Mislim da bi morala dobro razmisliti da se sjetim gdje mi je uopće pegla...Prvu robicu joj je moja mama opeglala i to bi bilo to,robu dobro rastegnem,složim i u ormar.
A što se tiče parkiča,moja puže več preko 4 mjeseca,tek je sad počela prohodavati.Puzala je gdje god je stigla,imam nekoliko pari hlačica baš za puzanje,koje btw sad več imaju rupe na koljenima,i bila je svuda...Po terasama,parkičima,glavno da mjesto nije prometnoMislim da u suprotnom nebi ni ja nikad vidjela sunca,divim se djeci koju je moguče u toj fazi zadržati na rukama ili u kolicima....
Kad se već spominje učenje pijenja na bocu i čašu kad bi dijete trebalo samostalno jesti žlicom?
Moj ima 16 mjeseci i baš i ne pokazuje interes za žlicu u smislu hranjenja (samo miješanje po posudama i lupanje). S obzirom na to da inače zeza s hranom baš mi se i nije dalo forsirati jer tek onda neće ništa jesti (a ne ide u jaslice). Jede on sam ovo što može držati u ručici. Da ga ipak probam malo potaknuti? Kad su vaša djeca počela jesti samostalno?
Kad se već spominje učenje pijenja na bocu i čašu kad bi dijete trebalo samostalno jesti žlicom?
Moj ima 16 mjeseci i baš i ne pokazuje interes za žlicu u smislu hranjenja (samo miješanje po posudama i lupanje). S obzirom na to da inače zeza s hranom baš mi se i nije dalo forsirati jer tek onda neće ništa jesti (a ne ide u jaslice). Jede on sam ovo što može držati u ručici. Da ga ipak probam malo potaknuti? Kad su vaša djeca počela jesti samostalno?
Moja je vec oko godine dana pocela odbijati hranjenje, tj dozvoljava da ju se hrani samo ako se radi o necem kasastom (npr kupovna vocna kasica, jogurt), a rucak jede sama, jer ako naleti na neki komadic dok ju hranis strasno se uvrijedi i nece dalje jesti Tak da sam joj neko vrijeme miksala rucak, a onda mi je to postalo bezveze s obzirom da nije vise tak mala.
Rucak joj stavim na tanjuric i onda ona sama jede- rukama, sa zlicom joj bas ne ide pa nit ne forsiram. Uglavnom sve sta je kasasto joj ja dajem i to lijepo jede a ostalo joj stavim na tanjuric pa sama jede rukama.
to je isto individualno.
moj hoće sam jesti juhe i lina, voće koje je narezano pa pika s vilicom, i to je to. kad je kompletan obrok (ručak), mora ga se hranit.
moja nećakinja je u njegovoj dobi naveliko jela sama, nije dopuštala, a ne da ni danas, da joj itko i pridrži tanjur, kamoli da ju se hrani
a nećak od 4 i pol je tek nedavno počeo jest sam iako i dalje odbija i koristi svo oružje da ga netko nahrani. to mu je problem bio i u vrtiću pa je ostajao gladan
Imam problema sa bebom kaja brzo i nemirno jede pa puno puta zna povratit manju količinu mlijeka,ali nićas je baš puno povratila, možda čak i sve ili je to meni tako izgledalo. Nakon 4 sata pelena je bila puna, puno je piškila,jel to znači da je ipak nešto ostalo u njoj? Baš me zabrinjava to povraćanje, bile jučer na pregledu i dobila je 800g u mjesec dana i pedijatrica ne pidodaje nikakvu važnost tome povraćanju...
Imam problema sa bebom kaja brzo i nemirno jede pa puno puta zna povratit manju količinu mlijeka,ali nićas je baš puno povratila, možda čak i sve ili je to meni tako izgledalo. Nakon 4 sata pelena je bila puna, puno je piškila,jel to znači da je ipak nešto ostalo u njoj? Baš me zabrinjava to povraćanje, bile jučer na pregledu i dobila je 800g u mjesec dana i pedijatrica ne pidodaje nikakvu važnost tome povraćanju...
tak ti i moj ,nekad bljucne,nekad dosta bljucne,već sam bila u panici,ali mali uredno piški i kaka,i lijepo napreduje,i vidim da je dijete zadovoljno
pa vjerojatno pojede previše i višak izbaci
tak ti i moj ,nekad bljucne,nekad dosta bljucne,već sam bila u panici,ali mali uredno piški i kaka,i lijepo napreduje,i vidim da je dijete zadovoljno
pa vjerojatno pojede previše i višak izbaci
To.
mom je upravo samostalno hranjenje povećalo interes za jelo
jednu žlicu sam dala njemu u ruke, drugom sam mu ja davala. prvi kompletan obrok je žlicom sam pojeo sa 14 mjeseci.
sad ima 2 godine, nekad sve pojede sam, nekad ga ja hranim, nekad između. ovisi o njegovoj i mojoj volji
i najviše sam voli jesti juhu, uopće ne kontam zašto s tim da je raspored glavni obrok, pa tek onda juha, inače pojede samo juhu i bude mu dosta hranjenja
Pa eto, jel mi možete vi kojima je to svježe reći kad se to otprilike radi?
Hvala
ja je nikad nisam ni peglala
omekšivač sam počela koristiti kad su imali 3-4mj.
Cure, danas me prijateljica pitala kad sam prestala peglati robicu i kad sam počela stavljati omekšivač i shvatila sam da nemam pojma... zaboravila sam...
Pa eto, jel mi možete vi kojima je to svježe reći kad se to otprilike radi?
Hvala
ja ne peglam, nisam ni prvu bebinu odjecu peglala. omeksivac ne koristim i ne planiram. em je alergen, em volim da beba mirise na bebu, a ne na omeksivac.
moj maleni je tako od rođenja pa do 6mj života... poslje svakog obroka, jel bila cica,boca ili čaj... sve vani. izluđivala sam.
pedijatrica je rekla da ima djece s tim sindromom, kako i zašto neznam, čitala sam u nekoj knjizi starinskoj za dicu, al to je sve "normalno"
maleni jede sam od 1,5god. krajem mj imat će 2, ponekad mu pomognemo, al ako i on nema žlicu nije to posa...
a ja sve peglam, i ponekad koristim omekšivač. tako sam naučila i teško mi se rješit te navike, još ništa nisam stavila u ormar da nije opeglano
odnedavno sam počela muževu radnu robu samo slagat iako mi se jako često dogodi da je opeglam...