Zna li netko gdje bih mogla povoljno kupiti thuje? Namjeravam ih posaditi na jesen i bilo bi poželjno kad bi bile minimalno 120 cm visoke (ne računajući korijen).
Trebala bih minimalno 120 komada pa zaista očekujem povoljnu cijenu. Gledala sam po rasadnicima ali su preskupe.
Ja sam, dakle, ovdje na forumu bila tražila thuje ali se nitko nije javio. Na kraju sam sama našla povoljne. Trebalo mi je 120 komada i našla sam ih po 22 kune jesenas (ne znam je li ta cijena još uvijek aktualna) u nekom selu iza Zaprešića. Ako nekoga zanima, neka se javi na pp.
pozz, prije 3 tjedna posadio sam smaragdne thuje velicine 1,5m pa me zanima kako prepoznati da li su se primile, jer jos nema znakova susenja. Zalijeva se svaki dan (osim kad je kisa).
Ako primjetim da se pocne susiti ima li joj spasa?
prijatelj mi je rekao da ima thuje(ili tako nešto slično) koje rastu dosta visoko ali ne idu u širinu niti se moraju obrađivati
Kaže da takve ima njegov susjed (visoke oko 5-6m, širina 40-50cm) ali nemože ga pitati koja je to vrsta jer trenutno nije tu.
Jel netko zna koja je to vrsta ili što je to točno?
Pozdrav svima, može li mi netko pomoći u svezi samog korijena thuje smaragd, koliko naraste u širinu? Naime, u dvorištu imam betonske kocke, a uz rub kocaka (ivičnjaka), do ograde prostor širine 0,5 m, gdje sam namjeravala posaditi thuje kao živu ogradu (da sakrijem žičano pletivo). Da li ih smijem zasaditi s obzirom na kocke (hoće li mi korijen tokom godina podići kocke)?
trebao bih oko 10-20 (ovisi o velicini) sadnica tuja da popunim rupe koje su mi nastale susenjem starih.ako netko ima sadnice povoljno ili ako zna gdje se mogu nabaviti bio bih zahvalan na svakoj informaciji. hvala
Pozdrav!
Pošto sam totalna neznalica što se tiče vrtnog alata , treba mi bilo kakav savjet
u vezi kupnje električnih škara za obrezivanje žive ograde od cca 50 ak komada tuja, koje su posađene , i primile se čak , i sad došlo vrijeme za oblikovanje da to liči na nešto
dakle koja marka vrtnog alata osim husqvarne sa paprenim cjenama vrijedi pažnje, dali sa oko 500 kn pa do 800 kn mogu dobit nešto što će trajati koju godinu duže od garancije
malo čitam ovu temu i čujem da su neki potrgali troje škare na održavanju thuja, pa me zanima dali za thuje treba nešto žešće i robusnije nego za običnu živu ogradu i tak ...
Pozdrav ekipi,
nadam se da će mi netko odgovoriti na pitanje makar je tema zamrla....Jučer sam konačno uspjela otkopati thuje iz snijega. S obzirom da imamo malo dvorište nije se imalo kuda sa snijegom pa smo ih zatrpali...Par komada ih je ostalo bez vrha i satrala se koja grana. Kolegica mi tvrdi da bi se ta "rana" nakon rezanja tog puknutog dijela morala zaštiti sa smolom ili nečim sličnim jer će iscuriti sokovi sad kad krene na proljeće...Na netu nisam uspjela naći nikakav savjet pa se vama obraćam. Gdje kupiti navedeno i da li je to nužno napraviti?
ispod thuja trava ne raste. 40cm dalje travnata je površina. objašnjeno mi je da je to zato jer thuje kisele zemlju. nabavila sam onaj uređajčić za mjerenje ph vrijednosti i ništa znatno kiselije nije ispod thuje nego u vrtu di mi raste povrće konkretno u vrtu je ph 7, a ispod thuje ph 6 - 6,5.
rado bi između (ispod) thuji posadila neko cvijeće ali me strah da neće uspjeti pa mi se ne da bacati pare bezveze.
da li inače uspijeva cvijeće u kombinaciji sa thujama? a koje cvijeće?
da li je moguće da zemlja ispod thuje nije kisela - dovodim u sumnju točnost tog uređaja (jeftinjak od kineza )?
koji je onda razlog da trava ispod thuje ne raste? maltene nikakva trava, samo raste onaj korov što se oće omotavati oko svega