Dobro sve to, ali jedna stvar mi nije jasna. Svi znamo, a Mesić je to rekao odmah nakon prvog kruga, da je Mesić jedan od najvećih hrvatskih branitelja. Naime, kao što i sam kaže, on je uvijek bio na prvoj crti. U Beogradu, u Dubrovniku (samo je zaboravio tko je napadao), u Pakracu... ukratko, bio je u HDZ-u, a svi znamo da je HDZ stvorio ovu državu i da bez HDZ-a ne bi bilo samostalne hrvatske države.*
Daklem, kako je moguće da u jednom Borovu, u kojem se na nedavnoj "proslavi" pravoslavnog Božića masovno isticala četnička ikonografija, stvarale kolone od nekih stotinjak auta sa četničkim zastavama, pa čak bilo i naoružanih, Mesić dobije 93% glasova?
A ništa drugačije nije ni u drugim mjestima, koja su pretežno naseljena srpskim življem.
* Za Mesićeve glasače, pošto neće skužiti... ova zadnja rečenica je zajebancija. Naravno da bi se Hrvatska osamostalila i bez HDZ-a. Ali ne bez Mesića, koji je sam svojim rukama srušio Jugoslaviju i napisao knjigu o tome.
Vuco kaže: Dobro sve to, ali jedna stvar mi nije jasna. Svi znamo, a Mesić je to rekao odmah nakon prvog kruga, da je Mesić jedan od najvećih hrvatskih branitelja. Naime, kao što i sam kaže, on je uvijek bio na prvoj crti. U Beogradu, u Dubrovniku (samo je zaboravio tko je napadao), u Pakracu... ukratko, bio je u HDZ-u, a svi znamo da je HDZ stvorio ovu državu i da bez HDZ-a ne bi bilo samostalne hrvatske države.*
Daklem, kako je moguće da u jednom Borovu, u kojem se na nedavnoj "proslavi" pravoslavnog Božića masovno isticala četnička ikonografija, stvarale kolone od nekih stotinjak auta sa četničkim zastavama, pa čak bilo i naoružanih, Mesić dobije 93% glasova?
A ništa drugačije nije ni u drugim mjestima, koja su pretežno naseljena srpskim življem.
* Za Mesićeve glasače, pošto neće skužiti... ova zadnja rečenica je zajebancija. Naravno da bi se Hrvatska osamostalila i bez HDZ-a. Ali ne bez Mesića, koji je sam svojim rukama srušio Jugoslaviju i napisao knjigu o tome.
A glupih li komentara.
A koliko Srba je glasalo za HDZ na parlamentarnim izborima?
Puno po njihovom priznanju.
Vuco kaže: HDZ je dobio 93% u Borovu? Ne bih baš rekao.
I nakon debakla na izborima, desnica se naravno mora hvatati za slamku, a to je sad za koga su glasali 3% Srba u Hrvatskoj i 0,5% Muslimana
Reci ti meni radije Vuco, šta je s rezultatima u najhrvatskijim općinama? Pogledaj malo rezultate u Varaždinu, Čakovcu i drugim mjestima gdje Hrvata ima preko 90%. Tamo Mesić ima oko 80% glasova.
matejakežman kaže: zasto stavljas u isti kos Srbe i cetnike to je kao da netko zove sve Hrvate ustasama.
pa daj se osjesti malo i razmisli prije nego ga poseres.
Gdje sam ja rekao da su svi Srbi četnici? Glupost.
Ipak, činjenica je da su Srbi, bez obzira na to jesu li četnici ili ne, glasovali za Mesića.
E sad, da sam ja glasovao za istog kandidata za kojeg su glasovali oni koji su prije par dana mahali četničkim zastavama, ipak bih se malo zamislio.
Re: Re: Re: Re: Zašto su četnici glasovali za Stipu?
Quote:
banderas kaže:
Reci ti meni radije Vuco, šta je s rezultatima u najhrvatskijim općinama? Pogledaj malo rezultate u Varaždinu, Čakovcu i drugim mjestima gdje Hrvata ima preko 90%. Tamo Mesić ima oko 80% glasova.
Pa, u tome je stvar.
Sta ima kod tog Mesica sto spaja toliko Hrvata i LISTOM Srbe, koji su, DEFINITIVNO ogromnom vecinom pro-cetnicke orijentacije???
Re: Re: Re: Re: Zašto su četnici glasovali za Stipu?
Quote:
banderas kaže: I nakon debakla na izborima, desnica se naravno mora hvatati za slamku, a to su sad za koga su glasali 3% Srba u Hrvatskoj i 0,5% Muslimana
Ponavljam, Tuđman je na prvim izborima postigao još bolje rezultate od Mesića jučer. Kaj to sad znači? Da je Tuđman sveta krava, nedodirljiv i bezgrešan, jer je eto ogromna većina glasovala upravo za njega? Ma daj.
Ja te ne pitam za rezultate u hrvatskim općinama. Hrvati će jednom glasovati za ovog, a drugi put za onog. Sasvim normalno. To je demokracija.
Daklem, kako to da su četnici glasovali za istog kandidata kao ti?
Cekaj, srpski predstavnici u Saboru su u koaliciji s HDZ-om, je li? Cek', mozda sam se prevario... ovaj.... daklem, Pupovac.. da, da, SDS (tako se zove, je li) je stvarno u koaliciji s HDZ-om
The_Equilibrist kaže: Cekaj, srpski predstavnici u Saboru su u koaliciji s HDZ-om, je li? Cek', mozda sam se prevario... ovaj.... daklem, Pupovac.. da, da, SDS (tako se zove, je li) je stvarno u koaliciji s HDZ-om
Zašto su četnici u koaliciji sa vladom, a zašto su glasali za četnika, ma ne, čekaj...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zašto su četnici glasovali za Stipu?
Quote:
The_Equilibrist kaže: E vidis, tu ti je falinga. To sto ti smatras da je svaki pravi Hrvat ustasa niti ne znaci da je niti ne znaci da je svaki Srbin cetnik.
Nemoj meni govoriti sto ja smatram a sto ne.
Nisam rekao da je bas SVAKI Srbin cetnik, ali sam 100% uvjeren da je vecina Srba u Hrvatskoj pro-cetnicke prijentacije. Dokaz je da ih je ostalo svega 3%, plus onih koji se pomalo vracaju.
Da nisu, ne bi nikada ni otisli iz Hrvatske.
Sad daju glas Mesicu.
Dakle, STO JE TO sto spaja pro-cetnicke Srbe i Hrvate po glasu jednom Mesicu?
The_Equilibrist kaže: Tako ti je to, kad njega brine tri posto Srba, a 66 posto Hrvata zanemaruje. Valjda opet neko zbrajanje postotaka.
3 posto kao 100.
Svi LISTOM za Mesica.
Zasto? Zasto izbjegavate odgovoriti zbog cega dajete glas covjeku koji je toliko popularan kod Srba pro-cetnicke, veliko-Srpske orijentacije - koji bi, da mogu, unistili vas i vasu drzavu??