Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Magija i mistika

Magija i mistika Od parapsihologije do metafizike

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.10.2012., 13:17   #1
Tekstovi o skidanju uroka i zaštiti

Ovdje ćemo lijepiti sve što je bilo pisano na tu temu.
Bat Kol is offline  
Old 26.10.2012., 15:58   #2
Baphomet kaže:
Kratke upute i natuknice u borbi protiv uroka

1.

U svakom slučaju prvo preporučujem odlazak liječniku. I obavezno potražiti mišljenje drugog liječnika. Nakon što su isključeni svi fizički uvjeti a problem je ostao onda preporučujem odlazak psihologu.

Eliminirati izvore stresa iz svoje okoline. Ako je to muž/žena/partner onda je rješenje razvod/prekid, ako su to roditelji onda je rješenje selidba, ako je posao onda promijeniti posao...neke stvari se rješavaju na jednostavan način. Ako osoba ne voli sebe i ne želi promjenu onda neka se i dalje "ubija" u takvom okruženju.

Nikakav savjet ni mag ni vještica vam ne mogu pomoći ako ne želite pomoć.

Fizička aktivnost jako puno pomaže. Meditacija. Muzika. Sve što donosi mir.

Time smo eliminirali 99.99% uzroka naših problema.

Naravno, većina će ovo preskočiti jer su oni «sigurno» ureknuti. Magijski utjecaji su jako rijetka stvar, jer je malo ljudi sposobno više godina držati se vježbi, čitanja i proučavanja svega potrebno za izvođenje efikasnog magijskog napada. Uglavnom se na kraju sve svede na psihološke probleme, placebo i bujnu maštu.

Ako vam netko kaže da će vas ureknuti ukoliko nešto ne napravite najbolje bi bilo da da tu osobu ismijete, opsujete i opalite nogom u guzicu. Na taj način se ta njena «kletva» neće zakačiti za vašu psihu. Jednostavno i efikasno.

2.

Sve negativne i nefizička pojave, bez obzira na njihovu vrstu, snagu i inteligenciju, imaju jednu zajedničku stvar: kako bi se dovoljno jako očitovali i utjecali na fizičku dimenziju potreban im je mrak i tišina. Zabraniti im ove dvije stvari znači učiniti im život vrlo teškim. Ako uz to dodamo miris i laganu muziku dobit ćemo ugodno okruženje bez bojazni od negativnih entiteta.

3.

Svježa izvorska voda je najsnažniji izvor energije vode koja može isprati svu negativnu atmosferu i kontaminaciju. Ona također ima osnažujući učinak na eteričko tijelo. Vrlo razorno djeluje na sve vrste negativnih utjecaja. Tekuća voda sa mnoštvom brzaca i vodopada je isto vrlo energizirana i isto snažno djeluje na uklanjanje negativnosti iako ne tako jako kao izvorska voda.

Dobro je u stanu imati i one zgodne igračkice sa tekućom vodom.


4.

Vjetrena zvona (Wind chime) su idealni kao pasivna zaštita negativnosti iz astralnog svijeta. Preporučuje se nabavka jednog za svaku sobu u kući ili par njih za ispod strehe u blizini prozora. U biti, svaki zvuk zvona, udarac dlanom o dlan i slični reski zvukovi smetaju negativnostima da se manifestiraju.

5.

Noge su najranjiviji dio čovjeka. Njime smo povezani sa zemljom. Negativnosti se prvo "zakače" na noge i onda napreduju kroz cijelo tijelo. Većina takvih napda se jednostavno riješava tako da prijeđemo preko vode tekućice, vodovodne cijevi ili crijeva za polivanje vrta

Nakon toga možemo i tuširanjem riješiti ostatak negativnosti. . Dok se tuširate zamislite da se kupate u jarkom bijelom svjetlu koje sve negativne energije nosi u odvodni otvor.

6.

Energetski iscjelitelji preporučuju kupke sa solju za uklanjanje negativnosti. Dovoljno je samo nekoliko žlica soli. Veće količine soli mogu loše utjecati na zdravlje čovjeka tako da se zahtjeva oprez..

7.

Dobra obrana od raznih magijskih utjecaja jest treniranje koncentracije, kontrola uma i tijela, ispravnog disanja i meditacije. Jednostavan način jest vizualizacija kruga i postavljanje sebe u centar kruga u kojeg ne smije nitko ući bez dozvole. Magijski se svijet unutar kruga mora graditi bez razmišljanja o "vanjskom neprijatelju", samo su pozitivne misli dozvoljene u gradnji tog svijeta. Svako razmišljanje o negativnostima daju još više energije tim negativnostima. Treba se prije svega okrenuti sebi.

Ovo sam pustio za kraj jer koliko god djeluje jednostavno i lagano (jer ne radiš ništa samo sjediš i zamišljaš) toliko je najteže za postići jer se vježbe koncentracije kao i vježbe za kontrolu tijela i uma trebaju mjeseci i mjeseci (da ne kažem godine) da bi se postigli pozitivni rezultati. Da ponovim, to nije maštanje dok ležimo i nakon toga zaspimo već koncentracija i kontrola.

8.

Najvjerojatnije niste ureknuti pa vam ništa od navedenog nije ni potrebno. Dosadno vam je u životu pa si svoju veličinu uzdižete time da netko ima nešto protiv vas jer ste strašno važni. Nađite si neki hobi koji vas ispunjava, upoznajte nove ljude pa će i ta glupa opsjednutost da vam netko želi loše nestati
__________________
"If you call upon the Gods and they answer, who is there to oppose or to challenge the integrity of your Path?"

Zadnje uređivanje Baphomet : 22.03.2013. at 23:03.
Baphomet is offline  
Old 22.03.2013., 23:06   #3
(prijevod iz knjige "Witcha: a Book of Cunning" : Nathaniel Harris)

Vještičja boca

Sastojci : boca (najbolje zelena), nekoliko čičaka, trnovi, kopriva,
igle. Naugodne, odvratne, opasne i otrovne stvari. Crveni konac,
vlastiti urin, kosa, nokti...itd.

Sve to ulazi u vještičju bocu koja može biti ukrašena sa nekim tradicionalnim licem. Rezultat je talisman koji će štitit vas i vašu kuću od zlih utjecaja. Zakopajte je negdje pred ulazna vrata, zazidajte ili je sakrijte ispod ulaznog trijema. Tradicionalno se takva boca objesi o vrata ili prozor sa crvenim koncem.

Slična se boca može napraviti, prokleti i odrediti da vraća nazad čaroliju koje je već napravljena. U tom se slučaju boca stavi u vatru, prije toga se začepi tako da zrak ne može izlaziti iz nje i da se sadržaj boce kuha i širi. Šireći se razbiti će bocu a samim time i čaroliju koja je bačena.

Ta je tehnika zapisana u Sadducismus Triumphatus - ili Cijelokupni i Jednostavan Dokaz koji se tiče Vještica i Prikaza, od Josepha Glanvila, 1681.

Tradicionalna je vještičja boca sedamnaestog stoljeća obično koristila lice Bellarmina. To su glinene vaze visoke oko 20-tak cenitmetara koje su bile napravljene u obliku lica sa bradom koje je trebalo biti lice Bellarmina koji je bio zloglasni Katolički Inkvizitor. Dosta je takvih vještičjih boca nađeno koje su sadržavale igle i oštre premete.
__________________
"If you call upon the Gods and they answer, who is there to oppose or to challenge the integrity of your Path?"
Baphomet is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:20.