Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Medicinski potpomognuta oplodnja

Medicinski potpomognuta oplodnja Želimo, nadamo se, vjerujemo

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.03.2016., 15:27   #1
Exclamation Pravila podforuma Medicinski potpomogunta oplodnja

Osim općih pravila foruma na podforumu Medicinski potpomognuta oplodnja vrijede i sljedeća pravila.

1. Zabranjeno je vrijeđanje bilo koga, uključujući i zdravstvene djelatnike u javnom ili privatnom zdravstvu s kojima je netko imao loša iskustva! To se, primjerice, odnosi na izraze poput "idiot", "majmun", "kreten", "koza", "glupača" i slično upućene drugima, uključujući i zdravstvene djelatnike. Takvi će se upisi ukloniti i sankcionirati bez posebnog obrazloženja!

2. Moderatori su dužni voditi brigu o zaštiti ugleda fizičkih i pravnih osoba izvan foruma (za ovaj podforum ovo se ponajprije odnosi na zdravstvene djelatnike raznih poliklinika i klinika koji se bave potpomognutom oplodnjom).

U slučajevima kada anonimni korisnik zlouporabi svoje pravo na anonimno objavljivanje i svojim objavama našteti ugledu drugih fizičkih i pravnih osoba, oštećena osoba može prijaviti takve zlonamjerne postove i zahtijevati njihovo brisanje uz obrazloženje (neistina, kleveta, otkrivanje privatnosti...). U takvim situacijama Forum.hr daje prednost neanonimnoj osobi pred anonimnom i uvažit će argumentirano obrazloženje i obrisati postove koji joj štete ugledu. To ne znači da će se automatski brisati svi prijavljeni postovi. Kritički, ali objektivni i korektno napisani postovi korisnika s opusom na forumu neće biti brisani.

Jednako tako moderatori će i bez posebne prijave obrisati bez obrazloženja sve neargumentirane kritike, klevete i uvredljive postove upućene djelatnicima poliklinika i klinika koji se bave potpomognutom oplodnjom.

3. Strogo je zabranjeno izravno i neizravno svjedočiti u pozitivnom svjetlu (podijeliti osobna iskustva, "Pa samo pišem o onome što je meni pomoglo, to ne znači da to namećem i drugima") i/ili tražiti pozitivna iskustva ("Samo se želim raspitati je li to ikad ikom pomoglo") i/ili nametati i/ili pozitivno i afirmativno pisati:

a) o svim oblicima "liječenja" koji ne spadaju u medicinu, a ista ih smatra opasnim po život i zdravlje ljudi (između ostalih, nije dopušteno pisati o MMS kapima, koloidnom srebru/srebrnoj vodi, "vitaminu B17" i drugim otrovima) neovisno o tome što netko smatra da su mu ti oblici "liječenja" pomogli;

b) o svim oblicima "liječenja" koji ne spadaju u medicinu, izuzevši iz toga samo biljne pripravke, vitamine, minerale i dodatke prehrani (između ostalog, nije dopušteno pisati o homeopatiji, bioenergiji, biorezonanciji i sl.) neovisno o tome što netko smatra da su mu ti oblici "liječenja" pomogli;

c) nije dozvoljeno izravno ili neizravno odgovarati ostale da odustanu od terapije koju prema svim pravilima struke propisuju liječnici.

O biljnim preparatima, vitaminima, mineralima i dodacima prehrani je dozvoljeno raspravljati pod uvjetom da se ne radi o otrovima koji su opasni po život i zdravlje i da se u postovima izravno ili neizravno ne sugerira da se postupi suprotno odredbama liječnika koji je postupio prema pravilima struke.

4. Postovi i otvorene teme ne brišu se na zahtjev korisnika osim u iznimnim situacijama i uz opravdan razlog (primjerice, iznošenje nečijih osobnih podataka poput imena i prezimena, broja telefona/mobitela i sl.)!

Pozivamo vas da prije slanja posta dobro razmislite postoji li mogućnost da nešto ipak ne želite podijeliti s drugima.

Naknadne molbe da se postovi uklone jer ste se predomislili i ne želite otkrivati pojedinosti vezane uz svoj život ili zdravstveno stanje neće biti moguće uvažiti.

5. Zabranjeno je postavljanje linkova na vanjske ankete bez prethodnog odobrenja administracije i moderatora! Sve takve teme i/ili postovi bit će obrisani, a prekršitelji - otvarači takve teme ili autori takvih upisa - sankcionirani.

6. Zabranjena je prodaja, razmjena ili poklanjanje lijekova, preparata i/ili stvari! Jedina iznimka jest tema Gdje nabaviti lijekove? u kojoj je moguće oglasiti prodaju ili poklanjanje male količine lijekova koji su ostali nakon provedenog postupka potpomognute oplodnje.

7. Nije dozvoljeno komentiranje upozorenja, pravila, odluka i intervencija moderatora na temama ovog podforuma! Svi takvi upisi, makar sadržavali i svega jednu rečenicu kojom se krši ovo pravilo, bit će uklonjeni i sankcionirani!
El Gato Félix is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:15.