"Bile smo kao sestre" meni nekako ne znači " ja sam uvijek bila uz nju i u dobrom i u lošem ,a ona uz mene ne, uvijek me na neki način ponižavala, nikad nije imala vremena za mene i moje probleme, nazvala me kurvom".
Al možda ti je biološka setra zla kučka koja te mrzi, pa nije teško tebi bit poput sestre.
možda sam se pogrešno izrazila, al ok, my bad
ugl, dobila je major odyeb da joj se mislim i sad vrti u glavi, danima me molila da opet budemo frendice (čitaj: dopusti mi da te iskorištavam, pls) srećemo se po gradu i uvijek blene u mene, a mene baš zaboli neka stvar za nju
Ne bih znala, ali pretpostavljam da imaš neke probleme ako si došla do dobi da se udaješ i rađaš djecu (valjda imaš bar 20 ), a jedina osoba koja ti je u životu bila prijateljica je bila loša prijateljica.
Ne bih znala, ali pretpostavljam da imaš neke probleme ako si došla do dobi da se udaješ i rađaš djecu (valjda imaš bar 20 ), a jedina osoba koja ti je u životu bila prijateljica je bila loša prijateljica.
nije mi bila jedina prijateljica al sam je smatrala najboljom (jbga, bila sam slijepa) i nju sam htjela kraj sebe na moj najvažniji i najljepši dan
olajavaju i one mene, moram to negdje izbaciti. I nisu one mene odbacile nego ja njih. Nisu svi isti znam to i svi se mijenjaju. Ja sam osoba na koju društvo neće utjecati i koja će se držati nečega za što mislim da je dobro. Nisam onaj tip koji pada pod utjecaj "kud i svi tu i mali mujo". I baš radi toga sam toliko razočarana i šokirana jer nemogu shvatiti kako netko može biti povodljiv i okrenut život naopako u kratkom periodu i izgubit osjećaj za dobro i loše a pogotovo ne držati do svoje reputacije u društvu općenito. Meni je grozno žao kad sretnem naše poznanike pa me pitaju što je s njima i dal su glasine istinite...jednostavno teško mi je jer nisam ko one i nemogu to shvatiti.
Jesi li ikada probala razmisliti o tome da mozda njoj trenutno pase taj oblik zabave u ovoj fazi. Nije najbolji ispusni ventil, ali cesto se dogodi da babinjanje jednostavno osobi iz nekog razloga dosadi. Pogotovo ako se u pubertetu nije ispucala na taj nacin. Ne odobravam, da ne bi bilo sad dezurnih moralista. No cinjenica je da ispucava energiju i ta faza nece jos dugo trajati.
Dosadila si joj.
Da, ljudi se mijenjaju, prolaze kroz razne faze. Nije lako ni njoj, a nije ni tebi.
To sto ona trenutno tulumari , ne znaci da nema svoj identitet. To joj sad treba. Ispucat ce se. Nije u redu njeo ponasanje prema tebi. Nije u redu tvoje ponasanje prema njoj.
Jesi li mrvicu ljubomorna?
Nije ni fer od tebe sto nju smatras jeftinom kurvastom pijandurom, znas?
Nije bas da si ti sveta.
Nemoj se ljutiti, ne mislim nista lose.
Smatram da postoje dvije strane jedne price i ne mozes tako lako donositi zakljucke.
Vjerojatno si joj dosadila. Budi ljuta, tuzna, usamljena, prihvati, odboluj, kreni dalje. Ima divnih ljudi oko tebe, sigurna sam.
Jesi li ikada probala razmisliti o tome da mozda njoj trenutno pase taj oblik zabave u ovoj fazi. Nije najbolji ispusni ventil, ali cesto se dogodi da babinjanje jednostavno osobi iz nekog razloga dosadi. Pogotovo ako se u pubertetu nije ispucala na taj nacin. Ne odobravam, da ne bi bilo sad dezurnih moralista. No cinjenica je da ispucava energiju i ta faza nece jos dugo trajati.
Dosadila si joj.
Da, ljudi se mijenjaju, prolaze kroz razne faze. Nije lako ni njoj, a nije ni tebi.
To sto ona trenutno tulumari , ne znaci da nema svoj identitet. To joj sad treba. Ispucat ce se. Nije u redu njeo ponasanje prema tebi. Nije u redu tvoje ponasanje prema njoj.
Jesi li mrvicu ljubomorna?
Nije ni fer od tebe sto nju smatras jeftinom kurvastom pijandurom, znas?
Nije bas da si ti sveta.
Nemoj se ljutiti, ne mislim nista lose.
Smatram da postoje dvije strane jedne price i ne mozes tako lako donositi zakljucke.
Vjerojatno si joj dosadila. Budi ljuta, tuzna, usamljena, prihvati, odboluj, kreni dalje. Ima divnih ljudi oko tebe, sigurna sam.
sve je to istina...i znam da je to faza...ali nadam se da ce ju to proci. nisam ljubomorna nego mi je krivo sto si je nasla krivi nacin ispusnog ventila
neka idu van neka se oblace kako zele samo neka izbace tolike kolicine alkohola svakodnevno....toliko su u nekom svom svijetu da se ljudima hvale kako one svaki dan piju i kako su "frajerice" jer im je votka postala kao voda.... zbog gluposti,buntovnistva ili prilagodjavanja drugima ce si unistiti zdravlje a tko zna mozda zivot...alkoholizam je gadna stvar
Jesam li ja ovdje jedina koja smatra kako to nikad nije bilo prijateljstvo dvije dovoljno kompaktne osobe ili what?
Dakle, smiješno je očekivati da ljudi kroz godine prijateljstva ne prolaze kroz faze. Kroz faze prolazi sve što dugo traje... Veza, brak, prijateljstvo, roditeljski odnosi bla bla, ali je poenta da se kroz te faze prođe zrelo i stoički. Mislim, praviti drame i posvađati se na prvu zapreku meni baš ne obećava
Osobe koje imaju približno iste poglede na važne stvari koje se tiču jednog prijateljstva, poznaju osobu sa kojom su prijatelj, što bih ja rekla "znaju šta imaju za stolom", pa sukladno tome pokažu razumijevanje za neke promjene koje budu i prođu. Znači, ja osjetim želju za promjenom, uradim nešto što nije po volji mojoj prijateljici (znači, nema razumijevanja ona za to a niti ja imam da joj približim), nije mi to sjelo, doviđenja. Tako nijedno prijateljstvo ne može dobiti dimenziju. Nijedno.
Osobe koje imaju približno iste poglede na važne stvari koje se tiču jednog prijateljstva, poznaju osobu sa kojom su prijatelj, što bih ja rekla "znaju šta imaju za stolom", pa sukladno tome pokažu razumijevanje za neke promjene koje budu i prođu. Znači, ja osjetim želju za promjenom, uradim nešto što nije po volji mojoj prijateljici (znači, nema razumijevanja ona za to a niti ja imam da joj približim), nije mi to sjelo, doviđenja. Tako nijedno prijateljstvo ne može dobiti dimenziju. Nijedno.
Kompaktni su auti i puderi, ljudi u odnosima mogu biti kompatibilni
__________________ Ako za života strahujemo od smrti,
hoćemo li kad umremo,
strahovati od života, strahovati da se ne rodimo ponovno? (D. A. K.)
moran priznat,po naslovu san misla da se radi o musko zenskon,i vec san se spremala rec a sta si ocekivala
cisto iz iskustva jer su i meni tesko padali ti prekidi prijateljstava od x godina,i dok sa strane muskih razumin,jer su neki kadri biti ti "prijatelji" godinama i kad napokon uvide da od tebe nema kruva,jednostavnu nestanu,kod zena je drukcije jer se pritpostavlja da one ne bi tribale imat nikakav interes u ton prijateljstvu,no jbg,i nije bas tako el.
i ja sna imala frendice,i docin bi prominila misto boravka nestale bi i one,i to ne mojon krivicon jer ja nisan tip osobe koja brise prijatelje i ljude do kojih mi je stalo,usred promine adrese,no jbg eto,neki su naravno ostali,ali u vecini slucajeva je ispalo da su si nasle drugo drustvo,drugi zivotni ritam i tija ne tija,ti tu nestanes.
al nije ni to smak svita,ljudi ne manjka,a poznaju se na djelima,rekla bi vise ovin sadasnjin jer ko su u proslosti bili dobri,a vise to nisu,nema smisla ziviti u toj proslosti.
slazem se stobom da prava prijateljstva mogu prevazić svakakve promjene i ako su takva onda će trajat vječno.
ali,ode nije rič o "normalnim" promjenama nego o odjebavanju,svakodnevnim opijanjem i sličnim stvarima koje nisu normalne. ona je učinila najbolje šta je mogla,pokušala je maknit od takvih, da prostiš, sranja! ali jbg,nije uspilo!
Za mega kobilu: zato da zaključimo-to poglavlje tvog života trebaš ostavit iza sebe,u PROŠLOSTI, a počet živit u SADAŠNJOSTI. ali,živit u punom smislu te riči. kako će se one ponašat,šta će pričat,šta će radit-to apsolutno više nije tvoja stvar niti tvoj problem.
sve je to istina...i znam da je to faza...ali nadam se da ce ju to proci. nisam ljubomorna nego mi je krivo sto si je nasla krivi nacin ispusnog ventila
neka idu van neka se oblace kako zele samo neka izbace tolike kolicine alkohola svakodnevno....toliko su u nekom svom svijetu da se ljudima hvale kako one svaki dan piju i kako su "frajerice" jer im je votka postala kao voda.... zbog gluposti,buntovnistva ili prilagodjavanja drugima ce si unistiti zdravlje a tko zna mozda zivot...alkoholizam je gadna stvar
Nekako sumnjam da se ti brineš za njen potencijalni alkoholizam, droljizam i ostale izme.
Moja najfrendica koju znam 11 godina je imala retardiranu fazu koja je danas i njoj glupa. U toj fazi je napravila par stvari zbog kojih je meni pukao film, pa sam ju otpilila. Nije mi se dalo družit s njom više, nije imalo smisla. Godinu i pol kasnije sam joj se javila i nastavile smo se družit. Izašla je iz retardirane faze i shvatila hrpetinu stvari koje tad nije shvaćala. Zadnje dvije godine smo si superduper, bolje nego ikad prije. Možda i tvoja odraste.
Druga frendica koju znam od osnovne je već jako dugo u retardiranoj fazi, a jedan dio nje je retardiran oduvijek. Samo ja to nisam prije kužila toliko, pa sam tolerirala. Prije 6 mjeseci sam joj rekla bajbaj, nakon 15 godina prijateljstva. Bilo je strašno olakšavajuće, ispunjujuće i ne fali mi niti malo. Trenutak u kojem sa ustala i okrenula leđa je bio jedan od najboljih koje sam ikad doživjela. Ne zajebavam se.
S nekim ljudima se jednostavno raziđeš. S nekima posvađaš. I to je ok.
Ostajanje u odnosima samo zbog nekakvog staža i dugotrajnosti nije ok. Fejk je. I meni se čini da takvi odnosi služe samo da bi se samom sebi i drugima moglo reć da imaš dugotrajne, stabilne odnose.