Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > IT Help service
Korisničko ime
Lozinka

IT Help service Ovdje postavite sva vaša pitanja i probleme informatičke prirode
Podforumi: Tutorials, Security

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.07.2012., 23:48   #1
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
Windows i problemi

OK, nisam baš laik za kompjutere ali nisam ni neki expert. Ne znam dali samo imam peh ili radim nešto krivo. Kad sam prije 3 godine kupio laptop, došao je sa Vistom gore. To je radilo super dobrih godinu dana, osim manjih problema s virusima i brzinom kad bi se zatrpao, sve je ostalo šljakalo. Izašla sedmica, stavio piratsku verziju, godinu dana bez ikakvih problema. Čak sam duže vrijeme bio i bez antivirusa, nema problema. Uvijek brz i stabilan.

Upisao faks, dobio preko MSDNAA besplatne windowse i tu su problemi počeli. Dobili smo samo Professional pa sam se morao sa Ultimate oprostiti, te sam isto tako po prvi puta instalirao x64 (dosad sam koristio x86). Instalirao i nije dugo trajalo, počeli su problemi sa brzinom sustava i svime pa sam uskoro nanovo instalirao. Iznerviran Microsoftom i Windowsima, stavio sam Ubuntu i koristio ga puna 2 mjeseca no uskoro su mi počele faliti igrice i DJ software i vratio Windows na drugu particiju koji se usudio izbrisati linuxov bootloader

Neko vrijeme je radilo OK, no u međuvremenu sam iznenađen brzinom i stabilnošću osmice dignuo i osmicu na drugoj particiji umjesto Ubuntu-a, koja je došla s katastrofalnim bootloaderom. Pazi ovo, boota se osmica i onda tek pita za sustav, pa ako se odabere sedmica, opet se laptop restarta i opet se sve boota ispočetka Koji je to kreten pravio!? Očekivao sam hrpu problema s osmicom zbog nedostatka drivera i podrške no sve je radilo super. GTA IV igrica je radila još bolje, no ne zadugo. Otvorio sam i temu o problemima s igricama jer su sve počele zezati, svaka na svoj način.

Budući da bi mi se unatoč antivirusu tu i tamo pojavila neka gamad (virus) a bavim se web stranicama, dignuo sam i Mint koji je pak nasadio svoj bootloader i odlazak u sedmicu je noćna mora. Znaći pojavi se mintov bootloader na kojem se odabere osmica (piše 7) i onda se na njegovom bootloaderu bira sedmica, pa se opet restarta i opet mintov bootloader. A onda je i sedmica počela praviti probleme. Sve se usporilo, najbanalnija igrica, GTA San Andreas, koja je prije radila savršeno, počela je stvarat probleme. Počeo sam gubit i internet vezu iz neobjašnjivih razloga, a osmica se usporila.

Ja se ispričavam na dugom tekstu no morao sam ovo podijeliti jer od živaca ne znam što dalje. Osjećam da se svi ti OS-ovi međusobno kolju. Gdje su dobri stari dani kad si instalirao windowse i to bi potrajalo godinama? Starci imaju XP na laptopu već dobrih 6 godina bez reinstalacije, nikad problema.

Kako da ja instaliram ta 3 OS-a, a da imam jedan bootloader koji odmah (kao Linuxov) na početku izleti, da mi ta 3 OS-a barem godinu dana rade bez većih problema, da mi rade i igrice i mreža itd.? Više mi je puna kapa formatiranja, reinstaliranja i ostalih gluposti, a nisam neki tip koji zatrpava laptop, ko kolekcionar skuplja viruse, instalira razne fensi skinove i slično. Disk mi se nikad ne zatrpa više od pola, desktop je čist, imam Aviru i najpotrebnije programe koji su uvijek u pozadini (AIMP, Skype, Last.fm i Avira).

Trebam li stvarno razguliti ultra-fensy nove windowse i instalirati dobar stari XP (po mogućnosti Lite verziju) na laptop sa dual core procesorom i 4 GB RAM-a za dobit fluidnost i stabilnost barem prokletih godinu dana !??
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2012., 11:37   #2
Fosna
Moderator
 
Fosna Avatar
 
Registracija: Jun 2005.
Postova: 23,445
Stavi tu 7-icu koju si od faksa dobio i pobij sve to čudo kaj si instalirao. Usporenju sustava će prije biti razlog pregrijavanje laptopa nego windowsi, osim ako se nisi malwarea nakrcao. Što će ti uopće tri OS-a, pogotovo 8-ica koja je poluproizvod?
Fosna is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2012., 12:50   #3
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
Osmicu sam stavio jer ima neke stvari koje mi se sviđaju i na netbooku je radila barem 30-ak puta brže nego sedmica pa sam pomislio da će i ovdje biti bolja, no jedino što sam dobio je brže bootanje od sedmice dok je ostatak radio više-manje jednakom brzinom.

Laptop se pregrijava, istina, ali je nedavno očišćen od glave do pete i promjenjena je i pasta, tako da je ovo neki minimum. Doseže i do 90-ak stupnjeva, no downclocka ga tek iznad 98 pa to ne bi smjelo stvarat probleme. Malo sam si počistio sedmicu i sad radi dosta brzo, igre još nisam probao ali sam reinstalirao display driver i ne bi smjelo više biti problema. Roknuo sam gore i Kasperskog.

Samo ovi Windowsi će mi sve živce pojesti. Sa Minta sam formatirao particiju na kojoj je bila osmica, no njezin bootloader je ostao i nije mi dao da uđem u sedmicu pa sam nekako u GRUB nasadio i sedmicu i sad se može bootat. Planiram instalirat Ubuntu umjesto Minta, i koristit bootloader od Windowsa umjesto od Linuxa. Jedan Linux moram imati jer koji god da antivirusni imam, stalno mi se uvaljuje virus koji mi sa Filezille izvuče FTP password pa mi webstranice puni virusima ili izbriše sve.

Sad imam problema s particijama. Particija na kojoj je sedmica je najveća no gore su i instalirani programi i svi podaci. Pa sam planirao prebacit dio podataka, i onda shrinkat volume sa Disk Managementom i extendat taj unallocated space na drugu particiju, pa prebacit drugi dio podataka i opet ponoviti postupak. Shrink radi bez frke no neće Extendat jer je unallocated "na lijevo" od te particije. Pa sam skinuo EaseUS partition no isti problem i tamo. Kako da extendam tu particiju? Formatirati mi se sad stvarno neda, ali bi jednom drugom prilikom i zato želim napraviti drugu particiju gdje bi prebacio sve dokumente te instalirane programe (koristeći SteamMover) kako bi mogao kasnije samo formatirati C i nanovo instalirati sedmicu.

Hvala.
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2012., 13:54   #4
Fosna
Moderator
 
Fosna Avatar
 
Registracija: Jun 2005.
Postova: 23,445
Možeš sa Gparted live cd-om složiti particije. Jesu sve primary particije ili imaš neku extended particiju sa logičkim diskovima? I svakako si backup prije prčkanja s particijama.
Fosna is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 30.07.2012., 14:19   #5
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
Htio sam backupiranje izbjeći jer, iako imam USB 3.0, kopiranje svega potraje, no ipak ću morati instalirati Windowse nanovo jer mi glupa GTA San Andreas i dalje blokira. Nije pomoglo ni brisanje hrpe nepotrebnih programa, ponovno instaliranje display drivera niti preuzimanje friške igre sa bratovog PC-a gdje radi savršeno, što znaći da je Windows u banani, ili mi nešto nedostaje.

Backup uskoro završava pa budem isformatirao sve sutra i instalirao nanovo sedmicu professional i paralelno s njom Ubuntu. Koliko je preporučeno prostora ostaviti za windowse? Za Linuxe sam planirao 30-40 GB, za Windowse 50 GB i sve ostalo za data. Mada, C disk se može bez problema extendat (probao sam) tako da mogu uvijek naknadno dodati.

Nadam se da ne zaboravljam nešto kod reinstalacije windowsa, znaći nakon samog OS-a puknem update (budući da imam legalne) pa idu potrebni driveri (uglavnom stavim samo display driver i touch pad driver, jer sedmica sve ostalo dobro radi) pa kaspy i na kraju meni potrebni programi. Može li se još nešto uradit za optimalno funkcioniranje? Eventualno će mi trebat DirectX (skinut ću najnoviji) i možda neki Framework-ovi za igrice?

EDIT: budući da ima više verzija, koju da skinem sa torrenta? (Napomena: neću koristit piratski, već sam se bio zeznuo kad sam "kupio" od MSDNAA i uzeo debug verziju no key vrijedi i za običnu ali mi neda skinut više običnu pa moram sa torrenta skinut i samo ubacit ključ). Mora biti Professional i x64, al sad ima OEM, SP1, SP2 itd. A ja sam bio "kupio" ovo: en_windows_7_with_sp1_debug_checked_build_x64_dvd_ 619601.iso
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM

Zadnje uređivanje mekerica : 30.07.2012. at 14:40.
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2012., 14:42   #6
Fosna
Moderator
 
Fosna Avatar
 
Registracija: Jun 2005.
Postova: 23,445
Za windowse ti treba cca 20 Gb, a ostatak prostora na C disku proračunaj prema svojim potrebama. I drivere rađe skini od proizvođača laptopa, pogotovo ako ima još kakvih patcheva usput za skinuti. A .NET Framework 3.5.1 imaš već u 7-ici.
Fosna is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2012., 12:15   #7
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
OK, skinem windowse i misteriozno nestane .iso file Pa gdje toga još ima!? Napomenuo sam još u prethodnom postu da ću koristiti legalni ključ, samo mi .iso treba. Jučer su se skinuli, još danas ujutro je seedao i samo sam uklonio torrent iz uTorrenta (namješteno mi je da NE briše fajlove već ukloni torrent sa liste) da mi upload ne guši vezu i nema ga. Pretražio sve diskove + externi i nema. Pokrenuo sam torrent opet u isti folder i .iso se nije ni pojavio (folder Downloads) dok kad sam ga pokrenuo da skida na desktop se uredno pojavio. Što je posrijedi?

I stalno mi se na desktopu javlja neki folder USB i unutra nakenja My Music. Ti Windowsi su poludjeli, a nema virusa (barem tako kaže barba Kaspy).
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2012., 15:24   #8
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
Fosna, imam još nekoliko pitanja ako nije problem. Hvala.

Kad sam nakon instalacije pokušao izbrisati neke foldere, pisalo mi je da nemam administratorske ovlasti što me začudilo. Pa sam prčkao nešto po tutorialu sa neta da si dam ovlasti i sada kad se windowsi podignu, dva su usera: Administrator i Moj username. Kako da to maknem i imam samo moj username sa svim ovlastima?

I nekako mi se čini da mi dosta procesora cuga. Ono u idle mi zna vuć 30-40% a popaljeni su samo Skype, uTorrent i Kaspersky, eventualno Chrome. Skype sam namjerno instalirao stari 4.2 i disableao updejtove jer ovaj novi opako krade procesor. Također sam ugasio Windows Defender i WMP Network Sharing Service koji mi je procesor znao gurat do 100%, i instalirao sam neke tweakove u registry za dodatno "ubrzanje".

Također, igrica GTA San Andreas i dalje trza. Driver za grafiku sam skinuo sa Toshibine stranice za moj laptop, i skinuo sam sa Microsoftove stranice neki alat koji mi je instalirao sve što mi je nedostajalo u vezi DirectX-a (piše da 7 dolazi sa 11-icom ali da nedostaju neke stvari od prijašnjih verzija). Igrica nije instalirana već sam fajlove kopirao od brata, no godinama već tako radimo i uvijek radi ko podmazano, a samo zbog toga sam formatirao, no probat ću nabavit instalaciju pa baš instalirat. Igrica Flatout2 radi bez problema, a isto su samo fajlovi kopirani od brata. Instalirao sam i GTA IV koja takoder radi
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM

Zadnje uređivanje mekerica : 03.08.2012. at 15:59.
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2012., 22:12   #9
Fosna
Moderator
 
Fosna Avatar
 
Registracija: Jun 2005.
Postova: 23,445
Logiraj se kao Administrator i daj svom accountu admin prava...Administrator account ne možeš brisati, sva sreća. Ako hoćeš maknuti Administrator acocunt sa login screena otvori command prompt sa "run as administrator" i upiši: net user administrator /active:no

Za CPU usage otvori task manager pa vidi što ti ždere proc?

Što si na kraju skinuo? Treba ti x64 Professional Retail ili sa MSDNa en_windows_7_professional_n_with_sp1_x86_dvd_62400 0.iso

Nemam pojma što je taj USB folder ali nema veze s windowsima.
Fosna is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2012., 22:36   #10
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
Neznam, sve to me zbunjuje. Sjećam se da sam prije uvijek imao samo jedan account (vjerojatno je admin skriven) i nikad nisam imao problema s pravima pa me sve ovo zbunilo.

Što se task managera tiće, stalno se izmjenjuju. Puno procesa koji malo uzimaju. Pretpostavljam da je na kraju to i ok, jer malo uzima skype, malo kaspersky, pa još neki windowsovi itd. Sad trenutno mi najviše uzima installer jer se instalira update. Možda se i smiri kad se sve nadogradi, stalno ali stalno mi skida gomilu nadogradnji i praktički otkad sam ga instalirao svaki put kad ga gasim instalira neke nadogradnje.

Skinuo sam en_windows_7_professional_with_sp1_x64_dvd_u_67693 9.

Hvala
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 13:07   #11
Fosna
Moderator
 
Fosna Avatar
 
Registracija: Jun 2005.
Postova: 23,445
Quote:
mekerica kaže: Pogledaj post
Neznam, sve to me zbunjuje. Sjećam se da sam prije uvijek imao samo jedan account (vjerojatno je admin skriven) i nikad nisam imao problema s pravima pa me sve ovo zbunilo.
Inače i je skriven Admin account, ali pošto si instalirao debug check verziju windowsa koja ima labav security jer je namjenjena detektiranju i dokumentiranju bugova pa je vjerojatno zato i Admin account aktivan.
Fosna is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 15:25   #12
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
Pazi, nisam instalirao debug check verziju! Vjerujem da ona ima neke svoje dobre strane, no kad sam ju slučajno skinuo i instalirao, to je bilo jedno veliko s*anje. Nijedan program nije radio, sve je bacalo neke greške i to je izletilo 5 min poslije instalacije pa sam sa torrenta skinuo ovo što sam u prethodnom postu napisao i bio je jedan account dok nisam išao čačkati po registry-u da si dam ovlasti. Tad se pojavio
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2012., 10:23   #13
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
Treba mi savjet (opet, stvarno ti dugujem pivo ). Roditelji imaju Win XP Pro SP3 na laptopu i, unatoč tome što uglavnom posjećuju poznatije stranice (news portali, you tube, razne trgovine i ostalo) i ne skidaju ništa, pravi su magnet za viruse. Ja posjećujem svakakve stranice i svašta skidam i ne pokupim često viruse.

Nakon hrpe ostalih virusa bili su pokupili Smart Fortress kojeg im je uklonio jedan čovjek jer mene nije bilo i instalirao Microsoft Security Essentials te Malwarebytes. Eto ti ga na, jučer navečer došao Live Security Platinum, skršio sve antiviruse koji su bili + Windowsov Firewall i napravio nered. Ništa se nije moglo startati. Danas sam se cijelo jutro borio protiv njega i uspio ga srediti no doslovno je uništio sve pa sam morao instalirat nanovo antivirus i obnavljati registry da proradi firewall.

U čemu je poanta da tako kupe viruse!? Jedino što mi pada na pamet je windows xp. Zastario je i moguće je da je pun sigurnosnih rupa. Tim više što ne znam dal se uopće ikad nadograđuje (razlog znaš ). Stavio bi sedmicu al ne znam kako bi radila (Celeron na 1.6 GHz, 1 GB RAM-a), a razmišljali smo svi zajedno i o Ubuntu (budući da je uglavnom pregledavaju internet i čitaju mailove što se komotno može i na njemu).

I naposljetku, koji antivirus (u slučaju ostanka na winsima)? Imali smo legalni bit defender prije a sada razmišljamo o Kasperskom no dosta je skup. I ne znam koja je razlika između Internet security 2012 i Pure.
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2012., 11:38   #14
Cilim
Moderator - Righteous
 
Cilim Avatar
 
Registracija: Jul 2007.
Postova: 15,824
Sistemski preduvjeti za Windows 7

Da biste na računalo instalirali Windows 7, potrebno je sljedeće:

32-bitni (x86) ili 64-bitni (x64) procesor radnog takta 1 GHz ili brži

1 gigabajt (GB) RAM (32-bit) ili 2 GB RAM (64-bit)

16 gigabajta slobodnog prostora na tvrdom disku (32-bitnom) ili 20 GB (ako je 64-bitni)

Grafičko sučelje DirectX 9 s WDDM 1.0 ili novijim upravljačkim programom.

Edit: a kada se prilikom surfanja otvori neki prozorcic sa YES ili NO, neka obavezno stiscu NO
__________________
Preporucam se, sa stovanjem!
Cilim is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2012., 12:48   #15
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
Quote:
Cilim kaže: Pogledaj post
Sistemski preduvjeti za Windows 7

Da biste na računalo instalirali Windows 7, potrebno je sljedeće:

32-bitni (x86) ili 64-bitni (x64) procesor radnog takta 1 GHz ili brži

1 gigabajt (GB) RAM (32-bit) ili 2 GB RAM (64-bit)

16 gigabajta slobodnog prostora na tvrdom disku (32-bitnom) ili 20 GB (ako je 64-bitni)

Grafičko sučelje DirectX 9 s WDDM 1.0 ili novijim upravljačkim programom.

Edit: a kada se prilikom surfanja otvori neki prozorcic sa YES ili NO, neka obavezno stiscu NO
Znam da ali iskustvo mi govori da danas se ne mari previse za fluidnost pa sam zato pitao kako bi radilo. Npr win 7 starter koji je namjenjen za netbook i kojeg sam s njime dobio (znaci da zadovoljava requirements) je totalno nefluidno i sporo radio.

Kad im nesto iskoci, pitaju mene ovaj je dosao u tisini. Zadnjih dva dana im je samo internet bio usporen jer se gospodin negdje mucki skidao (imao je nesto ispod 700 MB) i danas ujutro je pokazao svoje lice

Sent from my X10i using Tapatalk 2
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2012., 15:27   #16
tirox
Van Halen Fan
 
tirox Avatar
 
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 5,127
Pošalji poruku preko MSN korisniku tirox Pošalji poruku preko Skype korisniku tirox
Quote:
mekerica kaže: Pogledaj post
Treba mi savjet (opet, stvarno ti dugujem pivo ). Roditelji imaju Win XP Pro SP3 na laptopu i, unatoč tome što uglavnom posjećuju poznatije stranice (news portali, you tube, razne trgovine i ostalo) i ne skidaju ništa, pravi su magnet za viruse. Ja posjećujem svakakve stranice i svašta skidam i ne pokupim često viruse.

Nakon hrpe ostalih virusa bili su pokupili Smart Fortress kojeg im je uklonio jedan čovjek jer mene nije bilo i instalirao Microsoft Security Essentials te Malwarebytes. Eto ti ga na, jučer navečer došao Live Security Platinum, skršio sve antiviruse koji su bili + Windowsov Firewall i napravio nered. Ništa se nije moglo startati. Danas sam se cijelo jutro borio protiv njega i uspio ga srediti no doslovno je uništio sve pa sam morao instalirat nanovo antivirus i obnavljati registry da proradi firewall.

U čemu je poanta da tako kupe viruse!? Jedino što mi pada na pamet je windows xp. Zastario je i moguće je da je pun sigurnosnih rupa. Tim više što ne znam dal se uopće ikad nadograđuje (razlog znaš ). Stavio bi sedmicu al ne znam kako bi radila (Celeron na 1.6 GHz, 1 GB RAM-a), a razmišljali smo svi zajedno i o Ubuntu (budući da je uglavnom pregledavaju internet i čitaju mailove što se komotno može i na njemu).

I naposljetku, koji antivirus (u slučaju ostanka na winsima)? Imali smo legalni bit defender prije a sada razmišljamo o Kasperskom no dosta je skup. I ne znam koja je razlika između Internet security 2012 i Pure.
To je puno preslab komp za Windows 7 pa i Starter verziju, jednostavno zaboravi na to Ubuntu da ili LInux MInt recimo nema problema to sigurno ili nek i dalje koristi XP.

Kaj se tiče sigurnosti tokom surfanja u Browseru, obavezno ubaci WOT u Firefox i postavi ga na Blocking Mode to če puno značit link ispod.

http://www.forum.hr/showpost.php?p=3...9&postcount=16

Kad smo kod Antivirusa za taj stari i slab komp, u slučaju da ostaneš na XP najbolje rješenje je Avira Free bez onog Web Guard koji nudi u instalaciji to preskoči i ne instaliraj.Taj Antivirus nije težak za komp, a to je posebno bitno na tom preslabom kompu.Bitdefender je debelo pretežak isto tak i Kaspersky, za taj slabašni i jadni Celeron procesor. Jednostavno preskoči Internet Security Suite AV+Firewall rješenja, od bilo kojeg proizvođača u suprotnom dodatno češ usporit ionako spor i slab komp to sigurno.

Znači ako ostaješ na Windows XP, onda samo Avira Free+WOT na Blocking Mode u browser i bude ok ako se pripazi na kaj se klika.
tirox is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2012., 15:57   #17
Fosna
Moderator
 
Fosna Avatar
 
Registracija: Jun 2005.
Postova: 23,445
Quote:
Cilim kaže: Pogledaj post
Edit: a kada se prilikom surfanja otvori neki prozorcic sa YES ili NO, neka obavezno stiscu NO
Ovo je najbitnije.

Mekerica, malo ti pregledaj history, sigurno ne kupe viruse sa youtuba i news portala.

Ne stavljati 7-icu na takvu "ragu" od kompa.
Fosna is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2012., 09:46   #18
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
Stavio sam im WOT i AdBlocker (koji je ubrzao otvaranje bezobrazno nakrcanih news portala reklamama) na Chrome (nedavno su presli na Chrome jer je IE otkazao ).

Aviru su imali neko vrijeme ali ove fortresse i ostalo ne moze zaustavit (za ovog jucer je netko rekao i da je kroz kasperskog prosao).

Hvala na savjetima. PS. history brisu pa ne mogu zavirit a ta raga nekad radi brze od moje Toshibe sa puno boljim hardverom iako 6-7 godina nisu reinstalirani windowsi (taj XP je gore otkad je kupljen a ja rusim windowse jednom mjesecno :banghead: ).

Sent from my X10i using Tapatalk 2
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2012., 12:24   #19
tirox
Van Halen Fan
 
tirox Avatar
 
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 5,127
Pošalji poruku preko MSN korisniku tirox Pošalji poruku preko Skype korisniku tirox
Quote:
mekerica kaže: Pogledaj post
Stavio sam im WOT i AdBlocker (koji je ubrzao otvaranje bezobrazno nakrcanih news portala reklamama) na Chrome (nedavno su presli na Chrome jer je IE otkazao ).

Aviru su imali neko vrijeme ali ove fortresse i ostalo ne moze zaustavit (za ovog jucer je netko rekao i da je kroz kasperskog prosao).

Hvala na savjetima. PS. history brisu pa ne mogu zavirit a ta raga nekad radi brze od moje Toshibe sa puno boljim hardverom iako 6-7 godina nisu reinstalirani windowsi (taj XP je gore otkad je kupljen a ja rusim windowse jednom mjesecno :banghead: ).

Sent from my X10i using Tapatalk 2
Instaliraj Firefox kao glavni browser jer na njemu WOT radi u Blocking Mode, to je vrlo bitno zato kaj u Google Chrome radi samo u Warning Mode.Jesi ti uopče pogledal video vezano za WOT na Youtube, na onom linku iznad koji sam dal i koja je razlika između Blocking i Warning Mode i kako se prebacuje iz jednog modela rada u drugi.

Takvim korisnicima koji su neiskusni ili nepažljivi, jedino WOT/Blocking Mode može puno pomoč kaj se tiče sigurnosti a i opčenito. Za sve korisnike Blocking Mode je najbolje rješenje bez dileme, jer WOT u tom režimu rada uz direktno blokiranje loših stranica usput blokira i dosta bezveznih stranica sa reklamama.
tirox is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2012., 12:29   #20
mekerica
Svakom loncu poklopac
 
mekerica Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: U svom svijetu
Postova: 2,691
Ja oduvijek koristim Chrome jer mi je daleko najbolji i najbrži (neki će me sad htjet istući al jbg meni je iskustvo tako pokazalo a sve sam isprobao, a jedan od većih razloga je i Last.fm free music player plugin kojeg redovito koristim). Njima ću onda Firefox staviti.

A što se Blocking moda tiče, čitao sam o tome da al kod sebe sam odlučio ne ga staviti jer ako meni neka stranica treba a on mi blokira, ubio bi ga. Ja imam kaspya pa se ne ustručavam kliknut i crvene stranice (ako mi informacija ili što god je na stranici već toliko treba a nema alternative) mada ni kaspy nije svemoguć al dok god njega imam još mi nikakva gamad nije ušla
__________________
Prodajem motor Derbi Terra 125 cm3, '08, 15t km, za više informacija PM
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 03:13.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger