Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Dječje zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.03.2003., 19:32   #1
jimmy jazz
Banned

jimmy jazz Avatar

Registracija: Dec 2002.
Lightbulb "Zloporaba droga mijenja mozak, porobljava njegove motivacijske sustave"

"Zloporaba droga mijenja mozak, porobljava njegove motivacijske sustave" tvrdi dr. Alan Leshner, ravnatelj National Institutea of Drug Abuse, nakon brojnih ispitivanja brojnih mozgova ovisnika o narkoticima. Magnetna rezonanca i druge suvremene tehnike pokazuju i dokazuju ono što se desetljećima pretpostavljalo i što se pokušavalo potvrditi eksperimentima na životinjama - mozak ovisnika razlikuje se fizički i kemijski od normalnog mozga. Ustanovljeno je da niz neurobioloških promjena mozga prati prijelaz od početnog svojevoljnog do tzv. prisilnog posve ovisničkog konzumiranja opojnih sredstava. Najvažnije je otkriće da uzimanje kokaina, heroina, nikotina, amfetamina i drugih ovisničkih supstanci dovodi do poremećaja kemijskih procesa u mozgu koji stvaraju svima nama poznati osjećaj ugode.

a fala Bogu da su konacno potvrdili ono kaj se zna tisucljecima. a i ovo je samo na fizickom nivou, na dubljem psihickom nivou ima puno vishe stvarcica koje se deshavaju, upravo na tom motivacijskom sustavu.
Odgovori s citatom
Old 13.03.2003., 19:53   #2
Reebok
Registrirani korisnik

Reebok Avatar

Registracija: Dec 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Reebok
pa hvala bogu... zashto mislish da se ja toliko volim napushit?

jer jedino tada bol nestane na trenutak... zaljenje nestane... tuga nestane... mrznja nestane... i na trenutak se pomirim s onime s cime se nemogu pomiriti...
Reebok is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2003., 21:51   #3
nobrainatall
Registrirani korisnik

nobrainatall Avatar

Registracija: Feb 2003.
ja znam jednog tipa sa PMF-a koji puši maricu svaki dan a ima sve 4 i 5 .pazi ti to!!! al fakat ne kenjam
Old 13.03.2003., 22:03   #4
beeli
Pacijent

marica nije gedro. to je lijek cojece. istina, za rijetke.

Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 14.01.2007., 00:31   #5
Ch3mical
Registrirani korisnik

Ch3mical Avatar

Registracija: Apr 2006.
ma da ga jebes previse vutre ubija motivaciju
Old 14.01.2007., 02:12   #6
darkNess(ie)
nisam ja - it iz Tazzz

darkNess(ie) Avatar

Registracija: Jul 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku darkNess(ie)
eh... normalno da mozak nije isti nakon što se tog sveg natrpaš.. al fascinantno je za što je taj mozak sposoban nakon toga, pogledaj malo najveće pjesnike, pisce, slikare.. općenito umjetnike.. velik broj je bio pod utjecajem raznih opijata ...
znam tipa s molekularne biologije, pljuga svaki dan, prolazi s 5
Old 15.01.2007., 16:58   #7
emergence
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2006.
Quote:
jimmy jazz kaže:
"Zloporaba droga mijenja mozak, porobljava njegove motivacijske sustave" tvrdi dr. Alan Leshner, ravnatelj National Institutea of Drug Abuse, nakon brojnih ispitivanja brojnih mozgova ovisnika o narkoticima. Magnetna rezonanca i druge suvremene tehnike pokazuju i dokazuju ono što se desetljećima pretpostavljalo i što se pokušavalo potvrditi eksperimentima na životinjama - mozak ovisnika razlikuje se fizički i kemijski od normalnog mozga. Ustanovljeno je da niz neurobioloških promjena mozga prati prijelaz od početnog svojevoljnog do tzv. prisilnog posve ovisničkog konzumiranja opojnih sredstava. Najvažnije je otkriće da uzimanje kokaina, heroina, nikotina, amfetamina i drugih ovisničkih supstanci dovodi do poremećaja kemijskih procesa u mozgu koji stvaraju svima nama poznati osjećaj ugode.

a fala Bogu da su konacno potvrdili ono kaj se zna tisucljecima. a i ovo je samo na fizickom nivou, na dubljem psihickom nivou ima puno vishe stvarcica koje se deshavaju, upravo na tom motivacijskom sustavu.

glupost.
ako osoba ima jaku ličnost cijela ova teorija pada u vodu.
emergence is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 17:26   #8
Cpatain Rbubish
The Plucky Opposition

Cpatain Rbubish Avatar

Registracija: Sep 2006.
Zlouporaba bilo čega ima negativne posljedice.

Uporaba je pak nešto sasvim drugo.
Cpatain Rbubish is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 22:09   #9
Piggy
DoctorDiva

Piggy Avatar

Registracija: Mar 2006.
Quote:
nobrainatall kaže:
ja znam jednog tipa sa PMF-a koji puši maricu svaki dan a ima sve 4 i 5 .pazi ti to!!! al fakat ne kenjam
Pa će s tog faksa izići retardirani profesori! Užas!
Old 15.01.2007., 22:36   #10
nikolix
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2005.
A cuj, ima manje stetnih i vise stetnih droga. Zalosno je jedino sto se stetnost narkotika generalizira i na sve ostale "droge", s obzirom da ima daleko manje stetnih (npr halucinogeni), pogotovo ako je osoba pripremljena za iskustvo...
nikolix is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2007., 00:30   #11
darkNess(ie)
nisam ja - it iz Tazzz

darkNess(ie) Avatar

Quote:
nikolix kaže:
A cuj, ima manje stetnih i vise stetnih droga. Zalosno je jedino sto se stetnost narkotika generalizira i na sve ostale "droge", s obzirom da ima daleko manje stetnih (npr halucinogeni), pogotovo ako je osoba pripremljena za iskustvo...
je..ak se vec tolko slagirala s tim
Old 17.01.2007., 15:00   #12
brainiac
Registrirani korisnik

Za početak,htio bih pitati koje su to droge koje nepovratno uništavaju mozak i kognitivne funkcije? Jer ne uništavaju sve. Štoviše,ne uništava ih večina.
brainiac is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.01.2007., 21:53   #13
darkNess(ie)
nisam ja - it iz Tazzz

darkNess(ie) Avatar

Quote:
brainiac kaže: Pogledaj post
Za početak,htio bih pitati koje su to droge koje nepovratno uništavaju mozak i kognitivne funkcije? Jer ne uništavaju sve. Štoviše,ne uništava ih večina.
a kak znas da ih vecina ne unistava? unistavaju mozdane stanice koje se ne regeneriraju, alkohol ih isto unistava.. pa sad zakljuci sto se dogodi dugorocnim i ucestalim konzumiranjem
Old 17.01.2007., 21:57   #14
Piggy
DoctorDiva

Piggy Avatar

Quote:
brainiac kaže: Pogledaj post
Ecstasy,LSD,DMT,PCP...
Old 17.01.2007., 21:58   #15
Piggy
DoctorDiva

Piggy Avatar

Quote:
darkNess(ie) kaže: Pogledaj post
a kak znas da ih vecina ne unistava? unistavaju mozdane stanice koje se ne regeneriraju, alkohol ih isto unistava.. pa sad zakljuci sto se dogodi dugorocnim i ucestalim konzumiranjem
Nitijedna moždana stanica se ne može regenerirati, nego zacjeljuje vezivnim ožiljkom nakon neke ozlijede ili oštećenja.
Old 17.01.2007., 22:07   #16
darkNess(ie)
nisam ja - it iz Tazzz

darkNess(ie) Avatar

Quote:
Piggy kaže: Pogledaj post
Nitijedna moždana stanica se ne može regenerirati, nego zacjeljuje vezivnim ožiljkom nakon neke ozlijede ili oštećenja.
je..pa rekla sam da se ne regenerira.al zahvaljujem se na strucnom objasnjenju
Old 18.01.2007., 02:48   #17
Cpatain Rbubish
The Plucky Opposition

Cpatain Rbubish Avatar

Quote:
Ecstasy
Netočno je da E uništava kognitivne funkcije.

BBC je nedavno emitirao emisiju "The E generation at 40" u kojoj su intervjuirani prvi dugoročni korisnici E-a i stručnjaci koji su razbili veliki broj mitova koji postoje oko ecstasyja. Panika koja je stvorena oko E-ja u 90tima je bila tipična reakcija na nepoznatu drogu.

Nažalost, u domaćoj raspravi o drogama još uvijek dominiraju predrasude, a ne znanstvene činjenice jer je otvorena rasprava o drogama tabu pa će se domaća javnost načekati još koje stoljeće da posluša ovakvu emisiju.

Link na emisiju (22MB, zahtjeva free account na SendIt servisu)
Odgovori s citatom
Old 18.01.2007., 06:25   #18
nikolix
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2005.
Smijesno je da se kod nas najvise koriste dvije od najopasnijih (sto se posljedica tice) i najbezveznijih droga (sto se efekata tice), a to su nikotin i alkohol. I naravno, to dvoje je legalno, dok neki psihodelici slove kao najopasnije i najteze droge, a zapravo im nikad nije dokazana nikakva stetnost, bar u fizickom smislu. LSD npr djeluje u tak malenim dozama (radi se o mikrogramima), da ne moze biti otrovan odnosno stetan, jer dosad nije poznata niti jedna tvar koja je u takvoj dozi toksicna odnosno stetna po organizam...
Mogao bi sad ovdje pokusat pobit bezbroj mitova o drogama, ali cinjenica je da je vecini (bar u nasoj naciji) mozak toliko ispran od strane vlasti i neznanja, da uopce nisu niti zainteresirani saznati istinu.... Zalosno

ps. samo da napomenem, ja ne opravdavam upotrebu droge i ne velim da je sva droga ok. Mislim prvenstveno na halucinogene psihodelike (psilocibin, meskalin, LSD, LSA, salvinorin A...) cija je stetnost apsolutno nikakva u usporedbi s alkoholom i nikotinom.
I jos jedna stvar - sto se moguce psihicke stete tice kod upotrebe halucinogena (bad tripovi, paranoje, itd), to si je svaki pojedinac sam kriv zbog lose pripreme. Halucinogeni nisu igracke, nego mocna sredstva za istrazivanje svijesti za koje se treba cak nekoliko dana prije pripremati kako bi iskustvo bilo korisno (ako koga zanima, google -> set & setting)
nikolix is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2007., 08:15   #19
strangelove
hepek fronta

strangelove Avatar

Registracija: May 2006.
Quote:
koka, to 100godišnje vjerovanje je "oboreno" još početkom dvijetisućete. zanimljiv članak, objavio science..njah, moram ga nać. al zaključak.. ništa mi ne znamo, sve je moguće.
strangelove is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2007., 01:59   #20
Cpatain Rbubish
The Plucky Opposition

Cpatain Rbubish Avatar

Ket otklanja simptome depresije

Za razliku od domaćih medija, strani se ne boje objaviti i pozitivne priče o drogama: otkriveno je da ketamin (još nije prisutan u HR, al doći će, čim HR uđe u 21 stoljeće) otklanja simptome depresije u roku od dva sata, za razliku od svih ostalih sredstava kojima trebaju tjedni.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/5253800.stm
Odgovori s citatom
Advertisement

Advertisement
Sponsored links

Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja