Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.01.2013., 15:00   #1
Razlog zašto društvo/država ne treba dozvoliti homoseksualni "Brak"

Kultura jeste društveni softver.

Radi se o kibernetskoj kategoriji koja sadrži instrukcije za obrasce društvenih struktura i ponašanja koji su jako vrijedni ili čak bitni za njegovu reprodukciju, napredak i zdravlje.

"Vrijednosti" sadržane u kulturi su dakle kibernetska kategorija kroz koju društvo određuje koji su joj obrasci važni radi opstanka društva, te na osnovu toga ono favorizira takve posebno korisne i vrijedne obrasce dajući im posebne pogodnosti odnosno prava.

Jedna od takvih specifičnih struktura koje su se kroz razvoj ljudske vrste iskristalizirale kao društveno vrijedne jeste trajno i stabilno udruživanje muškarca i žene: brak.

Brak jeste dakle naziv koji je dat jednoj vrlo specifičnoj strukturi udruživanja unutar ljudskog društva koju društvo za sebe smatra vrlo korisnom, dok se bilo koje druge vrste udruživanja označavaju na druge načine.

Ta vrlo specifična struktura udruživanja nije definirana kao društveno korisnom i društveno vrijednom pozornosti zbog emocija koje eventualno postoje između partnera, nego zbog toga što, kroz obitelj, predstavlja osnovnu jedinicu reprodukcije društva, ne samo u biološkom, nego u kulturnom smislu, uključujući reprodukciju te iste kulturne vrijednosti koju brak predstavlja.

Ta specifična struktura jeste također refleksija očite biološke istine o spolnom karakteru reprodukcije ljudske vrste pomoću muškog i ženskog spola, uobličenu u strukturu braka.

Postavlja se dakle pitanje zašto sada neki pokušavaju na silu iz kulture izbaciti mogućnost specifičnog definiranja baš te posebne vrste udruživanja koju društvo visoko vrijednuje baš zbog svoje specifične priroda trajnog i stabilnog spoja, ne bilo koga, nego baš muškarca i žene u stvaranju obitellji.

Ono što je ovdje ključno je baš ta specifičnost - specifičnost strukture udruživanja koju društvo vrijednuje baš zbog te specifičnosti, a sada bi se društvu željelo oduzeti tu mogućnost razlučivanja i posebnog vrednovanja baš te specifične strukture.

Zbog čega kultura, u svojoj softverskoj riznici vrijednosti, ne bi smjela razlučivati baš tu specifičnu strukturu udruživanja kada joj je ta struktura važna baš zbog te svoje posebnosti a ne iz bilo kojeg drugog razloga?

Zašto se kulturi želi oduzeti mogućnost razlučivanja važnosti baš te specifične strukture?

Postoje naravno i druge strukture ljudskog udruživanja koje su društveno korisne, ali ne postoji razlog društvu oduzeti mogućnost razlučivanja baš ove specifične vrste udruživanja, jer je to razlučivanje iznimno važno za društvo, a važno je i da društvo općenito ne izgubi sposobnost preciznog razlučivanja vrijednosti, čemu vodi svako specifično krnjenje te sposobnosti.


Pokušava nam se podmetnuti da se homoseksualci bore za "svoja prava" - da je brak "njihovo pravo", koje im društvo nekako nepravedno oduzima.

Ovo nije istinito. Prava ne lebde u zraku, niti su "prirodna", ona proizlaze iz razmjenske prirode ljudskog društva, pa tako ni pravo na život nije prirodno, jer ne postoji nigdje u prirodi, nego proizlazi iz implicitnog dogovora u temelju ljudskog društva da si međusobno razmjenjujemo to pravo: Ja priznajem to pravo drugima, a oni meni.

Prava proizlaze iz razmjene unutar kibernetske strukture koju zovemo ljudsko društvo - Prava JESU razmjena specifična za ljudsko društvo.

Prava koja proizlaze iz vertikalne razmjene (odnosa razmjene između pojedinaca i cjeline društva) nisu dakle nikakve "prirodna ljudska prava", ona proizlaze iz posebnog odnosa nekih obrazaca ponašanja i cjeline društva - razmjene tih struktura sa društvom kao takvim.

Te strukture drutvu nešto DAJU, a društvo im zauzvrat nešto DAJE ZA UZVRAT - to je razmjena.

Brak jeste poseban obrazac ljudskog udruživanja, koji zbog svoje specifičnosti trajnog, stabilnog spoja muškarca i žene i temeljne uloge u biokulturnoj reprodukciji društva jeste upravo DEFINIRANA kao nešto posebno važno i vrijedno, te se baš takvoj temeljnoj strukturi dala i posebna oznaka/naziv koja je razlikuje od ostalih oblika udruživanja, te toj strukturi, zbog onoga što ona daje društvu, društvo zauzvrat razmjenski vraća prava i pogodnosti koja su specifična baš za tu strukturu zbog njenih navedenih korisnih posebnosti.

Gubitak te specifičnosti i razlučivosti predstavlja destrukciju jedne bitne kategorije kulturnog softvera - njegovu osnovnu povratnu spregu kojom razlikuje i posebno definira i vrednuje razmjenske odnose pojedinih društvenih obrazaca sa društvom.

Ovo nije samo pitanje braka, nego pitanje procesa destrukcije uloge kulture kao procesa koji obrađuje razmjenske odnose u društvu, kategorizira ih i posebno vrednuje kao pozitivne ili manje pozitivne, te određuje povratni odgovor društva na ono što mu ti obrasci donose ili odnose - razmjenu s njima.

Uvođenje "braka" za homoseksualce bi bio dakle gubitak bitnih informacija iz kulturnog softvera, te krnjenje samog osnovnog principa njegove sprege - krnjenje same kibernetske uloge i mehanizma kulture kao društvenog softverskog procesa.

Gubitak sposobnosti kulturnog softvera da razlučuje što je za društvo specifično vrijedno i zašto, te razmjenski to posebno vrednuje.

To zamućivanje i krnjenje kulturnog softvera i njegove vertikalne razmjenske sprege bi imalo posljedice koje prevazilaze ovaj poseban slučaj jer bi se introducirala ideja ispravnosti zamućivanja i destrukcije uloge tog softvera koji je bitan za opstanak.

To otvara vrata potpunoj relativizaciji svih obrazaca jer zatvara mogućnost specifičnog ocijenjivanja i vrednovanja razmjenskih odnosa koje ti obrasci imaju sa društvom.

Time se razara razmjenska priroda ljudskog društva u njegovoj najvažnijoj dimenziji - vertikalnoj dimenziji.

Predložene promjene zakona imale bi za posljedicu zamućivanje i doprinjelo destruiranju VITALNE sprege između ljudskih obrazaca ponašanja i cjeline društva koja se vrši posredstvom kulturnog softvera (i njegove pravne nadgradnje).
One bi za posljedicu imale slabljenje i postupno destruiranje sposobnosti razlučivanja onoga što je dobro, a što nije, jer bi se utjecalo na destrukciju osnovne softverske povratne sprege koja upravo obrađuje razmjenske odnose koji određuju što je dobro a što zlo u sistemičkom smislu.


Ovim ne tvrdim kategorički da neka vrst udruživanja homoseksualaca u stabilnu trajnu zajednicu ne može imati baš nikakve koristi za društvo, niti da joj se na osnovu TE eventualne korisnosti ne trebaju razmjenski, recipročno vratiti ODGOVARAJUĆA prava.

ALI... takav oblik udruživanja homoseksualaca po svojoj prirodi i prirodi razmjenskog odnosa sa društvom nije ni približno izjednačena sa brakom.
Radi se o posve drugoj kategoriji odnosa, posve marginalnoj u odnosu na stožernu prirodu razmjene između specifičnog oblika udruživanja muškarca i žene i cjeline društva, te se zbog toga ta dva udruživanja ne mogu nikako izjednaćiti jer su za društvo vrijednosno neusporedivi - nikako ne predstavljaju istu stvar, te bi takvo izjednačavanje imalo sve one gore navedene negativne posljedice.Što se tiče usvajanja djece (jedan od razloga zašto se pokušava pravno izjednačiti zajednicu homoseksualaca sa brakom), ono je također neprihvatljivo, i u svojoj vertikalnoj i horizontalnoj dimenziji razmjene.

U vertikalnom (odnosi sa cjelinom društva) bi to opet vodilo do vrijednosnog zamućivanja i razvodnjavanja društvenog softvera koji posebno vrednuje jedan poseban obrazac braka i obitelji iz vrlo specifičnih razloga.
To bi opet doprinjelo destrukciji tog obrasca i kulturne softverke sprege u kojoj je upisan.

Na horizontalnoj razini (odnosi pojedinaca ili struktura UNUTAR društva) bi bila prekinuta transmisija vertikale društva - transmisija vertikalne komponente društvenog softvera kroz samu činjenicu življenja djeteta u zajednici koja nije utemeljena na spoju muškarca i žene - OCA i MAJKE (koji su i sami ekstremno bitne kibernetske kulturnobiološke kategorije - o čemu bi se mogao napisati članak dug bar koliko i ovaj), što bi onda dovodilo do raznih poremećaja u psihološkom integriranja tih osnovnih i bitnih kibernetskih kategorija u ličnost djeteta, raznih poremećaja psihološke interiorizacije cijele slike razmjene koja se tiče braka, obitelji, djece i društva.

Drugim riječima odnos kroz koji pojedinac interiorizira sve razmjenske odnose između sebe i svoje okoline bi bio poremećen.
Kulturni softver i njegova gore opisana važnost i princip bi bili krivo implementirani u psihi djeteta, poremećujući ono što nazivamo njegov identitet i ličnost (identitet je dakle refleksivno integriranje djeteta u mrežu vertikalnih i horizontalnih odnosa društva).
Ta mirror slika, iz perspektive položaja djeteta bi bila iskrivljena i poremećena - poremećaj identiteta i ličnosti.


U konačnici ču se osvrnuti na najkontroverzniji aspekt ovog pitanja, pitanje "zdravlja".

Iako su se udruge homoseksualaca, potpomognute njihovim političkim saveznicima iz "liberalnog" tabora, raznim oblicima zastrašivanja izborile da neke udruge psihijatara izbace homoseksualnost iz svojih popisa bolesti koje ta profesija liječi, za nikog sa bar pola mozga i zrncem intelektualnog poštenja nema nikakve dvojbe da je homoseksualnost malformacija spolnog nagona.

Kuturni softver, koji je proces i čuvar kriterija vrednovanja od strane društva prema tome ne može vrijednosno izjednaćiti zajednicu utemeljenu na biološki ispravnoj formiranosti, i onu temeljenu na malformaciji.

Bio bi to vrhunac zamućivanja i opacificiranja društvenog softvera i destruiranja njegove uloge specifičnog vrednovanja nekih struktura i obrazaca u odnosu na njihovo značenje za društvo.

A značenja malformacije i ispravne formiranosti, za društvo nikako ne mogu biti ista.
__________________
Na Ignore listi: The Gipper

Zadnje uređivanje The Avenger : 30.01.2013. at 15:25.
The Avenger is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2013., 19:07   #2
Djeca nisu samo "proizvod" braka.

Quote:
Brak jeste poseban obrazac ljudskog udruživanja, koji zbog svoje specifičnosti trajnog, stabilnog spoja muškarca i žene i temeljne uloge u biokulturnoj reprodukciji društva jeste upravo DEFINIRANA kao nešto posebno važno i vrijedno, te se baš takvoj temeljnoj strukturi dala i posebna oznaka/naziv koja je razlikuje od ostalih oblika udruživanja,
http://www.h-alter.org/vijesti/hrvat...ska/print:true

http://www.dw.de/isto%C4%8Dni-nijemc...jece/a-5741842

http://magazin.net.hr/roditeljstvo/u...anbracne-djece

Po tome ispada da djeci sa jednim roditeljom ili nevjenčanih parova društvo ne treba dati ništa;

Quote:
društvo zauzvrat razmjenski vraća prava i pogodnosti koja su specifična baš za tu strukturu zbog njenih navedenih korisnih posebnosti.
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2013., 19:13   #3
Quote:
The Avenger kaže: Pogledaj post
Kultura jeste društveni softver....

Podržavam u cjelosti tvoj upis. Ja bih dodao da puno ljudi i žena ne žive u formalnom braku ili su razvedeni. Naravno brakom se ne negira niti jedno njihovo pravo ni obveza ako imaju djecu, kao ni prava djece.

Zadnje uređivanje PowerLock : 30.01.2013. at 19:51. Reason: skraćen pregolemi citat
carlosan is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2013., 19:31   #4
Autor posta se zaista potrudio i raspisao.

Šteta za njega samo što se s temeljnom idejom njegovog posta baš u proteklih 10 godina nisu složili parlamenti zemalja kao što su Španjolska, Kanada, Nizozemska, Švedska, Belgija, Danska, Portugal, Argentina, Južnoafrička Republika, Norveška i Island.

Kao ni desetak američkih saveznih država, posebno savezne države Maryland, Washington i Minnesota u kojima su birači na referendumu izglasali legalizaciju istospolnih brakova - odnosno, preciznije i logičnije bi bilo reći potpunu bračnu jednakost svih punoljetnih građana.

Isto tako, konzervativna vlada Velike Britanije kao i većina građana Francuske koji su prije pola godine izabrali predsjednika, vladu i parlamentarnu većinu koja je prije izbora otvoreno najavila legalizaciju pune bračne jednakosti - i oni baš nisu impresionirani argumentima na koje se autor posta nadovezuje.

Kao i Brazil, Meksiko i Urugvaj, gdje se već krenulo u parlamentarnu proceduru legalizacije bračne jednakosti za sve građane. Tko bi rekao. Ali valjda je autor posta pametniji od svih tih ljudi u svim tim zemljama zajedno.

A što se mene tiče:

S obzirom da heteroseksualaca ima oko 90% u svakom društvu, činjenica da će manjina od 10% dobiti određena prava pred zakonom zaista neće bitno utjecati na reprodukciju i biološki opstanak čovječanstva.

Što se usvajanja djece tiče - zanimljivo je kako se nitko od tih velikih boraca za prava djece, obitelj i tradicionalno društvo nikad ne sjeti da ode u neki dječji dom i pita napuštenu djecu za koju se brinu samo loše plaćeni državni službenici - gdje bi radije živjeli?

U jadnom dječjem domu za napuštenu djecu, ili u obitelji s dvoje ljudi koji bi ih voljeli? Neovisno o tome jel bi to dvoje punoljetnih i odgovornih građana bili muško i žensko, muško i muško ili žensko i žensko.

Isto tako - zanimljiva je ta ideja da je sve što odskače od većine ili norme - malformacija.

Naravno, ako se kao apsolutno jedina svrha ljudske seksualnosti postavi razmnožavanje, onda bi seksualno ponašanje koje odskače od toga bilo malformacija.

No, s obzirom da razmnožavanje nije apsolutno jedina svrha ljudske seksualnosti, već postoje i druge svrhe - užitak, ili tjelesna bliskost u braku ili vezi - u tom slučaju, nema neke logičke osnove da se seksualne sklonosti koje ne teže razmnožavanju klasificira kao malformaciju. U tom slučaju, te sklonosti su varijacije.

Naime, kad bismo prihvatili razmnožavanje kao jedinu normu, tj. jedinu normalnu svrhu seksualnosti, onda bismo apsolutno svo seksualno ponašanje koje ne teži razmnožavanju morali proglasiti malformacijama. Onda je svaki seksualni čin koji ne teži razmnožavanju, a u to bi spadao i svaki seksualni čin pri kojem se koristi kontracepcija, smatrao nečim "nenormalnim".

A zašto? Zar je nedozvoljeno da katkad svrha seksualnog čina ne bude razmnožavanje, već užitak ili bliskost?

A naravno, ignorira se činjenica da bilo koja osoba sa homoseksualnim sklonostima ima mogućnost razmnožavanja. Gay muškarci mogu, fiziološki gledano, oploditi ženu, a bilo koja žena koja je lezbijka može roditi. (osim naravno u slučajevima sterilnosti, koja se javlja jednako među hetero i homo pojedincima).

Dakle, očito nije riječ o biološkoj ili fiziološkoj malformaciji u tom slučaju. Ako su ljudi tjelesno sposobni za razmnožavanje.

Druga je stvar što će radije prakticirati seksualno ponašanje koje ne teži primarno razmnožavanju, jer im se to ponašanje više sviđa (jer su rođeni da im se više sviđa - iako su fizički sposobni i za ponašanje koje vodi razmnožavanju).

A s obzirom da je, da opet ponovim, 90% svjetske populacije heteroseksualno i redovito se razmnožava (dapače, broj stanovnika planeta stalno raste, iako na planetu nema baš beskonačno mnogo ni mjesta ni resursa) - te fantazije da će, ako 10% populacije dobije ravnopravnost pred zakonom, doći do biološke propasti i izumiranja ljudske vrste zaista smatram samo vrlo smiješnom paranoičnom fantazijom.

Zadnje uređivanje Sky Castle : 30.01.2013. at 19:38.
Sky Castle is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2013., 19:43   #5
Quote:
The Avenger kaže: Pogledaj post
Kultura jeste društveni softver.

Radi se o kibernetskoj kategoriji koja sadrži instrukcije za obrasce društvenih struktura i ponašanja koji su jako vrijedni ili čak bitni za njegovu reprodukciju, napredak i zdravlje....
...i nije vječan i jednom nepromjenjiv za sva vremena, sve ljude i svugdje što svjedoči povijest i kulture diljem svijeta. I ode konstrukcija u paramparčad.
__________________
Ljudima je najmrskije kada mnogo razumiju ali ne mogu utjecati ni na što...stalno je isticao plemenitost nasuprot podlosti te im je rekao da u svemu što se tiče ljudske naravi biraju ono plemenitije.
Roy is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 05:44   #6
To mi nikad nije bilo jasno.Koji je to točno tvoj interes u "produženju vrste",kaj ima tu pozitivnog uvezi "produženja vrste"?
__________________
"A iskreno meni je najdraze kupit 20 deka mortadele i crnog kruva i to bacit na pod na zemlju i dobro izgazat nogama i onda to dobro istrvit potplatom dodatno i to nedam nikome " mentalny
GosponProljeće is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 10:40   #7
Quote:
GosponProljeće kaže: Pogledaj post
To mi nikad nije bilo jasno.Koji je to točno tvoj interes u "produženju vrste",kaj ima tu pozitivnog uvezi "produženja vrste"?
Moj interes je istina.
__________________
Na Ignore listi: The Gipper
The Avenger is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 12:31   #8
sve što je u volji svih pojedinaca koji to nešto rade ili žele, a da ne šteti zdravlju ili slobodi nekog trećeg, ili okolišu (prekomjerno - više od omjera profitabilnosti što dobijemo/koliko štetimo), treba biti dopušteno, pa tako i gay brakovi, koji su najmanji problem društva. jest da je protuprirodno i nelogično, ali je tu, postoji i neće nestati, treba se suočiti s time i pustiti sve da žive kako žele unutar granica tuđih sloboda.

i tu cijela priča završava.

što se djece tiče, e tu je stvar kompliciranija, ne znam tako jednostavno odrediti granicu jer dijete ne može samo birati želi li ili ne osim ako nije dovoljno staro.

ovo mi je upravo ovaj tren dalo ideju.

čak bih i dopustio gayevima djecu, ako je dijete dovoljno staro i može samo odabrati želi li ostati živjeti u nekoj instituciji ili se želi upoznati s ovima i prijeći u njihov dom. ako bi se to sa svih strana tako riješilo da su svi za, onda i zakon tj sudovi mogu gayevima dodijeliti tu slobodu da odgajaju neko dijete.

što znači da sam zasad ili do dobrog razloga (neko dobro istraživanje npr), protiv toga da gayevi odgajaju premladu djecu, ili bebe.
NMT is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 12:39   #9
Quote:
NMT kaže: Pogledaj post

čak bih i dopustio gayevima djecu, ako je dijete dovoljno staro i može samo odabrati želi li ostati živjeti u nekoj instituciji ili se želi upoznati s ovima i prijeći u njihov dom.
Kad bi po tvome dijete bilo dovoljno zrelo da tako odlučuje o sebi?
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 13:25   #10
Quote:
Nemruth Dagi kaže: Pogledaj post
Kad bi po tvome dijete bilo dovoljno zrelo da tako odlučuje o sebi?
onda kad iskaže stav koji je više od samo "da" ili samo "ne".
ne postoji određena dob s obzirom da je svako dijete posebno.
o tom bi stavu odlučivali dječji psiholozi koji bi popričali s njima i odredili stupanj zrelosti odluke, na temelju toga bi dali mišljenje sudu i sud bi ako su sve strane za a nema drugih razloga protiv, odlučio dati gayjevima dijete u skrb.
NMT is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 13:49   #11
Quote:
NMT kaže: Pogledaj post
onda kad iskaže stav koji je više od samo "da" ili samo "ne".
ne postoji određena dob s obzirom da je svako dijete posebno.
o tom bi stavu odlučivali dječji psiholozi koji bi popričali s njima i odredili stupanj zrelosti odluke, na temelju toga bi dali mišljenje sudu i sud bi ako su sve strane za a nema drugih razloga protiv, odlučio dati gayjevima dijete u skrb.
Djeca često mijenjaju mišljenja i stavove ... a drugo ona se lako nagovore.
Nečija želja u toj dobi nikako ne može biti odlučujući faktor. Ovo je moj stav i ne moraš se s njime slagati...
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 13:53   #12
Quote:
Nemruth Dagi kaže: Pogledaj post
Djeca često mijenjaju mišljenja i stavove ... a drugo ona se lako nagovore.
Nečija želja u toj dobi nikako ne može biti odlučujući faktor. Ovo je moj stav i ne moraš se s njime slagati...
na koga ili što?
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 13:57   #13
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
na koga ili što?
Tražiš kontekst?

Na bilo što, u bilo kojoj situaciji.
Povodljivost u toj dobi ne treba čuditi jer su nezrela bez iskustva i znanja.
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 14:03   #14
još jedan naivac koji misli da djeca ne znaju što žele, današnja djeca nisu ona s kojom si se ti družio kao dijete.
ali dobro, ne treba nam rasprava, ne slažemo se i to je to. psiholog će pravilno procijeniti je li ta želja potkrepljena zrelošću ili hirom, tako da ti argument ne drži vodu.
NMT is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 14:09   #15
Francuska: 800 tisuća ljudi na prosvjedu protiv Gay brakova
100 tisuća ljudi na prosvjedu potpore Gay brakovima.
Sve sam rekao.
__________________
U ratu s demagozima.
Inox 18/10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 14:15   #16
Quote:
NMT kaže: Pogledaj post
još jedan naivac koji misli da djeca ne znaju što žele, današnja djeca nisu ona s kojom si se ti družio kao dijete.
ali dobro, ne treba nam rasprava, ne slažemo se i to je to. psiholog će pravilno procijeniti je li ta želja potkrepljena zrelošću ili hirom, tako da ti argument ne drži vodu.
Svašta...
Ti se ne moraš s time složiti ali je to tako. Očito da nemaš kontakte sa djecom.
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 14:17   #17
Quote:
Inox 18/10 kaže: Pogledaj post
Francuska: 800 tisuća ljudi na prosvjedu protiv Gay brakova
100 tisuća ljudi na prosvjedu potpore Gay brakovima.
Sve sam rekao.
Odakle ti podaci...sa stranice Bitno.net?

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/63...polne-brakove/
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 14:26   #18
Quote:
Nemruth Dagi kaže: Pogledaj post
Odakle ti podaci...sa stranice Bitno.net?

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/63...polne-brakove/
HRT-ov središnji Dnevnik.
__________________
U ratu s demagozima.
Inox 18/10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 14:30   #19
Quote:
Inox 18/10 kaže: Pogledaj post
HRT-ov središnji Dnevnik.
Obično gladam TV Nove i tamo sam čula podatak da je protiv bilo 400.000 po procjeni pariške policije a za oko 800.000 ...eto.
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2013., 15:25   #20
Quote:
Inox 18/10 kaže: Pogledaj post
Francuska: 800 tisuća ljudi na prosvjedu protiv Gay brakova
100 tisuća ljudi na prosvjedu potpore Gay brakovima.
Sve sam rekao...
...o zrelosti ljudi.


tko je ono izabrao sarcozyja? aha, pa da, isti ti ljudi
a tko je kod nas izabrao keruma?
NMT is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 06:32.