Glumci iz serije "Kako vrijeme prolazi" - zajednička tema
GLUMCI IZ SERIJE "KAKO VRIJEME PROLAZI"
Ayça Bingöl - kazališna,filmska i televizijska glumica
Veza: Udata
Datum rodjenja: 16.01.1975
Znak: Jarac
Visina: 1,60
Bboja ociju: zelena
Neke od serija u kojima je igrala:
2007 Hayat Kavgam
2007 Bicak Sirti
2008 Iki Aile - Dvije Obitelji | FÜSÜN
2009 Kücük Kadinlar - Male Zene | Özgür
2009 Samanyolu | Evsed
2011/12 Öyle Bir Gecer Zaman Ki - Kako Vrijeme Prolazi | Cemile
Najnoviji Film Ayce Bingöl zajedno sa Hazal Kaya(strasti orijenta):
2011 Ay Büyürkem Uyuyamam | Melek
Dva puta je pobedila na Antalya TV Ödülleri Nagradama za Najbolju Zensku Ulogu u kojima su se takmicile poznate turske glumice kao Beren Saat(strasti orijenta) i Meryem Uzerli(sulejman velicanstveni) Kako Vrijeme Prolazi 2011 i 2012 godine.
Voli cvece, macke, poeziju, starwors.. obozava decu ali ih nazalost nema.
2012 Erkana nije bilo na dodeli nagrada, ne znam zasto, cudno je bilo.
Ali nema veze, ovo je druga pobeda Ayce tu je presla i Meryem Uzerli i Songül Öden i sve ostale ...
http://www.youtube.com/watch?v=HIawdxizEwA
minuta 2:15 sva mi je bila preslatka kad je rekla "Akarsu Ailesi, Sizide Tebrik Ediyorum - Familijo Akarsu I Vama Cestitaaaam"
Farah Zeynep Abdullah - Aylin
Njen otac je iz Turske a majka iz Iraka. Rodjena je 17 avgusta 1989 godine.
Za sada je igrala samo u seriji "Kako Vrijeme Prolazi". I radi na novom filmu "Kelebeğin Rüyası" zajedno sa Kivanc Tatlitug
Yildiz Cagri Atiksoy - Berin
Yildiz je rodjena 1. Aprila 1986 godine u Izmiru. Od 2004 godine pocinje da se pojavljuje na TVu kao glumica u serijama. Populaciju je stekla sa serijom "Kako Vrijeme Prolazi"
Neke od njenih serija:
2008 Kayip Prenses - Izgubljena Princeza
2009 Bahar Dallari
Meral Çetinkaya (Bursa, 5. ožujka 1945.) turska je glumica rođena 1945. godine u Istanbulu u Turskoj. Najpoznatija je po ulogama Perdide Aksal u Tisuću i jednoj noći, Münevver u Blaženstvu i Hasefe u Kako Vrijeme Prolazi.
Filmografija
2010. - Kako vrijeme prolazi - Hasife Akarsu
2009. - U tami - Gülseren
2007. - Blaženstvo - Münevver
2006 .- 2008. - Tisuću i jedna noć - Perdide Aksal
2004. - Sotona je tajna - Beti
2001. - Vizontele - Nevin
1999. - Suđenje
1993. - Prolazi ljetne kiše
1991. - Gol
1990. - Dvoglavi gigant
1990. - Piano piano kid - Münevver
1989. - Naša
1989. - Ne daj te im da upucaju zmaja
1979. - Hazal
Prva uloga nakon diplome mu je bila uloga Ahmeta u OBGZK.
Prije toga je imao manje uloge u Kırık Kanatlar, Hatırla Sevgili, Gece Gündüz i Cin Geçidi
2002 se premestio u Istanbul.
Slavu je stekao u seriji Kako Vrijeme Prolazi kao Soner.
Ribara igra svestrani Orhan Alkaya - pesnik, pisac, kazališni i filmski glumac, reditelj, novinar, navodi TR Vikipedia.
Rođen je 1958. u Istanbulu, a različiti izvori pominju različit datum: 05.02. i 01.01. Svi se, koliko vidim, slažu da je završio prava i žurnalistiku.
Lik Suleymana oživeo je Renan Bilek - musician, actor, artist, kaže Vikipedia - klik.
Rođen je 1968. u Istanbulu.
Malo podataka ima o Bileku i, koliko sam videla, uglavno su copy/paste. Završio je Galatasaray Lisesi (srednja škola). Bend u kojem je svirao raspao se 1998. Iste godine je izdao album. Do 2005. godine je živeo u Izmiru, a onda se vratio u Istanbul.
Do OBZK je, koliko sam razumela, uglavnom igrao na daskama koje život znače, a ubeležio je i dva filma - klik.
Tokom pretrage Google amca izbacio tekst čiji naslov me je, priznajem, obradovao, jer me Ali Akarsu iritira do bola - Erkan Petekaja: Ali je moja suprotnost.
Nisam upoznata sa Petekkayinim opusom tako da ne mogu da ocenim koliko je tekst baziran na činjenicama, a koliko na izmišljotinama.
ova serija po meni ima najviše odličnih glumaca.posebno mi se sviđaju mete i osman.dečko koji glumi metea je stvarno izuzetno talentiran.tako nešto nisam valjda nikad u serijama vidjela.i još je ljepuškast