Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.09.2012., 12:53   #81
Quote:
smijurija kaže: Pogledaj post
to će se još vidjeti kakav će biti most četverotračni ili dvotračni..po vašim željama bio bi beztračni, nepostojeći, fiktivni nevidljivi.

može i tunel, meni svejedno, samo da se hrvatski teritorij poveže..

samo nek su vas natjerali da gradite most iako ste govorili da je to fantomski projekt i da ga nitko na svijetru neće financirati, sprdlai se, rugali, dovoljno se vratiti na zatvorenu temu pa da se vidi tko je što pisao.

ostalo je nebitno, samo vi guštajte u "pobjedi"

Jedini pravi prijepor oko mosta bile su financije, a ne politikantska prepucavanja tko je tome najviše pridonio. Zaboli me i za SDP i za HDZ i za neke treće. Bitno je naći rješenje koje je racionalno i što jeftinije za porezne obveznike. Pošto koridor otpada iz sto i jednog razloga koji je naveden, a EU je spremna financirati taj most, onda je besmisleno sad mlatiti praznu slamu.
Plazibat is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2012., 12:59   #82
Quote:
divizija kaže: Pogledaj post
zato što panorama NE ŽELI da hrvatski teritroij bude cestovno povezan preko hrvatske, čak i ako je to jeftinije.
on naprosto želi da mi moramo ić preko BIH, jer on OBOŽAVA kad hrvatska oko bilo čega ovisi o nekom drugom. on ne želi da mi imamo adute. on želi da mi moramo radit ustupke, jer hrvatski državni interes je nacionalizam, tj. ZLO.

isto tako, on nas uvjerava da mi moramo BIH dat posebne uvjete u pločama, iako su ploče DALEKO potrebnije BIH nego obrnuto, dakle ne moramo ništa!

ali panorama, hallo effect i slični naprosto nevole kad hrvatska ima adute u rukama. to ide toliko daleko da sad kritiziraju EU što će nam "dati" pare za taj most, a zaboravljaju da mi godišnje milijardu kuna budemo davali u EU proračun, dakle, samo ćemo povuć nazad svoje.

dakle, biti protiv msota, ako se za to dobiju EU pare je notorno antihrvatsko razmišljanje, ali hej- pa to je za dio građana hrvatske hrana!
Ma je, evo ove Subote organiziram prvu konferenciju Ujedinjenih Mrzitelja Mosta. Treba u korijenu sasjeći svaki pokušaj gradnje.
Obišao sam cijeli svijet i nagledao se gradova i mostova pa ti mogu iz prve ruke reći da su mnogi mostovi postali zadivljujući landmarci a isto tako da je Dubrovnik jedno prosječno mediteransko selo okruženo prosječno ružnim sivim zidinama. Nema niti pogled na more kao što ga Split ima. A Stradun je najobičniji isušeni Venecijanski kanal.

Pa ako će EU financirati most za regiju koja za EU apsolutno nikakve političke i ekonomske važnosti nema to mi je odveć sumnjivo, a sumnju još multiplicira to da nitko iz EU nije ni pitao postoji li koje jeftinije rješenje, tunel npr...

Meni to smrdi nadaleko. Al što ja to objašnjavam ljudima bez osjeta njuha, kojima ni svo HDZ-ovo sranje oko mosta nikada nije zavonjalo a kamoli će ovo sad, glavno je samo da im netko obećava "kruha bez motike".

TIMEO DANAOS ET DONA FARENTES!

("Čuvaj se Grka i kad darove nose")
__________________
I HATE THE PEOPLE WHO LOVE ME AND THEY HATE ME!

Zadnje uređivanje Halo Effect : 21.09.2012. at 13:09.
Halo Effect is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2012., 13:03   #83
samo da pitam - jel na tom dijelu gdje bude most zna puhati jaka bura? nešto kao kod Maslenice (da ne bu most svako malo zatvoren) i kolko točno bude dugačak taj most?
manchild is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2012., 20:14   #84
Od Mimice smo čuli kako će se sporazum o razgraničenju iz 1999. potpisati zato jer vladajući vjeruju kako se potpisani sporazumi moraju poštivati i kako će vođeni tim načelom učinite sve da se takvi sporazumo dovedu u fazu pune provedbe.

Sada se u priču uvodi i luka Ploče. Gdje se stvari postavljaju tako da će RH u zamjenu za dozvolu za gradnju mosta na svom teritoriju biti susretljiva u odnosu na planove BiH vezano za luku Ploče.

Odmah ću naglasiti kako ja nemam apsolutno ništa protiv povlastica za BiH u toj luci, i to u najširem mogućem obliku. Takav aranžman je u hrvatskom interesu u najmanju ruku isto kao što je i u interesu BiH. Ne samo da na taj način osiguravamo ozbiljnu perspektivu toj luci već i stoga što usmjeravajući BiH na Ploče odvlačimo pozornost od (ionako teško ostvarivih) ideja o gradnji luke u Neumu, što nije niti u iteresu RH niti u interesu Hrvata u BiH.

Dakle, povlašteni status BiH u Pločama u najširem mogućem obliku podržao bez ikakvog drugog sporazuma ili dogovora u paketu.

No, to ne znači da treba propustiti priliku da se dobije nešto zauzvrat.

A za razliku od aktualnih političkih elita to je znao učniti Franjo Tuđman. Koji je najprije taj sporazum potpisao u paketu s dogovorom o slobodnom prolasku kroz Neum ali je uz to vezao i jedan drugi itekako važan sporazum. Onaj o posebnim odnosima RH i FBiH.

O tome smo nešto raspravljali na temi o Tuđman pa evo poveznica da se bezveze ne ponavljam i ne širim raspravu.

Ovdje je važno podsjetiti pod kojim okolnostim i u kojem kontekstu je Hvatska svojevremeno dogovarala status luke Ploče. Sada dolazimo u situaciju da će Sarajevo konzumirati interese koji iz toga proizlaze a Hrvatska odustaje od nekih svojih interesa koji su također tada postignuti.

I onda se vraćamo na načela koja objavljuje Mimica pitajući se jednostavno odnose li se oni samo na potpisane a ne ratificirane sporazume poput onog o granici iz 1999. ili i na potpisane i ratificirane poput onoga o posebnim odnosima RH i FBiH? Hoće li u tom slučaju vlada biti dosljedna i uložiti napor da se i oni dovedu u punu funkciju?
__________________
Ignore: Roy, HHmischko, Ostoja Grubica, Feniks, McAucliffe
lataejio is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2012., 20:23   #85
Quote:
Pizvo kaže: Pogledaj post
IGH je u nemilosti EU i sigurno neće sudjelovati u projektima koje će EU sufinancirati, pogotovo ako bi to značilo da dio poslova rade Rusi. Još jedan dnevno.hr članak bez veze s mozgom...
Kako misliš da je IGH u nemilosti EU? Možeš li podrobnije pojasniti i konkretizirati?
__________________
Ignore: Roy, HHmischko, Ostoja Grubica, Feniks, McAucliffe
lataejio is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2012., 22:12   #86
Quote:
lataejio kaže: Pogledaj post
Kako misliš da je IGH u nemilosti EU? Možeš li podrobnije pojasniti i konkretizirati?
Iz više razloga.

Quote:
Proteklih tjedana u Hrvatskoj se provodi još jedna velika antikorupcijska istraga na čijem udaru se nalazi Institut građevinarstva Hrvatske (IGH), njegov čelnik Jure Radić i nekoliko drugih aktera, ali i bivša HDZ-ova ministrica Marina Matulović-Dropulić. Na zahtjev OLAF-a, Europskog ureda za borbu protiv prijevara, nadležne hrvatske institucije, Uskok i hrvatska policija detaljno istražuju sve sumnjive aktivnosti vezane uz projekt željezničke pruge Zagreb-Rijeka, od kojeg je IGH od 2007. do danas iz državnog proračuna dobio više od 94 milijuna kuna za koje je, uz ogromno kašnjenje, isporučio nekvalitetne i neupotrebljive studije projekta čija se realizacija tek očekuje.

Zbog toga je potkraj kolovoza završen natječaj za gotovo identičan posao izrade projekta nizinske pruge Zagreb-Rijeka, ovoga puta pod izravnom kontrolom Europske unije, a IGH je stavljen na svojevrsnu crnu listu EU-a: dužnosnici u Bruxellesu javno su obznanili da je IGH pod suspenzijom, odnosno da se njihova eventualna ponuda uopće neće ni razmatrati, a da će na natječaju biti diskvalificiran i bilo koji drugi konzorcij u kojem bi se možda nalazio IGH.

http://limun.hr/main.aspx?ID=745834&pojam=IGH

Uz to, Jure Radić je prije referenduma o EU izjavio sljedeće:

Quote:
Direktor IGH-a i bivši potpredsjednik Vlade Jure Radić nedavno je, blago rečeno, neugodno iznenadio svoje stranačke kolege u vrhu HDZ-a, a najvjerojatnije je najneugodnije iznenadio samu premijerku Jadranku Kosor, kada se u jednoj emisiji na Z1 Televiziji usprotivio ulasku Hrvatske u Europsku uniju. “Ja ću glasovati protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju jer smatram da Unija neće previše potrajati”, izjavio je tom prigodom pomalo ogorčeni Jure Radić. Potom je detaljno pojasnio da postoje tri glavna razloga zašto će on postupiti protivno naputcima svoje stranke koja na čelu s predsjednicom Kosor čini sve da Hrvatska završi pregovore do kraja lipnja. “Prvo, u sve integracije u koje je Hrvatska ušla, loše je prošla…

Drugo, Europska unija mi ne odgovara zbog sadašnjih načela. Meni je nespojivo da se dva muškarca mogu oženiti. Kada bi se svi muškarci skupa oženili, taj dan bi završio svijet. I treće, najbolje europske države su one koje nisu u Europskoj uniji"...

http://www.tjedno.hr/index.php/arhiv...-ratnih-zloina

Isto tako, EU je odbacila prošli projekt IGH vezan za dubrovački most, pošto je bio nedorečen, loš i megalomanski.

I onak, čisto da potvrde svoju nemilost, u vlasničku strukturu IGH su ušli Rusi, odnosno poduzetnik Veniamin Mezhibovsky, koji je od 2002. bio direktor nekoliko poduzeća u Rusiji, od kojih je sve i jedno propalo, osim trenutnog Saturn Gas Turbinea, koje je glavni dobavljač turbina Gazpromu - ergo nemre bit čist, nema teorije.
__________________
Anti-denialist - Success: 7 down
Pizvo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2012., 23:30   #87
Da, i ja sam čitao medijske napise o tim istragama ali činjenica jest da o tome do danas nema nekog službenog epiloga. Nije jednostavno povjerovati kako EU stavlja na crnu listu tako da netko nekome na nekom sastanku govori tko se smije javiti na natječaj a tko ne. To je potpuna suprotnost načelu slobodnog tržišta koje je jedan od temelja EU.

Zasada mi je još uvijek premalo uvjerljivih argumenata za tvrdnju da je IGH na nekoj crnoj listi i da ima nekakvu zabranu sudjelovanja u određenim projektima i natječajima.

Također, ne razumijem na koji način je EU odbacila projekt dubrovačkog (misliš pelješkog?) mosta.
__________________
Ignore: Roy, HHmischko, Ostoja Grubica, Feniks, McAucliffe
lataejio is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2012., 23:34   #88
Quote:
panorama kaže: Pogledaj post
Sapienti sat
post ti je pun netočnosti na koje ti je 173 654 puta na ovoj temi ukazano.
to što ih nastavljaš ignorirat, dovoljno govori koliko ti je stalo do argumentirane rasprave.

biti protiv mosta, ako se povuku novci iz EU fondova je apsolutno NESHVATLJIVO. osim za nekoga tko razmišlja mozgom bošnjačkog nacionalista.
__________________
Progressivism is more similar to fascism than it is communism. Progressives unlike communists don't support abolishing social classes, private property, or the state. Progressives like fascists just support more state control over the economy in a way that preserves private property and class society except that unlike fascists progressives also support liberalism.
divizija is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2012., 01:07   #89
Quote:
lataejio kaže: Pogledaj post
Da, i ja sam čitao medijske napise o tim istragama ali činjenica jest da o tome do danas nema nekog službenog epiloga. Nije jednostavno povjerovati kako EU stavlja na crnu listu tako da netko nekome na nekom sastanku govori tko se smije javiti na natječaj a tko ne. To je potpuna suprotnost načelu slobodnog tržišta koje je jedan od temelja EU.

Zasada mi je još uvijek premalo uvjerljivih argumenata za tvrdnju da je IGH na nekoj crnoj listi i da ima nekakvu zabranu sudjelovanja u određenim projektima i natječajima.

Također, ne razumijem na koji način je EU odbacila projekt dubrovačkog (misliš pelješkog?) mosta.
Ma lapsuz.

Vjerovao ili ne, ali EU automatski stavlja po strani sve firme za koje postoje indicije za sumnjive aktivnosti. IGH se može slobodno javiti na bilo koji natječaj, javni ili za fondove, ali neće biti odabran u onima za fondove nikada, bez obzira na projekt, ne moraju se ni truditi.

Istraga je krenula tek 2011., ima još vremena. Jure će nagrabusit prije ili kasnije, i sam je svjestan toga, da ne spominjemo sve silne mutne poslove IGH do sada.

EU je odbacila prijašnji projekt za most kojeg je radio IGH, našima iz vlade su rekli da most mora biti manji i jeftiniji da bi mogao biti sufinanciran, a stari projekt neće ni gledati.
__________________
Anti-denialist - Success: 7 down
Pizvo is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2012., 10:21   #90
Quote:
Roy kaže: Pogledaj post
Ja bih to svrstao u kategoriju "plaćeni oglas". Za gradnju ZLZa zna se već godinu dana da je IGHovo pa se novinar isćuđava nad kao navalom poslova.
I ja isto. EU je već dala 200 mil € za studiju izvodljivosti - dakle jasno je da Most neće graditi Rusi nego EU. Jure Radić bi za ovo da je to rekao na Forumu od mene sa guštom dobio karton za trolanje
PowerLock is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2012., 12:21   #91
Quote:
Pizvo kaže: Pogledaj post
EU je odbacila prijašnji projekt za most kojeg je radio IGH, našima iz vlade su rekli da most mora biti manji i jeftiniji da bi mogao biti sufinanciran, a stari projekt neće ni gledati.
ima li konkretna informacija o tome da most mora biti jeftiniji odnosno manji ?
__________________
Komunizam se od laži rodio, od laži živi, i od laži će umrijeti.
frane2110 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2012., 12:27   #92
Quote:
frane2110 kaže: Pogledaj post
ima li konkretna informacija o tome da most mora biti jeftiniji odnosno manji ?
Ajd stani malo, duboko udahni, razmisli pa reci: kolike su po tebi šanse da EU finacira most kakav je zamislio Jure i ostatak komplota?
__________________
Zbog jedne riječi čovjeka često smatraju mudrim, a zbog jedne riječi često ga smatraju glupim. Uistinu moramo dobro paziti što govorimo...Toliko sam zaokupljen čudima na zemlji, da nemam vremena za nebo i anđele. - Konfucije
Roy is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2012., 12:55   #93
Quote:
Pizvo kaže: Pogledaj post
Vjerovao ili ne, ali EU automatski stavlja po strani sve firme za koje postoje indicije za sumnjive aktivnosti. IGH se može slobodno javiti na bilo koji natječaj, javni ili za fondove, ali neće biti odabran u onima za fondove nikada, bez obzira na projekt, ne moraju se ni truditi.
Ako se to radi onda se radi službeno. I točno se zna tko i zbog čega nema pristup novcu EU. Ne radi se tako da netko nekom na nekom sastanku govori tko se smije a tko ne smije javljati na projekt.

A takve službene objave za IGH nema.

Quote:
Pizvo kaže: Pogledaj post
EU je odbacila prijašnji projekt za most kojeg je radio IGH, našima iz vlade su rekli da most mora biti manji i jeftiniji da bi mogao biti sufinanciran, a stari projekt neće ni gledati.
Kako misliš da je EU odbacila projekt IGH?

Tko je to rekao "našima iz Vlade"? Otkud ti ta informacija?
__________________
Ignore: Roy, HHmischko, Ostoja Grubica, Feniks, McAucliffe

Zadnje uređivanje lataejio : 22.09.2012. at 13:01.
lataejio is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2012., 13:39   #94
Quote:
Roy kaže: Pogledaj post
Ajd stani malo, duboko udahni, razmisli pa reci: kolike su po tebi šanse da EU finacira most kakav je zamislio Jure i ostatak komplota?
ne zanimaju me politikanka laprdanja ;udahni ti , i odgovori na jednostavno pitanje :
Tko je to rekao "našima iz Vlade" da se neće financirati takav most ? Otkud ta informacija?
__________________
Komunizam se od laži rodio, od laži živi, i od laži će umrijeti.
frane2110 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2012., 14:10   #95
Quote:
frane2110 kaže: Pogledaj post
ne zanimaju me politikanka laprdanja
Ne bih rekao, inzistiranje na preskupom projektu štetnom za RH samo radi pripadnosti "pravoj strani" je najjeftinije politkantstvo.
Quote:
;udahni ti , i odgovori na jednostavno pitanje :
Tko je to rekao "našima iz Vlade" da se neće financirati takav most ? Otkud ta informacija?
Nemoram ja hvatati dah i čitaj novine, ako ništa drugo.

Hrvatske vlasti već duže vrijeme navode kako trenutačno nemaju novac za ovaj projekt, ali čini se kako mjesecima lobiraju u Europskoj komisiji kako bi preko njihovih fondova osigurali potreban novac.

- Hrvatska će morati kandidirati projekte za novac koji će nam biti na raspolaganju, a projekt Pelješkog mosta već je gotov, s tim da ga ipak treba redimenzionirati i učiniti jeftinijim, rekao je izvor blizak Vladi RH.

Ako dobijemo potporu Bruxellesa, ne isključujemo mogućnost gradnje jeftinijeg Pelješkog mosta, potvrdio je u razgovoru za Globus ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.
link

To nije jednom rećeno.
__________________
Zbog jedne riječi čovjeka često smatraju mudrim, a zbog jedne riječi često ga smatraju glupim. Uistinu moramo dobro paziti što govorimo...Toliko sam zaokupljen čudima na zemlji, da nemam vremena za nebo i anđele. - Konfucije
Roy is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2012., 17:41   #96
Quote:
Roy kaže: Pogledaj post
Ne bih rekao, inzistiranje na preskupom projektu štetnom za RH samo radi pripadnosti "pravoj strani" je najjeftinije politkantstvo.

Nemoram ja hvatati dah i čitaj novine, ako ništa drugo.

Hrvatske vlasti već duže vrijeme navode kako trenutačno nemaju novac za ovaj projekt, ali čini se kako mjesecima lobiraju u Europskoj komisiji kako bi preko njihovih fondova osigurali potreban novac.

- Hrvatska će morati kandidirati projekte za novac koji će nam biti na raspolaganju, a projekt Pelješkog mosta već je gotov, s tim da ga ipak treba redimenzionirati i učiniti jeftinijim, rekao je izvor blizak Vladi RH.

Ako dobijemo potporu Bruxellesa, ne isključujemo mogućnost gradnje jeftinijeg Pelješkog mosta, potvrdio je u razgovoru za Globus ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.
link

To nije jednom rećeno.
takav veliki most je prije svega rezultat inzistiranje BiH za prolaz brodove u Neumski zaljev

još jednom, s koncentriraj se :
tko je od dužnosnika EU rekao da se treba graditi jeftiniji most ?
__________________
Komunizam se od laži rodio, od laži živi, i od laži će umrijeti.
frane2110 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2012., 18:11   #97
Quote:
frane2110 kaže: Pogledaj post
takav veliki most je prije svega rezultat inzistiranje BiH za prolaz brodove u Neumski zaljev
Je, a naši su spremno podaprli guzicu da se poskupi projekt.
Quote:
još jednom, s koncentriraj se :
Tako se doma razgovaraj. Jasno ti piše koji su uvjeti EU za projekt, ako ti smeta žali se upravi vodovoda.
__________________
Zbog jedne riječi čovjeka često smatraju mudrim, a zbog jedne riječi često ga smatraju glupim. Uistinu moramo dobro paziti što govorimo...Toliko sam zaokupljen čudima na zemlji, da nemam vremena za nebo i anđele. - Konfucije
Roy is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2012., 19:13   #98
Kao što smo već spominjali na ovoj temi, Pelješki most moramo razmatrati i u kontekstu autoceste prema Dubrovniku.

Izgleda da to potvrđuje i ministar Dončić.

Poveznica.

U tom slučaju još jedan argument više za izgradnju četverotračnog mosta. Točnije, argument više da Vlada najprije pokuša dobiti sredstva za takav most.
__________________
Ignore: Roy, HHmischko, Ostoja Grubica, Feniks, McAucliffe
lataejio is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2012., 22:29   #99
Quote:
Pizvo kaže: Pogledaj post
I

Isto tako, EU je odbacila prošli projekt IGH vezan za dubrovački most, pošto je bio nedorečen, loš i megalomanski.
ja bi volio da mi netko nabroji ozbiljnije mostove koji su nastali u IGH-u?i naravno da su izrađeni a ne samo na papiru.

Quote:
lataejio kaže: Pogledaj post
Kao što smo već spominjali na ovoj temi, Pelješki most moramo razmatrati i u kontekstu autoceste prema Dubrovniku.

Izgleda da to potvrđuje i ministar Dončić.

Poveznica.

U tom slučaju još jedan argument više za izgradnju četverotračnog mosta. Točnije, argument više da Vlada najprije pokuša dobiti sredstva za takav most.
da, misnitar H.D. je potvrđeni stručnjak za pitanje auto cesta, prometna povezivanja i mostove.
__________________
Jebeš ženu koja ne zna kuhati i muškarca koji ne zna promjeniti žarulju!

Agroseksualac otvorenih pogleda na život :)
zbunjenixx is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2012., 23:04   #100
Ako četverotračni košta 3,5 a dvotračni 2,6 zašto nitko (osim Jure Radića) ne postavlja pitanje: Jesmo li sigurni da treba graditi ovaj uži?
Most dužine skoro 2 km održavati će se svakodnevno, što znači da će se promet odvijati jednim trakom.
Treba li gledati unaprijed?
neno_zg is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:28.