Naše drage mame...
Prvo, ja stvarno volim svoju mamu. Sve bih za nju napravila, zivotom bih je branila, sve bih joj dala.
Ali, POJELA MI JE ZVCE!!! Ne zivimo zajedno, ali u blizini i realno govoreci, meni nikakav problem nije tamo otici kad god treba. Telefon nam niti ne treba. Medjutim - zove me po nekoliko puta dnevno i sto sam nervoznija, to su joj pitanja besmislenija, kao da to radi namjerno. Ocekuje da dolazim ne samo svaki dan, vec vikendom i nekoliko puta dnevno. Uopce ne razmislja o tome da od ostataka svog dana ili vikenda ja pokusavam nekakvu smijuriju od privatnog zivota vodit. Onda ju odkantam pa mi je poslije krivo. Evo, sad ce me zvat, bit ce zauzeto, zvat ce na mobitel i opet isto pitanje: kaj si opet na internetu? daj me nazovi.
Bojim se pocet pisat, necu moci stat vise.
Nikako Počinjem sumnjat da se neki grdi gen aktivira prilikom porođaja, al sam si obećala ako ikad odlučim postat mamica da ću kćeri napisat punomoć i prije rođenja ako postanem takva da me komotno može zašamarat. reko dok sam još lucidna
Živim van roditeljske kuće a bogami i grada već 11 godina. Dan danas bi trebala nazvat svaki dan, kolko god al zbilja nemam šta za reć, a još tome pribrojiš i činjenicu da mrzim brbljanje na telefon.
Dođe u posjet, pretumba cijelu kuhinju usprkos zabrani, po principu bit će ti zlato tako funkcionalnije i nema tog mog popizditisa koji bi ju uvjerio sa mi ostavi kuću na miru.
Davno sam odustala, kad ode vraćam stvari na svoje mjesto i psujem da mi bude lakše
Prije sam zbilja znala dreknut na nju, al od kad je ostala sama nekako mi je žao, pa kad joj je takvo zadovoljstvo da se čujemo jednom dnevno, k vragu mogu i ja pregrist i odslušat ženu 10ak minuta.
Nauči živjet s tim
Mada mislim kako god da joj kazes nece joj bit po volji.
Cekaj pa tek skuzih ti ne zivis s mamom ma tebi je super
Sto se vise nerviras ona ima vise shtofa za trcati za tobom i prigovarati ti. Haha, bas odk sam gore pisala o obrubljenim usnama, to ti je bunt, pokusaj da se istrgnes iz mamine kontrole. Da je imala jace kandze, vjerojatno bih radila nesto radikalnije, ovako sam se zaustavila na ljubicastom liplineru... Dovoljno jak eksperiment da vidis da ne radi. Da, malo je osupnes, pa te ne dira. Ali metoda iznenadjenja ne radi uvijek, zapravo morala bi je svakim danom iznenadjivati vecim iznenadjenjima, na kraju ce ti se zivot svesti na iznenadjivanje i izbjegavanje mame. To je steta, potrosis se.
Ako mozes uspjeti ne iznervirati se ili ne pokusavati sokirati je, nego samo biti to sto jesi. Reci joj da sad ne mozes razgovarati, zauzeta si, ako te hoce nazvati sutra izmedju sest i sedam. Ili preksutra u osam. Bez osjecaja krivice, bez objasnjenja i detalja zasto. Sada ne mogu, moci cu onda.
Imas pravo postaviti neke granice u svom zivotu. Odrasla si osoba. I ona je dovljno inteligentna da zna postovati neka jednostavna pravila. Samo boji se odustati od dosadasnjeg zivota, jer joj to mozda simbolizira da je ostarila, da te izgubila, da... vec ti bolje znas zasto to radi...
Mene mama obavezno nazove jednom dnevno, onda mi daje referat di je bila i što je radila. Cmok, cmok i to je to. Ne gnjavi puno, više ja gnjavim nju.
Mada, ima dana kad mi neš upili pa pila li ga pila, onda ja slušalicu dam svom sinu pa si njih dvoje fino popričaju.
A ako je zakoniti u blizini znam slušalicu šutnuti njemu pa onda imitira moj glas.
Šta sad ispada da vama koje ne živite s njima više, da je vama gore
Ja sa svojom još živim, nas dvije solo...i klapa to nekako..ništa moje ne dira, ne pita puno, u biti pita, al ja ne govorim il samo na odabrana pitanja odgovaram..napravim ono šta se od mene očekuje, da nebi imala za šta žugat i to je to.
Al odnos je takav velikim dijelom zahvaljujući meni..da se nju pita bilo bi malo drugačije, al nije mi loša
Zato mi se čini Blaise da si ti malo krivo postavila stvari i vaš odnos..mislim da si ona to nebi smjela dozvoljavat, pa kad već sama ne vidi..moraš joj nekako ukazat!
Ja sa svojom još živim, nas dvije solo...i klapa to nekako..ništa moje ne dira, ne pita puno, u biti pita, al ja ne govorim il samo na odabrana pitanja odgovaram..napravim ono šta se od mene očekuje, da nebi imala za šta žugat i to je to.
To je super kad svaka zna gdje su joj granice. I postuje tudju slobodu. Onda nema iracionalnih ocekivanja i plakanja zbog razocaranja (vec si me triput danas prekinula na telefonu). Nema, cujemo se sutra, ne ostavis joj mogucnost da ce te nazvati jos jednom pred spavanje.
Quote:
Sandra October kaže: Prije sam zbilja znala dreknut na nju, al od kad je ostala sama nekako mi je žao, pa kad joj je takvo zadovoljstvo da se čujemo jednom dnevno, k vragu mogu i ja pregrist i odslušat ženu 10ak minuta.
Isto tako, zato mi je jos veca bedara, a fakat znam bit "malo" neugodna.
Shtefitza: Samo boji se odustati od dosadasnjeg zivota, jer joj to mozda simbolizira da je ostarila, da te izgubila, da...
šta je ovo? samo moja ima raspištoljitis u mojoj kuhinji? dajte žene kakve ste, lažite barem, ja se tješim da su sve takve
OK, onda jednom dnevno. I da, bila je zauzeta linija, opet sam bila na internetu. Nesto nije u redu s internetom? Ne daj da te kontrolira u stvarima u kojima te nema pravo kontrolirati, samo zato sto je ostala sama. Ne daj da te ljudi (makar bila tvoja mama) manipuliraju na poticuti ti osjecaj krivice.
Quote:
indian kaže: Zato mi se čini Blaise da si ti malo krivo postavila stvari i vaš odnos..mislim da si ona to nebi smjela dozvoljavat, pa kad već sama ne vidi..moraš joj nekako ukazat!
Ma ukazujem samo mi nekak uvijek uspije usadit griznju savjesti ili me raspizdi toliko da se ne mogu kontrolirat pa svasta blebnem. Osim toga, moja mama je umirovljena profesorica, smotana, rastresena, totalno nesposobna za samostalan zivot, itd. Dobro, ajde, pocela se malo snalazit.
Spominjati svoju mamu u negativnom kontekstu je toliko nisko, da uopće nije za osudu. Ima ih i ovakvih i onakvih, no malo, bar malo poštovanja im iskažite.
btw, moja je mama najbolja na svijetu !!! ... i tata isto !!!
Blaise kaže: Ma ukazujem samo mi nekak uvijek uspije usadit griznju savjesti ili me raspizdi toliko da se ne mogu kontrolirat pa svasta blebnem.
Ma to je, nemas joj sto objasnjavati zasto te ne bi trebala zvati milijun puta u jednom danu niti sto te ispituje da li si na internetu ili pljujes prolaznicima na glavu. Sad si odrasla i sama snosis posljedice.
Quote:
Blaise kaže:
Tko mi veli nek joj dam unuke, ubijem ga!
Ako i njoj dajes preventivne prijetnje, nemoj se cuditi da ti skoci u lice.
Sori, nisam te htjela patronizirati. Samo, ljudi ne podnose kritike. LJudi eventualno mogu podnijeti da ih treniras, da im kazes sto ocekujes od njih (nazovi me sutra izmedju sest i sedam) a prigovore (Zasto me zoves stoput na dan) tesko prihvacaju.
el Torro kaže: Spominjati svoju mamu u negativnom kontekstu je toliko nisko, da uopće nije za osudu. Ima ih i ovakvih i onakvih, no malo, bar malo poštovanja im iskažite.
Nisam imala osjecaj da je itko ovdje zelio reci da prezire svoju mamu. Mozda samo potraga za boljom komunikacijuom...
I moja mama je najbolja na svijetu. Danas smo umirali od smijeha na njene viceve.
Quote:
Sandra October kaže: šta je ovo? samo moja ima raspištoljitis u mojoj kuhinji? dajte žene kakve ste, lažite barem, ja se tješim da su sve takve
Ima raspistoljitis, narocito kad JA kuham. Stalno prolazi sim-tam, zapitkuje: jel' ti treba jos ovo? I stalno bi mi se motala i nekog vraga peruckala. A najgore od svega: postavi se pred mene i pilji u ono sto radim.
A kad dreknem: ODI VAN!!!! onda mi veli: dobro, kaj se ljutis, samo sam ti htjela pomoci. Ne, htjela si me zajebavati!
uffff fala Shtefitze oma mi je lakše pa taman i da imaš fige iza leđa
moja zna nazvat mog još nezakonitog da provjeri jel jedem i da nije koji kg otišao u nepovrat e nitko me ne može natjerat osjećat se inferiorno, al stara, .. totalno monopol ima a šta ću, udrem na zajebanciju pa mi lakše
Quote:
el Torro kaže: Spominjati svoju mamu u negativnom kontekstu je toliko nisko, da uopće nije za osudu. Ima ih i ovakvih i onakvih, no malo, bar malo poštovanja im iskažite.
MUSKI OVO NIKAD NE MOGU RAZUMJETI.
Zar nisi vidio kako smo svi napisale da volimo svoje mame, samo je odnos majka-kcer malkice kompliciraniji od odnosa mjka-sin.
U osnovi, ovo je istina, ali neces je dobiti da ti to prizna i potpise. Zato je probaj nagovoriti da se "ide odmoriti uz TV" ili jos bolje, zaposli je, "daj mi molim te, oguli krumpire, ti to tako dobro radis" ili "molim te sutra, ako imas vremena pogledaj po gradu gdje ima sportkih cipela" cak i ako ti cipele ne trebaju. Zaposli je necim. Ocito se zeli osjecati potrebna i korisna.
Podsjeti je na stare prijateljice. Pitaj kad je zadnji put bila do gospodje XY... Mozda se jos nije uhodala kako da zivi sama.