Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Poruke, žalbe, komentari
Korisničko ime
Lozinka

Poruke, žalbe, komentari Vaše primjedbe, ideje,žalbe, komentari. Kako da Forum bude bolji i uljudniji.
Podforumi: Čestitke i Kutak za banirane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.07.2012., 17:10   #1
judolino
jebotrovan

judolino Avatar

Registracija: May 2009.
Zašto moderatori smiju nekažnjeno trolati'

Na temi o moderiranju, Posmatrač stavi link na bezveznu pjesmu još bezveznijeg benda iz istočnog nam susjedstva.
Na moje pitanje Striletu zašto se to ne kazni, dotični post biva izbrisan, ali Posmatrač ne dobiva nikakvu kaznu.
E, vidite, forumaši moji, za taj isti čin gotovo svatko od vas dobio bi pa bar 10 bodova za offtopic. Međutim, Posmatrač nije dobio ništa.

Dakle, ovako je to išlo: najprije je Posmatrač na temi o pitanjima za administraciju foruma stavio samo link na nekakvi pjesmuljak, a zatim sam ja upitao ovo:

Quote:
No dobro, hvala na informaciji da su mi postovi nezanimljivi i da se iz njih ne može mnogo toga naučiti, ali više me zanima je li Posmatrač dobio karton za trolerski post koji si obrisao?
Na to Strile odgovara ovako:

Quote:
Molim i drugi put.

Nije i neće. (još uvijek mi je nejasno zašto si mislio da ti je posmatrač brisao post na Religiji jer si dovoljno tu da znaš kako stvari funkcioniraju.
E pa sad, mene zanima zašto nije i neće? Je li to zato što moderatori smiju trolati, vrijeđati, gnojiti i sve što im na pamet padne? Koliko mi se čini, Nica (koja je stvarno nekakva moderatorska vertikala ovog foruma, sudeći po tome koliko joj se forumaša obraća glede počinjenim ih nepravdi, navodnih ili ne) je objašnjavala prije svega nekoliko dana da su i moderatori ljudi od krvi i mesa te da su podložni sankcijama kad pretjeraju.
To očito nije istina.
Taj isti moderator, Posmatrač, udijelio mi je 500 bodova zato što sam jednog forumaša nazvao naci bojem. Ne kažem da nisam pogriješio niti kažem da nisam kriv; ali pitam vas, gospodo i drugovi, zašto običan forumaš puši 500 bodova za naci boja (i to na temi koja se direktno tiče moderatorovih vjersko-političkih uvjerenja), a moderator pod zaštitom trenutačnog Sith mastera ne dobiva niti jedan bod?
Old 15.07.2012., 17:36   #2
posmatrač
Registrirani korisnik

posmatrač Avatar

Registracija: Apr 2003.
Quote:
judolino kaže: Pogledaj post
... najprije je Posmatrač ...
Je, je, je ... a prije toga nikog nije pucala nikakva paranoja di mu se priviđaju moderatori koji ne moderiraju taj podforum ili neki drugi koji ga slijede i samo gledaju di će ga kaznit.

Uzimaš si previše na važnosti, ne bitan si, nitko te ne slijedi niti ti posvećuje posebnu pažnju, ban si zasluženo dobio, nema nikakve potrebe da trollaš po PŽK iznoseći lažne i neosnovane optužbe, jer ako ono nije bila paranoja onda trollanje definitivno jeste.

I na kraju, znamo da već duže vrijeme imaš "problem" prvo sa mnom, pa onda izgleda i sa Striletom, no morat ćeš sačekati neku bolju priliku za pljuvanje, ova ti je gotovo neiskoristiva.

Pozdrav do te neke bolje prilike.
- When I came to Makarska I saw Bosance how eat on beach I thought to myself: What the fuck!? I couldn't believe what I was watching. So I called my babo and I said to him: Babo, La Bosanci esta muy locco, What the fuck!?
posmatrač is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 17:57   #3
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Quote:
posmatrač kaže: Pogledaj post
Je, je, je ... a prije toga nikog nije pucala nikakva paranoja di mu se priviđaju moderatori koji ne moderiraju taj podforum ili neki drugi koji ga slijede i samo gledaju di će ga kaznit.
- "Pitanja za administraciju" je topic koji je na PŽK-u najrevnije održavan i čišćen od offtopica i komentara
- judolino se s "imam osjećaj da malo previše gledaš moje postove" obratio Striletu, a ne tebi
- napisao si post u kojem je jedini sadržaj link na YouTube, i to kao forumaš (jer si replyao na post upućen nekome drugom)
- ponavljaš dijagnozu paranoje koja je uvredljiva.

Postavlja se jednostavno pitanje: znači li nekažnjavanje ovog posta placet i ostalima da komentiraju na "Pitanjima za admnistraciju" ili bilo gdje drugdje na PŽK-u postovima u kojima je samo link na YouTube spot - ako se to i dalje ne smije, čime je Posmatrač zaslužio "nije i neće"?
Quote:
jer ako ono nije bila paranoja onda trollanje definitivno jeste.
Postoje smodovi i admini zaduženi za PŽK na kojima je pravo odluke o tome. Čak i ako "ono" jest i paranoja i trolanje, zašto bi to tebi davalo pravo na onakav nekažnjeni reply?

Ponavljam pitanje: zanima me kriterij po kojem je to dopušteno Posmatraču, a nije bilo kojem drugom forumašu - ili možda jest?

Zadnje uređivanje Lord Byron : 15.07.2012. at 18:03.
Lord Byron is online now  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 18:14   #4
Cika Strile
Deshi Basarah

Cika Strile Avatar

Registracija: Apr 2007.
Što se tiče trolanja, na PŽK-u se brišu daleko veći trol postovi od navedenog posta s Youtube linkom pa čak i vrijeđanja. Nebitno tko ih je ostavio, moderatori ili forumaši. Zbog toga je post obrisan bez kažnjavanja.
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 15.07.2012., 18:20   #5
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Quote:
Cika Strile kaže: Pogledaj post
Zbog toga je post obrisan bez kažnjavanja.
Tako bih rado vidio primjer većeg trol posta od linka na YouTube i većeg vrijeđanja od objede za paranoju, a koje je samo izbrisano bez kartona - pogotovo na topicu "Pitanja za administraciju", koji nije bilo koji i bilo kakav topic. Ali, znam da za to nemam šansi pa samo ponavljam pitanje: ako je Posmatračevo upadanje u raspravu s tobom i post s YouTube porukom judolinu da je paranoik (što je ponovljeno i u naknadnom javljanju) "pobrisano bez kažnjavanja", znači li to da je takvo što dopušteno i ostalima? Ako može, jednostavni "da" ili "ne" bez sarkazama i/ili ad hominema o nemanju života i dosadi.

Ako nije, kako čovjek može znati kada će mu post biti pobrisan bez kažnjavanja, a kad će popušiti karton za trolanje i vrijeđanje?
Old 15.07.2012., 18:29   #6
Cika Strile
Deshi Basarah

Cika Strile Avatar

Registracija: Apr 2007.
Quote:
Lord Byron kaže: Pogledaj post
Tako bih rado vidio primjer većeg trol posta od linka na YouTube i većeg vrijeđanja od objede za paranoju, a koje je samo izbrisano bez kartona - pogotovo na topicu "Pitanja za administraciju", koji nije bilo koji i bilo kakav topic. Ali, znam da za to nemam šansi pa samo ponavljam pitanje: ako je Posmatračevo upadanje u raspravu s tobom i post s YouTube porukom judolinu da je paranoik (što je ponovljeno i u naknadnom javljanju) "pobrisano bez kažnjavanja", znači li to da je takvo što dopušteno i ostalima? Ako može, jednostavni "da" ili "ne" bez sarkazama i/ili ad hominema o nemanju života i dosadi.

Ako nije, kako čovjek može znati kada će mu post biti pobrisan bez kažnjavanja, a kad će popušiti karton za trolanje i vrijeđanje?
Imaš šansi, samo ostani na PŽK dovoljno dugo pa ćeš vidjeti takav post, a onda ćeš ga i vidjeti kako nestaje bez kartona.

Ponavljam, ovdje se brišu i postovi koji su u kategoriji vrijeđanja jer je ovo mjesto poznato po svojevrsnoj katarzi kada su u pitanju postovi i kartoni pa se ne kartonira. Briše se i moderatorima i forumašima.
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 18:34   #7
Nica
You can't fix me

Nica Avatar

Registracija: Sep 2008.
Samo link u postu se smatra offtopicom. Taj prekršaj iznimno rijetko sankcioniram, eventualno ako netko opetovano spama, ne kartoniram na prvu.

Nicanais - posebna bolest spuštanja kapaka na tipkovnice koja pogađa internetske, a posebice forumske ovisnike negdje oko ponoći s tendencijom pogoršanja prema jutru. :o © ex anais
Nica is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 18:54   #8
posmatrač
Registrirani korisnik

posmatrač Avatar

Quote:
Ponavljam pitanje: zanima me kriterij po kojem je to dopušteno Posmatraču, a nije bilo kojem drugom forumašu - ili možda jest?
Naravno da je dopušteno, ti očit dokaz. Petljaš se u stvari o kojima pojma nemaš, nagađaš i insinuiraš bez ikakvog saznanja o pozadini njegova onakvog obraćanja na temi ... i to ti se naravno dopušta, kao u ostalom i njemu.

Zašto za sebe (ili judolina) tražiš povlašteniji tretman na PŽK u odnosu na moderatore pojedinih podforuma?

Hoćete da zatvorite usta na PŽK i moderatorima koji su neosnovano prozvani i optuženi pa da ovo postane podijum na kome samo vi sveprisutni "borci za forumsku pravdu" i advokati imate pravo nastupa?

Što se mene tiče neće ići, pa po cijenu i kartona ako bude potrebno, a nadam se da ni admini neće u toj mjeri saviti leđa pred ovim najnovijim valom ataka "forumskih pravednika".
- When I came to Makarska I saw Bosance how eat on beach I thought to myself: What the fuck!? I couldn't believe what I was watching. So I called my babo and I said to him: Babo, La Bosanci esta muy locco, What the fuck!?
posmatrač is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 19:06   #9
esqella
l.user

esqella Avatar

Registracija: Apr 2009.
Quote:
Meni je sa ovog podforuma pobrisan popriličan broj postova bez kartona. Ni jedan od njih nije uključivao vrijeđanje. Bilo ih je barem 20-ak.

Primijetila sam da se i drugim forumašima brišu poruke sa ovog podforuma bez kažnjavanja. Tu se uglavnom radi o porukama koje uključuju sitna nezadovoljstva moderatorskim postupcima, prepirke forumaša i slična veselja.

Budući da si spomenuo paranoju podsjetio si me da je nedavno jednoj drugoj forumašici pripisivana deluzija. Ti se onda nisi pretjerano bunio kada nam je bilo objašnjavano da je deluzija u žargonu isto što i brijanje.
Stvaro mi je nejasno što te je sada potaknulo na reakciju. Simptom k'o simptom. Nećemo valjda sad dramiti oko toga.

Uostalom ako odeš na žalbe na kartone vidjet ćeš kako otvarač ove teme optužuje drugog forumaša da laže iako nije siguran da se radi o njemu.
BTW ne radi se o njemu.
Old 15.07.2012., 21:06   #10
Grazia
*english rose*

Registracija: Oct 2005.
Quote:
Cika Strile kaže: Pogledaj post
Imaš šansi, samo ostani na PŽK dovoljno dugo pa ćeš vidjeti takav post, a onda ćeš ga i vidjeti kako nestaje bez kartona.

Ponavljam, ovdje se brišu i postovi koji su u kategoriji vrijeđanja jer je ovo mjesto poznato po svojevrsnoj katarzi kada su u pitanju postovi i kartoni pa se ne kartonira. Briše se i moderatorima i forumašima.
sorry na upadu, ali nije bas tako jer neki takvi postovi na PZK koliko sam vidjela se kartoniraju + brisu.

primjer sa jedne teme tu - post od satori jucer gdje neke forumashe naziva 'kretenima'. koliko sam vidjela (pisala sam u isto vrijeme na temi, tj. citala) dobila je karton u roku odmah za vrijedjanje i post je onda obrisan sa teme.

bahatiti se i nakon sto forumashu nedvosmisleno govori da ima 'paranoju' ne znam u sto spada...ili u sto spada postavljanje kao da je on kao obicni mod 'iznad' pravila forum.hr pa onda mozda misli da je OK se bahatiti, podrugivati i to sve nakon sto vrijedja bez razloga, tim vise sto je j. otvorio temu sasvim OK, bez vrijedjanja ikoga.

Zadnje uređivanje Grazia : 15.07.2012. at 21:35.
Grazia is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 21:15   #11
posmatrač
Registrirani korisnik

posmatrač Avatar

Quote:
Grazia kaže: Pogledaj post
sorry na upadu ...
Ah, zašto nisam iznenađen ovim upadom.

Da nisam možda i tebi nekad prije 100 godina dao neki "nepravedan" karton.

To što si vidjela jedan primjer ne znači da si upoznata sa svim što se dešava na PŽK. Donositi zaključke na osnovu jednog jedinog primjera je vrlo vrlo površno, no ne iznenađuje.

Za ovo ostalo pročitaj što sam gore napisao Byronu, vrijedi i za tebe.
posmatrač is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 21:25   #12
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Quote:
bez ikakvog saznanja o pozadini
Imamo pozadinu!!! Fakat, nitko nije odavno, neka nama stare garde...

O kakvom "zatvaranju usta" snivaš? Posebno, o kakvom "povlaštenijem tretmanu" snivaš? Ne sjećam se da sam ikada ikome "napisao" post kakav si ti napisao na "Pitanjima administraciji" - upravo zato i pitam može li to tako, očekujući jednaki status.

(Ovdje si umetni YouTube spot po želji, lijen sam).
Old 15.07.2012., 21:35   #13
Grazia
*english rose*

Quote:
......
a za tebe mozda vrijedi da bi se trebao ispricati covjeku jer ga vrijedjas i sprdas se jer (ovaj put) ocito nisi u pravu.

Zadnje uređivanje Grazia : 15.07.2012. at 21:50.
Grazia is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 21:43   #14
Grazia
*english rose*

Quote:

O kakvom "zatvaranju usta" snivaš? Posebno, o kakvom "povlaštenijem tretmanu" snivaš? Ne sjećam se da sam ikada ikome "napisao" post kakav si ti napisao na "Pitanjima administraciji" - upravo zato i pitam može li to tako, očekujući jednaki status.

(Ovdje si umetni YouTube spot po želji, lijen sam).
stara garda ili ne... ali ne sjecam se da je itko cak i tada ikome na temi zalbe na PZK sa sasvim OK uvodnim postom tako vulgarno i direknto nekome pisao da ima 'paranoju'. odmah. u startu boom sa uvredama u glavu. fakat nevidjeno.

Zadnje uređivanje Grazia : 15.07.2012. at 21:53.
Grazia is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 23:15   #15
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Znao sam da, hm, nije mudro nekome reći da odraste. Sad znam i da je objeda za paranoju benignija od toga.

A ništa, say it with a song .
Old 15.07.2012., 23:24   #16
La Familia
El Más Loco

La Familia Avatar

Registracija: Jan 2009.
Pošalji poruku preko Skype korisniku La Familia
Quote:
ne bitan si
Quote:
nagađaš i insinuiraš
Quote:
Petljaš se u stvari o kojima pojma nemaš
Pozadine me ne zanimaju, mislim da se svi slazemo (ukljucujuci Nicu i Cika Strileta) da ovakav rjecnik nije primjeren moderatorima. Pogotovo ne na PZK-u prilikom rjesavanja zalbi, i dalje je na punoj snazi ona Anderlonova: "Zabranjeno je posprdno, bahato, cinično, sarkastično, s visoka, ja-sam-bog-mod/admin ponašanje na PŽK-u prilikom rješavanja žalbi. (Sankcija za takvo ponašanje bit će kartoni.) Ako već ne možete biti veselo-ljubazni, budite neutralni suho-hladni. Mada mislim da bi mogao biti izazov gledati ljude kako padaju na dupe ljubaznošću ekipe na Žalbama."

@posmatrač

Ako se admini toga mogu pridrzavati, zasto je to tebi takav problem? Mijenjaj se, covjece.
Old 15.07.2012., 23:48   #17
son of a gun
Predizborni korisnik

son of a gun Avatar

Registracija: Sep 2006.
Quote:
La Familia kaže: Pogledaj post
i dalje je na punoj snazi ona Anderlonova: "Zabranjeno je posprdno, bahato, cinično, sarkastično, s visoka, ja-sam-bog-mod/admin ponašanje na PŽK-u prilikom rješavanja žalbi. (Sankcija za takvo ponašanje bit će kartoni.) Ako već ne možete biti veselo-ljubazni, budite neutralni suho-hladni. Mada mislim da bi mogao biti izazov gledati ljude kako padaju na dupe ljubaznošću ekipe na Žalbama."
Pasivni smo sudionici i promatraci ego tripova pojedinih moderatora i administratora vec dugi niz godina zbog kojih i ostajemo pasivni vecinu vremena. Ona cetvorka sa religije koja je banovana zbog svojih stajalista je ocit primjer terora od strane upravnog osoblja i palac gore judolinu na mu#ima prilikom pokretanja ove teme neka vec jednom izadje na vidjelo tortura modova i njihovog brisanja nepocudnih postova poradi njih mi se broj postova sveo na amaterski broj
Old 16.07.2012., 00:08   #18
posmatrač
Registrirani korisnik

posmatrač Avatar

Quote:

Naravno da ima pozadinu, baš kao i tvoje javljanje na ovu temu (vidim da i drugi forumaši to primjećuju), kao i Graziino.

Ne snivam ja ni o čemu prika, tvoje djelovanje i djelovanje još nekolicine dežurnih forumaša kojima je dosadno na ostatku foruma i koji su iznenada "otkrili" PŽK jasno ukazuje na snove o zatvaranju usta moderatorima i time povlaštenom tretmanu na PŽK.

I na kraju zašto pitaš nepotrebna pitanja i pitanja na koja je odgovor poznat?

Pitaš se može li to tako ... još uvijek nisi skužio da ne može? Kažnjen sam brisanjem posta za razliku od judolina čiji trollerski post još uvijek stoji tamo.

Šta bi ti za kaznu? Moju glavu na pladnju možda?

Quote:
Grazia kaže: Pogledaj post
a za tebe mozda vrijedi da bi se trebao ispricati covjeku jer ga vrijedjas i sprdas se jer (ovaj put) ocito nisi u pravu.
Ne žao mi je, nemam nikakvu namjeru ispričavati se judolinu ... nije ničim zavrijedio ispriku.

Ispriku mogu uzeti u razmatranje jedino nakon što se on ispriča za taj svoj upis, nikako prije.

Quote:
La Familia kaže: Pogledaj post
Pozadine me ne zanimaju, mislim da se svi slazemo (ukljucujuci Nicu i Cika Strileta) da ovakav rjecnik nije primjeren moderatorima. Pogotovo ne na PZK-u prilikom rjesavanja zalbi, i dalje je na punoj snazi ona Anderlonova: "Zabranjeno je posprdno, bahato, cinično, sarkastično, s visoka, ja-sam-bog-mod/admin ponašanje na PŽK-u prilikom rješavanja žalbi. (Sankcija za takvo ponašanje bit će kartoni.) Ako već ne možete biti veselo-ljubazni, budite neutralni suho-hladni. Mada mislim da bi mogao biti izazov gledati ljude kako padaju na dupe ljubaznošću ekipe na Žalbama."

@posmatrač

Ako se admini toga mogu pridrzavati, zasto je to tebi takav problem? Mijenjaj se, covjece.
La Familia, nije nikakav problem, dapače, mislim da sam ljubazan prema forumašima koji se zbilja tu dođu žaliti bez nekih skrivenih namjera. Ali da ću savijati kičmu i licemjerno i lažno biti ljubazan prema zlonamjernim likovima poput judolina ne pada mi na pamet, barem ne dok se ne počnu sankcionirati njihove objede i podvale. Do tada ću zadržati pravo da kažem popu-pop a bobu-bob, pa i po cijenu brisanja i kartoniranja pa čak i po cijenu micanja s moderature ukoliko to bude potrebno.
posmatrač is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 00:50   #19
manchild
Banned

Registracija: Nov 2009.
posmatrač je super, zaista ima živaca (npr. prema meni) i zaista je ljubazan!
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 06:33   #20
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Quote:
Naravno da ima pozadinu, baš kao i tvoje javljanje na ovu temu
Možeš li, molim te, napisati kakvu to pozadinu ima moje javljanje na ovu temu? Najozbiljnije te molim: ništa, ali baš ništa mi ne pada na pamet, a ovako ispada da je moje pisanje dio nekakve "šire slike", takoreći nekakvog plana .
Quote:
Ne snivam ja ni o čemu prika, tvoje djelovanje i djelovanje još nekolicine dežurnih forumaša kojima je dosadno na ostatku foruma i koji su iznenada "otkrili" PŽK
Omjer mojih postova na PŽK-u i ostatku foruma (na kojem mi je, navodno, dosadno) pokazuje koliko je ova tvrdnja - iako, priznajem, efektna za neupućenog čitatelja - besmislena. Niti mi je na ostatku foruma dosadno, niti sam "iznenada" otkrio PŽK.
Quote:
Šta bi ti za kaznu? Moju glavu na pladnju možda?
Ono što ustrajno odbijaš razumjeti je jednostavna činjenica da ti kao to uopće nisi predmet ovog pisanja, pa je onda i ovo stavljanje u ulogu nekakve žrtve (kombinirano s "pozadina" teorijom zavjere) smiješno.

Ne zanima me ni tvoja glava ni bilo što tvoje - sve što želim je postojanje kriterija i njihovo dosljedno provođenje na forumu. Ako forumašica ne može napisati moderatoru da odraste, a moderator smije (upakirano u YouTube spot kao jedini sadržaj posta) napisati forumašu da je paranoik, to nije dosljednost pa da se netko postavi na glavu.

Bilo bi ti mudro ne upasti u grešku (znakovitu kao zajedničku grešku nekolicine pripadnika "stare garde") koja je ovdje tako česta - utrpati nekakve "nas" u izmišljenu interesnu skupinu koja hoće ovo ili ono: ne samo da ne postoji nekakva "skupina", nego se radi o ljudima čiji su forumski odnosi, hm, vrlo burni. U ovom su slučaju i forumašica koja je stradala zbog poruke o odrastanju i forumaš kojem se objasnilo da je paranoik, ljudi s kojima sam imao ozbiljnih forumskih fajtova i sve samo ne nekakve moje "forumske prike" - prema tome, koliko god bi bilo lakše proglasiti nekakvo uzajamno interesno češkanje guzica ili već neku drugu pozadinu, trebat će ti/vam neka druga priča.

Sve se može svesti na jednu jedinu rečenicu: ogromna većina administracije je tako lijepi i jasan dokaz da malo ljubaznosti i dosljednosti nikoga nije ubilo (a nerijetko čini čuda u komunikaciji) - zašto ti i nekolicina pripadnika "jebi se unatrag" škole tako ustrajno odbijate razmisliti o toj činjenici?
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja