Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.02.2005., 14:02   #1
peceno pile..

Jel mi moze neko napisati
neki interesantan recept za peceno pile i krompirice..

onako da nije sasvim obicno nego da ima neki twist ;o)..

i da bude vani hrskavo a unutra socno )...

Pogledacu po kuharicama al mozda mi i neko od vas napise nesto zanimljivo...
TigerLilly is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2005., 19:20   #2
jebo twistove...pile naturale iz rola je zakon
Mr. I am M is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2005., 19:43   #3
evo jamie oliver fazon..

u pile prije pecenja zguraj jos uvijek vreo kuhan limun i istrljaj ga s vana i iznutka mjesavinom maslinovog ulja, zalfije, soli, bibera..

pece se krace nego inace zbog toplote limuna..

kromir prvo kuhaj u slanoj vodi nekih 10tak minuta.. onda ja u onoj supljoj posudi za cijedenje tjesta prodrmaj (zbog korice).. pa ga baci na vrelo maslinovo ulje u kojem si stavio dosta neguljenih komadica bijelog luka.. proprzi nekih 2-3 minute i ubaci u rernu da se ispece.. ako nije slano na kraju, pospi krupnijom solju


meni je ovo puno ukusnije od pileta i krompira naturale..
__________________
Bil'in, my love...
heureka is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2005., 20:17   #4
izreži pile na komade prije pečenja (kao što bi ga izrezala kad je pečeno). u tepsiju nareži krumpir i mrkvu te pomiješaj sa češnjima češnjaka (nemoj ih sve oljuštiti!) peci u rolu. puno drugačije od običnog pečenog pileta.
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2005., 23:00   #5
nabiješ pile na otvorenu bocu od pive (punu naravno, ali obavezbno skini etiketu), staviš na tepsiju i peces pola sata na 180.
undercover is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2005., 07:31   #6
namažeš pile sa mješavinom začina od Kotanya namijenjeno pečenemo piletu i staviš peći i uvijek je fino sočno a izvana hrskavo.
hator is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2005., 21:45   #7
Stavi u pilecu supljinu oguljenu, kiselu jabuku. Izvana naulji maslinovim uljem, posoli, popapri.
Posoljene krumpirice dodaj malo kasnije.
Socno , ukusno.
__________________
...and in the end the love you take is equal to the love you make..
ah...
diadora is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2005., 20:22   #8
Ovo je mozda malo previse....ali ako se pod kozicu uvuce prije pecenje listice tartufa....mmmmmm
moze i ruzmarin
d
tridi is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2005., 22:54   #9
Re: peceno pile..

Obicno neobicni twist

U malom tanjuricu pomijsam sol, mljeveni biber i zacine (timijan i bosiljak ili vec gotovu smjesu herbs de provence).

Pile natrljam smjesom, krumpire isto. U tepsiju poslazem prvo krumpire, onda na njih stavim pile. Dodam malo ulja i nesto vise vode. U coskove tepsije idu cetvrtine luka i jos par cesnjeva cesnjaka izmedju krumpira. Pred kraj pecenja stavim par snita paprike i gljive. Krumpire okrenuti i pile zaliti svakih 20 minuta.
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2005., 19:13   #10
Probusi pile na par mjesta, polij soy-souceom, posoli i u rernu.


Pile se nece isusiti, a imaces hrskavu kozicu.
__________________
Da je pamet do kadije, k’o od kadije, ne bi kadija ni treb’o.
sotona69 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2005., 21:35   #11
Quote:
undercover kaže:
nabiješ pile na otvorenu bocu od pive (punu naravno, ali obavezbno skini etiketu), staviš na tepsiju i peces pola sata na 180.
Zar neće boca zbog temp. puknuti, pa bi pile moglo biti malo prehrskavo
__________________
Marva je marva, u trnju jede, u blatu spava, ali se nikada ne uprlja k'o čovjek.
Najbolji Hrvatski Tamburaši
Johnny B. is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2005., 10:38   #12
nece puci, staklo moze na 180 C, a ono debelo od pivske boce sigurno na jos vise
staklo se tali naultra visokoj temperaturi
undercover is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2005., 19:00   #13
Meni ta ideja sa bocom i staklom u pecnici i u piletu nikako ne ide...
__________________
...and in the end the love you take is equal to the love you make..
ah...
diadora is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2005., 20:08   #14
Quote:
diadora kaže:
Meni ta ideja sa bocom i staklom u pecnici i u piletu nikako ne ide...
khm... Ne krasti potpise
__________________
Marva je marva, u trnju jede, u blatu spava, ali se nikada ne uprlja k'o čovjek.
Najbolji Hrvatski Tamburaši
Johnny B. is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2005., 20:11   #15
Quote:
heureka kaže:
evo jamie oliver fazon...
Ovaj recept je danas isproban i imam same pohvale za njega
__________________
Marva je marva, u trnju jede, u blatu spava, ali se nikada ne uprlja k'o čovjek.
Najbolji Hrvatski Tamburaši
Johnny B. is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2005., 00:05   #16
Quote:
Johnny B. kaže:
khm... Ne krasti potpise
Johnny. B. Good
__________________
...and in the end the love you take is equal to the love you make..
ah...
diadora is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2005., 15:12   #17
Quote:
heureka kaže:
evo jamie oliver fazon..

kromir prvo kuhaj u slanoj vodi nekih 10tak minuta.. onda ja u onoj supljoj posudi za cijedenje tjesta prodrmaj (zbog korice).. pa ga baci na vrelo maslinovo ulje u kojem si stavio dosta neguljenih komadica bijelog luka.. proprzi nekih 2-3 minute i ubaci u rernu da se ispece..
Krumpir kuhan na kockice ili u kori?
luigi19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2005., 18:46   #18
Quote:
diadora kaže:
Meni ta ideja sa bocom i staklom u pecnici i u piletu nikako ne ide...
ma to ti bude odlicno

staklo se zagrije pa se pile pece i iznutra, tako da svi sokovi ostanu u njemu, a piva polako kipi iz boce i prelijeva se po piletu pa bude fino socno
undercover is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2005., 19:48   #19
Quote:
luigi19 kaže:
Krumpir kuhan na kockice ili u kori?
oguljen i izrezan na ploske debljine oko 1,5- 2 cm, odokativno
__________________
Bil'in, my love...
heureka is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2005., 20:34   #20
Quote:
diadora kaže:
Johnny. B. Good
Paaa...kad me tako lijepo moliš
__________________
Marva je marva, u trnju jede, u blatu spava, ali se nikada ne uprlja k'o čovjek.
Najbolji Hrvatski Tamburaši
Johnny B. is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:54.