Natrag   Forum.hr > Forum.hr - pravila

Forum.hr - pravila Literatura koja će boravak na Forumu svima učiniti ugodnijim i jednostavnijim.

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.11.2006., 13:47   #1
Opća pravila Foruma

Forum.hr je mjesto gdje anonimni korisnici mogu objavljivati svoje postove bez prethodnog odobrenja. Anonimnost i slobodno objavljivanje je privilegija korisnika i to pravo se daje pod uvjetom da se poštuju forumska pravila.

Pravila Foruma prihvatili ste prilikom registracije.

Ovdje se nalaze Opća pravila koja vrijede za cijeli Forum.hr.

Pored ovih općih pravila ponegdje postoje i Posebna pravila za pojedine podforume i ona se nalaze na vrhu popisa tema.

Poštivanje pravila ponašanja korisnika na Forumu prate moderatori, koji su ovlašteni uređivati i uklanjati sadržaj koji nije u skladu s pravilima i redakcijskom politikom Foruma. Za kršenje pravila Foruma korisnik može dobiti opomenu, a za grubo kršenje pravila može biti privremeno ili trajno isključen sa pojedinih podforuma ili cijelog Foruma.

Pravila je redovito ažuriraju kako to zahtjeva forumska praksa, a u cilju bolje uređenosti i postizanja veće kvalitete Foruma.

Najkraći sažetak pravila: ponašajte se na Forumu uljuđeno i dobronamjerno prema drugim korisnicima. Ako vam je takvo ponašanje uobičajeno ne morate niti čitati detaljnija pravila.
Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2006., 04:14   #2
Zaštita privatnosti i anonimnosti

Korisnici Foruma mogu biti anonimni, ali ne moraju biti ako su tako izabrali. Većina korisnika je anonimna i ta anonimnost se poštuje.

Korisnici Foruma ne smiju otkrivati osobne podatke drugih korisnika.

Ukoliko korisnik sam objavi svoje osobne podatke ili da pristanak na njihovu objavu, oni postaju javni i njihovo daljnje objavljivanje više ne predstavlja kršenje privatnosti.

Upozoravamo korisnike da budu pažljivi sa odavanjem privatnih detalja, ukoliko žele sačuvati anonimnost, kako kasnije zbog toga ne bi imali problema izvan Foruma. Identitet korisnika može se otkriti i po naznakama i sitnim detaljima koje korisnik objavi. Vezano uz to, treba napomenuti da u pravilu nije moguće kasnije brisanje postova ili cijelog forumskog "opusa" korisnika kojem je razotkriven identitet, jer postovi čine neodvojivi dio diskusija i diskusije u kojima je korisnik pisao bi time bile oštećene.
Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2006., 04:40   #3
Što na Forumu nije dozvoljeno?

 1. kršenje zakona RH
 2. kršenje opće prihvaćenih civilizacijskih normi
 3. vrijeđanje po bilo kojoj osnovi (rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, dobnoj, spolnoj...)
 4. psovanje, flejmanje, spamanje (ponavljanje istih ili sličnih postova)
 5. kršenje zaštite autorskih prava
 6. objava pornografskih, erotskih sadržaja, kao i prikrivene golotinje, nasilnog sadrža, te linkanje na takav sadržaj
 7. reklamiranje (koje nije odobreno od strane Marketinga Foruma)
 8. chat (izvan chat topica)
 9. kreiranje klonova (više različitih forumskih profila)
 10. otkrivanje osobnih podataka drugih korisnika
 11. biti trol (pisati podrugljive, uvredljive poruke kako bi se namjerno dosađivalo ostalim sudionicima, provocirale svađe i remetio tijek rasprave)
 12. biti offtopic
 13. proganjanje drugih korisnika
 14. VIKANJE (CAPS LOCK)
 15. praviti se glupim

Navedeno neprihvatljivo ponašanje se kažnjava (kartonima, privremenim ili trajnim isključivanjem sa pojedinih podforuma ili cijelog Foruma). Ukoliko uočite kršenje Pravila Foruma pomozite moderatorima i prijavite neprimjereni post klikom na trokutić.
Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2010., 15:30   #4
Odricanje od ogovornosti Forum.hr izdavača

Poruke na Forumu predstavljaju isključivo stavove i mišljenja autora poruka, a ne izdavača Foruma ili moderatora i administratora Foruma. Forum.hr ne odgovara za sadržaj poruka niti za stavove iznesene u njima.

Usprkos predanom radu moderatora, moguće je da na Forumu ostanu postovi koji krše pravila Foruma. Da bi se takve poruke uklonile potrebno je obavijestiti moderatore/administratore.

U slučaju objave utuživih poruka, oštećena strana može tužiti autora poruke. To trebaju znati i autori poruka i oni koji se osjećaju oštećeni tim porukama. Forum.hr je dužan po dostavi sudskog ili policijskog naloga (i samo po dostavi istih) dati podatke po kojima se može utvrditi identitet autora poruka.

Savjete iz postova drugih korisnika koristite na vlastitu odgovornost.
Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2014., 04:23   #5
Zaštita ugleda fizičkih i pravnih osoba izvan Foruma

Na Forumu anonimni korisnici imaju privilegiju slobodnog objavljivanja u mediju koji je javan i svima dostupan. Stoga je moguće da anonimni korisnik zloupotrijebi svoje pravo na anonimno objavljivanje i svojim objavama našteti ugledu drugih fizičkih i pravnih osoba.

Oštećena osoba može prijaviti takve zlonamjerne postove i zahtjevati njihovo brisanje uz obrazloženje (neistina, kleveta, otkrivanje privatnosti...). U takvim situacijama Forum.hr daje prednost neanonimnoj osobi pred anonimnom i uvažiti će argumentirano obrazloženje i obrisati postove koji joj štete ugledu.

To ne znači da će se automatski brisati svi prijavljeni postovi. Kritički, ali objektivni i korektno napisani postovi korisnika s opusom na Forumu će vjerojatno ostati (zavisi od obrazloženja). Međutim, autorima koji imaju mali broj postova na Forumu, dakle nemaju niti forumski identitet, stoga ni kredibilitet, prijavljeni postovi će se praktički automatski brisati.

Oštećene osobe imaju pravo na korištenje tzv. verificiranog korisnika sa kojim mogu dematirati neistinite navode i dati točnu informaciju iz prve ruke. To je mnogo bolja praksa od otvaranja novih korisnika (bez kredibiliteta) koji bi osporili problematične navode ili zahtjevati brisanje postova.

Anonimni autor kojem su obrisani postovi može zahtjevati vraćanje obrisanih postova, ali se pritom mora odreći anonimnosti i stajati iza svojih navoda stvarnim identitetom koji može dati ili javno ili ga ostaviti administraciji Foruma, koja ga je dužna držati tajnim, izuzev u slučaju sudskog ili policijskog naloga.
Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:13.