Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša
Korisničko ime
Lozinka

Lijepa naša Gradovi i sela Hrvatske - Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Babina Greda...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.08.2008., 16:37   #441
Lost in time
Registrirani korisnik

Lost in time Avatar

Registracija: Mar 2007.
Je istina,vidiš to nisam znala,mislim kako je dobio ime... A vrimena i vrimena sam ostavila tamo.I sićan se te priče o pitomcima koji su posli sorili Bady-a.I nisu samo njega zatvorili ,nego su sve diskače pozatvarali vrli gradski oci posli tog događaja Jedino šta me onda mučilo je to šta sam morala doć doma do neke ure a zabava je zapravo onda tek počinjala Ali samo doć tamo i bit u društvu, čut neku dobru pismu,ma samo onu najavnu i trk doma ....ma ko je to moga platit?
Danas svako može svugdi doć, a onda se znalo di ko ide i di ne ide i zašto.Bilo je neko nepisano pravilo ponašanja i ako ga nisi poštova, svi su te čudno gledali.Vlaji su znali da im tamo nije misto.Niko nije sluša ove cajke šta se dreče iz svakog drugog auta šta prođe priko grada.
Mogu reć da smo bili daleko sretniji nego današnja omladina s puno manje novaca i više duha,druženja i zafrkancije.
Zenta je isto bilo pravo misto za čut pravi zvuk.Za matineje suboton i nediljon se živilo cilu setimanu.

A šta se emocija tiče -kad ih uzmeš čoviku, šta ostaje?
Prazna ljuštura obučena i neko IN odijelo ili veštu koja čuči po parkovima sa žutin Kerumicama i ne zna progovorit ili zapivat slučajno.Muški na jedan kantun,ženske u takićima i mudantama na drugi kraj.I tako loču dok se ne izvrnu.SMS ovi rade,svi tipkaju ,niko s nikin ne priča...
Ne svi ,ali puno njih tako provodi večeri.
Meni je to
Kad smo već kod glazbe, malo sjećanja na hitove 70-ih.
Moji ljubimci

http://www.youtube.com/watch?v=SRwwYWlbP2U
Ne triba reč da su svi tresli glavama (i kosom,naravno...)u to vrime

Zadnje uređivanje Lost in time : 29.08.2008. at 20:54.
Lost in time is offline   Odgovori s citatom
Old 09.09.2008., 07:29   #442
smijeh
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2008.
A joj, sasvim sam slučajno otvorila ovaj nostalgičarski post i totalno me satra.
Eto ja sam cili život u Splitu, od rođenja. Nisam se školovala u ZG, tu sam cilo vrime. Posao mi je takav da pratim sva događanja u našem gradu i istina je da se puno toga prominilo, tako i mora biti, ali je duša grada ostala. Nema tu straha. I vi koji ste otišli iz grada nosite ga u duši.

Puno ste me raznježili. Čoviku bude skroz lakše kad vidi da je i drugima teško. Mislim, to šta više nismo dica, i šta više nismo mladi.
Guštam šta nas ima.
Večeras je sjećanje na Dina na Peristilu, u 19 sati, pa se vidimo.
smijeh is offline   Odgovori s citatom
Old 09.09.2008., 20:47   #443
dujam
čovik naopako

dujam Avatar

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spek...9/Default.aspx
dujam is offline   Odgovori s citatom
Old 10.09.2008., 19:52   #444
Lost in time
Registrirani korisnik

Lost in time Avatar

Registracija: Mar 2007.
Nisam ni ja odlazila na školovanje u ZG.Našla se škola i doma za mene. Nostalgija je za prošlim godinama i doživljajima.I moran reć da mi se nikad nije išlo u drugi grad,nikad.Ni kad je bilo teško,onda pogotovo.
Old 11.09.2008., 21:58   #445
jake
Registrirani korisnik

jake Avatar

Registracija: Sep 2008.
Quote:
Mrtva mrkva kaže: Pogledaj post
Nostalgicarski topic? Woohoa...

Sican se onog nekog lika s nekom golubicom sta je bija nacrtan na rivi povodom neke manifestacije. Godinama se jos naziralo krilo golubice, a sad vise ne znam ni gdje je to bilo. Mislim kod onog malog mula nasred rive.
To je bilo 83-84, povodom Dana mladih i velikog koncerta na poljudu, bila sam u 7 osvovne.E kad je to bilo
jake is offline   Odgovori s citatom
Old 11.09.2008., 22:00   #446
jake
Registrirani korisnik

jake Avatar

Quote:
smijeh kaže: Pogledaj post
A joj, sasvim sam slučajno otvorila ovaj nostalgičarski post i totalno me satra.
Eto ja sam cili život u Splitu, od rođenja. Nisam se školovala u ZG, tu sam cilo vrime. Posao mi je takav da pratim sva događanja u našem gradu i istina je da se puno toga prominilo, tako i mora biti, ali je duša grada ostala. Nema tu straha. I vi koji ste otišli iz grada nosite ga u duši.

Puno ste me raznježili. Čoviku bude skroz lakše kad vidi da je i drugima teško. Mislim, to šta više nismo dica, i šta više nismo mladi.
Guštam šta nas ima.
Večeras je sjećanje na Dina na Peristilu, u 19 sati, pa se vidimo.
Odaj mu posljednji pozdrav i u ime nas koji nemozemo bit tu.Nista kontra Splita.
Old 11.09.2008., 22:10   #447
jake
Registrirani korisnik

jake Avatar

One stare slike i razglednice Splita su fenomenalne,bas te taknu u zicu. Po svemu ovome recenom ovde i videnom vidi se ogromni zal za nekim drugim vrimenima kad je zivot bija jednostavniji i kad si izasa u grad i zna svakoga i kad je grad ima svoje legende i redikule. Ovakava privrzenost koja nas veze za Split ovde u Kanadi di sam sad je apsolutna nepoznanica. osjecam se neshvaceno kad kukam za proslim vrimenima, al lipo je cut da i drugi misle isto.Split se minja i tako to ide,steta sta su poludili sa soping centrima i ljudi sve vise potpadaju pod takve stvari.
Old 11.09.2008., 22:37   #448
jake
Registrirani korisnik

jake Avatar

Evo neki dan nabasan na you tube na scenu sa utakmice Hajduk - Partizan , taman uoci rata,kad je gorila jugoslavenska zastava, a kojeg li provoda, ludilo, a najjaca su bila dva albanca sta su trcala po sjeveru i vikala " Kosovo republjik". Jel bija ko od vas tamo.
Old 12.09.2008., 10:06   #449
Fločun
Zrncolog

Fločun Avatar

Registracija: May 2008.
Quote:
jake kaže: Pogledaj post
Evo neki dan nabasan na you tube na scenu sa utakmice Hajduk - Partizan , taman uoci rata,kad je gorila jugoslavenska zastava, a kojeg li provoda, ludilo, a najjaca su bila dva albanca sta su trcala po sjeveru i vikala " Kosovo republjik". Jel bija ko od vas tamo.
Bija san na toj utakmici i već neko vrime tražin ima li di po netu koja snimka s nje...

Je l' mo'š dat link s youtbea?
Old 13.09.2008., 07:20   #450
smijeh
Registrirani korisnik

Smile

Quote:
sićam se da je muški dio ekipe na to -Kosovo republjik- imalo materijala za baze za naredno desetljeće

a posli je zaratilo pa više ništa nije bilo smišno
Old 13.09.2008., 07:28   #451
smijeh
Registrirani korisnik

Smile

Quote:
Lost in time kaže: Pogledaj post
Nisam ni ja odlazila na školovanje u ZG.Našla se škola i doma za mene. Nostalgija je za prošlim godinama i doživljajima.I moran reć da mi se nikad nije išlo u drugi grad,nikad.Ni kad je bilo teško,onda pogotovo.
Pročitala sam da je Marušić, karikaturist, koji je s osamnaest otišao u ZG, jednom izjavio kako je preseljenje u mladosti- nasilje nad dušom-

ja sam imala neke poslovne prilike za ZG, ali uvik bi mi nekako prevagnuo strah da ću se morat ka masu ufinit, da neću moć govorit po svoju, da ću biti na tuđem teritoriju, pa nema bake servisa, i tako miljardu razloga

a koji put budem grintava šta sam tu, a ne u metropoli koja fakat pruža ogromne mogućnosti, a znam da će većina naših splitskih zagrepčana u starosti završit točavajući se na Firule pa ih u stvari samo čekam
Old 13.09.2008., 07:33   #452
smijeh
Registrirani korisnik

znate čega se sićam, kada bi koji put odlazila u ZG, pa se vraćala vlakom u Split

ono noćnim, pa ujutro oko šest sati kada vlak pređe zadnje brdo pukne zaljev i more pred očima
pa izađeš na mali jadni šporki kolodvor, udahneš zrak, ono toplo, meko,
pa prođeš preko Voćnog trga, ćopiš krafnu u nekadašnjeg Bobisa
ono, ka, doma si
Old 13.09.2008., 07:39   #453
marčelina
u srcu divljina

marčelina Avatar

Registracija: Nov 2006.
ajme nabasala san na ovu temu
gospe moja sića li se iko fažola
bija se je pri par godin oženija
je li još živ bidan
jo kad bi mi mater kod njega kupovala rebatinke i to ne bilo koje nego carera
pa bin ji probavala u nikon stanu u getu
koja lipa vrimena
marčelina is offline   Odgovori s citatom
Old 13.09.2008., 07:41   #454
marčelina
u srcu divljina

marčelina Avatar

Registracija: Nov 2006.
Quote:
angelina39 kaže: Pogledaj post
A eto ja se sićan Rakije na Javi (nemam pojma kad je on to vozija zika i BMW) i kako je stalno visija isprid "Bambija" poviše Gusara,...kultni kafić ondašnjih faca!!!,...to je bilo početkom 80-tih godina,....
i ja se sičan rakije na javi i kad je s mojin prijateljon feton iša u klis na janjetinu pa je pa u tunelu tribalo ij je nikoliko za dignit ga na noge
a sića li se ko kad se rakija bija kandidira za gradonačelnika
bidni naš loris isto si mi bija drag
marčelina is offline   Odgovori s citatom
Old 13.09.2008., 07:54   #455
dujam
čovik naopako

dujam Avatar

Quote:
znate čega se sićam, kada bi koji put odlazila u ZG, pa se vraćala vlakom u Split

ono noćnim, pa ujutro oko šest sati kada vlak pređe zadnje brdo pukne zaljev i more pred očima
pa izađeš na mali jadni šporki kolodvor, udahneš zrak, ono toplo, meko,
pa prođeš preko Voćnog trga, ćopiš krafnu u nekadašnjeg Bobisa
ono, ka, doma si
Mislin da je to bija "Mosor", posljednji vlak u danu, iz ZG za Split. Kad bi bija kraj ispitnih rokova i vrime odlaska na more bila bi tolika gužva da bi cilu noć prostaja na noge do Splita, ali uvik bi se našla ekipa pa bi bilo i zajebancije.

Ali to šta kažeš, kad bi prošli Labin Dalmatinski otvoriš ponistru i pari ti se da vonja more (vonja vraga, čuje se samo smrad uz prugu )
dujam is offline   Odgovori s citatom
Old 13.09.2008., 11:47   #456
smijeh
Registrirani korisnik

ha, ha Rakija na onom malom prdekavcu od motora
i probavat rebe po portunima
e jebeš ga živote
Old 13.09.2008., 18:10   #457
bigfoot
Registrirani korisnik

bigfoot Avatar

Registracija: Oct 2005.
Quote:
marčelina kaže: Pogledaj post
i ja se sičan rakije na javi i kad je s mojin prijateljon feton iša u klis na janjetinu pa je pa u tunelu tribalo ij je nikoliko za dignit ga na noge
a sića li se ko kad se rakija bija kandidira za gradonačelnika
bidni naš loris isto si mi bija drag
Kad se to Rakija kandidirao za gradonacelnika?
Old 13.09.2008., 18:14   #458
jake
Registrirani korisnik

jake Avatar

Quote:
Pročitala sam da je Marušić, karikaturist, koji je s osamnaest otišao u ZG, jednom izjavio kako je preseljenje u mladosti- nasilje nad dušom-

ja sam imala neke poslovne prilike za ZG, ali uvik bi mi nekako prevagnuo strah da ću se morat ka masu ufinit, da neću moć govorit po svoju, da ću biti na tuđem teritoriju, pa nema bake servisa, i tako miljardu razloga

a koji put budem grintava šta sam tu, a ne u metropoli koja fakat pruža ogromne mogućnosti, a znam da će većina naših splitskih zagrepčana u starosti završit točavajući se na Firule pa ih u stvari samo čekam
Bas mi se svida ta njegova izjava, o preseljenju, nazalost puno ljudi ne kuzi to i kad to kazes paris bena.
Old 14.09.2008., 07:01   #459
smijeh
Registrirani korisnik

Smile

Quote:
Bas mi se svida ta njegova izjava, o preseljenju, nazalost puno ljudi ne kuzi to i kad to kazes paris bena.
mene u tom mom nepreseljenju u ZG, koje je opće mjesto svih rasprava o poslu i napredovanju u životu, uvijek tješila misao da čovjek nosi sve svoje probleme sa sobom

utjeha mi je da bi mi se život vjerojatno isto posložio da sam bila bilo gdje na svijetu

a kada bih mogla birati, to bi bio London, ili NY, mogu samo zamisliti kako bi mi tamo dobro bilo

meni je Split neka odrednica, baš sam jučer pomislila kako još imam napraviti milijun stvari vezanih uz neka mjesta, situacije, mirise i boje koje pamtim iz djetinjstva

napokon kiša
Old 04.10.2008., 04:55   #460
talia
muza komedije

talia Avatar

Registracija: Dec 2004.
Quote:

Ja sam bila na toj utakmici. Na sjeveru.
Old 07.10.2008., 02:44   #461
Jalnuški Diletant
Ruralna legenda

Jalnuški Diletant Avatar

Registracija: Aug 2004.
Bija san i ja, al još ništa od linka na Tubu.
Old 07.10.2008., 11:55   #462
majud
reregistrirani korisnik

majud Avatar

Registracija: Jul 2006.
jesi li proba pitat ima iko od torcide to snimku

http://torcida.org/forum/viewforum.p...47dc543fe84290
majud is offline   Odgovori s citatom
Old 30.10.2008., 08:39   #463
majud
reregistrirani korisnik

majud Avatar

Jeste li na radiju slušali Pomorsku večer?
Umra je Frane Jurić koji je vodija tu emisiju http://www.radiodalmacija.hr/Vijesti...ane-Juri-.aspx
Old 06.11.2008., 03:20   #464
stari.k
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2008.
http://urednik.slobodnadalmacija.hr/...dio-Pajdo.aspx na slici iza pajde jure burić ima je pasa tonku.još jedan od oriđinala.ža mi je da san se tek sad uključija ali tek san otkrija ovu temu.navratit ću ćešće.izlazija san u zlatnih vrata,đaje,arta,šekija,holleywooda....svaki dan cilu mladost i nisan doživija nikad nijednu tuču,a sad je tuga brale da se svaku večer tuku,a svaku drugu se pobodu nožima. Fala ti bože da san ostarija i čuvaj našu dicu da prežive izlaske.
Old 09.11.2008., 15:41   #465
angelina39
angelina39

angelina39 Avatar

Registracija: Nov 2007.
a sladoled u siptara kraj starog hajdukovog,cini mi se da se slasticarna zvala Adriana,.....
Old 10.11.2008., 08:11   #466
majud
reregistrirani korisnik

majud Avatar

bija je slajo sa čokoladnin preljevon i u makija u ulici prvoboraca (to je današnja kralja zvonimira ili kod stare-stare slobodne )
Old 10.11.2008., 16:53   #467
elf_dalmatae
Registrirani korisnik

elf_dalmatae Avatar

Registracija: Aug 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku elf_dalmatae Pošalji poruku preko Skype korisniku elf_dalmatae
Bogu fala pa Tradicija jos uvik posluje... i uz cokoladni preljev daju i mljevene ljesnjake

Evo danas prosa tuda; razrovali mi prostor iz optike Ghetaldus (jel se tako zove) tamo na malom splitskom pazaricu, kraj gimnazije. A tu mi je bija najbolji mali burek od sira. 2x 4 kn, mrak nesto

Life's a bitch
Old 10.11.2008., 20:10   #468
angelina39
angelina39

angelina39 Avatar

e je u makedonca kod foto olge,...je,je,...najbolji slajic i sampite
Old 10.11.2008., 20:16   #469
angelina39
angelina39

angelina39 Avatar

a sicate li se stare sumice na ovcicama,....to je bija plesnjak i liti je uvik nesto sviralo uzivo i uvik su vonjale gradele,....
Old 10.11.2008., 23:46   #470
stari.k
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2008.
sićate se stare rive u doba bobisa mali tuborg u onoj maloj debeloj boci.riva je bila podiljena na dolinu mozgova,vlajland i ne znam kako se zva šminkerski dio ja san bija u dolini mozgova
Old 11.11.2008., 08:28   #471
majud
reregistrirani korisnik

majud Avatar

A Lederer pivo?

Prošli vikend u Slobodnoj: Damir Duplančić kopa za vas po arhivi SD

http://slobodnadalmacija.hr/Nedjeljn...9/Default.aspx

7.11.1970.
Za ‘Lederer’ ‘nema zime’
Za pivo „lederer“ više „nema zime“. Tek što je prošlo tri mjeseca otkako su u novoj pivovari u Vranjicu napunjene prve boce, ono se pročulo i dospjelo gotovo u sve krajeve naše zemlje. Broj onih koji u restoranima i trgovinama posebno naglašavaju da žele „Lederer“ iz dana u dan sve je veći.

Možda zvuči čudno,ali takvi potrošači najbrojniji su upravo u krajevima koje imaju pivovare već decenijama. Za kratko vrijeme novo pivo dospjelo je u Mostar, Sarajevo, Banju Luku, Zagreb, Slavonski Brod, Osijek, Beograd, Bačku Toplolu, Kragujevac, u Istru i mnoga druga mjesta.

Pravim ljubiteljima piva ne smeta ni to što je splitsko pivo skuplje od ostalih jugoslavenskih piva. U Zagrebu, na primjer, „Lederer“ je skuplji od drugih u prosjeku za 40 para, u nekim lokalima i znatno više. Za kvalitet pivari tvrde da je to rezultat tradicije piva „Lederer“ duge 502 godine.

To je pivo, garantiraju oni, bez surogata, proizvedeno od prvoklasnog češkog slada i našeg, inače u svijetu poznatog hmelja iz Slovenije i Bačke. Sve to uz primjenu tehnologije koju su dali i kontroliraju pivari iz Bavarske.

Pored boca od pola litre nedavno je počelo punjenje i u boce od 0,33 litre koje brojni gosti u restoranima i kavanama uvijek traže, pogotovo u zimsko doba.

Old 13.11.2008., 08:16   #472
leon23
Registrirani korisnik

leon23 Avatar

Registracija: Nov 2008.
Quote:
stari.k kaže: Pogledaj post
sićate se stare rive u doba bobisa mali tuborg u onoj maloj debeloj boci.riva je bila podiljena na dolinu mozgova,vlajland i ne znam kako se zva šminkerski dio ja san bija u dolini mozgova
navecer posli skole svi na rivu znam da je vlajland pocinjao od prve palme pa dalje...ipak mi fali fliper u Bone na Mateuski i u Kade...
leon23 is offline   Odgovori s citatom
Old 15.11.2008., 18:09   #473
Ivanicapeca
Registrirani korisnik

Ivanicapeca Avatar

Registracija: Mar 2006.
Ljudi, jeli živ Krleža? Prije ne bi moga proć priko Pjace a da se ne čuje koja njegova pametna besida
Ivanicapeca is offline   Odgovori s citatom
Old 15.11.2008., 18:13   #474
Ivanicapeca
Registrirani korisnik

Ivanicapeca Avatar

Registracija: Mar 2006.
Quote:
majud kaže: Pogledaj post
bija je slajo sa čokoladnin preljevon i u makija u ulici prvoboraca (to je današnja kralja zvonimira ili kod stare-stare slobodne )
Je, je u makedonca se išlo i na kokakolu
A stara Dalma u Marmontovoj? Tamo su mi kupili fliper
Ivanicapeca is offline   Odgovori s citatom
Old 16.11.2008., 20:18   #475
angelina39
angelina39

angelina39 Avatar

stara dalma,.....ja se toga ne sicam,...u marmontovoj,....??? ajd malo poblize,di u marmontovoj,....
Old 17.11.2008., 14:50   #476
smijeh
Registrirani korisnik

Quote:
angelina39 kaže: Pogledaj post
stara dalma,.....ja se toga ne sicam,...u marmontovoj,....??? ajd malo poblize,di u marmontovoj,....
Misli, valjda, na Maju u Marmontovoj
Old 17.11.2008., 16:26   #477
elf_dalmatae
Registrirani korisnik

elf_dalmatae Avatar

Pošalji poruku preko ICQ korisniku elf_dalmatae Pošalji poruku preko Skype korisniku elf_dalmatae
Asti misha!!! Sta je Mile Kauboj jos ziv???? Vidija ga neki dan; ne zelin sad ruzno zvucat, ali mislija san da je odavno otisa Bogu na istinu?
Old 17.11.2008., 16:27   #478
elf_dalmatae
Registrirani korisnik

elf_dalmatae Avatar

E, moj mali obol ovom topicu, davno slikano, ma eto, opet u pravi tren.

Sada natpisa vise nema... bar dok ne renoviraju zgradu...

Old 18.11.2008., 23:08   #479
angelina39
angelina39

angelina39 Avatar

Quote:
Misli, valjda, na Maju u Marmontovoj
Maja je Maja,...prodavala se dicja roba i igracke,.....a bice misli na Dalmu kraj kina central,.....a ne to je Prima,...e ne znam,...jedino da nije negdje po sredini bila nekakva butigica,tamo kraj kazalista Titovi mornari,lutkarsko-djecje kazaliste,....ali ako je onda je to ducan iz 8o-tih,....ajd sitite me,.....

Zadnje uređivanje angelina39 : 18.11.2008. at 23:31.
angelina39 is offline   Odgovori s citatom
Old 18.11.2008., 23:16   #480
angelina39
angelina39

angelina39 Avatar

A sicate se Bonacica u kresimirovoj ulici,odma ispod ure,....i kad se kupovala pasteta i marmelada refuzo,.....a sad je,cini mi se,disel ducan reba,.....
a sta je lipo vonjalo od onih salama i suvog mesa,...i onda kad vise ducan nije bija bonacicev,mi smo govorili da idemo u Bonacica,.....e i sad mi vonja gavrilovicka i cajna,.....ajme,.....

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja