Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.04.2014., 14:06   #41
Quote:
Honey Dorian kaže: Pogledaj post
Potresi više-manje

Ali stao bi mi koncertni klavir

Plus, imala bih služinčad
Ionako većina starih velikih stanova u centru ima "djevojačke sobice" za poslugu - pa kad već ima, nek se koriste za primarnu namjenu
z_k is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2014., 14:07   #42
Stan je bio divan prije jedno 80 godina ali po ovoj cijeni bit ce zauvijek njegov.
Ivson is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2014., 14:08   #43
Si vidjela, ima sobu za služavku
U takvom stanu ni ne možeš bez služavke

Potres, hm, kad je bio zadnji u Zg? I u čemu je razlika između ovog stana i milion drugih u donjem gradu? U tome da ovdje padaš sa četvrtog kata ?
Pepermint je ispred, da. Ali obzirom su sa južne strane samo soba za služavku i još jedna, vjerujem da se može naći tiho mjesto. Sa sjeverne je Vern i lijevo park, onaj narkićki. Dvorište je betonsko ali uređeno, bila sam tamo puno puta
__________________
love's such an old fashioned word
bilokoje is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2014., 15:29   #44
nema više tamo Vern-a, sad je hostel.
Lokacija mi je osobno vrlo dobra, znam da par "faca" živi u toj zgradi. Jedino što bi za taj stan bilo potrebna dodatna i povelika svota novca za urediti ga na nivo koji priliči klijenteli koja kešira toliku lovu za stan.
_Mystical_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2014., 15:51   #45
Quote:
bilokoje kaže: Pogledaj post
Da se malo vratimo na temu, ja našla svoj idealan stan

sesterosobni-stan-kod-uspinjace

Zašto je idealan? Jer je baš ovo kako piše u oglasu, rezidencija, jer ima pogled na 4 strane svijeta bez zida u blizini, jer je u centru grada a ima apsolutnu tišinu i mir, jer ti nitko ne hoda po glavi, i jer ima parking. Jedina mana mu je što nema terasu ali na 209 kvadrata mislim da mogu i bez toga

Stavimo po strani to što mi ne treba 209 kvadrata i što nemam pol milje eura za kupiti i još pola za urediti, da imate, bi li ga kupili i koliko bi ponudili? Ja bih 250.000, pristala na 300.000
slazem se, upravo zbog velike kvadrature/ukupnog iznosa ni centa vise
tu za uredjenje treba jos 50-60k, ne vidim ni centralno...., sto znaci u totalu min.300.000 €, a to je po mom misljenju plafon za (prastari) STAN u Zg.
dsvbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2014., 17:48   #46
ovo smatram fakat povoljno, najozbiljnije:
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/ku...oglas-10695769
dsvbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2014., 21:35   #47
Quote:
bilokoje kaže: Pogledaj post
Da se malo vratimo na temu, ja našla svoj idealan stan

sesterosobni-stan-kod-uspinjace

Zašto je idealan? Jer je baš ovo kako piše u oglasu, rezidencija, jer ima pogled na 4 strane svijeta bez zida u blizini, jer je u centru grada a ima apsolutnu tišinu i mir, jer ti nitko ne hoda po glavi, i jer ima parking. Jedina mana mu je što nema terasu ali na 209 kvadrata mislim da mogu i bez toga

Stavimo po strani to što mi ne treba 209 kvadrata i što nemam pol milje eura za kupiti i još pola za urediti, da imate, bi li ga kupili i koliko bi ponudili? Ja bih 250.000, pristala na 300.000
genijalno, ljudi su sačuvali nacrt iz 1932-ge
cijena je 2.500 e/m
ne znam koliko u današnje vrijeme nekom treba 6-soban stan
sobe su dovoljno velike da budu garsonijere, uk. 150 m2 - dakle treba renovirati u 6 garsonijera
__________________

Kupujem kad je skupo, a dajem zabadaf
jelko is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2014., 21:40   #48
Quote:
jelko kaže: Pogledaj post
genijalno, ljudi su sačuvali nacrt iz 1932-ge
cijena je 2.500 e/m
ne znam koliko u današnje vrijeme nekom treba 6-soban stan
sobe su dovoljno velike da budu garsonijere, uk. 150 m2 - dakle treba renovirati u 6 garsonijera
Da, na tolikoj kvadraturi možeš imati i 'sobu za otvaranje poklona' kao u nekim dvorcima

Što se tiče 6 garsonjera... a gdje nam je Igorl? Dugo ga nema na temi?
ViktorViktorija is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2014., 00:05   #49
Quote:
jelko kaže: Pogledaj post
genijalno, ljudi su sačuvali nacrt iz 1932-ge
cijena je 2.500 e/m
ne znam koliko u današnje vrijeme nekom treba 6-soban stan
sobe su dovoljno velike da budu garsonijere, uk. 150 m2 - dakle treba renovirati u 6 garsonijera
meni treba 5-6 soban stan. al posto bilokoje je modestiblaisemoderatorica forum.hr potpuno mi je jasno da nemam sanse.
sick.am is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2014., 00:26   #50
Quote:
z_k kaže: Pogledaj post
Realno toliko koliko si spomenula i vrijedi 250-300 k€.

Plus je i što mi se čini da je dvorište relativno uređeno i blizu je zelenila. Ipak, najveći je problem stara zgrada (potresna sigurnost, krov, izolacija...), te zar nije s strane prema Ilici zgrada u kojoj je Pepermint - ipak bi moglo biti bučno...

EDIT: vidim i Zabotinski na potrese misli...
Dajte ljudi malo stanite na zemlju. Spominjete 250 000 do 300 000 €, za te pare vam može smetati buka, stan je u prastaroj zgradi, ovo, ono, nemate pare ni za pivo ispred trgovine a kamoli za neki pošten auto pa si kupite zadnje smeće i nesposobni ste vidjeti da vam je motor iznutra pun vode. Kako bi onda vidjeli u kakvom je stanju neki stan ako niste sposobni vidjeti da je motor auta pun vode? Motor auta je inače "nebitan" dio auta. Tu se raspredaju teorije o mikrolokacijama, buci, kurcu, palcu a neki nisu u stanju uvidjeti ni neke najosnovnije stvari.
pohranjujte is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2014., 07:32   #51
Quote:
sick.am kaže: Pogledaj post
meni treba 5-6 soban stan. al posto bilokoje je modestiblaisemoderatorica forum.hr potpuno mi je jasno da nemam sanse.
Slobodno navali, ne plaćaju me više pa se nema za taj stan
__________________
love's such an old fashioned word
bilokoje is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2014., 09:53   #52
Quote:
bilokoje kaže: Pogledaj post
Da se malo vratimo na temu, ja našla svoj idealan stan

sesterosobni-stan-kod-uspinjace

Zašto je idealan? Jer je baš ovo kako piše u oglasu, rezidencija, jer ima pogled na 4 strane svijeta bez zida u blizini, jer je u centru grada a ima apsolutnu tišinu i mir, jer ti nitko ne hoda po glavi, i jer ima parking. Jedina mana mu je što nema terasu ali na 209 kvadrata mislim da mogu i bez toga

Stavimo po strani to što mi ne treba 209 kvadrata i što nemam pol milje eura za kupiti i još pola za urediti, da imate, bi li ga kupili i koliko bi ponudili? Ja bih 250.000, pristala na 300.000
Teško je komentirati stanove sa oglasa, jer u većini slučajeva ono najbitnije saznaš tek kad si na licu mjesta(to znaju oni koji su kupovali stanove).

Ali, ovdje se vrlo vjerovatno radi o prvoklasnoj nekretnini za onoga tko tako nešto traži i ima novaca za platitit.
Jer naći penthouse od 200m2 na toj lokaciji je umjetnost i još sa parkingom(ne znam kak tam dođu s autom).
E, sad ovo nije za obične smrtnike, ali recimo da bi se ovo dalo izvesti sveukupno za 600 000 što bi po meni predstavljalo OK cijenu za ovako nešto.
Znači 2000 EUR /za kupiti i 1000 EUR/m2 za preurediti i imaš novi penthouse u najstrožem centru centra za 3000 EUR/m2.
I dalje ti ostaje problem toga što je zgrada stara 100 godina i kad dovodiš svoje high class klijente iz Saatchi and Saatchi-a, imaš taj problem da nemreš skuhat cappuccino jer je upraf nestalo struje jer je štakor pregrizel kabel u podrumu, iz olovnih cijevi curi žuta voda a tebi se ispraznil aparat za vodu

P.S. Kao da nazirem terasu na jednoj slici
__________________
Trespassers will be shot, survivors will be shot again.
pinzgauer is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2014., 11:48   #53
Ima balkon iz kuhinje, ali to su oni od kojih dobiješ visinsku bolest, kao na svim tim starim zgradama.
Ulaz u haustor je iz Tomićeve, postoji rampa za aute
Čudi me da ga davnih dana nisu podijelili na pola, vrlo je lako izvedivo, ali ovako je baš wow

Nisam se šalila da je to moj idealni stan u Zagrebu, kad bih imala toliko novaca (iako mislim da može to i za manje od 600.000 sa renoviranjem, loša su vremena). Ovdje se stalno provlače rasprave Što je to vrhunska nekretnina, meni je to ovo.
__________________
love's such an old fashioned word
bilokoje is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2014., 12:38   #54
Quote:
pohranjujte kaže: Pogledaj post
Dajte ljudi malo stanite na zemlju. Spominjete 250 000 do 300 000 €, za te pare vam može smetati buka, stan je u prastaroj zgradi, ovo, ono, nemate pare ni za pivo ispred trgovine a kamoli za neki pošten auto pa si kupite zadnje smeće i nesposobni ste vidjeti da vam je motor iznutra pun vode. Kako bi onda vidjeli u kakvom je stanju neki stan ako niste sposobni vidjeti da je motor auta pun vode? Motor auta je inače "nebitan" dio auta. Tu se raspredaju teorije o mikrolokacijama, buci, kurcu, palcu a neki nisu u stanju uvidjeti ni neke najosnovnije stvari.
Gle, ti mene pratiš

Da si malo bolje špijunirala mogao bi vidjeti po kojim još temama pišem, pa skužiti da mi auto treba za par mjeseci prije odlaska... Za 4800€ sam dobro prošao s Focusom, a taj kvar me još nije koštao niti kune...

Btw. proživio sam cijelo djetinjstvo i mladost unutar 400m od tog stana, u dvije slične zgrade u tri različita stana, a roditelji mi još žive 3 križanja dalje. Cijelu sam srednju svaki dan prolazio kroz Tomićevu, pa i visio u parkiću koji si vidi iz te zgrade. Zamisli, link mi se činio zanimljivim i išao sam komentirati...

Ma nisam se niti trebao opravdavati...
z_k is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2014., 13:09   #55
Quote:
dsvbo kaže: Pogledaj post
ovo smatram fakat povoljno, najozbiljnije:
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/ku...oglas-10695769
Možda je povoljno, a možda nije. Gornja etaža je u potkrovlju što znači da realno nije to baš takva kvadratura. Na terasi se vidi otvor od gusterne, ako znate što je to-dakle da li je spojena no vodovod?! Ne vidim ni kabel koji vodi struju, možda je podzemni, ali ne bih se baš u to kladio. Za bilo kakvo mišljenje trebaju osnovne stvari, je li upisana u zemljišne knjige, te ima li struje i vode i gdje je uopće položajno u Vodicama, u srpnju i kolovozu tamo je kolaps prometa.
miho70 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2014., 13:54   #56
Quote:
miho70 kaže: Pogledaj post
Možda je povoljno, a možda nije. Gornja etaža je u potkrovlju što znači da realno nije to baš takva kvadratura. Na terasi se vidi otvor od gusterne, ako znate što je to-dakle da li je spojena no vodovod?! Ne vidim ni kabel koji vodi struju, možda je podzemni, ali ne bih se baš u to kladio. Za bilo kakvo mišljenje trebaju osnovne stvari, je li upisana u zemljišne knjige, te ima li struje i vode i gdje je uopće položajno u Vodicama, u srpnju i kolovozu tamo je kolaps prometa.
jucer je u oglasu prodajna cijena definitivno bila 81k , danas su promijenili na 95k
dsvbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2014., 19:07   #57
Quote:
z_k kaže: Pogledaj post
Gle, ti mene pratiš

Da si malo bolje špijunirala mogao bi vidjeti po kojim još temama pišem, pa skužiti da mi auto treba za par mjeseci prije odlaska... Za 4800€ sam dobro prošao s Focusom, a taj kvar me još nije koštao niti kune...

Btw. proživio sam cijelo djetinjstvo i mladost unutar 400m od tog stana, u dvije slične zgrade u tri različita stana, a roditelji mi još žive 3 križanja dalje. Cijelu sam srednju svaki dan prolazio kroz Tomićevu, pa i visio u parkiću koji si vidi iz te zgrade. Zamisli, link mi se činio zanimljivim i išao sam komentirati...

Ma nisam se niti trebao opravdavati...
Nisi trebao da, jer taj trol je kopija trola Hrc-a davno bananog.
sto se stana tice , po meni previse novca za prestari stan u prestaroj zgradi koji da bi bio cijela ta kupnja treba KOMPLET preuredenje ali komplet znaci ono trgat sve u stanu..
MMachéte is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2014., 14:10   #58
A di je lift?
Dati pol milijuna eura, a nema se lifta već se pentrati po stubištu na 4. kat jedest tag? Ili se planira uz takav stan imati i služinčad koja će tegliti sve kaj treba, pa i gazde.

Inače, naš veliki Relja Bašić stanuje isto tako u centru u građanskom stanu (u Ilici negdje), no zgrada nema lift, a on zbog bolesti i starosti ne može po stepenicama, pa je godinama doslovce taoc svog vlastitog luksuznog stana.

EDIT:
Evo našla članak iz 2012 gdje g Bašić objašnjava kako već 2 godine nemre van iz stana. Čak nije lova problem, već ne daju iz grada. Spomenik kulture je zgrada izgleda.

Quote:
Malo? Vi ste, Relja, sjajan komunikator, veselo i zabavno društveno biće...

- Ja sam sve to - manje. Zatvoren sam tu, doma, već dvije i pol godine. Ne izlazim van. Ne mogu se spustiti sa štakama po štengama, nakon operacije. Lifta nemam. Na drugom sam katu, preko puta kazališta Kerempuh, ali nemrem ni do tog kazališta doprijeti...

Napravite lift za jednu osobu... Zgrada je dvorišna, lift neće nikome smetati.

- Pa htio sam. Rotarijanci su mi čak htjeli financirati takav jednostavan lift, sa stražnje strane moje zgrade. Ne bi ga se ni vidjelo. Ali, netko iz uprave grada nam to nije dozvolio...
__________________
suntzu72: "alexis, možeš ti ovdje drukati kontra crnog 24/7, al taj će sutra preuzet sve ključne poluge vlasti. tebi na maštu prepuštam što će to onda značiti za tvoje favorite - od medija do ngo-scene. gospodarstvo je najmanji izazov s kojim će se suočiti karamarkova vlada. meni osobno, i najmanje važna zadaća. ima puno važnijih stvari."
Alexis is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2014., 15:31   #59
Alexis

Ne paziš na satu

Lift: Da, instaliran je 1934. g. kao prvi lift u gradu Zagrebu
Generalno je remontiran 2002. g.
__________________
love's such an old fashioned word
bilokoje is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2014., 17:04   #60
Ispričavam se na previdu.

Ondak mam moraš kupiti. Cijena je prava sitnica
A u lift stanu odrasle osobe sa par vrećica? Ili samo dvoje djece predškolske dobi?
__________________
suntzu72: "alexis, možeš ti ovdje drukati kontra crnog 24/7, al taj će sutra preuzet sve ključne poluge vlasti. tebi na maštu prepuštam što će to onda značiti za tvoje favorite - od medija do ngo-scene. gospodarstvo je najmanji izazov s kojim će se suočiti karamarkova vlada. meni osobno, i najmanje važna zadaća. ima puno važnijih stvari."
Alexis is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:27.