Natrag   Forum.hr > Društvo > Religija

Religija Religija u društvu
Podforum: Teologija i religijska praksa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.07.2012., 19:29   #1
Thumbs down Stradanje NE-kršćana od strane kršćana kroz povijest

Kako je sve počelo...

324. Sveti car Konstantin proglašava kršćanstvo službenom religijom rimskog carstva. Negdje između 15. maja i 17. juna 326. godine u Puli je svog najstarijeg sina Krizpa utamničio i usmrtio otrovavši ga. U julu iste godine je Konstantin svoju ženu caricu Faustu dao ubiti ispred svoje majke Helene tako da ju je usmrtio u vreloj kupelji. U Didimi, u Maloj Aziji pljačka Apolonovo proročište, muči poganske svečenike do smrti. Lišava posjeda sve ne-kršćanske narode s gore Atos te uništava sve lokalne helenske hramove.

335. Konstantin pljačka mnoge poganske hramove u Maloj Aziji i Palestini i naređuje razapinjanje "svih čarobnjaka i gatara". Mučeništvo neoplatonističkog filozofa Sopatrusa.

341. Konstantin II. proganja sve heleniste. Mnogi helenski ne-kršćani bivaju zatvoreni ili smaknuti.

346. Nov val progona protiv nekršćana u Konstantinopolisu. Izgnanstvo poznatog govornika Labinija pod optužbom da je čarobnjak.

353. Konstantinov edikt nalaže smrtnu kaznu za sve oblike obožavanja bogova.

354. Novi edikt nalaže zatvaranje i uništenje svih poganskih hramova. Neki od njih završavaju pretvoreni u bordele. Započinju smaknuća poganskih svećenika.

359. U sirijskom Skitopolisu kršćani organiziraju svoje prve logore smrti za mučenja i smaknuća svih uhićenih ne-kršćana diljem carstva.

361.. 11. prosinca poganski car Julijan (od kršćana zvan Otpadnik, od pogana Filozof) proglašava vjersku toleranciju i obnovu poganskih kultova, pokušava obnovu židovskog jeruzalemskog Hrama.

363. Ubojstvo Julijana, sveti Merkurije se slavi kao svetac-ubojica Julijana.

364. Car Jovijan naređuje spaljivanje knjižnice of Antiohiji. Edikt od 11. rujna nalaže smrtnu kaznu za sve koji obožavaju bogove predaka. Još tri edikta naređuju zaplijenu sve imovine poganskih hramova i smrtnu kaznu za sudjelovanje u poganskim obredima, čak i onim privatnim.

370. Car Valens naređuje strahovite progone ne-kršćanskih naroda u čitavom istočnom dijelu carstva. U Antiohu, među mnogima, smaknut je i bivši namjesnik Fidustius te svećenici Hilarius i Patricius. Filozof Simonid je živ spaljen, a filozofu Maximusu odsječena je glava.

380. Ediktom cara Teodozija 27. veljače kršćanstvo postaje isključiva vjera Rimskog carstva. U drugom ediktu Teodozije naziva "ludima" one koji ne vjeruju u kršćanskog boga te kriminalizira svako neslaganje s crkvenim dogmama. Milanski biskup Ambrozije započinje s uništavanjem poganskih hramova u svojoj okolici. Kršćanski svećenici vode gladnu rulju na hram Boginje Demetre u Eleusisu te pokušava linčovati vrhovne svećenike (hierofante) Nestoriusa i Priskusa.

381. 2. svibnja Teodozije odriče sva prava kršćanima koji se vrate na pogansku religiju. 21. prosinca Teodozije zabranjuje posjećivanje svih poganskih hramova. U Konstantinopolu je Afroditin hram pretvoren u javnu kuću, a hramovi Artemide i Sunca u štale.

386. Teodozije zabranjuje sanaciju opljačkanih poganskih hramova.

388. Teodozije kriminalizira javni govor o vjerskim temama. Stari govornik Libanius šalje Teodoziju svoj čuvenu epistolu "Pro Templis" u nadi da će par preostalih helenskih hramova biti pošteđeno.

389.-390. Aleksandrijski patrijarh Teofil započinje s teškim progonom nekršćanskog stanovništva. Dionizov hram se pretvara u kršćansku crkvu, a hram Mitri spaljuje do temelja. Zeusov hram sravnjuje sa zemljom i poganske svećenike teatralno izvrće javnom ruglu prije ubijanja kamenovanjem.

392. U studenom Teodozije kriminalizira ne-kršćanske običaje i imenuje ih praznovjernem pogana. Samotrački misteriji su ukinuti, a svećenici su zaklani. Na Cipru lokalni biskup sveti Epiphanius i sveti Tihon uništavaju sve hramove na otoku i istrebljuju tisuće nekršćana. Lokalne misterije boginje Afrodite su dokinute.

393. Pitijske igre, Akcijanske igre i Olimpijske igre stavljene su izvan zakona kao dio helenske idolatrije. Kršćani pljačkaju hramove u Olimpiji.

395. Dva nova edikta (od 22. srpnja i 7. kolovoza) uzrokuju nove progone pogana. Spaljeno je Eleusiniansko svetište, a svi svećenici, na čelu s Mitrinim hierofantom Hilariusom, su spaljeni živi.

396. U prosincu novi Arkadijev edikt naređuje da se poganstvo tretira kao čin veleizdaje.

397. Arkadije naređuje za sve preostale poganske hramove da budu uništeni.

398. Četvrti crkveni koncil u Kartagi zabranjuje svima, čak i kršćanskim biskupima, proučavanje poganskih knjiga. Porfirije, biskup iz Gaze ruši skoro sve hramove u gradu osim 9 koji su ostali još 3 godine.

399. Novim ediktom (13. srpnja) Arkadije naređuje rušenje po hitnom postupku svih zaostalih poganskih hramova, pretežno onih na selu.

401. Kršćanska rulja u Kartagi linčuje nekršćane i uništava hramove. U Gazi biskup sveti Porfirije šalje svoje sljedbenike da linčuju pogane i sruše preostalih 9 hramova u gradu. Koncil u Kalcedonu naređuje da svi kršćani što održavaju dobre odnose sa svojim nekršćanskim rođacima budu ekskomunicirani, čak i posthumno.

405. sveti Ivan Zlatousti šalje horde svojih sivo odjevenih redovnika naoružanih toljagama i željeznim palicama uništiti "idole" u svim gradovima Palestine.

406. sveti Ivan Zlatousti sakuplja milodare kršćana za financiranje rušenja helenskih hramova. Isti u Efezu naređuje rušenje znamenitog Artemidinog hrama. U Salamisu na Cipru sveti Epifanije i Eutihije nastavljaju s progonom pogana i potpunim uništenjem njihovih hramova i svetišta.

408. Car Zapadnog Rimskog carstva, Honorije i car Istočnog Rimskog Carstva Arkadije naređuju uništenje ili zapljenu svih spomenika u poganskim hramovima. Poganski kipovi u privatnom vlasništvu se također stavljaju izvan zakona. Proganjaju se sudci koji pokazuju milost prema poganima. Sveti Augustin masakrira stotine prosvjedujućih pogana u alžirskoj Kalami.

415. Nekoliko dana prije Uskrsa na poticaj biskupa Ćirila kršćanska rulja u Aleksandriji ubijaju znamenitu filozofkinju Hipatiju te ju sijeku na komade. Kršćanska rulja raznosi dijelove njenog tijela ulicama Aleksandrije. Djelovi njena tijela spaljeni su zajedno s njenim knjigama i bačeni na aleksandrijsko smetlište.

416. 7. prosinca u Konstantinopolisu otpuštaju su svi vojni zapovjednici, javni službenici i sudci koji nisu bili kršćani.

423. 8. lipnja car Teodozije II. proglašava da vjera pogana nije ništa više od obožavanja demona te određuje zatvaranje i mučenje onima koji ustraju u prakticiranju.

435. 14. studenog novi edikt Teodozija II. određuje smrtnu kaznu za sve heretike i pogane carstva.

448. Teodozije II. naređuje spaljivanje svih nekršćanskih knjiga.

450. Svi hramovi u Afrodiziji ("gradu Afrodite") završavaju srušeni, sve knjižnice spaljene. Grad je preimenovan u Stavroupolis ("Grad Križa").

451. Koncil u Kalkedonu. Novim ediktom Teodozija II. (4. studenog) obožavanje bogova se kažnjava smrću.

482.- 488. Većina maloazijskih pogana završavaju istrijebljeni nakon očajničkog ustanka protiv cara i crkve.

486. U egipatskoj Aleksandriji otkriveni, uhićeni, javno ponižavani, mučeni i smaknuti poganski svećenici koji su djelovali u tajnosti.

515. Krštenje postaje obvezatno čak i za one koji već tvrde da su kršćani.

529. Justinijan stavlja Atensku Filozofsku Akademiju izvan zakona te joj oduzima svu imovinu.

542. Justinijan dopušta prisilno pokrštavanje maloazijskih pogana u Prigiji, Kariji i Lidiji. Za vrijeme ovog 35 godina dugog vojnog pohoda izgrađeno je 99 crkava i 12 samostana na lokacijama porušenih poganskih hramova.

580. Kršćanski inkvizitori napadaju tajni Zeusov hram u Antiohiji. Svećenik izvršava samoubojstvo, ali vjernici završavaju uhićeni i osuđeni na smrt bačeni su lavovima. Budući da ih divlje životinje nisu bile voljne rastrgati, završili su razapeti. Kršćanska rulja im je vukla tijela po ulicama i bacila nepokopane u jame.

I tako je to bilo sve do srednjega vijeka nakon kojeg je inkvizicijom i kolonijalizmom Europa još bolje utabala svoje kršćanske korijene. Ono što mene ovdje zanima je zašto današnja crkva nije izašla sa ovakvim detaljima u javnost, zašto ne govori o mučeništvu onih koji su planski ubijani od strane svetaca i svetog klera i svetih careva koje crkva slavi, a u svrhu jedne religije - kršćanstva? Zašto se ti svetci još nazivaju svetima? Zar to nije poput pacificiranog NSDAP-a koji 4000. godine slavi svog davnog "svetog" Vođu i koji je s nešto promijenjenom filozofijom preživio na temeljima tuđe krvi (zamislimo takav užasan paralelni svemir)? E pa u takvom užasnom, ali istinskom, svemiru su živjeli kasnostarovijekovni ne-kršćani na području kršćanskog Rimskog Carstva.

Bog je ljubav, kažu oni. Ja kažem, vidim da ste od početka dobro naučili svoje careve, svetce i biskupe/episkope kako se ljubav pokazuje u širenju vlastite vjere - zato su im sveti.
PIPBoy 2000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 19:37   #2
Ne znaju što čine oprostimo im.


Zadnje uređivanje blue bird : 27.07.2012. at 21:48.
EliEliLama is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 19:46   #3
Quote:
EliEliLama kaže: Pogledaj post
Ne znaju što čine oprostimo im.

Znali su... Opraštati ?? Radit će onda svi u nedogled.
__________________
xyz....
....http://youtu.be/OfevmwBEW3o .
dominik01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 20:05   #4
Quote:
EliEliLama kaže: Pogledaj post
Ne znaju što čine oprostimo im.

Ma ne, bolje da ih proglasimo svetima.

Eto, moja pitanja i dalje stoje... naravno, upućena su prije svega katolicima i pravoslavnima jer su oni dio te jedinstvene crkve koju nasljeđuju, crkve totalitarnog cezaropapizma i teokracije.
PIPBoy 2000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 20:15   #5
Quote:
PIPBoy 2000 kaže: Pogledaj post
Ma ne, bolje da ih proglasimo svetima.

Eto, moja pitanja i dalje stoje... naravno, upućena su prije svega katolicima i pravoslavnima jer su oni dio te jedinstvene crkve koju nasljeđuju, crkve totalitarnog cezaropapizma i teokracije.
Evo ti katolika. Ako je to (teški zločini) temelj crkvi...žalosno da još krov ima ?
__________________
xyz....
....http://youtu.be/OfevmwBEW3o .
dominik01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 20:25   #6
Zla misao može stanovati u bilo kojem tijelu, ustanovi, i može emanirati iz sebe produkte ludila. Možeš za sebe reći da si dobar, ali tvoja te djela odaju. Nisu svi ti koji za sebe misle da nešto slijede. Oni su nastavak agonije tlačitelja, samo sad sa presvučenom maskom i u drugoj ulozi. Zato je i rečeno da su uska vrata prema nebesima. Shvatite to !
__________________
Σύμφωνα με τον Ιησού Χριστό
barmen jitro is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 21:16   #7
Quote:
barmen jitro kaže: Pogledaj post
Zla misao može stanovati u bilo kojem tijelu, ustanovi, i može emanirati iz sebe produkte ludila. Možeš za sebe reći da si dobar, ali tvoja te djela odaju. Nisu svi ti koji za sebe misle da nešto slijede. Oni su nastavak agonije tlačitelja, samo sad sa presvučenom maskom i u drugoj ulozi. Zato je i rečeno da su uska vrata prema nebesima. Shvatite to !
Shvaćam barmene, ali ako je ustanova, koja dobrom mene uči, na takvom zlu ustanovljena trebala to obznaniti, ispričati se. Svoje duhovno učenje istinom oplemeniti. Mijenjati se. Crkva, posebno katolička, je prebogata, a sirotinje na sve strane. Teško mi shvatiti da su iskreni. Uvjeren sam da su religijski lideri (sigurno abrahamovci ) i u masonskim ložama uključeni.
__________________
xyz....
....http://youtu.be/OfevmwBEW3o .
dominik01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 21:27   #8
Quote:
PIPBoy 2000 kaže: Pogledaj post
Kako je sve počelo...

...
ja bi sve ovo navedeno uzeo cum grano salis... ovo je antikršćanski spam koji kola već dugo vremena po netu...

zatim, vidi se da se carske naredbe i edikti ponavljaju... kad se neka naredba ponavlja više puta? kad se ne poštuje...
Basta is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 21:33   #9
Quote:
dominik01 kaže: Pogledaj post
Shvaćam barmene, ali ako je ustanova, koja dobrom mene uči, na takvom zlu ustanovljena trebala to obznaniti, ispričati se. Svoje duhovno učenje istinom oplemeniti. Mijenjati se. Crkva, posebno katolička, je prebogata, a sirotinje na sve strane. Teško mi shvatiti da su iskreni. Uvjeren sam da su religijski lideri (sigurno abrahamovci ) i u masonskim ložama uključeni.
Pa o tome ti i pišem. Zlo je zasjelo i u sinagoge (hramove) Svevišnjega, imitirajući lažno svjetlo, jer knez tame, knez ovoga svjeta, pretvara se u angela svjetlosti. Zlo nije svuda zasjelo, ali ima mjesta gdje je to više nego očito, pa to boli ljude, shvaćam te. Pokajati se za svoja nedjela, obeštetiti obespravljene, izmjeniti svoju svijest djelovanja, i vratiti ljude na pravi put – od postanka Apostola. Zato se ona moja tema o stradanju hrišćana a i ova tema dobro uklapaju, da se vidi gdje leži nečista savjest, razumiješ li me Dominiče? No Crkva Hristova će nadvladati vrata paklena. Hristos zna tko je gdje zasjeo i nad njima nema blagoslova. To su mrtve zgrade gdje ne boravi Gospod. Ali prođi malo kroz manastire, pa osjeti jeli tamo na djelu nešto dobro ili loše. Tamo ćeš vidjeti mjesto gdje boravi prisustvo Božje. Nemože se sjediti na dva mjesta, niti služiti dva gospodara. Ili si u društvu Belzebula ili u društvu Isusa Hristosa. A zašto to pišem. Pa nešto je krenulo (nekome) po krivome i onda je nastao kaos. Ali to ne trebaš generalizirati. U mjestu prisustva Gospoda, ti ćeš pronaći dio te duše. Zato po treći put ponavljam: uska su vrata za Carstvo Nebesko.

Pozdrav
__________________
Σύμφωνα με τον Ιησού Χριστό
barmen jitro is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 21:57   #10
Ma ne kritiziram ovdje Isusa niti prakršćane, već kler koji je zavladao carstvom i onda na temelju toga sazdao vlastitu crkvu sa svecima ubojicama. Tipičan primjer je car Konstantin tzv. Veliki. Osim što je započeo ove progone i dao svećenstvu javnu vlast, oni su bili sudci, isti su ga proglasili svetiteljem, je bio i ubojica.. Tako je sveti car Konstanin Veliki negdje između 15. maja i 17. juna 326. godine u Puli svog najstarijeg sina Krizpa utamničio i usmrtio otrovavši ga. U julu iste godine je Konstantin svoju ženu caricu Faustu dao ubiti ispred svoje majke Helene tako da ju je usmrtio u vreloj kupelji. Njihov pomen je namjerno izbirsivan iz hrpe tadašnjih dokumenta, no srećom nisu mogli baš sve dokaze izbrisati na taj strašan zločin. I to je sveti car Konstantin i sveta sudržana carica Helena. Čudi me zašto u crkvi ne postoji odsvećivanje takvih likova.

I nije antikršćanski pamflet. Općenito o tome ima - ovdje (pogledati reference, nije izmišljeno publikacije su s npr. Yale-a), o Konstantinu I i prevratu - ovdje (isto za reference, da ne navodim dalje), progon pogana pod Konstantinom II - ovdje, progon pogana pod utjecajem svetog Ambrozija (Milanski biskup) - ovdje, progon za vrijeme cara Gracijana - ovdje, progon za vrijeme Teodozija I - ovdje, progon nakon Teodozija I do pada Carstva - ovdje.
PIPBoy 2000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 23:25   #11
Quote:
barmen jitro kaže: Pogledaj post
Pa o tome ti i pišem. Zlo je zasjelo i u sinagoge (hramove) Svevišnjega, imitirajući lažno svjetlo, jer knez tame, knez ovoga svjeta, pretvara se u angela svjetlosti. Zlo nije svuda zasjelo, ali ima mjesta gdje je to više nego očito, pa to boli ljude, shvaćam te. Pokajati se za svoja nedjela, obeštetiti obespravljene, izmjeniti svoju svijest djelovanja, i vratiti ljude na pravi put – od postanka Apostola. Zato se ona moja tema o stradanju hrišćana a i ova tema dobro uklapaju, da se vidi gdje leži nečista savjest, razumiješ li me Dominiče? No Crkva Hristova će nadvladati vrata paklena. Hristos zna tko je gdje zasjeo i nad njima nema blagoslova. To su mrtve zgrade gdje ne boravi Gospod. Ali prođi malo kroz manastire, pa osjeti jeli tamo na djelu nešto dobro ili loše. Tamo ćeš vidjeti mjesto gdje boravi prisustvo Božje. Nemože se sjediti na dva mjesta, niti služiti dva gospodara. Ili si u društvu Belzebula ili u društvu Isusa Hristosa. A zašto to pišem. Pa nešto je krenulo (nekome) po krivome i onda je nastao kaos. Ali to ne trebaš generalizirati. U mjestu prisustva Gospoda, ti ćeš pronaći dio te duše. Zato po treći put ponavljam: uska su vrata za Carstvo Nebesko.

Pozdrav
shvaćam te no svoje misli često ne izreknem jasno. Pravi temelj istine i milosrđa bi bio ono vrijeme kad su ljudi trpjeli zbog iskrene ljubavi prema Bogu tj. čistom čovjekoljublju. Ovo navedeno mora se tretirati, kako si naveo djelo kneza tame. Zbog toga i mislim da institucije koje svijetu istinsko svjetlo žele moraju i svoju prošlost rasvjetljavati ako opće ljudskom dobru teže
__________________
xyz....
....http://youtu.be/OfevmwBEW3o .
dominik01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 23:39   #12
Quote:
PIPBoy 2000 kaže: Pogledaj post
Ma ne kritiziram ovdje Isusa niti prakršćane, već kler koji je zavladao carstvom i onda na temelju toga sazdao vlastitu crkvu sa svecima ubojicama. Tipičan primjer je car Konstantin tzv. Veliki. Osim što je započeo ove progone i dao svećenstvu javnu vlast, oni su bili sudci, isti su ga proglasili svetiteljem, je bio i ubojica.. Tako je sveti car Konstanin Veliki negdje između 15. maja i 17. juna 326. godine u Puli svog najstarijeg sina Krizpa utamničio i usmrtio otrovavši ga. U julu iste godine je Konstantin svoju ženu caricu Faustu dao ubiti ispred svoje majke Helene tako da ju je usmrtio u vreloj kupelji. Njihov pomen je namjerno izbirsivan iz hrpe tadašnjih dokumenta, no srećom nisu mogli baš sve dokaze izbrisati na taj strašan zločin. I to je sveti car Konstantin i sveta sudržana carica Helena. Čudi me zašto u crkvi ne postoji odsvećivanje takvih likova.

I nije antikršćanski pamflet. Općenito o tome ima - ovdje (pogledati reference, nije izmišljeno publikacije su s npr. Yale-a), o Konstantinu I i prevratu - ovdje (isto za reference, da ne navodim dalje), progon pogana pod Konstantinom II - ovdje, progon pogana pod utjecajem svetog Ambrozija (Milanski biskup) - ovdje, progon za vrijeme cara Gracijana - ovdje, progon za vrijeme Teodozija I - ovdje, progon nakon Teodozija I do pada Carstva - ovdje.
Da je to sve i netočno tebi nitko ne može zamjeriti. Prenio si informacije koje su ti bile dostupne. To je u redu i to se treba znati. Tko misli da točno nije neka istražuje i opovrgava. Tko bez propitivanja negira te zločinačke opise stavlja se, svjesno ili nesvjesnu, u službu kneza tame. Kako barmen reče. Mene to ne boli kao kršćanina. Ja nisam kriv tome. Boli me kao čovjeka da se nevine ljude zbog nekog uvjerenja muči i ubija. Inače mislim da su religije i politika presrodne nerjetko što nikako ne bi smjelo biti
__________________
xyz....
....http://youtu.be/OfevmwBEW3o .
dominik01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 23:53   #13
@dominik01

Istina će nas sve osloboditi, zar ne? Ko ne teži istini a živi u svojoj magli priviđenja, neće je ni dohvatiti...dragi moj Dominiče
__________________
Σύμφωνα με τον Ιησού Χριστό
barmen jitro is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2012., 00:02   #14
Quote:
barmen jitro kaže: Pogledaj post
@dominik01

Istina će nas sve osloboditi, zar ne? Ko ne teži istini a živi u svojoj magli priviđenja, neće je ni dohvatiti...dragi moj Dominiče
Ja znam da istina oslobađa. Kad moram svoju grešku priznati teško mi u prsima. No kad je ispovjedim olakšanje osjećam. Trudim se uvjek prvi grešku priznati, ako mi drugi prigovori dupli teret osjećam
__________________
xyz....
....http://youtu.be/OfevmwBEW3o .
dominik01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2012., 00:20   #15
Svako mora početi od sebe. Pogledaj sebi u dušu, pa onda, ako imaš smjelosti, baci kamen na nekog. Tko ne prizna svoje slabosti, nema priliku ni spoznati više vrijednosti od puke svakodnevnice, tradicionalnog prežderavanja i opijanja, ili omalovaživanja bilo kakve žrtve.
__________________
Σύμφωνα με τον Ιησού Χριστό
barmen jitro is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2012., 02:10   #16
Quote:
PIPBoy 2000 kaže: Pogledaj post
324. Sveti car Konstantin proglašava kršćanstvo službenom religijom rimskog carstva. Negdje između 15. maja i 17. juna 326. godine u Puli je svog najstarijeg sina Krizpa utamničio i usmrtio otrovavši ga. U julu iste godine je Konstantin svoju ženu caricu Faustu dao ubiti ispred svoje majke Helene tako da ju je usmrtio u vreloj kupelji.
Nije da opravdavam zlocin, daleko od toga, ali zasto nisi napomenuo i sam razlog zbog kojeg se sprovela tako teska kazna? Mogucu poveznicu njegova sina te Fauste?
Ostatak nisam procitao, razocarala me pocetna stavka pa necu ni komentirati.

Quote:
U Didimi, u Maloj Aziji pljačka Apolonovo proročište, muči poganske svečenike do smrti. Lišava posjeda sve ne-kršćanske narode s gore Atos te uništava sve lokalne helenske hramove.
Istim poganskim hramovima je prethodno dodijeljena nekadasnja krscanska imovina (ranije zaplijenjena).

Takoder sv. Augustin je izjavio da Crkva nije drzava te da ne postoji krscansko carstvo, a sam Konstantin je nastojao ostvariti upravo nabrojeno.
Bynw is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2012., 07:05   #17
Quote:
PIPBoy 2000 kaže: Pogledaj post
Ono što mene ovdje zanima je zašto današnja crkva nije izašla sa ovakvim detaljima u javnost,
Zato što ih se i Crkva srami, i što su takva djela činili ljudi koji su se samo kitili "Crkvenim imenom".

Quote:
PIPBoy 2000 kaže: Pogledaj post
zašto ne govori o mučeništvu onih koji su planski ubijani od strane svetaca i svetog klera i svetih careva koje crkva slavi, a u svrhu jedne religije - kršćanstva?
Ovak što napisati je po malo podmuklo, i ne posve uredu, jer, NITI JEDAN SVETAC NIJE SVETAC JER JE UBIJAO. Malo bolje pogledaj okolo sebe, pročitaj nešto o bilo kojem svecu, i sam ćeš shvatiti da su to ljudi koji su SVOJ život dali za druge, činili sve za druge, sve svoje žrtvovali za druge i dalje da ne nabrajam...!

Quote:
PIPBoy 2000 kaže: Pogledaj post
Zašto se ti svetci još nazivaju svetima?
Zato što vadiš te silne izjave iz blogova i sl. gluposti koje je pisao netko kome je cilj uništiti postojanje Crkve, pa onda s ponosom iskrivljuje istinu.

Quote:
PIPBoy 2000 kaže: Pogledaj post
Bog je ljubav, kažu oni.
Kažu SVI, osim onih koji ga preziru, koji su ispunjeni mržnjom, i koji ga se boje, pa pokušavaju uništiti njegovo postojanje, što je suludo i pokušavati jer se to ne može napraviti...

Quote:
PIPBoy 2000 kaže: Pogledaj post
Ja kažem, vidim da ste od početka dobro naučili svoje careve, svetce i biskupe/episkope kako se ljubav pokazuje u širenju vlastite vjere - zato su im sveti.
To je ono što ti kažeš. U neznanju i očaju pričaš stvari koje ne razumiješ, nego iskopavaš iz linkova kojekakvih...

U konačnici, nikad neću moći razumjeti ZAŠTO vam je toliki cilj pisati toliko protiv crkve? Jesi li ikada čitao što su NE-kršćani radili katolicima? Jesi li ikada čitao kakve su im muke priređivali i tjerali ih da se odreknu Boga? To su takve životinjske torture da ne možeš zamisliti da jedan čovjek može drugog na takav način mučiti. Istina, da, Crkva jest ubijala, no, neka su djela počinjena radi dobra, a neka opet radi velikog zla od strane ljudi koji su se KITILI CRKVENIM IMENOM. I mislim da nije ispravno konstantno govoriti na takav način i generalizirati kao da je Crkva zlavna "zločinačka organizacija" koja kolje i tamani sve što ne nosi križ oko vrata.

Nadam se da kužiš što govorim...
__________________
Imagine the world the size of virus where we manipulate things with atoms.
Kamelot is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2012., 08:47   #18
Quote:
Kamelot kaže: Pogledaj post
Ovak što napisati je po malo podmuklo, i ne posve uredu, jer, NITI JEDAN SVETAC NIJE SVETAC JER JE UBIJAO. Malo bolje pogledaj okolo sebe, pročitaj nešto o bilo kojem svecu, i sam ćeš shvatiti da su to ljudi koji su SVOJ život dali za druge, činili sve za druge, sve svoje žrtvovali za druge i dalje da ne nabrajam...
U najmanju ruku slučaja Savla-Paulusa pokazuje da ubijanje nekoga i nije smetnja da netko postane sveti apostol.

Hebrejima 1,14 Nisu li svi od duhova oni koji izvršavaju uloge i poslanici u službi dobra onima koji trebaju primiti u baštinu spasenje?

Međutim, ako riječ angleos - od koje dolazi ev-aneglizacija - znači izjavu (glasnik); sjeme je posađeno, ili kako se u drami kaže - "Bog je mrtav", ako prije toga dolazi agon-pathos-frenia(lamentia) naroda dok radi, pa nakon angelosa koji obajvljuje radosnu vijest o Ozirisu, kad se, u svrhu kanaliziranja emocija straha u onu formu koju "nacional"-socijalistička crkva dopušta - događa orgijastička ili epfianija - zbog čega su ovi drugi kultovi koji čine jedno te istu stvar s "primanjem Duha svetoga" - zli; kada pomoću ma čega god rade istu stvar kojom se diče navodni kršćani koje je i kakve je dopustio i uobličio Cezar?

Nije li riječ o borbi filozofa i masona te ma kakvih svećenika za vlast nad narodom i robovima?
pavaogc is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2012., 08:56   #19
Quote:
pavaogc kaže: Pogledaj post
U najmanju ruku slučaja Savla-Paulusa pokazuje da ubijanje nekoga i nije smetnja da netko postane sveti apostol.
Netko tko je ubijao ne može postati svetac...

Quote:
pavaogc kaže: Pogledaj post
Međutim, ako riječ angleos - od koje dolazi ev-aneglizacija - znači izjavu; sjeme je posađeno, ili kako se u drami kaže - "Bog je mrtav",
Zanimljivo kak mi cijela ova rečenica zvuči kao da ju je netko napisao na nekom blogu koji je popularno znanstven u korist ateista gdje se prikazuje iskrivljena slika o Bogu. U najmanju ruku, smiješna je... ALi ok, poštujem to što je rečeno...!

Quote:
pavaogc kaže: Pogledaj post
ako prije toga dolazi agon-pathos-frenia(lamentia) pa nakon angelosa koji obajvljuje radosnu vijest o Ozirisu, kad se, u svrhu kanaliziranja emocija straha u onu formu koju "nacional"-socijalistička crkva dopušta - događa orgijastička ili epfianija - zbog čega su ovi drugi kultovi koji čine jedno te istu stvar s "primanjem Duha svetoga" - zli; kada pomoću ma čega god rade istu stvar kojom se diče navodni kršćani koje je i kakve je dopustio i uobličio Cezar?
New age je pošast novog doba, tak da, ne vidim razlog zašto bih komentirao ovu rečenicu.

No dobro, kad već svi volite pljuvati po Crkvi, govoriti kak je Crkva mučila NE-kršćane i tako dalje i tako dalje, budem vam ja danas otvorio jednu temu u kojoj ću vam napisati što su kroz povjest radili onima koji su kršćani, tj. mučenici koji su umirali nakon nevjerojatnih muka.

Svejedno, poštujem sve što je ovdje rečeno, ne može svatko voljeti Boga, iako oni koji ga ne vole ne znaju što propuštaju...
__________________
Imagine the world the size of virus where we manipulate things with atoms.
Kamelot is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2012., 09:10   #20
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
PIPBoy 2000 kaže:
Zašto se ti svetci još nazivaju svetima?
@dominik01
Zato što vadiš te silne izjave iz blogova i sl. gluposti koje je pisao netko kome je cilj uništiti postojanje Crkve, pa onda s ponosom iskrivljuje istinu.
Ma ne, bolje da ih proglasimo svetima.
I to je sveti car Konstantin i sveta sudržana carica Helena. Čudi me zašto u crkvi ne postoji odsvećivanje takvih likova.
Carica Jelena, majka tog Konstantina, proglašena je velikom sveticom svih kršćanskih crkava, i zaštitnicom arheologa ( ), jer je tobože našla Isusov grob i sva tri križa, trnje, čavle, koplje itd. Za tu lažariju, počašćena je golemim kipom u crkvi Svetog Petra u Vatikanu, tik do oltara:

Evo spomenika laži i zaštitnice svih brda izmišljenih svetih relikvija iz Isusova vremena:U slavu "pronalaska Istinskog Sv. Križa" nastao je kršćanski blagdan Našašća Sv. Križa, (3. svibnja) sv. Jelene Križarice.
U obredu se pjeva "Evo drvo Križa..." i odgovor zajednice "Dođite, poklonimo mu se !" Pred oltarom slijedi klanjanje križu, vjernici dolaze pojedinačno kleknuti i pokloniti se poljubivši križ.

Jelena je iskopala i leš Sv. Mateja apostola/evanđelista koji je sada u Rimu i Trieru, otkrila grob Melkisedeka (!) te našla pukotinu u stijeni koja je nastala kada je Krist ispustio svoju dušu na križu. Crkva priča i da je donijela lubanje SVETA TRI KRALJA (sada u velebnoj katedrali u Koelnu), Isusovu tuniku, kao i užad kojima je bio vezan za križ. Samo da je još otkrila kakvo originalno evanđelje, no to joj nije pošlo za rukom.
__________________
Lik i djelo Isusa Krista je vješto smišljen mit na temelju zapisa "proroka" Starog zavjeta.
Nepoznati is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:48.