Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Religija
Korisničko ime
Lozinka

Religija Religija u društvu
Podforum: Teologija i religijska praksa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.01.2005., 20:10   #1
CF
Expired

CF Avatar

Registracija: Apr 2003.
Exclamation Čemu osuđivanje u kršćanstvu?

Čemu osuđivanje u kršćanstvu?
U Bibliji osuđivanje strogo zabranjuje..

Ponovo sam počeo čitati novi zavjet..

i začudio sam se koliko sam našao texta od samog Krista na koji nisam prije obraćao pažnje - vezano uz osuđivanje drugih ljudi.

U Bibliji- točnije u poslanici rimljanima (2-1) je to vrlo lijepo napisano da je zabranjeno kršćanima činiti.

A dakle, i sam Krist to zabranjuje...
3-
17) Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.
(18) Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.

Evanđelje po Ivanu

Zašto je ta kristalno čista poruka (i naredba) toliko zanemarivana i odbačena od strane Crkve i većine kršćana?
Old 15.01.2005., 20:17   #2
Spot Perdita
Very Positively Unhappy

Spot Perdita Avatar

Registracija: Dec 2003.
Re: Čemu osuđivanje u kršćanstvu?

Quote:
Cro Fag kaže:
(...)Zašto je ta kristalno čista poruka (i naredba) toliko zanemarivana i odbačena od strane Crkve (...)?
Sa strane crkve
Old 15.01.2005., 20:20   #3
CF
Expired

CF Avatar

Exclamation

Quote:
Spot Perdita kaže:
Sa strane crkve
pa da.

što nije jasno?

non stop osuđuju i osuđuju, umjesto da rade svoj posao - šire Božju riječ, ljubav i mir na Zemlji
Old 15.01.2005., 20:24   #4
Spot Perdita
Very Positively Unhappy

Spot Perdita Avatar

Quote:
Cro Fag kaže:
pa da.

što nije jasno?

non stop osuđuju i osuđuju, umjesto da rade svoj posao - šire Božju riječ, ljubav i mir na Zemlji
Koja crkva to radi
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 15.01.2005., 20:32   #5
CF
Expired

CF Avatar

Exclamation

Quote:
Spot Perdita kaže:
Koja crkva to radi
sve

pa.. i ovdje na forumu se već diskutiralo o njihovim osuđivanjima.

evo, jedno među zadnjima je bilo osuđivanje "zlikovaca" na htv i prijetnje paljenjem televizora na lomače
Old 15.01.2005., 20:34   #6
Spot Perdita
Very Positively Unhappy

Spot Perdita Avatar

Quote:
Cro Fag kaže:
sve

pa.. i ovdje na forumu se već diskutiralo o njihovim osuđivanjima.

evo, jedno među zadnjima je bilo osuđivanje "zlikovaca" na htv i prijetnje paljenjem televizora na lomače
Herese se uglavnom vjesalo. I zasto na navodno osudivanje odgovaras osudivanjem
Old 15.01.2005., 20:44   #7
CF
Expired

CF Avatar

Exclamation

Quote:
Spot Perdita kaže:
Herese se uglavnom vjesalo.
opet,
ne kaže li Biblija/Krist vrlo jasno:
"Ne ubij"

Quote:
Spot Perdita kaže:

I zasto na navodno osudivanje odgovaras osudivanjem
navodno nije,
a nikoga ne osuđujem već samo diskutiram ovdje i opisujem činjenično stanje.

a osim toga,
zato što ja nisam Bog. Niti to ne želim biti.
ja sam ljudsko biće, što znači da nisam savršen, da ne mogu biti savršen i radim greške non stop

ps.
zar nisi ti u mom topicu o klerofašizmu na isti način kao i sada pokušavala topic opstruirati i tvrditi kako nema klerofašizma.. da bi se nedavna misa zauvjek zakopala tvoje "argumente"

Old 15.01.2005., 23:29   #8
Elysium
Ausencia

Elysium Avatar

Registracija: Jun 2004.
Quote:
Cro Fag kaže:
pazi faže...
to se zove Ukazivanje Na Grijeh..

naime, kada god vidiš i čuješ da Crkva nekog "osuđuje" , to je naime Ukazivanje Na Grijeh..
Elysium is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2005., 23:45   #9
parsifal
Evidentni nevidljivi

parsifal Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko AIM korisniku parsifal Pošalji poruku preko Yahoo korisniku parsifal
DAKLE KATOLICI SE TREBAJU UPITATI ZASTO PAMETNI ,POSTENI,NORMALNI LJUDI KAO STO SU MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ i/ili adriatic (moderator na filozofiji) dozivljavaju rkc ni manje ni vise kao sotonsku organizaciju

sljedeca tema mi je bila cenzurirana dok sam kao jedini heretik bio gost na katolickom forumu

Opazio sam nevjerovatan ali istinit duhovni mentalitet na ovom katolickom forumu
(ali taj je mentalitet prisutan ovako ili onako stoljecima u krscanstvu)

NAIME SVE I SVAKOGA SE OPTUZUJE I PROZIVA I govori se o neprijateljima crkve;

Ajde mogu shvatiti da su tu na vjecnoj listi masoni,new age ,komunisti ,liberali -jer je to sirok pojam u koji se svasta moze strpati sto pase tuzitelju..

ALI NIKAKO MI NIJE JASNO KAKO SE velikani duha drugih religija i/ili poznati knjizevnici koje vole milioni ljudi mogu zvati hereticima, I cak ako oni sami izjavljuju da su katolici

(kao npr paolo coelho kojeg je I papa primio u audijenciju ) to im se ne priznaje

Vrhunac mi je svega ,ove cudnovate kritike na vesnu krmpotic koja je u jalovosti rijeci I sivilu politikanstva modernih hrvatskih knjizevnika DUHOVNI I KNJIZEVNI DRAGULJ KOJI SVIJETLI svojim djelom I zivotom..

Ona je sama izjavila da se osjeca krscankom ali joj alenin(ovo je nick svecenika -moderatora na katolickom forumu)
to pravo osporava I proglasava je otvorenim jeretikom..

Ali ako su -svjetlo azije -Buddha I donositelj qurana casnog- muhamed(pokoj dusi njegovoj) bili nekad proglaseni antikristom od strane rkc (npr od njemackih biskupa u 19 stoljecu !!),(a danas se eufemicno nazivaju laznim prorocima )..

A sto mogu onda ocekivati ucitelji koje vole milioni ljudi

Npr
Osho
Paolo coelho
Harry potter
Anthony de mello
Vesna krmpotic
..

AMA IMA LI NEKO OSIM PAPE (a i on mi je ponekad sumnjiv kaze anto bakovic u jednom intervjuu tj na tv marjanu je anto bakovic brzopleto izlanuo da ponekad pomisli da postoje samo 2 dobra katolika na ovom svijetu tj papa i on ali da mu je papa ponekad sumnjiv radi prevelikog ekumenizma )

dakle molim nasu bracu katolike da odgovore na drugu stranu medalje ovog pitanja

Ama kako to svi vas napadaju a niko ne napada budiste ,taoiste, yogine, hare krisnijevce u hrvatskoj i u svijetu

''Mislim da samo idiot moze biti ateist !Moramo priznati da postoji neshvatljiva moc ili sila beskrajne providnosti i znanja koja je pokrenula cijeli univerzum'' (Christian Anfinsen dobitnik NOBELOVE NAGRADE za kemiju 1972.)
parsifal is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2005., 01:41   #10
Potala
Squaw

Potala Avatar

Registracija: Nov 2002.
Quote:
Elysium kaže:
pazi faže...

naime, kada god vidiš i čuješ da Crkva nekog "osuđuje" , to je naime Ukazivanje Na Grijeh..
Ah, ona dobra stara dakle - Nije Šija Nego Je Vrat
Potala is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2005., 02:00   #11
Mort
amnesia

Mort Avatar

Registracija: Jun 2003.
Quote:
Spot Perdita kaže:
Herese se uglavnom vjesalo. I zasto na navodno osudivanje odgovaras osudivanjem
Quote:
Cro Fag kaže:
opet,
"Ne ubij"

Za takve slučajeve se uzima dio iz Starog Zavjeta di piše: "Ne prolij krv."
I tako oni nisu prolijevali krv pri ispitivanjima.
Old 16.01.2005., 02:40   #12
Enchantress
Pacijent

Quote:
Cro Fag kaže:
Zašto je ta kristalno čista poruka (i naredba) toliko zanemarivana i odbačena od strane Crkve i većine kršćana?
Postoji razlika između dobronamerne kritike i osuđivanja.

Odgovori s citatom
Old 16.01.2005., 02:52   #13
Spot Perdita
Very Positively Unhappy

Spot Perdita Avatar

Quote:
parsifal kaže:
DAKLE KATOLICI SE TREBAJU UPITATI ZASTO PAMETNI ,POSTENI,NORMALNI LJUDI KAO STO SU MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ i/ili adriatic (moderator na filozofiji) dozivljavaju rkc ni manje ni vise kao sotonsku organizaciju
(...)
Sad je odjednom rijec o katolickoj crkvi

Pametni, posteni i normalni ljudi.....jesi li i to procitao na amazon.com ? Kada si vec spomenuo sotonisticke organizacije.....mislis li da bi se sotonisti trebali upitati zasto ih mnogo ljudi dozivljava kao budale? Ajde, necu vise.....
Old 16.01.2005., 03:09   #14
Spot Perdita
Very Positively Unhappy

Spot Perdita Avatar

Quote:
Cro Fag kaže:
opet,
"Ne ubij"
Cekaj, cekaj.....najprije mi ispricaj o ono devet milijuna spaljenih na lomaci

Quote:
Cro fag kaze:
navodno nije,
a nikoga ne osuđujem već samo diskutiram ovdje i opisujem činjenično stanje.

Quote:
Cro fag kaze:
a osim toga,
zato što ja nisam Bog. Niti to ne želim biti.
ja sam ljudsko biće, što znači da nisam savršen, da ne mogu biti savršen i radim greške non stop
Ne trebas mi se ispovijedati, nisam fratar

Quote:
Cro fag kaze:
ps.
zar nisi ti u mom topicu o klerofašizmu na isti način kao i sada pokušavala topic opstruirati i tvrditi kako nema klerofašizma.. da bi se nedavna misa zauvjek zakopala tvoje "argumente"

Samo jedna misa? I samo u Hrvatskoj ima "klerofasizma?" Toliko malo vremena, toliko tema za postaviti....
Old 16.01.2005., 11:00   #15
CF
Expired

CF Avatar

Exclamation

Quote:
Elysium kaže:
pazi faže...

pa.. ali onda očito ako je istina to što kažeš,
očito je da ti koji ukazuju na grijeh su posve nepismeni, neobrazovani i nikada nisu čitali Kristove/Božje riječi:

#7-1
"Ne sudite da ne budete suđeni! (2) Jer sudom kojim sudite bit ćete suđeni. I mjerom kojom mjerite mjerit će vam se. (3) Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? (4) Ili kako možeš reći bratu svomu: 'De da ti izvadim trun iz oka', a eto brvna u oku tvom? (5) Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun iz oka bratova!"

Evanđelje po Mateju

Old 16.01.2005., 11:18   #16
CF
Expired

CF Avatar

Exclamation

Quote:
Enchantress kaže:
Postoji razlika između dobronamerne kritike i osuđivanja.
a...
gdje to piše u Bibliji?
možeš naći quote?

~ ~ ~
7-
(21) "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima. (22) Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?' (23) Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!'"

Evanđelje po Mateju
Old 16.01.2005., 11:24   #17
CF
Expired

CF Avatar

Exclamation

Quote:
Spot Perdita kaže:
Cekaj, cekaj.....najprije mi ispricaj o ono devet milijuna spaljenih na lomaci
ah,,
čuj-
i da je bio i jedan jedini čovjek ubijen - i to je previše za osobe koje su imale Bibliju pred sobom i vrlo jasnih zakona da se ne ubija

a ne zaboravimo da su ubijali i domoroce po americi i svijetu, po njima, u ime Krista.

no to je druga tema

Quote:
Spot Perdita kaže:

Samo jedna misa? I samo u Hrvatskoj ima "klerofasizma?" Toliko malo vremena, toliko tema za postaviti....
uzgred rečeno, i na toj misi je taj svećenik osudio tita - što nikako nije bila dobronamjerna kritika niti ukazivanje na grijeh - već čisto nekršćansko ponašanje u obliku osuđivanja - to lijepo dokazuje da su to lažni kršćani , a imaju sve privilegije i poslastice time što se kriju iza Križa.

to je sramotno

ne razumijem kako netko može držati Bibliju u ruci a tako ići protiv nje i kršiti njena temeljna pravila
Old 16.01.2005., 21:47   #18
Enchantress
Pacijent

Quote:
Cro Fag kaže:
a...
gdje to piše u Bibliji?
možeš naći quote?

Ne mogu , ali razmišljam s neke logičke strane da je ponekad dobro saslušati konstruktivnu kritiku. Inače vrlo lako potonemo u egoističnost.

Quote:
uzgred receno, i na toj misi je taj svecenik osudio tita - što nikako nije bila dobronamjerna kritika niti ukazivanje na grijeh - vec cisto nekršcansko ponašanje u obliku osudivanja - to lijepo dokazuje da su to lažni kršcani , a imaju sve privilegije i poslastice time što se kriju iza Križa.
A zar upravo ti sada ne osuđuješ tog istog sveštenika?

Odgovori s citatom
Old 17.01.2005., 00:24   #19
bozanstvena333
Nostradamusova kcerka

bozanstvena333 Avatar

Registracija: Oct 2004.
Quote:
Cro Fag kaže:
pa da.

što nije jasno?

Tkoje tebe osudio,molim ime i prezime
bozanstvena333 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.01.2005., 18:40   #20
CF
Expired

CF Avatar

Exclamation

Quote:
Enchantress kaže:
Ne mogu , ali razmišljam s neke logičke strane da je ponekad dobro saslušati konstruktivnu kritiku. Inače vrlo lako potonemo u egoističnost.
za to imaš Bibliju. a ne tuđa kriva tumačenja.

a ako želiš nešto više- psihijatra - tj obrazovane i kompetentne ljude koji pomažu na stručan način

Quote:
Enchantress kaže:

A zar upravo ti sada ne osuđuješ tog istog sveštenika?
pa.. ja nisam svećenik - i to je velika razlika

Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Advertisement

Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja