Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.01.2005., 12:34   #1
Rapifen
ispala vragu iz torbe
 
Rapifen Avatar
 
Registracija: Aug 2004.
Lokacija: Os
Postova: 240
Pošalji poruku preko MSN korisniku Rapifen
Neiskusna kuharica-help!

Nisam baš iskusna kuharica, pa me zanima možete li mi preporučiti neku net stranicu, knjigu ili napisati sami ako znate, i čega se sjetite što se može i koliko dugo ponovno upotrijebiti za pr. ručak.

Primjer: smije li se pire krumpir drugi dan ponovno koristiti? Znam da neke kuharice od njega prave langošice, druge pak krokete, a čula sam da se pire ne smije drugi dan podgrijavati. Malo mi je nelogično, pa vas molim za pomoć.

Isto tako gljive iz umaka se kao ne smiju jesti drugi dan, a one u salati smiju, zašto?

Ista stvar me zanima i sa ostalim namirnicama. Ako se netko kuži u to, molim vas objasnite mi ili bar preporučite gdje mogu naći odgovor.

Rapifen is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2005., 12:37   #2
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 27,063
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
za recepte coolinarka.com

za ostalo...

iskustvo i pomalo ces nauciti
atlantis is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2005., 12:52   #3
Vanjushka
Banned
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 24,305
Re: Neiskusna kuharica-help!

Quote:
Rapifen kaže:
Primjer: smije li se pire krumpir drugi dan ponovno koristiti? Znam da neke kuharice od njega prave langošice, druge pak krokete, a čula sam da se pire ne smije drugi dan podgrijavati. Malo mi je nelogično, pa vas molim za pomoć.
Stavis malo mlijeka u njega i zagrijes

Mada, svako jelo od krompira se treba pojesti prvi dan, ne znam zasto, ali cuo sam za to pravilo.
Vanjushka is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2005., 14:15   #4
-STAnCE-
Registrirani korisnik
 
Registracija: Sep 2004.
Postova: 853
mislim da se obe stvari što si nabrojala nebi smjele koristit drugi dan. zašto ? iskreno pojma nemam. uglavnom pire se jede dok je topal , on i kad se ohladi nevalja
-STAnCE- is offline  
Odgovori s citatom
 
Old 09.01.2005., 19:13   #5
Inci
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2005.
Postova: 18
Pire krumpir ne podgrijavaj ni u ludilu. Ako ga ne pojedeš za ručak ili par sati nakon, baci ga u smeće, toplo ti preporučam. Inače budeš vidjela sve zvijezde na nebu (moj tata je sve to iskusio pa sve znam iz prve ruke).
Inci is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2005., 19:28   #6
Maree
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2004.
Postova: 30
Coolinarka,neki stari topici na ovom forumu i kuharica na indexu mi pomazu kod recepata.Citaj,guglaj i kuhaj
Maree is offline  
Odgovori s citatom
 
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 00:48.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger