Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.12.2002., 23:34   #1
TeenSpirit
Pacijent
 
Postova: n/a
kako napraviti dobre krokete?

kdakle, ako napraviti dobre krokete?
 
Odgovori s citatom
Old 17.12.2002., 07:39   #2
Pollux
samo pozitivno...
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: SinCity, Old Town
Postova: 3,385
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Pollux
Thumbs up :)

Dobro tjesto, vrelo ulje i to je to...
__________________
We are the Moderator! Lower your shields and surrender your ships.
We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile!
Fear factor natjecatelj
Pollux is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2002., 21:33   #3
Martinn
User awaiting e-mail confirmation
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 927
Brzo, jedan dobar recept za krokete!!! Kroketi su umjetnost, samo jednom u zivotu sam jeo famozne krokete, ostalo je zalosno ...
Martinn is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.12.2002., 15:41   #4
TeenSpirit
Pacijent
 
Postova: n/a
takoder Martinn....

a tako bi zelio jos jednom jesti onako dobre.

ajmo ljudi, recept. sigurno netko zna. pollux bas i nije bio pricljiv...
 
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 20.12.2002., 23:39   #5
Ardo
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 219
Nikada ne radim krokete. Znam samo napraviti dobre njoke. I onda ih "obucem" u poprzene krusne mrvice. To jedemo umjesto kroketa.
Ardo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2002., 17:11   #6
magic
dvadesetpetznakova
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 18,024
Teen, zhao mi je ali spremam krokete samo kad mi ostane pire. U ohladjeni pire od krumpira dodam jedno jaje, brashna, malo parmezana, mushkatnog orashchica, soli i papra, od toga oblikujem krokete, przhim u dubokoj masnoci dok ne porumene i kasnije posolim.
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2002., 17:34   #7
Gospon Pes
friendly and polite
 
Gospon Pes Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u arhivi foruma
Postova: 22,484
Vis, sir mi nije pao na pamet! (Soli ne treba jer si pire presolim, orascic mi ne pase.)
Inace isto tak, samo kaj ih uvaljam u mrvice.
Gospon Pes is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2002., 19:37   #8
magic
dvadesetpetznakova
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 18,024
Nisam imala mira pa sam samo zbogTeena vecheras isprobala ovaj recept za krokete :

1/2 kg krumpira
2 shkalonje (ljutika)
3 rezhnja cheshnjaka
pola zhlichice djumbira - u receptu pishe 1 zhlica svjezheg ribanog korijena, ali tko bi to sad nashao
1 zhlica soja-sosa
sesam
brashno, ulje

Skuhati krumpir u kori, oguliti i protisnuti - ja sam to uchinila onime za pire.
pustiti da se rashladi.
Dodati usitnjenu ljutiku, protisnuti cheshnjak, djumbir, soja sos.

Formirati krokete, uvaljati ih u przhene sjemenke sesama, lagano pobrashniti i przhiti u dubokoj masnoci.

Staviti na papir da upije masnocu.

Evo, Junior i ja se mlatimo oko posljednja dva komada
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2002., 15:43   #9
TeenSpirit
Pacijent
 
Postova: n/a
odlicno....ovih dana cu pokusati (kazem pokusati, jer nikad se ne zna sto iz toga moze ispasti)...

zahvaljujem magic
 
Odgovori s citatom
Old 17.06.2007., 22:01   #10
mini_star
Registrirani korisnik
 
mini_star Avatar
 
Registracija: May 2007.
Postova: 94
kroketi

Quote:
TeenSpirit kaže: Pogledaj post
kdakle, ako napraviti dobre krokete?

Evo ti jednostavan i jako dobar recept: skuhaj oko 1kg krumpira u ljusci.Oguli ga i protisni. Posoli i pusti da se prohladi.
Dok se krumpir kuha zamijesi 200-250 g brašna s mlakom vodom, malo soli, na vrh žličice šećera i 1/2 paketa kvasca (možeš 1/2 vreećice suhog kvasca). Pokrij i pusti da dvostruko naraste.

Kad se krumpir prohladi, stavi na njega ovo tijesto i umijesi ga zajedno u veliku "salamu", uz dodatak još 10-ak dag brašna, vidjet ćeš već koliko treba da se lijepo mijesi. Odmah rastanji, reži tupom stranom noža, među dlanovima oblikuj u malo duži oblik i odmah stavljaj pržiti. Brzo je gotovo, pazi da nije pretoplo ulje , okreni i odmah, čim dobije lijepu boju vadi na papirnatu salvetu da popije višak ulja. Jako je dobro, jednostavno a jedino moraš paziti da se krumpir ne prekuha jer je onda pun vode i teže se radi, treba više brašna itd. Također je dobro znati da topliji krumpir veže na sebe više brašna, pa ćeš dobiti tvrđe, ali i kaloričnije krokete. Ja ga sasvim ohladim jer sam bomba Dobar tek
mini_star is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement
 
Advertisement
Sponsored links

Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 17:35.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger