Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.03.2003., 11:01   #1
Kako se rade kiflice?

ima neko recept?
one fine velike od prhkog bijelog tijesta
punjene pekmezom
i ne mislim na lisnato tijesto
ovo je slicnije tijestu za pite

jela sam ih neki dan i bile su mljac
i ja bih sad recept
plizzzz
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
sunshine is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 11:48   #2
1 kiselo vrhnje ( 10% masnoce)
1 maslac ili margarin
brasna ( ne znam koliko ali uglavnom dok tijesto ne bude glatko)
Tijesto stavis na jedno sat vremena u frizider i radis kiflice.
Mozes ih puniti pekmezom, nadjevom kao za orahnjacu itd.
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 11:51   #3
ovako..
dvije germe u prahu pomjesas sa malo secera, malo brasna i malo mlijeka te pustis da nadode...

kad nadode onda tu germu dodas u posudu u koju si stavila 1 kg brasna, 1 jaje, 1 zumance, malo soli, 1,5 dl ulja i sve to zamjesis sa (oko) pola litra mlakog mlijeka..
pustis da odstoji..
onda to podjelis na 8 dijelova.. svaki od njih oblikujes u kuglu koju onda razvuces oklagijom i prerezes nozem na 8 kruznih isjecaka(po mogucnosti jednake povrsine.. hehehehe... )
onda svaki taj dio filujes po zelji i zarolas u kiflicu
(dakle dobijes 64 njam nam kiflice)
onda to stavis u tepsiju da se pece... namazes zumancetom, pospes raznim pekarskim mirodijama... i onda izmedu kiflica stavljas komadice margarina..
dok se kiflice peku, margarin se topi.. od toga kiflice budu mekane dugo dana...sve se to pece oko 20tak minuta u vrucoj rerni( ja stavim na 220)
za ovu mjeru ti treba oko pola margarina..

ove kiflice su super.. i svjeze su 2-3 dana
heureka is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:07   #4
Taj recept mi je super za slane kifle ( ja u sredinu svake savim malo naribanog sira ili mozzarele).
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:17   #5
To sa germom, mislim da se tako nekako slicno prave i bufle sa pekmezom
****** is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:27   #6
ja mislim da sam jela nesto slicno ovom penelopinom receptu jer mi se cini da ide vrhnje u njih
ovo sa germom mislim da nije to
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
sunshine is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:28   #7
Quote:
****** kaže:
To sa germom, mislim da se tako nekako slicno prave i bufle sa pekmezom
i ja ne bih da budu slicne buftlama
one nisu od prhkog tijesta
a ove su bile bas fine prhke
a opet ne toliko koliko je tijesto za pite
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
sunshine is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:31   #8
E onda probaj ove moje. Fine, prhke, mogu stajati ( ako prezive, razumije se) i jako jednostavne za napraviti.
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:34   #9
Quote:
penelopa kaže:
E onda probaj ove moje. Fine, prhke, mogu stajati ( ako prezive, razumije se) i jako jednostavne za napraviti.
a secer sol?
stavljas toga u tijesto?
nista ili ono prstohvat?
i na koliko ih peces i koliko dugo
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
sunshine is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:37   #10
Sunce, da to nisu mozda salenjaci - kifle
ako je to to - bolje zaboravi recept, izmucis se do besvjesti sa tim kiflama.
Ali ako bas zelis mogu ti doci do tog recepta ja ga namjerno ne cuvam jer vjerujem da ga nikada necu praviti, mada su kifle onako jos tople za bogove
****** is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:39   #11
Quote:
****** kaže:
Sunce, da to nisu mozda salenjaci - kifle
a ne znam
a kaj je to jako komplicirano?

znat cu ti reci jel to je ili nije tek kad ih napravim i probam

danas cu probati napraviti ove penelopine (ako jos budem imala volje za to kad dodjem doma )
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
sunshine is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:42   #12
Quote:
sunshine kaže:
a secer sol?
stavljas toga u tijesto?
nista ili ono prstohvat?
i na koliko ih peces i koliko dugo
Secer ne, soli mozes mrvicu ako radis sa maslacem, margarin je i onako slankast.
Peci na 180° jedno 15-ak min dok malo ne promijene boju da izgledaju peceno ( sad bi Chiquita rekla, sad sam si tu sve zbrckala )
Tanko se razvalja ( oko 2 mm) pa budu brzo pecene a bogme ih dosta i ispadne
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:51   #13
o.k., ajde probaj ove od penelope, jednostavnije je

Salenjaci se prave obicno za Bozic kada je kolinje i ima se friskog svinjskog sala da, da zvuci cudno ali istinito
To salo se toliko puta tuce, prebacuje, dodaje jos nesto unutra (nisam sigurna sto sve) dok se ne dobije fino - prhko lisnato tijesto. Filuje se sa pekmezom ili orasima - izuzetno je dobro ali jako tesko za praviti moras imati i cvrstu ruku - misice za to ja nemam
****** is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 12:51   #14
penelopa
hvala ti
cim uhvatim inspiraciju pokusat cu ih ispeci
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
sunshine is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 15:44   #15
"Taj recept mi je super za slane kifle ( ja u sredinu svake savim malo naribanog sira ili mozzarele)."

Ja dodam i malo sitno narezanog speka (panceta) a moze i malo presane sunke. Spek je bolji jer finije mirisi.
kumek is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 17:00   #16
Evo i ja cu prvom prilikom probat Penelopin recept.Mljac,vec mi sline cure
Rhea is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2003., 10:11   #17
Quote:
kumek kaže:
"Taj recept mi je super za slane kifle ( ja u sredinu svake savim malo naribanog sira ili mozzarele)."

Ja dodam i malo sitno narezanog speka (panceta) a moze i malo presane sunke. Spek je bolji jer finije mirisi.
Probat cu.
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2003., 11:15   #18
Re: kak se rade kiflice?

Quote:
sunshine kaže:
ima neko recept?
one fine velike od prhkog bijelog tijesta
punjene pekmezom
i ne mislim na lisnato tijesto
ovo je slicnije tijestu za pite

Ima tu kod mene u dućanu 'Kod Bakija', oko 20-30 kn po kile. Jako fine, uopće se ne isplati praviti
Tija is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2003., 11:16   #19
Re: Re: kak se rade kiflice?

Quote:
Tija kaže:
Ima tu kod mene u dućanu 'Kod Bakija', oko 20-30 kn po kile. Jako fine, uopće se ne isplati praviti
pa mogla si jucer donjeti kilu dvije
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
sunshine is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2003., 11:22   #20
Što nisi rekla da ih voliš pa bi ti donila.
Tija is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 03:20.