976god. i bile su odlične.

Čak smo se takmičili tko će uspjeti naći što stariju konzervu :-)
homosapiens is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 21:00   #17
Shark Fighter
Registrirani korisnik

Shark Fighter Avatar

Registracija: Jun 2012.
Quote:
ovo je rio mare.
Nisi u pravu, kolega. Idi u bilo koju Billu u Austriji i gledaj proizvode na akciji sa naljepnicama na njima. Od 25-50% maksimalno i to budu proizvodi koji stoje na policama do samog tog datuma, a često se zalomi da uslijed nebrige (možda i namjere (?)) ostanu i koji dan duže.
Shark Fighter is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 21:28   #18
hasnfefer
Bike rider

hasnfefer Avatar

Registracija: Jan 2009.
Quote:

Vrati se natrag, i dobiti ćeš drugu
Ja stalno kupujem u Billi, i nisam nikada naišao na ništa pokvareno. Jednom sam ne gledajući uzeo sir koji je netko otvorio, vratio sam ga natrag, i zamjenio.

Uglavnom, konzerve se ne kvare samo tako, naravno treba jako paziti, sigurno je sigurno.
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 21:45   #19
filter
Registrirani korisnik

filter Avatar

Registracija: Oct 2008.
ako je proizvod pred istekom roka valjanosti ili ako je rok za preporuku konzumcije prosao bilo bi posteno to kupcima napomenuti.
za svako sr. od makar i par lipa stave jumbo plakat "SNIŽENO" iznad proizvoda. pa neka budu posteni i napisu zasto.

napase covjeka em jede tunu punu zive. em sta se buni. pa neka se buni njegovo pravo.

dildo@
poslikaj tu tunu s racunom i napravi isto sta i homosapiens nek te nagrade makar kosaricom svojih proizvoda. samo provjeri rok trajanja
filter is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 21:51   #20
leeloo27
Moderator

leeloo27 Avatar

Registracija: Jun 2009.
Evo mi smo nedavno tamo kupili roštilj kobasice, nije im bio istekao rok trajanja al kad smo ih otvorili i počeli peči jako su čudno mirišale tako da su na kraju završile u kanti za smeće jer se nisam usudila to ni mačkama dati. I bila je nažalost nedjelja pa nit smo vratili nit smo im navukli sanitarnu.
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja