ima li neko domaci bozicni kruh koji pravi svake godine.. magic,fleming, winona (nema winone u zadnje vrijeme...)..mislim sve sto sam radila po njihovim receptima mije uspjevalo skroz fino..
ha, čuj, na žalost nisam, kolači mi baš ne idu od ruke, al svi drugi recepti koje sam odande skinuo su odlični. osim toga, imaš ispod komentare ljudi koji su probali, pa vidi...
ma dobro... stvar je u tome da talijani za bozic rade bozicni kruh sa suhim vocem i orasima, ljesnjacima... ali i njemci rade bozicni kruh- stollu sa suhim vocem, marcipanom, ljesnjacima, orasima, makom... ako te zanima njemacki bozicni kruh ilitiga stolla, iman par recepata pa ti mogu napisat. za talijanski bozicni kruh nemam recept
njasa kaže: ma dobro... stvar je u tome da talijani za bozic rade bozicni kruh sa suhim vocem i orasima, ljesnjacima... ali i njemci rade bozicni kruh- stollu sa suhim vocem, marcipanom, ljesnjacima, orasima, makom... ako te zanima njemacki bozicni kruh ilitiga stolla, iman par recepata pa ti mogu napisat. za talijanski bozicni kruh nemam recept
hvala ali ne volim bas marcipan i mak, ustvari mogu li se ta dva sastojka izostavit iz recepta ili zamjenit necim drugim - ako da onda pls. napisi. Thx
evo link
ovo mi je frendica, koja tako savršeno kuva, peče, prži, mijesi
Nikad me nije iznevjerila
Ovom prilikom je pozdravljam i ljubim!
Samo nastavi kuvat bipolar
Jedva čekam probati tvoj božićni kruh
Tisina ovaj recept mi je malo prekompliciran uz moj dnevni ritam izrada tako necega mi je gotovo nemoguca - ono premjesivanje 3 puta dnevno se nikako ne uklapa u moj raspored jer sam doma tek oko 17 sati.
Mozda nekom drugom prilikom kad budem imala vise vremena.
Njasa nadam se da ce tvoj recept biti malo manje kompliciran.
Umutiti mast, šećer i jaja (vanil-šećer, narendana korica limuna, naranče...po želji), pa mlijeko i brašno (nemoj zaboraviti kvasac ) naizmjenično dodavati. Tako zamijesiti, dobro izlupati, i pustiti da nadolazi nekoliko puta. Tijesto treba da bude što mekše, tek da se ne lijepi za ruke. Staviti po želji suvice, oprane, i nagrezle u rumu, isjeckane orahe, što već voliš...
Peći kad dobro nadođe u kuglofu, i kad dobro uhvati boju, pokriti folijom da mnogo ne potamni.
Ja volim da se premaže medom kad se ispeče, super bude korica.
500 g brasna
1 kesica praska za pecivo
500 svjezeg sira
2 jaja
150 g secera
1 kesica vanilja secera
mrvu soli
4 EL suvica
4 EL kandiranog voca
secera u praku
zagrijat pecicu na 190. pomisat brasno sa praskom za pecivo i sirom, jajima secerom v. secerom, soli i kandiranim vocem. umisit (prvo mikserom pa rukama ) u cvrsto tjesto. ostavit da miruje 30 min. formirat stollu (na linku kojem sam ti dala mozes vidit kako izgleda. ka struca kruva, malo razvaljaj valjkom tjesto i onda jednu trecinu tjesta samo prebacis na drugu trecinu, znaci jedan dio je deblji a drugi je tanji). stavit na skrovadu bakpapira i pec 60 minuta. kad se oladi posut secerom u prahu. moze se odma jest, ali ti ja svjetujem da je stavis u neku posudu najmanje sedmicu dana. bude super!!!! a mozes po zelji stavljat nugata, cokolade, mlivene ili u komadima bajame, orahe, suve smokve...