Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Biciklizam
Korisničko ime
Lozinka

Biciklizam Na dva kotača uokolo

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.10.2012., 21:39   #1
Xenon
Registrirani korisnik

Xenon Avatar

Registracija: Mar 2008.
Za bicikliste; skela Medsave ne vozi više - ipak je proradila :)

Navodno ne vozi do daljnjega, objašnjenja nema.

Vrijedi za sve, dakle auti, traktori, bageri, tačke, motori . .
Piše na stupu da skela ne vozi za treće osobe ali nisam si baš to mogao objasniti.

Tak da...ako idete tim putem -nejdite.
Old 02.10.2012., 02:53   #2
Allexis
In Love

Allexis Avatar

Registracija: Dec 2006.
taman sam mislila sutra do zaprešićkih jezera....a ne volim kroz tunel

ima kakve alternative
Old 02.10.2012., 03:29   #3
marq.fcb
Registrirani korisnik

marq.fcb Avatar

Quote:
Xenon kaže: Pogledaj post
Navodno ne vozi do daljnjega, objašnjenja nema.
objašnjenja ima

http://www.radiosamobor.hr/novosti.p...a-ne-vozi.html
Old 02.10.2012., 16:16   #4
perogabud
Registrirani korisnik

perogabud Avatar

Registracija: Jun 2011.
Quote:
Allexis kaže: Pogledaj post
taman sam mislila sutra do zaprešićkih jezera....a ne volim kroz tunel

ima kakve alternative
imas, blatnjavi put uz savu od podsuseda (prodjes kroz parking iza zeljeznicks stanice pa kraj nogometnog igralista) ili u podsusedu odes gore preko brda i spustis se na ono krizanje u podsusedskom jarku di se ulazi u zapresic. a treca alternativa ti je preko cateza s time da imas i u catezu skelu pa mozes usparat par km da ne ides na brezice
perogabud is online now  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 02.10.2012., 20:36   #5
hasnfefer
Bike rider

hasnfefer Avatar

Registracija: Jan 2009.
Quote:
marq.fcb kaže: Pogledaj post
Je je. stvarno dobro objašnjenje. Čak moram priznati da je onaj komentar sa otkidanjem skele i zaglavljivanje u hladnjaku reaktora uvjerljiviji
Odgovori s citatom
Old 02.10.2012., 23:17   #6
perogabud
Registrirani korisnik

perogabud Avatar

Quote:
hasnfefer kaže: Pogledaj post
Je je. stvarno dobro objašnjenje. Čak moram priznati da je onaj komentar sa otkidanjem skele i zaglavljivanje u hladnjaku reaktora uvjerljiviji
je, bas je uvjerljiv komentar. jedino da nek pocne nekim cudom usisavat savu i promijenit joj smjer toka
perogabud is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2012., 01:40   #7
Allexis
In Love

Allexis Avatar

Quote:
perogabud kaže: Pogledaj post
imas, blatnjavi put uz savu od podsuseda (prodjes kroz parking iza zeljeznicks stanice pa kraj nogometnog igralista) ili u podsusedu odes gore preko brda i spustis se na ono krizanje u podsusedskom jarku di se ulazi u zapresic. a treca alternativa ti je preko cateza s time da imas i u catezu skelu pa mozes usparat par km da ne ides na brezice
jel to ovaj put koji sam iscrtala žutim točkama

Old 03.10.2012., 01:55   #8
perogabud
Registrirani korisnik

perogabud Avatar

Quote:
jel to ovaj put koji sam iscrtala žutim točkama
da. i ide skroz do zeljeznickog mosta preko krapine. prodje se ispod njega i onda put vodi na staru cestu kraj autootpada u zapresic. al put je fakat prepun blata, a i sikara je. tu i tam neko pokosi, al to je svake prijestupne.
perogabud is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2012., 02:26   #9
Allexis
In Love

Allexis Avatar

da, našla sam na karti most i cestu direktno do jezera....al sad me brine da nije previše blatnjavo (kiša) i zapušteno/zaraslo pa da se ne može proći...šteta da ne naprave bike stazu tuda...

prošli put sam išla nekim putem uz savu do skele i na kraju ispalo toliko zaraslo, šikara, da sam se morala vratiti nazad...

uzet ću onda ovaj put preko podsusedskih brda...jedva čekam da skela bude opet otvorena, volim se voziti zaprešićkim krajem, a preko skele najbrže dođem do tamo...
Old 03.10.2012., 03:10   #10
Električni
Registrirani korisnik

Električni Avatar

Registracija: May 2012.
Quote:
...
uzet ću onda ovaj put preko podsusedskih brda...jedva čekam da skela bude opet otvorena, volim se voziti zaprešićkim krajem, a preko skele najbrže dođem do tamo...
I gore ti je sad sigurno blato.
Već sam pisao o putu preko podsusedskih brda pa evo c/p da znaš što te očekuje:

Taj dio je moguće preći s biciklom ali to je 100 puta više zafrkancije nego voziti po razrovanom nogostupu Bologne.
Kao prvo, ne može svatko svladati taj uspon s biciklom. Na par mjesta nagib je 15-20%.
Kao drugo, asfaltirana cesta prestaje kod odašiljača i dalje prema Zaprešiću vodi samo jedan zemljani put koji se na ulazu u šumarak pretvara u najobičniju grabu kroz koju bi jedino MTB možda mogao proći.
Treće, kod prvih kuća je opet asfaltirana cesta ali u jako lošem stanju i pod velikim nagibom tako da se tu mogu spuštati samo oni koji imaju povjerenje u svoje kočnice i snagu stiska ruku.
Također, ne preporučujem zadržavanje kod odašiljača jer kad sam ja tamo bio prvi puta, ubola me pčela iz obližnjih košnica. Ravno ispod oka.
Električni is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2012., 04:07   #11
Allexis
In Love

Allexis Avatar

onda otpada i taj put...htjela sam prijateljice voditi na zaprešićko jezero, jer nisu nikad bile biciklima izvan zg-a...a nedavno su kupile nove bicikle koji bi mogli i van grada (dosad su imale torpedo bicikle)...htjela sam neku laganu rutu, da ne odustanu na pola puta...al ne sviđa mi se baš preko bolonje i tunela s njima...

možda najbolje da promijenim i uzmem onu rutu do samobora preko orešja, medsave, celina...i odemo na kremšnite

jedna ima felt ht, pa sigurno može po makadamu...druga ima fuji crosstown, pa me zanima jel bude i to moglo ovom rutom ili je samo za asfalt...nekako su mi tanke gume...ili sam ja navikla na svoje traktore

btw. a ja mislila jednom lijepo na piknik kod odašiljača
Old 03.10.2012., 05:15   #12
zacky
Once Upon a Time

Registracija: Aug 2007.
Ma ja sam ionako otisao preko Save u Brezicama ili di vec ne znam vise,nisam htio platit za to!
Ma znam da sam i u Sloveniji izbjegao njihovu skelu,ali tam sam otisao do Brezica!
Cak sam razmisljao da pregazim Savu,ali nije bila tak plitka,i dosta je brza,
tak da sam odustao!
Morao bi plivat pa bi sve smocio,plus sto bi mi trebao nekakav trupac za bicikl!
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2012., 15:44   #13
vlejd
bicpop

vlejd Avatar

Registracija: Aug 2007.
Da bi došla do Zaprešića postoji put koji ide skoro doslovno "preko tunela" (Aleja Seljačke bune), za razliku od ovog opisanog vrlo strmog i blatnog puta koji ide preko Jagodišća (odašiljač, Meglenjak, Jarek Gornji). Kod auto-salona prije tunela skreni uz potok i gore u brdo, usporedno s Bolonjem, držeći se smjera ravno-lijevo. Uspon je lagan i nema ga puno. Opisani strmi put počinje kad prođeš teniske terene ako skreneš desno na jednom mjestu gdje je cesta stvarno zastrašujuće strma na prvi pogled. Umjesto tim putem, pičiš ravno i nakon 1-2 hupsera i lagana spusta završiš na kraju ulice. Prođeš pored zadnje kuće samo ravno, prođeš zaraslim asfaltnim puteljkom i kroz šiblje se spustiš na Bolonju, tj. nogostup. Nisam bio zadnjih mjeseci, ali mislim da se može proći bez problema i da nije previše zaraslo, ali budi spremna da možda jest pa ćeš morati gurati. Za razliku od puta uz Savu, podloga je pristojna. Kad se spustiš, nalaziš se oko 500-600 metara iza tunela i nastaviš normalno dalje prema križanju, pa kud već trebaš.

Zadnje uređivanje vlejd : 03.10.2012. at 15:49.
vlejd is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2012., 15:51   #14
hasnfefer
Bike rider

hasnfefer Avatar

Quote:
perogabud kaže: Pogledaj post
je, bas je uvjerljiv komentar. jedino da nek pocne nekim cudom usisavat savu i promijenit joj smjer toka
Upravo zato
Quote:
vlejd kaže: Pogledaj post
Da bi došla do Zaprešića postoji put koji ide skoro doslovno "preko tunela", za razliku od ovog opisanog vrlo strmog i blatnog puta koji ide preko Jagodišća (odašiljača). Kod auto-salona prije tunela skreni uz potok i gore u brdo, usporedno s Bolonjem, držeći se smjera ravno-lijevo. Uspon je lagan i nema ga puno. Opisani strmi put počinje kad prođeš teniske terene ako skreneš desno na jednom mjestu gdje je cesta stvarno zastrašujuće strma na prvi pogled. Umjesto tim putem, pičiš ravno i nakon 1-2 hupsera i lagana spusta završiš na kraju ulice. Prođeš pored zadnje kuće samo ravno, prođeš zaraslim asfaltnim puteljkom i kroz šiblje se spustiš na Bolonju, tj. nogostup. Nisam bio zadnjih mjeseci, ali mislim da se može proći bez problema i da nije previše zaraslo, ali budi spremna da možda jest pa ćeš morati gurati. Za razliku od puta uz Savu, podloga je pristojna. Kad se spustiš, nalaziš se oko 500-600 metara iza tunela i nastaviš normalno dalje prema križanju, pa kud već trebaš.
Netko ga tu i tamo pokosi. Ali čak i nepokošen je relativno ugodan za proći, iako ja preferiram cestu zbog toga što sam u par navrata nagazioo staklo, srećom bez posljedica. Doduše, treba se voziti laganije, i gledati, pa nema problema.
Odgovori s citatom
Old 03.10.2012., 19:10   #15
1BikeRider
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2012.
Quote:
vlejd kaže: Pogledaj post
Da bi došla do Zaprešića postoji put koji ide skoro doslovno "preko tunela" (Aleja Seljačke bune), za razliku od ovog opisanog vrlo strmog i blatnog puta koji ide preko Jagodišća (odašiljač, Meglenjak, Jarek Gornji). Kod auto-salona prije tunela skreni uz potok i gore u brdo, usporedno s Bolonjem, držeći se smjera ravno-lijevo. Uspon je lagan i nema ga puno. Opisani strmi put počinje kad prođeš teniske terene ako skreneš desno na jednom mjestu gdje je cesta stvarno zastrašujuće strma na prvi pogled. Umjesto tim putem, pičiš ravno i nakon 1-2 hupsera i lagana spusta završiš na kraju ulice. Prođeš pored zadnje kuće samo ravno, prođeš zaraslim asfaltnim puteljkom i kroz šiblje se spustiš na Bolonju, tj. nogostup. Nisam bio zadnjih mjeseci, ali mislim da se može proći bez problema i da nije previše zaraslo, ali budi spremna da možda jest pa ćeš morati gurati. Za razliku od puta uz Savu, podloga je pristojna. Kad se spustiš, nalaziš se oko 500-600 metara iza tunela i nastaviš normalno dalje prema križanju, pa kud već trebaš.
Ne bih ja nekog tu vodio tko je tek počeo vozit bicikl, te betonske ploče po kojim trebaš voziti su užas za voziti, a dok se truckaš po njima i izbjegavaš neravnine auta jure pored tebe 100 na sat, teško je reći što je gore, po cesti ili po tom pločniku. Gore kod te zadnje kuće su dva slobodna psa, ali nisu bili agresivni ta dva puta kad sam ja prolazio.

Zaboravi ti na Zaprešić i idi u Samobor, a kad dobijete na kondiciji onda možete produžiti po Samoborskom gorju, recimo do Šoićeve kuće je lijepa vožnja.
1BikeRider is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2012., 01:18   #16
Allexis
In Love

Allexis Avatar

definitivno idemo u samobor....jer ovo mislim da ne bi preživjele

a i čim sam pokazala rutu na google mapi, odmah je bilo "nećemo mi tako daleko moći, kako ćemo se vratiti nazad" a nema ni 2 sata lagane vožnje skroz okolo...već vidim da ćemo potrošiti cijeli dan
bolje da bicikliraju ikako, nego na kavu do centra...

jedva čekam da opet skela proradi...najbrže mi je tuda....ovaj vikend smo mislili dečko i ja do kumrovca, pa jel mi isplativo ići na skelu kod čateža....nismo onuda nikad išli...ili da idemo ovim vlejdovim putem...

btw. nitko mi nije odgovorio, ovaj fuji crosstown ide bez problema po makadamu
Old 04.10.2012., 19:05   #17
matovina
Registrirani korisnik

matovina Avatar

Registracija: Nov 2011.
nisam baš on topic, nadam se da nećete zamjeriti, zanima me dali ima još kakva skela na tom potezu gdje se može prebaciti preko save
na netu sam našao podatak da ima Samoborski Otok – Drenje Brdovečko ali neznam koliko je istinit...
matovina is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2012., 20:06   #18
cserer
Registrirani korisnik

cserer Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
matovina kaže: Pogledaj post
nisam baš on topic, nadam se da nećete zamjeriti, zanima me dali ima još kakva skela na tom potezu gdje se može prebaciti preko save
na netu sam našao podatak da ima Samoborski Otok – Drenje Brdovečko ali neznam koliko je istinit...
Ni ta ne vozi, provjereno.
Old 04.10.2012., 20:21   #19
hasnfefer
Bike rider

hasnfefer Avatar

Quote:
cserer kaže: Pogledaj post
Ni ta ne vozi, provjereno.
taj nikad ne vozi. Jednom prilikom se nas valjda 15-ak skupilo kod skele, i zvali smo skelara, ali mu se izgleda nije dalo doći
Odgovori s citatom
Old 04.10.2012., 20:24   #20
matovina
Registrirani korisnik

matovina Avatar

Registracija: Nov 2011.
znači nemogu preko na tom potezu....
imali kakva skla u slo. a da je bilzu granice?
ili kakav most da ne moram do brežica
matovina is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja