Natrag   Forum.hr > Društvo > Usamljena srca

Usamljena srca Lonely Hearts Club Band

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.10.2013., 01:07   #1
Question Sestra najboljeg prijatelja...

Večer...

Osjetio sam potrebu da natipkam ovo jer sam malo u nedoumici ovih dana.

Naime, kako smo se moj frend i ja upoznali prije 10 godina kada smo krenuli u srednju, naravno i dolaskom mene kod njega, i njega kod mene, upoznao sam mu sestru koja je starija od njega 2, a od mene 3 godine. Cura nije ružna ili nešto. Baš je po mome ukusu jer ja volim da su malo niže. Ne kepeci.
Ali ono na što sam se odvalio prvog dana kada sam je vidio su njene OČI. Oči kao u anđela plave. Lud sam... I tako je vrijeme prolazilo... Dan za danom, godina za godinom... Svaki put kada sam dolazio kod njega tobože mu pomagao u engleskom ili nekom glumpavom prilikom da ubijemo vrijeme na kompu ili zureći u prazno jer živimo ulicu dalje, uvijek sam njegovoj sestri donosio neku čokoladu ili neku zajebanciju koju sam našao doma a znao sam da će mi dobro doći da na neki način privućem njezinu pozornost.
Njihovi su me starci zavolili a i ja sve njih.
Naravno, kako se prijateljstvo njega i mene produbljivalo, tako je i bilo s njegovom sestrom. Ali se ona uvijek držala po strani jer je ono lumen i učila je stalno za faxove, doktorate, magisterije i šta ja znam sve ne...
Tako da je to uvijek bilo, idem kod njega, a jedva čekam da nju vidim i ono, kao da ju samo pozdravim. Naravno, na kraju svakog razgovora mene i njega, ili rastanka, uvijek je zadnje bilo "pozdravi sestru"...

Nakon završetka škole, malo su nam se putevi još i više zbližili jer nismo imali školu da stane između nas i tih 7, 8 sati što smo bili tamo. A posla još nismo imali tako da smo bili zajedno kuhani i pečeni. Cijelo vrijeme smo se svi troje zajebavali i sprdali a ja sam samo upijao svaku njenu riječ, svaki pokret.

I onda je došlo vrijeme kada sam ja krenio po sezonama i ono ubijanje 12+ sati dnevno... Sve znate. Malo smo se znali udaljiti u tih 5, 6 mjeseci mojeg robovanja. Trudio sam se s njime čuti koliko-toliko ali ona je nekako pala u zaborav jer sam ju uvijek nekako "imao" preko njega. Znali smo se nekad zajebavat onako, samo nas dvoje kako bi to bilo kada bi ja upao u kombinaciju s njegovom sestrom. Svaki put sam dobio odgovor onaj koji sam htio "ja bi to volio".
A ja, a ja sam gorio za tom mišlju iako njoj to nikad nisam priznao do današnjega dana iako sam imao milijardu prilika.

Uglavnom, ova godina je bila nekako prelomna u odnosu mene i njega jer se on ženio i ja sam sve rješavao s njome. Svaki detalj koji smo morali napraviti sam radio s njom. Bio sam s njime i njome skoro cijeli dan. A onaj jebeni osjećaj kada je tu, a ako da nije...
Svi naši zagrljaji su bili više prijateljski jer sam se bojao da ako pokušam reći što je i kako je da ću ju izgubiti. Nakon vrlo emotivnih svatova, ja moram ići opet na more.
Nekako sam si rekao da ću uspijeti odvojiti malo više vremena za nju i potrudio sam se.
Znali smo razmijeniti nekoliko poruka na FB i ono kako si nedostajemo i kako čekamo njenu nećakinju, moje kumče koje se treba roditi (i rodilo se 15.10. )...

I sada, napokon kada sam došao doma i krenuo kod njega da riješimo mu kuću. Krečenje, spremanje i te zajebancije, saznam da ima dečka. Kao da su mi sve lađe pale u vodu...
Al' reko ajd dobro, valjda će biti sve ok. Bilo je dok mu se dijete nije rodilo. I naravno, opet mi upadamo da riješimo sve za velikog tatu jer je bio sav izvan sebe. Ona i ja...

I kako sve to ide, više smo ona i ja bili zajedno jer mi je frend radio pa smo mi bili sami u kući. I tu je krenula priča. Onaj njen pogled od kojeg sam se topio. Samo sam ju gledao u oči s kutne dok je ona sjedila za kompom i pričala. Samo sam gledao i nisam jednostavno mogao vjerovat kako je lijepa. Svake sekunde mi je došlo da se mrtav 'ladan dignem s kutne i poljubim ju... ali sam bio hladne glave i nisam. Nisam jer ju se bojim izgubiti, jer ima dečka, jer mi je od najboljeg frenda sestra, jer mi je od kumčeta teta... Tako puno malih, glupih razloga kojih se bojim.

Stvarno, imamo super prijateljstvo i sama pomisao da ju izgubim...

Naravno, slavlje taj dan kada se dijete rodilo je bilo super. Na kraju, opet smo ostali sami u 5 ujutro, a ja sam kao osoba koja ima puno poštovanja prema cijeloj obitelji nju otjerao gore u sobu i pospremio kuću.

Onda je uslijedila njena reakcija dok smo bili u dizalu i penjali se na četvrti kat rađaone. Kako je stajala desno od mene, samo se naslonila na mene ono full. A ja sam ju samo onako prijateljski zagrlio jer me njena reakcija iznenadila. Bila je spontana a moja reakcije je bila glumpava da glumpavija nije mogla biti.

I onda jednom pri povratku iz bolnice, na njeno pitanje, "*, jel ti mene voliš?" a njenog brata s druge strane koji je pričao nešto svoje i njegovog nekog pitanja, ja nisam znao što da kažem. Odjednom, sve se usporilo kao u onim glupim filmovima i pogledam lijevo, stoji on čekajući moj odgovor nesvjestan njenog pitanja i nju na desnoj strani također iščekivajući isto.
Lete mi misli kroz glavu kako bih opet, po drugi put u dva dana stao pred nju...
Ali, ne. Ja budala samo kažem "da" i okrećem se njemu i nastavljamo razgovor...
Onda sam taj dan odlučio joj poslat poruku kako se nadam da shvaća da su svi moji postupci prema njoj izraz moje ljubavi prema njoj. Na što mi ona odgovara da i ona mene voli.

I onda ja nakon ovoga svega ne mogu razlučiti jel sve ovo što se događa 10 godina, bile to velike stvari ili sitnice izraz našeg pravog prijateljstva do te mjere da neke riječi olako shvaćamo ili ona unatoč svom novom dečku ipak želi pobuditi nešto u meni?! Ja mislim da riječi poput "volim te" ili "nedostaješ mi" pogotovo kada ti to ide ženska prijateljica ide reći ipak malo pre teške za nas muške.
Ja stvarno vjerujem u muško-ženska prijateljstva i imam ih još nekoliko čvrstih ali ne ovoliko dugačkih i nadasve ovoliko jakih jer je ovo jedno od onih u kojima se gubi linija prijateljstva i nečega što bi ja htio još više. Linija je toliko tanka da samo jedna kriva riječ, baca sve u vodu. Tako da sam malo raskidan jer znam da i ako se nedao Bog raspadne zbog xy razloga, biti će jako teško jer nas veže to dijete njenog brata i htio, ne htio, moram ju vidjeti svaki dan kada dođem kod njega.

I sada sam svjestan da će ako se ikad dokopa ovog teksta shvatiti što se događa ali mi nije žao jer mi je opet lakše. Lakše mi je kada sam uspio izbaciti ove riječi na zaslon.
__________________
Ljubav se rađa na prvi pogled, razvija se i raste kroz želudac, umire u wc-školjci...
Retonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 05:41   #2
Duboko si se uvalio. Trebao si odavno priznati emocije prema njoj. No dobro, što je tu je. Moj savjet je da priznaš emocije, ali veoma oprezno da uništiš vaš odnos. Npr. kaži joj nešto tipa:

"Oduvijek mi se sviđaš kao djevojka, ali nisam to imao hrabrosti priznati, te sam se bojao da ne uništim naše prijateljstvo koje mi zaista mnogo znači. Sad imaš dečka i glupo mi je nešto pokušavati, te se miješati u vašu sreću. Najgore je što nemam pojma kako ti mene doživljavaš ... samo kao super prijatelja ili kao prijatelja koji bi mogao postati nešto više. U svakom slučaju, želim da uvijek budeš dio mog života jer si predivna osoba. Na koji način će to biti, tu odluku prepuštam tebi."
__________________
Nauči engleski jezik besplatno! Čekaju te jednostavni savjeti i brojni primjeri.
zoki89 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 05:58   #3
Baš zgodno što je odmah ispod ovoga topik o mimozama i papcima.
__________________
ali i da trolam, to je moje gradjansko pravo © Natch
chocolatecookie is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 06:12   #4
Previše riječi, premalo djela.
Vase "prijateljstvo" je na krivim temeljima i daj više kreni s njom dalje. Poljubi ju dok ste sami pa ćeš odmah imati stvar jasniju.
Ili dalje od nje.
mack1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 09:11   #5
Nije ona za tebe. Njoj treba netko tko ima muda, tko će je oboriti s nogu. U biti, svakoj ženi treba. Ti si toliko neodlučan, da tebi očito treba neka muškarača koja ćete, pod jedan, uvjeriti da trebate biti skupa, a pod dva, poduzeti sve potrebne mjere da se to i dogodi. Možeš ili ostati takav kakav jesi i maštati o raznim ženama sa sokolom u ruci, ili se promijeniti i zgrabiti ono što želiš ne mareći za posljedice. Druga opcija ti je vjerojatno strana, i teško da ćeš se odlučiti za nju, ali je bolja. Makar samo zato da ti ne prođe cijeli život u neostvarenim maštanjima.
__________________
Something you should know
Harry Bush is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 09:37   #6
ajde još nekako što je od frenda sestra, znam da nekim ljudima to smeta, ali što je kumčetova tetka?
kakav je to razlog

reci joj
isadora w. is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 09:54   #7
Hajde kad neko razmišlja šta će par dana pa eto i mjesec, ali ti skupljaš muda 10 godina čovječe...
snajdan is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 10:10   #8
Quote:
Retonja kaže: Pogledaj post
Večer......
Lijepa prica, ne bi valjalo da ovo dodje do jelene veljace, jer ce je...
__________________
HDZ=SDP

Zadnje uređivanje Sves : 22.10.2013. at 12:09. Reason: Skraćen quote
miky0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 12:47   #9
Quote:
zoki89 kaže: Pogledaj post
Duboko si se uvalio. Trebao si odavno priznati emocije prema njoj. No dobro, što je tu je. Moj savjet je da priznaš emocije, ali veoma oprezno da uništiš vaš odnos. Npr. kaži joj nešto tipa:

"Oduvijek mi se sviđaš kao djevojka, ali nisam to imao hrabrosti priznati, te sam se bojao da ne uništim naše prijateljstvo koje mi zaista mnogo znači. Sad imaš dečka i glupo mi je nešto pokušavati, te se miješati u vašu sreću. Najgore je što nemam pojma kako ti mene doživljavaš ... samo kao super prijatelja ili kao prijatelja koji bi mogao postati nešto više. U svakom slučaju, želim da uvijek budeš dio mog života jer si predivna osoba. Na koji način će to biti, tu odluku prepuštam tebi."
Da, duboko. Te neke velike emocije su se pojavile tek ove godine. I prije smo se znali sprdat, ali ove godine smo provodili sve više vremena zajedno pa su nam se neke karte poklopile tako da je tako ispalo.

Lijepo sročeno.

Quote:
chocolatecookie kaže: Pogledaj post
Baš zgodno što je odmah ispod ovoga topik o mimozama i papcima.
Hahaha Good joke. Ja da se obazirem na ovakve kvalitetne komentare, davno bi ispilio. Ako ti misliš da to mene čini papkom, sretan sam zbog toga.

Quote:
mack1 kaže: Pogledaj post
Previše riječi, premalo djela.
Vase "prijateljstvo" je na krivim temeljima i daj više kreni s njom dalje. Poljubi ju dok ste sami pa ćeš odmah imati stvar jasniju.
Ili dalje od nje.
Istina. Ali ja sam takav lik da si uzmem vremena uvijek i posvetim se svemu ono, u detalje. Ne, naše "prijateljstvo" nije na klimavim temeljima jer je puno povjerenja. Nije mi se dalo pričati u full detalje (i ovako sam natipkao brdo slova) ali ja znam da nije. Treba ipak za sebe zadržat neke stvari.
Razlog što nisam htio krenuti korak dalje jer taj jer se bojim da razjebem ono što sam gradio 10 godina. Znam da će neki sada reći da ako je pravo prijateljstvo da neće pući. Shvaćam ja to sve, ali ovo nije mala stvar.

Quote:
Harry Bush kaže: Pogledaj post
Nije ona za tebe. Njoj treba netko tko ima muda, tko će je oboriti s nogu. U biti, svakoj ženi treba. Ti si toliko neodlučan, da tebi očito treba neka muškarača koja ćete, pod jedan, uvjeriti da trebate biti skupa, a pod dva, poduzeti sve potrebne mjere da se to i dogodi. Možeš ili ostati takav kakav jesi i maštati o raznim ženama sa sokolom u ruci, ili se promijeniti i zgrabiti ono što želiš ne mareći za posljedice. Druga opcija ti je vjerojatno strana, i teško da ćeš se odlučiti za nju, ali je bolja. Makar samo zato da ti ne prođe cijeli život u neostvarenim maštanjima.
Ne, ja nisam takav lik da voli "muškarače". Ja sam jednostavno soba koja razmisli 100 puta o nečemu prije nego nešto napravi. Znam, to je loše, ali ajd... barem u nekim životnim stvarima dobro dođe...

Quote:
isadora w. kaže: Pogledaj post
ajde još nekako što je od frenda sestra, znam da nekim ljudima to smeta, ali što je kumčetova tetka?
kakav je to razlog

reci joj
Hahaha mislio sam da je jasno. Brat joj je dobio kćer. To nju čini tetom. A ja sam maloj kršteni kum. Znači, ona mi je kumčeva teta. Jel tako?! Ili od kumčeta teta. Kako god...


Quote:
snajdan kaže: Pogledaj post
Hajde kad neko razmišlja šta će par dana pa eto i mjesec, ali ti skupljaš muda 10 godina čovječe...
Pa ja nisam aktivno razmišljao 10 godina o njoj. Ja samo kažem da se znamo toliko. I to manje-više preko njenog brata. Kažem da se sve ovo počelo razvijat ove godine u ovome smjeru. Prije 10 godina smo bili klinci koji su se sprdali i nikad nisam išao sad za time da ju moram imati. Uvijek sam se držao postrani, ali sam taktički igrao dugo godina jer sam prvo razvijao neki drugi tip odnosa, a sad jesam li ga razvio do te mjere da me se može smatrat samo prijateljem, ne znam. Sve mi to govori.
I onda nakon što uživaš 10 godina s nekim u prijateljstvu, pomisliš da je to to. Ali ponekad imam hladnu glavu pa u danom trenutku mogu stati.

Quote:
miky0 kaže: Pogledaj post
Lijepa prica, ne bi valjalo da ovo dodje do jelene veljace, jer ce je...
Hahaha ma lako za to. Barem bi bilo love pa bi nešto mogli i popiti na moj račun.


Ali evo, nije to jedina takva stvar koja se dogodila u mome životu.
I to je još jedan od razloga zašto se mojim iskoračiti u svemu s tom osobom. Bojim se da se ne dogodi povijest.
Naime, znao sam tu curu 5 godina. Zajedno smo radili kod istog poslodavca 5 godina. Zajebancija, vamo-tamo... nikad ju nisam smatrao osobom s kojom bi moga biti jer je starija od mene 8 godina, ali ajd... reko nije ni to problem. nije mnogo.
Dolazila je sve godine s dečkom raditi. Bio je kod nas šef kuhinje. I onda prije dvije godine on je dobio nogu a ona je došla s sestrom od njenog brata (neslužbenom šogoricom). Ja sam preuzeo njegov posao i tako...
I onda sam shvatio, idem ja nju probat smuvat pa što bude.
I kako oba dvoje imamo besplatne poruke, tu su krenule mase i mase poruka. Na poslu, dok smo bili udaljenji par metara, kad smo došli kući pa ono, 0-24... I tu se kamen počeo kotrljat jer sam se oduzeo kontroli do te mjere da sam joj prvo uzeo ružu. Na što je njena "šogorica" zamračila a ja mrtav hladan ju odjebao da ja nemam što pričat s njome.
I sve se nastavilo u nekom drugom smjeru da sam ja totalno poklekao, priznao joj i kupio joj ogrlicu od bijelog zlata. I tu je sve stalo odjednom s njene strane.
I onda sam shvatio da to više ne ide dalje i sve je palo u vodu. Ona je otišla doma prije mene i sve je na tome stalo. Znači, sve sam karte položio na stol ali uzaludno. Palo je 5 godina prijateljstva jer sam ja krenio u akciju. I to agresivno.
I to je ono čega se bojim ovdje. Dobro, malo je drugačije jer je tu i obitelj posrijedi i jednostavno ju hoću-neću vidjeti, moram svaki dan. Jednostavno ne želim da budemo kao dva svijeta kada smo u jednoj prostoriji, a drugačije ne može.
I to je ono što se najviše bojim...
__________________
Ljubav se rađa na prvi pogled, razvija se i raste kroz želudac, umire u wc-školjci...
Retonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 13:16   #10
Reci joj odmah.
Ali nemoj joj kupiti ogrlicu od bijelog zlata, to je jezivo.
Asparaguz is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 13:17   #11
Quote:
Asparaguz kaže: Pogledaj post
Reci joj odmah.
Ali nemoj joj kupiti ogrlicu od bijelog zlata, to je jezivo.
Hehe
Ma to je priča na koju sam se opekao i sad pušem na prazno kako se kaže.
__________________
Ljubav se rađa na prvi pogled, razvija se i raste kroz želudac, umire u wc-školjci...
Retonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 13:19   #12
Ajde ako nemas muda za napravit bilo kaj barem ti ide trkeljanje
dodozgd is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 13:21   #13
Quote:
dodozgd kaže: Pogledaj post
Ajde ako nemas muda za napravit bilo kaj barem ti ide trkeljanje
Trudim se u svakome pogledu. Heh
mozda ću to i napraviti. opet moram taktički razmisliti kako da to sve lijepo spakujem...
__________________
Ljubav se rađa na prvi pogled, razvija se i raste kroz želudac, umire u wc-školjci...
Retonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 13:29   #14
Nemoj ništa taktizirati. Lijepo pričaš o njoj, očito si jako zaljubljen. To što ima dečka nema veze, ti si ipak u njenom životu već deset godina.
Ali pobogu, nemoj ništa upakiravati, to je uvijek loša ideja. Jednostavno reci iskreno. Ako te i odbije, neće se ništa strašno dogoditi ako TI to ne učiniš čudnim. Ako se ti i dalje budeš lijepo i ljubazno ponašao, neće biti ništa čudno. Iako mi se čini, po svemu sudeći, da je zaljubljena u tebe.
Asparaguz is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 13:30   #15
Kupi seki od najboljeg prijatelja ogrlicu od crvenog zlata.

__________________
Smrt je kraj.
aljehin is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 13:34   #16
Probaj taktiku sa dobrom i losom vijesti Znaci jedna vijest je da si zaljubljen u nju vec pun kurac, a druga recimo moze biti da si joj psa zgazio slucajno...
Kaze joj prvo nekak nabrzinu da si zaljubljen u nju vec jako dugi i odmah u istoj recenici da si joj psa zgazio. Ako bude reakcija "volis me?" to ti je dobro, ako bude "ubio si ga ubojico??" to ti nije dobro
dodozgd is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 13:35   #17
Quote:
Asparaguz kaže: Pogledaj post
Nemoj ništa taktizirati. Lijepo pričaš o njoj, očito si jako zaljubljen. To što ima dečka nema veze, ti si ipak u njenom životu već deset godina.
Ali pobogu, nemoj ništa upakiravati, to je uvijek loša ideja. Jednostavno reci iskreno. Ako te i odbije, neće se ništa strašno dogoditi ako TI to ne učiniš čudnim. Ako se ti i dalje budeš lijepo i ljubazno ponašao, neće biti ništa čudno. Iako mi se čini, po svemu sudeći, da je zaljubljena u tebe.
Ma nisam mislio ono tipa zagrliti ću te pa ti zabiti nož u leđa. Heh
Istina je. Bilo bi mi stvarno bed ono kada se vidimo da bude ono full glumpav osjećaj. Sranje. To ne želim...

Quote:
aljehin kaže: Pogledaj post
Kupi seki od najboljeg prijatelja ogrlicu od crvenog zlata.

Hahah bijelo je ipak ljepše. nekako podvjesno ima veću vrijednost iako nema razlike...
__________________
Ljubav se rađa na prvi pogled, razvija se i raste kroz želudac, umire u wc-školjci...
Retonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 13:36   #18
Quote:
dodozgd kaže: Pogledaj post
Probaj taktiku sa dobrom i losom vijesti Znaci jedna vijest je da si zaljubljen u nju vec pun kurac, a druga recimo moze biti da si joj psa zgazio slucajno...
Kaze joj prvo nekak nabrzinu da si zaljubljen u nju vec jako dugi i odmah u istoj recenici da si joj psa zgazio. Ako bude reakcija "volis me?" to ti je dobro, ako bude "ubio si ga ubojico??" to ti nije dobro
Ali ona voliiiiiii tog psa... Neeeee
__________________
Ljubav se rađa na prvi pogled, razvija se i raste kroz želudac, umire u wc-školjci...
Retonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 15:25   #19
Dok ti smisljas i razmisljas vrijeme prolazi. Zamisli samo koliko ste mogli uzivati svo ovo vrijeme, samo da si malo hrabriji.

A ako ona i nije ta, vrijeme je da maknes fokus s nje i nades onu koja je.
__________________
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you.....stranger.
Lovecat is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2013., 20:41   #20
Sta si ti radio 10 godina, jel bilo jos neke koja te privlaci?
__________________
"Da bi ti potkovica donela sreću, moraš raditi kao konj."
Goku ssj is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 14:29.