Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Fantastika (SF, fantasy, horror...)
Korisničko ime
Lozinka

Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds!
Podforumi: Star Trek, Star Wars, RPG

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.01.2011., 02:30   #201
bigboom
Registrirani korisnik

bigboom Avatar

Registracija: Aug 2006.
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=serenity.htm

jep u film je vise ulozeno nego sta je zaradija.

firefly se definitivno nece vise nastavljat. mislim da je firefly danas ovako poznat medju sci fi fanovima upravo zato jer je prekinuta serija u 1 sezoni iako su se fanovi masovno protivili. da je nastavljena u drugoj sezoni pa onda ukinuta nebi imala ovakav status.
Old 31.01.2011., 13:30   #202
Michael Collins
razredni klaun

Michael Collins Avatar

Registracija: Dec 2006.
Nabavio,prva epizoda zasad samo solidna.
PS
kako je moguće u doba svemirskih putovanja da jedna pješačka bitka na jednom polju odluči rat?
Old 31.01.2011., 16:38   #203
Glupinickname
Ponekad nisam na forumu

Glupinickname Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
PS
kako je moguće u doba svemirskih putovanja da jedna pješačka bitka na jednom polju odluči rat?
Ja bi to odma sad presto gledat jer očito nije SF.
Old 31.01.2011., 16:44   #204
Stargazer4
Super-Hero :)

Stargazer4 Avatar

Registracija: Sep 2009.
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
PS
Quote:
Glupinickname kaže: Pogledaj post

Zadnje uređivanje Stargazer4 : 31.01.2011. at 16:50.
Stargazer4 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 31.01.2011., 18:26   #205
Michael Collins
razredni klaun

Michael Collins Avatar

Quote:
Glupinickname kaže: Pogledaj post
đubre
ajd dobra ti je
Old 02.02.2011., 15:50   #206
morbidangel
Registrirani korisnik

morbidangel Avatar

Registracija: Jun 2005.
Hm, ako na tu bitku gledaš k'o Bitku za Staljingrad u WWII, malo je jasnije. Kad su borbe više manje izjednačene i onda izgubiš većinu iskusne vojske na jednom mjestu, bome ti nije svejedno. Tako bi npr. Rusima bio velik problem preuzeti inicijativu da su Nacisti uspjeli zgaziti Staljingrad u prvom naletu, nakon jako iscrpljujućih bitaka prije (opsada Sankt Petersburga, Bitka za Moskvu), a da su još i izgubili ove dvije prije Staljingradska bi im bila zadnji spas za bilo kakvu nadu.
Old 05.02.2011., 22:47   #207
Noirotic
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2010.
Ovo je bila dobra space opera. Scenaristi iz Whedonovog Mutant Enemija uvijek su posvećivali posebnu pažnju razvoju likova i njihovim međusobnim odnosima, zato i volim njihove serije. Osvajanje novih planeta promatrano kroz avanturistički aspekt se itekako može usporediti sa osvajanjem divljeg zapada, zato ovaj western u svemiru i ima toliko fanova. Šteta što Whedon i ekipa nisu dobili šansu za nastavkom serije ali završni film je dosta dobro zaokružio priču, čak može egzistirati zasebno bez da se pogleda serija. Sve u svemu ok, možda mi nije na razini Farscapea ali sa ovoliko malo epizoda sasvim je solidna.
Noirotic is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.07.2011., 10:36   #208
Charobniak
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2010.
Evo, sorry kaj dižem zakopanu temu, ali pogledao sam nedavno seriju i nakon toga film i duša me boli zbog otkazivanja serije.

U početku sam bio malo skeptičan prema nečem što se opisuje kao space western, tako da sam neko vrijeme odgađao gledanje , ali već nakon prve epizode, ušao mi je u glavu awesomeness takve kombinacije. Dapače, u usporedbi s npr. star trekom, firefly mi djeluje čak i realnije, a da ne govorim o odličnoj glumi, likovima, dijalozima i priči općenito; nešto što malo koji drugi SF serijal može ponuditi na razini na kojoj je to ponudio firefly. Uz to, bila je i hrpa odličnih fora na koje krepah od smijeha, pogotovo na Jayne-a.

Da sad dalje ne pametujem, kao prosječnom ljubitelju SF-a, firefly mi je odlično sjeo i definitivno mi je ušao u top 5 do sad pogledanih serijala. Nadam se da će možda jednog dana ponovno oživjeti serijal, a do onda definitivno mislim ponovno sve pogledati još koji put.
Charobniak is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.07.2011., 17:56   #209
sjeverni vjetar
ubojica kukaca

sjeverni vjetar Avatar

Registracija: May 2006.
Quote:
Charobniak kaže: Pogledaj post
Evo, sorry kaj dižem zakopanu temu, ali pogledao sam nedavno seriju i nakon toga film i duša me boli zbog otkazivanja serije.

U početku sam bio malo skeptičan prema nečem što se opisuje kao space western, tako da sam neko vrijeme odgađao gledanje , ali već nakon prve epizode, ušao mi je u glavu awesomeness takve kombinacije. Dapače, u usporedbi s npr. star trekom, firefly mi djeluje čak i realnije, a da ne govorim o odličnoj glumi, likovima, dijalozima i priči općenito; nešto što malo koji drugi SF serijal može ponuditi na razini na kojoj je to ponudio firefly. Uz to, bila je i hrpa odličnih fora na koje krepah od smijeha, pogotovo na Jayne-a.

Da sad dalje ne pametujem, kao prosječnom ljubitelju SF-a, firefly mi je odlično sjeo i definitivno mi je ušao u top 5 do sad pogledanih serijala. Nadam se da će možda jednog dana ponovno oživjeti serijal, a do onda definitivno mislim ponovno sve pogledati još koji put.
Nema zvukova u svemiru, nema leta bržeg od svjetlosti, glavna vojna sila je negativac

Ne da djeluje, nego je
Možda i najbolja SF stvar na televiziji ikada
Old 19.07.2011., 18:34   #210
general Martok
Klingon Chancelor

general Martok Avatar

Registracija: Jun 2004.
Quote:
sjeverni vjetar kaže: Pogledaj post
Nema zvukova u svemiru, nema leta bržeg od svjetlosti, glavna vojna sila je negativac
Pa ni u Treku, ni u Gateu, ni u Farscapeu, ni u Galactici, ni u Babylonu 5 brodovi ne lete "brže od svjetlosti".
general Martok is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.07.2011., 09:18   #211
rezon@tor
Oskar Licemjerni

rezon@tor Avatar

Quote:
general Martok kaže: Pogledaj post
Pa ni u Treku, ni u Gateu, ni u Farscapeu, ni u Galactici, ni u Babylonu 5 brodovi ne lete "brže od svjetlosti".
Ove ostale serije manje više, ali Trek je tako tanak na S dijelu SF, da više spada pod čisti F.

Što se tiče SF-a, meni je najdraži Farscape, pa Firefly.
Dollhouse od autora Firefly je baš SF samo nije u svemiru.
Odgovori s citatom
Old 20.07.2011., 10:16   #212
general Martok
Klingon Chancelor

general Martok Avatar

Quote:
rezon@tor kaže: Pogledaj post
Ove ostale serije manje više, ali Trek je tako tanak na S dijelu SF, da više spada pod čisti F.
Ti mora da se zajebavaš? Da Trek nema veze sa znanošću. LOLČINA ka kuća.

Pa upravo je Trek nadahnuo gomile znanstvenika, a istovremeno je u svakoj epizodi uzimao osnovne znanstvene premise, koje je uz pomoć znanstvenih savjetnika uobličavao u odlične priče.

Još jednom ... ne mogu se načudit takvoj izjavetini.
Odgovori s citatom
Old 22.07.2011., 22:39   #213
GnothiSeauton
The Fire Phoenix

GnothiSeauton Avatar

Registracija: Feb 2004.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku GnothiSeauton Pošalji poruku preko MSN korisniku GnothiSeauton Pošalji poruku preko Yahoo korisniku GnothiSeauton Pošalji poruku preko Skype korisniku GnothiSeauton
Quote:
Još jednom ... ne mogu se načudit takvoj izjavetini.
Nekak me ne čudi da se ti "nemreš načudit"...

Star Trek je limunada od znanstvene fantastike. Najviše zbog nezdrave opsesije s objašnjavanjem neobjašnjivog i vidno izmišljenog. Iz Star Treka potiče pojam technobabble -- brijačina o glupostima koje nemaju nikakvo uporište u znanosti (invertiranje inercijalnih prigušivača i tako neke debilarije).

Meni je Star Trek drag dio djetinjstva i Jean Luc Piccard mi je definitivno bio jedan od vrlo dragih karizmatičnih "očinskih figura" iz žanra (u širem smislu riječi žanr) ali reći da je Star Trek znanstvena fantastika graniči s bivanjem u krivu.

A to kaj je koga nadahnulo je potpuno nebitno. Puno znanstvenika je nadahnula i Biblija ili Tibetanska knjiga mrtvih, pa ni jedno ni drugo nisu znanstvena fantastika.

Prof. F. Castro, Texas A&M University: Why are you giving me your money? I have a swimming pool.
GnothiSeauton is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2011., 22:44   #214
GnothiSeauton
The Fire Phoenix

GnothiSeauton Avatar

Pošalji poruku preko ICQ korisniku GnothiSeauton Pošalji poruku preko MSN korisniku GnothiSeauton Pošalji poruku preko Yahoo korisniku GnothiSeauton Pošalji poruku preko Skype korisniku GnothiSeauton
Quote:
Daj jebeno ne seri i ne pravi se grbav. Zna se na šta se misli, na putovanje brže od svjetlosti. Ako je u seriji moguće da uzevši da si na mjestu x_1 u vremenu t na mjestu x_2 udaljenog u metrici prirodnoj za Euklidski 3-prostor za l budeš u vremenu t+dt za koje vrijedi dt<l/c (gdje je c brzina svjetlosti u vakuumu) onda ima jebenog leta "bržeg od svjetlosti, Sherlock.

Prof. F. Castro, Texas A&M University: Why are you giving me your money? I have a swimming pool.
GnothiSeauton is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2011., 11:57   #215
general Martok
Klingon Chancelor

general Martok Avatar

Svaki SF mora imati dio "izmišljenog", pa tako i Trek, no bitno je da Trek ima onu znanstvenu bazu. Za razliku od Firelyja, koji nema ni znanstveng ni znanosti, nego gomilu budalaština na koje svršava desetak fanboysa. Tako da se na ovaj tvoj ispad kako Trek nije SF mogu samo nasmijati. Jadan forum, trpi svašta.

BTW. da sam ja tebi rekao da sereš, onda bi dobio infakciju. Demokratija, nema šta. Baš u stilu "mi jesmo za demokratiju no ne da svatko priča šta oće". Za izrigat se.
Odgovori s citatom
Old 23.07.2011., 12:21   #216
GnothiSeauton
The Fire Phoenix

GnothiSeauton Avatar

Quote:
BTW. da sam ja tebi rekao da sereš, onda bi dobio infakciju. Demokratija, nema šta. Baš u stilu "mi jesmo za demokratiju no ne da svatko priča šta oće". Za izrigat se.

GnothiSeauton is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2011., 12:22   #217
GnothiSeauton
The Fire Phoenix

GnothiSeauton Avatar

Quote:
Za razliku od Firelyja, koji nema ni znanstveng ni znanosti, nego gomilu budalaština na koje svršava desetak fanboysa.
Excellent, I suggest you find another topic for your forum activity, then, sir.

GnothiSeauton is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2011., 15:32   #218
dimnjak
registrirana korisnica

dimnjak Avatar

Registracija: Mar 2011.
firefly je odlicna serija koja mi, bas kao ni farscape, nije sjela na prvu epizodu.
no na kraju sam ih pogledala u maratonu i plakala ko malo dijete nakon serenitya znajuci da je to kraj.
bas kao i nakon peacekeeper warsa.
i danas su mi te serije na samom vrhu odgledanih serijala i svakako su za preporuku.

(jel treba napominjati da sam obje pogledala vise nego jednom? )
Old 12.09.2011., 11:09   #219
sonja:)
Registrirani korisnik

sonja:) Avatar

Registracija: Sep 2008.
nemogu vjerovat da sam tek ovo ljeto pregledala Firefly u kompletu i nakon toga Serenity, a nakon gledanja , jos manje mogu vjerovat da je netko bio toliko lud da ukine seriju nakon samo 15 ili koliko vec epizoda. iako volim SF, pogledat ST, SW, BSG i tako sve to sto se treba, nisam neki ha ce geek, tako da sam za Firefly čula tek pred kojih godinu dana (shame on me )i to jer sam se navukla na Castlea pa išla guglati tog fenomenalnog Filliona i eto, tek ovo ljeto je Firefly došao na red.
pa se sad grizm za jezik samo da se izjasnim da stvarno nemogu prežalit ukidanje - serija je duhovita, simpatična, sa odličnim likovima i tim spojem westerna i SFa koji, po meni barem, savršeno funkcionira ... nekakvi klišeji o supersložnoj posadi i kapetanu koji sve radi za nekakvo više dobro, federaciju ili koji kurac vec su uspjesno izbjegnuti i to mi je fenomenalno. i apsolutno mi je jasna cijela fama po internetu i opcenito kad vidim dan danas kako serija ima čvrstu bazu obožavatelja i nakon toliko godina, totalno dajem Wheadonu za pravo kad kaže da je izgubio pravi dragulj s ukidanjem serije
Old 15.09.2011., 13:29   #220
Archchancellor
Banned

Registracija: Sep 2011.
Da, šteta je što su ukinuli tako zanimljivu seriju. Bilo bi lijepo vidjeti River kako se iz plačipičke koju se mora spašavati u svakoj drugoj epizodi pretvara u ultimativni stroj za udaranje guzica. Ah, ostaje mi da Summer gledam kao razbijačicu u Sarah Connor Chronicles.
Archchancellor is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja