Natrag   Forum.hr > Društvo > Duhovnost

Duhovnost Slobodnim stilom...

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.09.2015., 01:56   #1
Pravila prijedlozi i zalbe - prije pisanja procitati prvi post

Na PDF-u vrijede sva uobicajena pravla foruma. Cilj kojemu tezimo je jasna, razumna, konstruktivna i argumentirana diskusija te se sve radnje koje to omogucuju poticu, a suprotne tome nastoje svesti na najmanju mogucu mjeru.

NIJE DOZVOLJENO:

-vrijedjanja
-ad hominemi
-provokacije
-govor mrznje
-chat
-trolanje
-deranje (pisanje velikim slovima)
-copy-pastanje velikih tekstova
-pisanje na stranim jezicima i pismima
-nejasni i konfuzni postovi
-pisanje koje ne potice diskusiju, razgovori sa samim sobom, bloganje, monolozi
-postanje samo smajlica (osim na cat temama), citiranje drugih forumasa bez vlastitog komentara ili sa jednostavnom potvrdom, potpisom i slicno takodjer nisu preporuceni
-izmjene tekstova citata drugih forumasa
-komentiranje moderature van ove teme, vracanje (ponovno pisanje) pobrisanih postova i odgovaranje na moderatorske postove (to su postovi koje moderatori pisu u boji te se time razlikuju od njihovog redovnog sudjelovanja kao forumsa kada su postovi u uobicajenoj crnoj)
-krsenje zakona (zagovaranje ilegalnih radnji, linkovi za download zasticenog autorskog materijala i slicno)
-reklamiranje komercijalnih proizvoda i usluga

Zelja i namjera pravila nije potpuna sterilnost vec olaksavanje suvisle komunikacije i izbjegavanje gusenja teme i pdf-a neadekvatnim sadrzajem. Kako u stvarnom svijetu ne postoje jasne granice moderatori nece nuzno svaki chat, salu, pa cak niti sitnu provokaciju sankcionirati, ali im pravila to dopustaju ciniti kada god smatraju potrebnim, odnosno procjene da se narusava temeljna dinamika forumske komunikacije.

PRAVILA OTVARANJA NOVIH TEMA:

- naslov teme mora biti jasan i upucivati na sadrzaj. Osim iznimno naslovi se pisu malim slovima uz veliko pocetno.
- tema treba biti jasno koncipirana i definirana, tekst jasno formuliran.
- tema treba biti u skladu sa podforumom
- tema mora omogucavati i pozivati na diskusiju forumasa
- nije dozvoljeno otvaranje tema samo sa linkom ili copy-pasteom bez vlastitog teksta
- prije otvaraja nove teme preporuca se pregled popisa postojecih tema (popis je medju top-temama na vrhu podforuma) i ako je moguce zanjih par stranica naslovnice podforuma da bi se uvjerilo kako slicna ne postoji.

PRAVILA IZNOSENJA PRIJEDLOGA I ZALBI:

Na ovoj (i samo ovoj) temi mozemo:

- davati prijedloge vezane uz rad foruma
- ulagati zalbe na kakav konkretni postupak u administriranju istog

Zalbe mogu iznositi samo osobno forumasi koji se smatraju necime zakinuti (kartonirani, obrisani isl.), advokatiranje u ime drugih forumasa nije dozvoljeno.

Prijedlozi i zalbe trebaju biti konkretni, sa konkretnim primjerom i slucajem (ako je zalba) te jasno/nedvosmisleno/suvislo napisani.

Nakon konacnog odgovora moderatora (posebno kada je pisan u boji, kao moderatorski post) daljnje forsiranje istog pitanja takodjer nije dozvoljeno, no mozete se obratiti visim instancama administracije kao i pisati na podforumu za zalbe.
__________________
Rvacki penis u rvacko celo!

Zadnje uređivanje Beljki : 17.09.2015. at 05:03.
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.09.2015., 11:13   #2
Vezano za temu Aktualna promišljanja o životu da bi prijedlog.

Napisano je:

Quote:
Beljki kaže: Pogledaj post
''Nije mjesto za slobodno trolanje, bloganje i izrazavanje kako god o koje cemu, ukljucujuc teme poput zatvorene na kojoj je 90% vremena pisao jedan autor sam sa sobom.''

Budući da je aperion na pžk-u sumirao statistiku (nisam provjeravao) vezanu za ključne argumente zbog kojih je tema zatvorena:

Quote:
Na temi ima 346 postova.
...Happyning je napisao 154 posta , a ostali forumaši 192.

pokazuju da 154 posta od ukupno 346 nije 90% kako ... kaže moderator, nego je manje od pola tj 45%

Na temi je pisalo i piše čak 53 foumaša.

Vezano za blogeraj ne vidim koja je razlika između prirode ostavljanja upisa na njegovoj temi i primjerice Kišnim monolozima. (koja je još manje otvorena za diskusiju)
Stoga prijedlog bi bio da se onda ili zatvori i ta tema (koja je samo "grupni blogeraj") [da se bude dosljedno u kriterijima], ili da se otvore Aktualna promišljanja ili da se te dvije nekako spoje, bilo ostavljanjem linka na zatvorenu u Kišnim monolozima, a dopuštanjem Happeningu da ubuduće tamo ostavlja svoje upise, bilo kompletnim spajanjem..
samting is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.09.2015., 11:46   #3
Tema je zatvorena u trenutku kad su se krenuli previse osobno prepucavat, povrh bloganja. Ali nje problem zatvoriti i kisne monologe ako zelite. Uvijek postoji moderatorska diskrecija, npr i postanje smajlica u odgovorima je protivno prailima pa se svaki put ne sankcionira da stvari ne pstanu previse sterilne.

Sto se tice "aktualnih promisljanja" na prigovore je vise puta odgovoreno i sa nase strane je prica gotova, ako odgovorima forumasi koji te prigovore iznose nisu zadovoljni mogu daljnje zalbe uputiti visim administratorskim instancama, ovdje ce se brisati i/ili kartonirati.
__________________
Rvacki penis u rvacko celo!

Zadnje uređivanje Beljki : 20.09.2015. at 12:35.
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2015., 10:22   #4
Ok.
samting is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2015., 21:02   #5
Beljki molim te lijepo. Proslost je otisla.

Komunikacija na tom polju kao i u svakodnevnom ide uvijek u nepredvidljivim smjerovima.
Mozes li predvidjeti sto ces tocno misliti za 3 sec? Mozes li neprestano imati samo svoje odredjene misli?

Tema Meher Baba je dosla spontano i sasvim kotra u smislu sa mojim prijasnjim mislima u meni u odnosu na na tog covjeka, ali tako je doslo i otvoren sam tome.
Imam otvoren um prema svemu pa i "kontra" pristupu. U svemu postoji sjeme kao potencijal za rast, za bolje; pogotovo ako netko intuitivno duboko nesto osjeti.

Ja, o Meher Babi nemam pojma osim vidjenih proslih ogranicavajucih misli uvjerenja - impresija, koje su bile samo jos jedan blok prema odredjenim i daljnjim spoznajama neogranicenog horizonta i tog njegovog danas procitanog teksta.

I ne zelim za sada gledati tko je on bio na wikici ili opcenito na sto se trac-prica o njemu na netu. Zelio bih, procitati, cuti(ti) --->osobne dozivljaje<--- ljudi o njemu i diskutirati sa njima na osoban a ne na "internet znanje" nacin.

Moja pozadina je uvijek jednostavna znatizelja i cudjenje prema svim pojavama ovog postojanja.

Svaka razina svijesti ima svoju logiku koja je nelogicna prijasnjoj, a toj sadasnjoj logici je opet nelogicna buduca, dublja, suptilnija. Ali je na toj razini opet logicna.
Logika postoji na svakoj razini.
Happyning is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2015., 23:16   #6

Komunikacija na forumu ne moze ici u nepredvidljivim smjerovima, osim na cat temama. Glavni posao moderatora je upravo da to sprjecavaju.

Jasno je napisano kako se teme otvaraju. Kada pises poslovni dopis postoji odredjena forma, kada pises clanak postoji odredjena forma, kada pises prigovor na kaznu za prebrzu voznju postoji forma i tako dalje.

Te forme nisu napravljene jer je netko analni davez koji ne razumije slobodu izrazavanja vec zato da bi komunikacija bila jednostavnija, brza, standradiziranija, razumljivija i time efikasnija.

Bas kao sto je i sam govor standardizirana sporazumna forma u kojemu je dogovoreno da govornicima odredjenog jezika odredjene kombinacije zvukova imaju odredjena stadardizirana znacenja, bez tga ne bi postojala nikakva komunikacija suptilij od izrazavanja najsirovijih emocija zivotinjskim glasanjem

Kao sto sve ima svoju formu tako ima i forum. Postoje standardi i pravila kako se pise i kako se otvaraju teme. Kod otvaranja profila na forumu pristajes na te standarde. Ako ti ne odgovaraju ne vidim zasto na takvom mjestu zelis pisati umjesto da otvoris blog ili slicno, sto stalno predlazemo jer takva forma pisanja vise njemu odgovara nego forumu.

Uz to ovo je ve n-ta tema po redu na kojoj se desava ista stvar. Pokusao sam sa kompromisnim rjesenjem da se ne ide nepotrebno stalno na noz, a najvise sto sam mogao napraviti je predlozeno otvaranje nove teme postavljene u skladu sa pravilima foruma i pripajanje njoj ove postojeca kao drugog posta na temi. Buduci ti ne odgovara obrisati cu.
__________________
Rvacki penis u rvacko celo!
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2016., 03:07   #7
Molim lijepo, zašto se brišu moji postovi?

Imamo dvojicu sugovornika koji dominiraju na ovoj temi svojim stavovima da je du'ovna praksa ionako beskorisna i uzaludna te (drugi) da je svaka skola du'ovnost neautenticna i falsificirana. Drugim rijecima, da se opet, samo po drugom osnovu, ne bi trebala raditi nikakva praksa. Taj drugi je ujedno i moderator.

I ne bih imao nista protiv da nastavljaju svoju unakrsnu paljbu, ali da ce pribjeci brisanju postova koji problematiziraju njihova uvjerenja... to bas nisam ocekivao, moram priznati
Fazlija is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2016., 11:40   #8
Quote:
Fazlija kaže: Pogledaj post
Molim lijepo, zašto se brišu moji postovi?

Imamo dvojicu sugovornika koji dominiraju na ovoj temi svojim stavovima da je du'ovna praksa ionako beskorisna i uzaludna te (drugi) da je svaka skola du'ovnost neautenticna i falsificirana. Drugim rijecima, da se opet, samo po drugom osnovu, ne bi trebala raditi nikakva praksa. Taj drugi je ujedno i moderator.

I ne bih imao nista protiv da nastavljaju svoju unakrsnu paljbu, ali da ce pribjeci brisanju postova koji problematiziraju njihova uvjerenja... to bas nisam ocekivao, moram priznati
Brisu se postovi koji su oftopicarenja i trolanja (krenini) ili osobna prepucavanja i prozivanja sugovornika, a ne sadrzaja (tvoji).

Takodjer se u pravilu brisu postovi koji su komentiranje moderature, poput ovog (a i jedno i drugo se moze kartonirati, posebno kada je recidivisticko).

Zadnje uređivanje Beljki : 08.01.2016. at 12:28.
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2016., 20:01   #9
http://www.forum.hr/showthread.php?t=922801

pravilno sam postavila ovu temu na duhovnosti... i ova tema bi trebala zapravo biti kruna ovog podforuma... ovog moderatora treba pod hitno maknuti sa moderature kao i sve na religiji... to su bogovi koji nisu...no rogati i šulati ne mogu se bosti ...
Angela1990 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2016., 20:41   #10
Kako je puno puta ponovljeno duhovnost nije zamjenska religija i ne mozes ju u nju pretvoriti nakon sto zbog parcijale ne mozes vise tamo pisati. Iako se neke teme djele ne mozemo dozvoliti da se pretvori u religijske rasprave i misionarenja te da se na pdf-u beskrajno stampaju teme takvog krscansko-religijskog apologetskog profila.

Tema nije pravilo postavljena ne zbog forme nego sadrzaja kojemu ovdje nije mjesto.
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2016., 01:15   #11
Pokušala danas pokrenuti standardnu opciju "nađi još postova od...." (nalazi se u ponudi/padajućem meniju kad klineš na nick forumaša čije postove želiš selektirati/pročitati).
Umjesto selektiranih postova - poruka: "nemate ovlasti činiti takovo nešto..."!?

Jel to neki BUG...prolazna greška sistema, ili ta opcija više nije dostupna?

Lp
Della
__________________
* * * * *
Della17 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2016., 01:48   #12
http://www.forum.hr/showthread.php?t=928179
http://www.forum.hr/showthread.php?t=931211

donekle i

http://www.forum.hr/showthread.php?t=554532&page=74

Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2016., 17:03   #13
VAZNA OBAVIJEST!!!

Na forumu vec neko vrijeme ne rade prijave poruka, tj ne dolaze do moderatora. Molim da se prijave do daljenjega umjesto uobicajenim nacinm (troutic) salju direktno na pm SA LINKOM NA SPORNI POST.

Napomena: ovo vrijedi samo za pdf Duhovnost, nemojte na drugim pdf-ovima slati PM-ove ako nije eksplicitno navedeno.

Fala na razumijevanju
__________________
Rvacki penis u rvacko celo!
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2016., 10:01   #14
Zašto ova tema nije na religiji!?

Budizam je religija

Religijska karta svijeta

Budizam postaje državna religija na Tajlandu

Pravila ponašanja na Tajandu; znakovlje i praznovjerje

Službena religija na Tibetu je Tibetanski Budizam
Primjer njegovog nedvojbenog političkog djelovanja:
Aktualni dalaj lama odlučio -
"Tibetanski budisti neće imati 15. dalaj lamu.
”Zašto ne bismo završili sa onim ko je popularan. Ako bi došao novi dalaj lama, koji će imati slabiji uticaj i karizmu, a pogotovo nepopularnost, to će diskreditirati instituciju dalaj lame”, rekao je Tenzin Gyatso.
Ova izjava samo naizgled zvuči prepotentno, ali u suštini krije pokušaj da u potpunosti ne otkrije pravi razlog stavljanja katanca na mitologiju reinkarnacije.
Kako piše John Engle sa Hertland Instituta, aktuelni dalaj lama, zapravo, već duže vrijeme razmišlja o datoj mogućnosti da “u svakom trenutku može odlučiti da ne bude ponovo rođen”, pa je još 2011. godine predao sve političke ovlasti izabranom lideru..."

Izvor: Aljazzera: "Tibet gasi funciju dalaj lame"

Iz ovog je vidljivo da je Budizam, kao i svaka druga religija, uključen u političku sferu na prostorima na kojima ima većinu.
Čovjek/dalaj lama - odlučio do daljnjeg (nakon smrti) odgoditi vlastitu inkarnaciju ...iz političkih razloga!
Što je ok (mislim na politički manevar).
Tako to u stvarnom svijetu funkcionira...

No u svjetlu svega gore navedenog, uistinu ne vidim po čemu se to Budizam razlikuje od drugih religija!!??

I zašto ovdje ima poseban status?

Takvim postupanjem/moderiranjem ispada da je Budizam, eto...nešto "uber"....
Odvojeno i posebno...
Ona spika/insinuacija; "sve su ostalo religije, kužiš..ono..ne, samo je Budizam duhovnost...ono, kužiš..ne" - Što objektivno nije istina.
Njuejđersko razgledničarenje (mistificiranje tipa: "ako dovoljno dugo gledaš, prosvjetlit će ti se u glavi..." i slične spike/postanje religijskih slikica/razglednica "niravne pod slapovima"), ne čini ga duhovnijim od ostalih religija.

U tom smislu ne vidim razloga da se ovdje po istom principu ne pokrene tema; "Kršćanstvo" ili "Islam" ili pak "Hinduizam", npr.

Čemu ta diskriminacija?

Ovako ispada da si je budistička sljedba ovdje privatizirala prostor, što - iskreno/ljudski/objektivno/zdravorazumski/formalno-pravno - nije u redu.

Nije li tako?
__________________
* * * * *

Zadnje uređivanje Della17 : 12.06.2016. at 11:31.
Della17 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2016., 16:54   #15


Quote:
Della17 kaže: Pogledaj post
Zašto ova tema nije na religiji!? Nije li tako?
Koji si ti? Od kuda ti ideja da buddhizam nije du'ovan? Zar nijesi citao Hesseovog Siddharthu, Lobsanga Rampu, Gorana Kardasa ili slicne klasike zapadnjackog buddhizma. Kus' vise du'ovnosti od toga? Kada sam budes u vezi s nekim od takvijeh du'ovnih ucitelja buddhizma, pa kada naucis meditirati, pa kada sam budes imao nekog du'ovnog iskustva, ondak ces moci da pricas... Ovako, nista ti se ne broji. Ako ti se ne svidja, mozes slobodno da ides i na religiju ako bas hoces.

Zadnje uređivanje Fazlija : 12.06.2016. at 17:30.
Fazlija is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2016., 20:50   #16
Quote:
Fazlija;59057463]

Koji si ti? Od kuda ti ideja da buddhizam nije du'ovan? Zar nijesi citao Hesseovog Siddharthu, Lobsanga Rampu, Gorana Kardasa ili slicne klasike zapadnjackog buddhizma. Kus' vise du'ovnosti od toga? Kada sam budes u vezi s nekim od takvijeh du'ovnih ucitelja buddhizma, pa kada naucis meditirati, pa kada sam budes imao nekog du'ovnog iskustva, ondak ces moci da pricas... Ovako, nista ti se ne broji. Ako ti se ne svidja, mozes slobodno da ides i na religiju ako bas hoces.
Ne insinuiraj.

Moje je zapažanje/primjedba jasna i lako razumljiva.
Zašto se religija Budizam ne nalazi na religiji...nego joj se, eto, daje exluzivni prostor ovdje, na duhovnosti?

Ne bi imala ništa protiv te činjenice, da se taj isti prostor daje i ostalim duhovnim pravcima ovdje (na jednakopravan/demokratki način); kršćanstvu, islamu, hinduizmu..itd.

No to nije slučaj.

Ako otvorim ovdje temu "Kršćanstvo" ili pak "Islam", po difoltu će ih se premjestiti na religiju!!?
To je diskriminacija i to naprosto nije fer.
Nije li tako?
Ispada da je budistička sljedba ovdje, doslovno privatizirala podforum Duhovnost za sebe...i da prema vlastitom nahođenu sudi/kroji što je duhovno, a što ne!!?
Otkud vam to pravo?
To je bjelodana manipulacija s obzirom da je budizam bjelodano RELIGIJA...

Što tu nije jasno?

A to tvoje; "otkud ti ideja da budizam nije duhovan...", najobičnije je mazanje očiju i skretanje teme.
Nigdje nije spomenuto da u njemu nema elementa duhovnosti...kao i u svakoj svjetskoj religi.
Isto pitanje mogu postaviti ja tebi ; OTKUD TI IDEJA/INSINUACIJA DA SU KRŠĆANSTVIO ILI PAK ISLAM MANJE DUHOVNI OD BUDIZMA!!?
No njih se uporno gura u religijski okvir, dok se -eto- budizam (bez nekog objektivnog razloga) iz njega doslovno izvlači.
Imam osjećaj da se to namjerno radi, da to radi sljedba kako bi ga neutemeljeno prikazala kao nešto "uber", i da to naprosto nije fer..

Budizam ničim ne zaslužuje takav status.

Nit je manje religiozan, nit više duhovan.

A to što ti kao budist briješ da to nije tako, to je tvoj problem.
Tvoje me baje ne zanimaju. Zanima me fer odnos prema svima na ovom forumu, bez obzira koje konfesije bili.

ps.
Nemaš se potrebe nabacivati patetičnim sličicama glumaca/našminkanih manekana "u nirvani".-
Takova "duhovnost" u stanju je impresionirati samo naivne/povodljive/one bez duhovnog iskustva.
__________________
* * * * *

Zadnje uređivanje Della17 : 12.06.2016. at 21:47.
Della17 is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 13.06.2016., 00:47   #17
Ne znam zasto mi ne daje mogucnost "quote", pa cu morati ovako odgovoriti... Mozda se nesto pokvarilo na forumu?!

> Nije li tako?

Nije. Buddhizam je put du'ovnosti jer naucava odredjenu metafizicku stvarnost koja je iznad, iza, ispod ovog pojavnog svijeta, ali ujedno joj ne daje potpuno i konacno odredjenje poput drugih religija. Rani ili izvorni buddhizam se o konacnoj stvarnosti uopce ne izjasnjava, dapace izbjegava izjasnjavanje o metafizickim pitanjima, a kasniji pravci tek posredno doticu ovo pitanje (za razliku od mnogih drugih religija kojima je to najvaznija stvar iz koje onda izvode ostalo poput etike, prakse, obreda i sl.). Po tom pitanju je buddhizam vrlo slican taoizmu koji tvrdi da se o Tao-u ne moze pricati, da je svaki istinski govor o Tao-u zamuckivanje, a ako se moze izreci onda to nije Tao i sl. Stoga ne cudi da su se u Kini buddhizam i taoizam do neke mjere pomijesali i utjecali jedan na drugoga.

Druga stvar je u tome sto buddhizam stavlja najveci naglasak na vlastitu praksu, vlastitu spoznaju. Tko drugi moze spoznati za nas? U tom pogledu je buddhizam slican yogi, koja je doduse mnogo metafizicki dorecenija, ali jednako tako stavlja naglasak na praksu i vlastitu spoznaju te krajnje stvaranosti. U tom su pristupu buddhizam i yoga vrlo slicni, samo sto o krajnjoj stvarnosti koju treba doseci vlastitom praksom buddizam ne govori, a yoga govori (sto neprosvjetljenom co'eku opet dodje na isto jer jednako ne razumije o cemu se radi dok sam ne spozna, ako spozna).

I upravo stoga se najcesce yoga, buddhizam i taoizam vise smatraju du'ovnijem pravcima, a manje formalnom religijom. I zato je vjerovatno to troje i na ovom forumu svrstano u du'ovnost, a ne u religije.

> Ispada da je budistička sljedba ovdje, doslovno privatizirala podforum Duhovnost za sebe...

Prvo, uopce se ne radi o cijelom podforumu (i ne zove se cijeli podforum Buddhizam, nego Du'ovnost), nego o samo jednoj jedinoj temi na tom podforumu.

Drugo, obzirom da podforum Du'ovnost ima stotine tema, i da je samo jedna od njih Buddhizam - ne moras uopce otvarati tu temu ako te zivcira. Slobodno citaj sve ostale, ili nijednu, kako god ti drago.

Trece, pa sta ako buddhisti dominiraju na svojoj vlastitoj temi? Tko bi trebao dominirati na temi o buddhizmu?!

> to radi sljedba kako bi ga neutemeljeno prikazala kao nešto "uber"

Nije stvar u isticanju. Nama je potpuno svejedno gdje ce biti ova tema, moze i na podforumu o... poljoprivredi ako hoce. Stvar je u tome sto pravci kao sto su buddhizam, yoga i slicni jednostavno ne uzimaju objavu i vjerovanje kao kljucno, pa cak niti kao bitno. Oni naglasak stavljaju na vlastito iskustvo. To je otprilike kao da netko zeli raspravljati o katehizmu RKC. To onda ide na Religiju. A ako bi htio pisati o metodama i iskustvima krscanske misticne spoznaje, to bi vec bilo primjerenije na Mistici ili na Du'ovnosti. Mada me ne moras drzti za rijec, jer ja nisam moderator.

A uostalom, sta ti imas proitiv nirvane? Pa koja ce ti religija dati ovako nesto du'ovno za te pare...

Fazlija is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2016., 00:48   #18
...
Fazlija is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2016., 01:30   #19
To jest razumna primjedba i medju moderatorima se s razlogom već razgovaralo i dogovaralo oko toga. Ima razloga da se makne sa pdfa. S druge strange problem je ovog pdfa u startu nerijetko tematsko preklapanje sa drugima. Osobno nisam nesklon niti zatvaranju zasebnog pdfa duhovnost, no većina se sa time ne slaze.

Kršćanskih tema je i te kako bilo. Štoviše jedan od razloga razgovora medju modovima oko budizma je bio posljedica odredjenog perioda svojevrsnog kršćanskog desanta na duhovnosti kako otvaranjem većeg broja tema (pa smo se morali trudit ograničiti samo na nekoliko - i to ako me sjećanje ne vara o Bibliji i Isusu ili tako nešto, a ne mističnim duhovnjarijama) tako i guranjem agende po drugim, općenitiji temama, a sto je tada bio toliko napadno da smo razmišljali o ukidanju svih tema iole religijskog profila pa time u paketu i ove. Srećom je u međuvremenu misionarenje splasnulo pa nije bilo potrebe, a pdf je mali i sa manjim brojem aktivnih forumasa koje ne želimo previše strogo ograničavati.

No, sasvim bi u redu bilo da spojimo sa temom na religiji, o tome sam ionako često razmišljao i nemam načelno previše protiv. Naravno, takvo postrozivanje kriterija prema mogućim vjerskim sadržajima ima prilično potencijala desetkovati pdf kako tematski tako i sudjelovanje forasa pri čemu bi ti vjerojatno bila medju prvima sa trajnim banom na njemu zbog očite religijske propovjednicke agende i o čemu se vjerojatno i više razgovaralo te je bliže realizaciji od brisanja samih tema.

Zadnje uređivanje Beljki : 13.06.2016. at 01:42.
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2016., 14:20   #20
imam pitanje:
kako da ovaj pdf dobije moda koji nije duboko programiran?
po meni totalna nepripadnost, ovo
__________________
seethrough
friendship is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:51.