Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Predsjednički izbori 2005
Korisničko ime
Lozinka

Predsjednički izbori 2005 Izbori za predsjednika Republike Hrvatske - 2. siječnja 2005. godine, Mesić vs. Kosor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.01.2005., 11:16   #41
demosten
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2003.
Quote:
banderas kaže:
Mesić je sada jak i to upotrebljava a Sanader sad ima jako malo manevarskog prostora. Sve da Rončević nije napravio ništa osim te uvrede Mesiću, odnos snaga je takav da mu se ne piše dobro.
I onda još netko tvrdi da Predsednik nema nikakve ovlasti.
demosten is offline  
Old 19.01.2005., 11:27   #42
WeM
superkorisnik

WeM Avatar

Registracija: Mar 2003.
Quote:
baka kaže:
... da te pitam, da mi ovako neprosvjetljenoj, objasniš, koliko bi sve bilo slijedećih pet godina bolje, da smo kojim slučajem dobili Jadranku Kosor!
ili recimo ovak...

bili bi postedjeni razmisljanja koju mesicevu izjavu treba tumaciti ( kao sta je rekao tomcic u citatu uvodnika )...

a jos vise pojasnjavanja sto je mislio!

bio bi mali napredak za okolis! mali ali vrijedan!

al evo 66% se odlucilo za mesica i racana i time da savudrijska vala ode slovencima!
WeM is offline  
Old 19.01.2005., 11:43   #43
guest
Banned

Registracija: Dec 2004.
Mesić nad Rončevićem ima sve ovlasti. Zar ne čujete stalnu uvodnu rečenicu - ministar obrane je u vojnoj hijerarhiji, dakle podređen je vrhovom zapovjedniku. Zato i sama izjava može postati problematična. Mislim, dovoljna je i činjenica da je odnos otežan ili loš - ali zar očekujete da predsjednik neke zemlje kaže 'ne mogu surađivati s ministrom obrane, eto dajem ostavku'...
Poštovani neregistrirani korisnici, dragi gosti, obzirom da su pokušaji za pozitivnim promjenama, a naročito nastojanja za dobijanjem ikakvih prava gostiju, na ovom forumu ostali bezuspješni - na raspolaganju vam je pisanje pod korisničkim imenom guest - password je isto guest. Slobodno ga i bez suzdržavanja koristite za javljanje u svojstvu gosta na bilo kojoj temi i forumu. Lijep pozdrav svima ;D
guest is offline  
Old 19.01.2005., 11:58   #44
demosten
Registrirani korisnik

Quote:
guest kaže:
Mislim, dovoljna je i činjenica da je odnos otežan ili loš - ali zar očekujete da predsjednik neke zemlje kaže 'ne mogu surađivati s ministrom obrane, eto dajem ostavku'...
Ali dali može ovako.
Ti moraš dati ostavku jer radiš po zakonu i izvršavaš zapovjedi ali meni trebaju politički poeni pa ajd da te malo popljujem pa još dobi otaz i otiđi u zatvor.

Dali je to zloupotreba ovlasti i položaja?
demosten is offline  
Old 19.01.2005., 12:37   #45
banderas
jetra na mukama

banderas Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
demosten kaže:
I onda još netko tvrdi da Predsednik nema nikakve ovlasti.
Nije to sad stvar ovlasti predsjednika neko kratkog vremena nakon vrlo uvjerljive pobjede na izborima u isto vrijeme kad HDZu treba nacionalni konzensus zbog početka pregovora s EU, dosta nezahvalna situacija za HDZ a zahvalna za Mesića. Da se to desilo prije godinu dana ili za godinu dana, bila bi skroz druga stvar.
banderas is offline  
Old 19.01.2005., 12:45   #46
guest
Banned

Registracija: Dec 2004.
Pa ne, ja bi prije rekao da je to razlika između teorije i prakse u svakodnevnom životu. Ne kažem da je to dobro ili pravedno već da to jest tako. Zato se zove politička borba, a osim toga mi nemamo sve informacije pa je rasprava često osuđena na principjelno-akademsku, a ne realnu. Zato je teško znati ko je u pravu i zašto, a lakše je raspravljati o posljedicama i trendovima. Npr. meni se Powell čini ok zlikovac. Volio bi da ustraje i ostane, ali gdje mi možemo proniknuti u stvarnost njegovog odnosa s Bushom.

Zloupotreba? Ne znam. Rekoh, ljude se svaki dan smjenjuje i zbog puke nekompatibilnosti, nesimpatija i drugih ne-grijeha. Stoji i ovo što kaže banderas.
Poštovani neregistrirani korisnici, dragi gosti, obzirom da su pokušaji za pozitivnim promjenama, a naročito nastojanja za dobijanjem ikakvih prava gostiju, na ovom forumu ostali bezuspješni - na raspolaganju vam je pisanje pod korisničkim imenom guest - password je isto guest. Slobodno ga i bez suzdržavanja koristite za javljanje u svojstvu gosta na bilo kojoj temi i forumu. Lijep pozdrav svima ;D
guest is offline  
Old 19.01.2005., 13:14   #47
demosten
Registrirani korisnik

Quote:
guest kaže:
Pa ne, ja bi prije rekao da je to razlika između teorije i prakse u svakodnevnom životu. Ne kažem da je to dobro ili pravedno već da to jest tako. Zato se zove politička borba, a osim toga mi nemamo sve informacije pa je rasprava često osuđena na principjelno-akademsku, a ne realnu. Zato je teško znati ko je u pravu i zašto, a lakše je raspravljati o posljedicama i trendovima.
...
Stvar je u tome što se njega osuđuje na osnovu neistina.
Političar mora u prvom redu poštovati zakon. Pa nek se u sklopu toga bore a ne da se izdižu daleko iznad zakona i kroje pravdu po svojim osobnim interesima. I k tome bi mi, obični mali ljudi, takovo ponašanje trebali odobravati.

Ako se Rončević smijeni (na osnovu dosadašnih informacija) smatram da je to poraz pravde. Onda se nismo nikako odmakli od Tuđmanovog ponašanja.
Njegov otkaz i poraz jasno govori da na osnovu lažnih svjedočanstava svatko može biti osuđen.

Sjetimo se koliko je Ankica Lepej bila uzdizana zato što je prekršila ugovor o radu. Rončević nije prekršio ništa osim pravila ljepog ponašanja (iako se to za drugu stranu ne može reči).

Isto tako možemo promatrati i demokratičnost medija onda i sada. Ako dobije otkaz, dali će se i jedan medij diči u obranu Rončevića.
demosten is offline  

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja