Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.06.2008., 22:17   #1
Post Modni dizajneri - osvrti na natalne karte

Modni kreator:Moda dolazi od latinske riječi "modus" – način, a predstavlja naziv za nove i prolazno prihvaćene oblike života. Modni kreator je osoba koja kreira, stvara modu.


• Moda je u neku ruku spoj stila i novoga, astrološkim riječnikom spoj Venere (stil, moda) & Urana (novo, trend, industrija)...svi modni kreatori koji imaju jaki pečat novih modnih trendova imaju i jak upliv Urana. Spoj Venere i Urana daje orginalnost i općenito "uniseks" pristup modi, a modni kreatori su ujedno i osobe koje ruše stare pojmove mode i stvaraju nove modne koncepte.


• Moda se u prvom redu veže uz Veneru jer Venera simbolizira osjećaj za estetiku, sklad, osjećaj za proporcije i mjeru... kao i znak vage. Osim toga danas u svijetu mode vlada gej lobi, a vaga je sve ono što Mars nije. Venera je i inače simbol odjeće, nakita, parfema, dekoracije, ukrasa i ukrašavanja..što je sve redom vezano uz modu. Osim Venere važan je i Neptun kao umjetnička, kreativna i inspirativna nota, nota glamura koju svaki veliki modni kreator mora imati. Dobar je spoj energija Neptuna (riba) i znaka lava, npr. ribe na vrhu 5. polja jer je to spoj kreativnog, umjetnosti i glama.


• Modni kreator je individualac koji ima jaku viziju budućeg, viziju trenda što astrološki dobro opisuje aspekt Sunce (ja) - Uran (trend).


• Modni kreator je maštovit i kreativan, a kreativnost je vid 5. polja koje je kod ovog zanimanja važno, kao što je i jaka veza svijeta mode i zabave (5. polje). Kako su kreacije djelo mašte dobar je spoj vladara 5. polja s Venerom (estetika), kao i s Merkur/Mjesec (maštovitost) kombinacijom. Međutim spoj Venere i 5. polja/Sunca/lava je više okrenut ljepoti i zabavi, dok svi veliki modni kreatori imaju pečat jakih tijela da bi mogli redefinirati modne običaje.


• Modni kreator mora imati oko za detalje (Merkur/djevica). Merkur je simbol tekstila, šivanja, igle i ideje, dok 6. Merkurovsko polje govori o odjevanju...zbog čega je bitan odnos između Venere (moda) i Merkura. Dobar aspekt je aspekt konjukcije Venera/Merkur koji je općenito aspekt "ručnog rada", odnosno individui daje talent "u ruke", pa su osobe u stanju rukama (Merkur) izraditi lijepe stvarčice (Venera).


• Modni kreatori su ljudi koji osjećaju trendove te je osim Venera/Uran spoja...dobar spoj Urana (pronalazak, inovacija) i Mjeseca (osjećaj, okolina, narod).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2008., 22:18   #2
Izdvojiti ću jednog modnog kreatora jer je upečatljiv, a on je primjer individue koja je puno "crvenog" iz svoje karte uspjela pretvoriti u kreativni modni izraz:

Jean-Paul Gaultier je poznati francuski modni kreator, zvan i "najvećim krojačem modnog svijeta". Poznat je prije svega po svom avantgardnom i futurističkom stilu, on je individaulac koji je kreirao nove definicije mode. Za njega pravila ne postoje, on ih izmišlja sam....Gaultierov stil ima jaki pečat Urana. On je majstor novog pravca "future fashion-a", a takav je i njegov stil, provokativan, futuristički, buntovnički, samovoljan, on provocira rodne stereotipe (Uran u raku) i heteroseksističke idiome odjevanja (Venera kvadrat Uran). Mnogi su pokušavali, a Gaultier je uspio čak plasirati i suknje za muškarce (Venera u ovnu), čime je izrazio svoje mišljenje o socijalizaciji istopolnih specifičnosti. Uran u njegovoj karti je izuzetno naglašen, a radi aspekte s skoro svim planetama, na Mjesec,Veneru, egzaktni na Merkur (inovacija, domišljatost), Mars, Saturn i Neptun.

Jean-Paul Gaultier je vlasnik natalne karte s trostrukom Venerom u osnovnoj kombinaciji (bik-vaga-bik), a Venera je planeta koja u njegovoj natalnoj karti također radi puno aspekta...tako da on modu zaista ima u sebi. Kod njega je naglasak na bikovoj zemljanoj Veneri koju karakterizira osjećaj za opipljivo i materijale, općenito praktičniji i konkretniji pristup modi nego što je to slučaj kod Venere tipa vage koja je zračna i lepršavija, što bi se reklo sama je sebi svrha.

Zanimljivo je da u natalnoj karti nema ni jedna planeta u promjenjivom znaku što u kombinaciji s ovako jakim Uranom karakterizira osobe koje ne dozvoljavaju kompromise, one koji od drugih zahtjevaju da budu fleksibilni i da se prilagode njima. Uvijek nastoje okolinu prilagoditi sebi, mijenjajući stvari ili ljude oko sebe, ponekad i na dramatičan način (jaka vatra).


Zanimljivo je da je modna i "vječna" inspiracija Jean-Paulu bila njegova bakica, koja je po struci bila medicinska sestra i njegovateljica (12. polje vage s Neptunom i Saturnom) žena s osebujnim smislom za odijevanje. A Gaultier je upravo "iz njezinog ormara" koji je bio pun neobičnih korzeta, čipke i haltera preuzeo osnovnu inspiraciju i izgradio svoj prepoznatljiv stil. Njegove kreacije sadrže notu groteske i parodije, a upravo su u simbolici tih dvaju planeta nastala i dva odjevna predmeta koja su njegov zaštitni znak: korzet (Saturn) i mornarska maica (Neptun). Korzetom ga je proslavila i Madonna u ranijoj fazi za koju je kreirao onaj poznati s kornet grudima , a danas je poznat i njegov parfem čija bočica ima oblik korzeta.

Jean Paul Gaultier ima vrlo izravan, drzak i samovoljan modni izričaj (Mars u 1. polju), a njegove kreacije imaju notu sirove, grube, muške, ali i seksipilne note. On u biti iznosi viziju žene koja je kombinacija "aristokratske otmjenosti i prostitutke s Pigallea s Brassaijevih slika" (Plutonom u 10. polju u kvadratu s Marsom u scorpio u 1. polju).

Sa jedne strane u njegovim kreacijama se vidi sklonost prema klasičnom krojaštvu sa prepoznatljivom formom, detaljima, u njegovom stilu se uvijek vidi i osjeća ta jaka "zanatska nota", a ono što njegovu modu čini nezamjenjivom jesu kvaliteta, pažljiv odabir materijala i ponekad ručna izrada kreacija koju djelimično radi sam….što sve redom odlično opisuje Venera u 6. polju (zanat) zajedno s Merkurom (ručna izrada). Gaultierove kreacije ponekad pršte od boja i energije (Merkur/Venera u ovnu trigon Plutona u lavu). Glamurozna nota Gaultierovog stila je snažna što opisuje vrh 5. polja u znaku ribe (mornarski stil mu je ujedno vječna inspiracija i nikada demode) i vrh MC-a u lavu s Plutonom.


Više puta se dokazao kao filmski kostimograf, radeći kostimografiju za "Mad Maxa", Almodovarov film "Kika", Peter Greenaway-ov film "Kuhar, njegova žena i njen ljubavnik" ili… Bessonov "Peti element" gde su kostimi i styling bili gotovo revolucionarni....svi se sjećamo se kako se Leeloo efektno izgledala omotana samo "zavojima"… gdje je iz njega progovorila baka medicinska sestra, a Jean-Paul-u se opet iznova isplatilo posezanje u bakin ormar vječne inspiracije....svoje 12. polje.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2008., 22:31   #3
Kako zanimljiva karta , jos jedan dokaz da je bolje bilo kakav aspekt nego nikakav.

Fish,odlicna analiza (kao i uvijek)
S T E L I U M is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2016., 01:27   #4
Jednom davno pisah o modnim dizajnerima na temi profesije, ali sam si mislila da bi na ovoj temi bilo dobro ostaviti kratke osvrte na karte utjecajnih dizajnera da se vidi koliko je taj njihov stil obojan njihovim znakom i Venerom (stil). 


Ovan


Kada se pomene znak ovna u kontekstu mode prvo mi na pamet padne naravno Vivienne Westwood. Poznata kreatorica je i danas jedna od najutjecajnijih modnih dizajnera iz dvadesetog stoljeća.

Vivienne je rođena u znaku ovna, a njeno Sunce je u vrlo bliskoj konjunkciji s Venerom (stil, moda) pa je i njen modni izričaj snažno obojan tim znakom. Stoga ima u njenom stilu toliko mnogo Marsove grubosti, prkosa i žestine da i danas u 75 godini života njezin stil je snažan i izražajan jednako kao i na početku karijere. Njena Venera u znaku ovna voli boje, igle, britvice, zakovice, bedževe, tkaninu obrađenu varikinom i sve što je rasparano, grubo, neotesano, bockavo, divlje...takvi su i materijali i odjeća koju kreira, pa nije čudno da se našla u punku. Punk je naime kao stil uvijek bio povezan s odjećom koja je bila uništena, nedovršena i neobrađena, odjeća koja je više muška nego žemska i koja krši pravila što treba biti iznutra tamo ide prema van (donji veš koji se nosi "preko")... Punk je zapravo u svom odjevnom iskazu rana manifestacija dekonstruktivističke mode a oduvijek je bio i drski način da se izrazi bunt i supkultura za sebe koja koristi eksperimentalan i slobodan izraz...rušenje društvenih granica bio je bitan dio punk imidža (njen Mars koji je dispozitor Sunca i Venere je u vodenjaku).Punk moda 70.-tih


Kartu ne mogu više pretjerano komentirati jer je označena oznakom "C" ali lako moguće da Vivienne doista ima tako jaku vatru u osnovnom karakteru kako ju prikazuje ova karta obzirom na količinu ekspresije i ljubavi prema crvenoj i svim nijansama narančaste boje, ali i nadimka Kraljica (lav) punka koji nosi.

U njenoj karti se također ističe jedna modna odrednica, a to je Venera koja kao dispozitorica društvenih planeta Jupitera i Saturna koji stoje skupa s Uranom u biku govori mnogo o toj njenoj potrebi da upravo kroz modu izrazi svu tu "filozofiju socioekonomije" radničke klase 70-tih koja odgovara njenom poimanju estetike i stila (Venera).


Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2016., 20:22   #5
Ovan br. 2Ovan broj 2. je još jedna žemska dizajnerica, Isabel Marant...a nju izabrah odmah poslije VW jer iako su obje rođene u istom znaku, Isabelina karta ima kudikamo manje vatre. Zato je i znatno smirenija isto kao i stil koji je manje ekspresivan. Ima kod nje boja i "rasparanih komada", ali ne vrište ni upola toliko kao kod vatrene Vivienne. Isto tako njena vatra je puno prigušenija jer je okrenuta unutra (ASC scorpio), a osim Sunčana znaka ovna i Saturna u tom istom znaku, ona nema više vatre. No njen ovan je tu snažno prisutan jer kao suprotnost Veneri on ne voli šminku, ne voli ništa što je ulickano ili dotjerano na šećerast način. Kod ovna sve mora biti lako za nositi i bez šminke i bez "roza boje". Odjevena u par jednostavnih komada, najčešće je to neka bijela majica, uske hlače i neki džemper preko s dobrom jaknom ili dobrim kaputom Isabel često izgleda puno manje kao modna ikona, a više kao neki "šik joga učitelj".
Stil Isabele jasno pokazuje koliko je od ovna preuzela tu "muškost", ona se ne šminka niti boji kosu, ali njen ASC scorpio tu muškost isfurava kao "unutrašnju snagu" a ne ekspresivno vani. Zato i ona izgleda kudikamo hladnije i nepristupačnije...istovremeno i prodorno i tajanstveno.
Isabel Marant je rođena 1967. godine u Parizu, dakle u znaku ovna i ASC škorpiona, a snažna Venera u znaku bika je i dispozitor njenom Marsu (vladaru Sunca) što ju je odredilo i u poslu i profesiji modnog dizajnera (Mars je vladar 6. polja, Sunce je vladar 10. polja).

Njena majka njemica porijeklom imala je dodira s svijetom mode jer je bila model, dok je otac bio fotograf. Ali kako su joj se roditelji vrlo rano razveli ona je živjela s ocem i njegovom drugom ženom. Glede svoje nežemstvenosti...jednom je izjavila kako se njen otac oženio njemačkim modelom i sanjao o maloj plavoj djevojčici poput njene majke, no dobio je pljunutu kopiju sebe (Sunce u ovnu je dispozitor MC-a).

Isabel je kao pravi ovan u djetinjstvu mrzila sve što je bilo "ženskasto" zbog čega su je mnogi smatrali "muškaračom".


Voljela je uzimati odjeću iz očeva ormara, nosila bi njegove slippersice i stare iscufane džempere koji su joj služili kao haljine, a taj utjecaj "očevih džempera" i danas se vidi u njenom modnom izričaju (njena Venera (stil) je dispozitor Marsu koji radi 180º na Sunce/vladara 10. polja (otac)). Također iz djetinjstva vuče drugu snažnu inspiraciju...njena nova majka imala je naime ulickani stil koji joj se nije nikako dopadao, čitala sam da je u djetinjstvu "stilski" potpuno bila zaluđena boemskim stilom svoje često pijane babysitterice (Venera/Mjesec) koja je nosila najluđe kombinacije koje nju i danas inspiriraju (Venera/Mjesec 180º Neptun).


Isabela pod svojim imenom Marant počinje raditi 1989. godine kada izbacuje kolekciju nakita, a godinu poslije kolekciju pletenine. Svoj modni studio 1994. godine postavlja u Parizu, a prvu trgovinu u Americi otvara 2010. godine. 2012. godine proglašena je dizajnerom godine, a njene "ružne" tenisice na punu petu postaju "must have" komad koji su kasnije iskopirale gotovo sve modne kuće.

Za njen stil bi se moglo reći da uspješno spaja mušku praktičnost s žemskim osjećajem za modu (Mars kao dispozitor Sunca kod nje je u znaku vage) ili kako ona veli "...ja volim da je vrlo ženstveno, ali uvijek to moram razbiti nečim što je vrlo muževno". Isabela uživa u ležernim, praktičnim i funkcionalnim komadima (Venera u biku), a upravo te njene ružne patike na petu s kojim se globalno proslavila možda su vizualno najupečatljiviji komad koji predstavlja njenu stabilnu Veneru u biku (Venera je dispozitor Marsa u vagi).

Tipičan Isabel Marant oprema danas je labava boho bluza ili maica i par uskih kožnih hlače što joj omogućava da stilski dodiruje usku granicu između boho i rock chic-a, a za sebe kaže da je kudikamo više Patti Smith nego Debbie Harry žena. Njena Venera u znaku bika je u konjunkciji s Mjesecom pa odatle u njenom stilu tako puno etno i boho utjecaja, no uvijek je to u spoju s tim nekim muškim detaljima (zakovice, rustikalne čizme...). Može se reći da njezina dosljednost opuštenom francuskom chic-u (Venera u biku, Mars u vagi) s primjesama etno motiva (Venera 0º Mjesec) uz uvijek trendovsku siluetu u pravilu dobro odijeva svaku ženu...a to jest i njena bazična "stilska snaga" (Venera 120º Uran, dispozitor ASC-a 0º Uran).


I tako...nakon što smo se upoznali sa njenom estetikom možemo reći da je njezin potpis prepoznatljiv: mršava, dugonoga silueta, ženstvena ali utemeljeno od strane muškog utjecaja, malo rocka, malo boho vibre...
Isabel Marant kolekcija u suradnji s H&M 2013.-te
Isabeline kultne ružne čizme
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2016., 19:58   #6
Ovan br. 3


Ovan br. 3 je jedan poznati muški dizajner, Marc Jacobs. Marc je rođen 1963. godine u New York Cityju, a nakon rane očeve smrti većinu djetinjstva proživio je seleći se od mjesta do mjesta zajedno s majkom i trojicom supruga koje je ona u međuvremenu promijenila. Na kraju se u tinejdžersko doba doselio baki koju je u medijima uvijek hvalio govoreći kako je upravo ona najviše utjecala na njega i njegov život podržavajući ga i pomogavši mu da razvije svoje talente.


Mars Jacobs je rođen u znaku ovna, a ASC mu je nepoznat makar lako moguće da se radi o ASC-u lava obzirom na njegovo ponašanje i dramatičan karakter, te nadimak Modni kralj New Yorka (kako mu mnogi "tepaju"). Pozicija njegova Mjeseca je također neizvjesna, moguće da je u znaku vage ili škorpiona, ali bez obzira na modnu profesiju rekla bih da je ipak u škorpionu obzirom na destruktivnost i žestinu života koji vodi. On je naime nekoliko puta doista "dodirnuo dno" svojim "opasnim brijačkim" načinom života, a nakon što je drugi put (zvanično) završio na liječenju od ovisnosti (koje mu je doslovno spasilo život) on je potpuno i radikalno promijenio svoj i život i fizički izgled. To može samo scorpio, da ne velim koliko su njegov markantni izgled i prodoran pogled u duhu tog znaka.Marc Jacobsov odabir modne profesije započeo je vrlo rano, kao da oduvijek znao što želi biti. Nakon srednje škole za umjetnost i dizajn upisao je prestižni Parsons School of Design, po završetku kojeg se odmah i zaposlio. 1986. je izašla njegova prva kolekcija za brand Marc Jacobs, pa 1987. godine postaje najmlađi dizajner koji je ikada dobio nagradu "Perry Ellis" za nove mlade modne talente. To je ujedno bila i polazna točka njegove uspješne karijere koja predstavlja prekretnicu u njegovom životu. Naime 1993. godine ta modna marka Perry Ellis ga je angažirala da napravi kolekciju, a on je tada napravio nešto posve neočekivano. Inspiriran stilom američkih bendova poput Nirvane i Pearl Jama (u kojem su mu kako je izjavio Curt Cobain i njegova Courtney bili uzor) napravio je robusnu grunge kolekciju. Grunge je grubi stil koji se pojavio u Americi kao odgovor na britanski punk i tu tako lijepo možemo vidjeti tu "ovan" poveznicu između dva ovna: V. Westwood (inspiracija punk) i M. Jacobsa (inspiracija grunge).

Kolekcija se sastojala od vintage haljina u kombinaciji s pokidanim džemperima od kašmira te šarenim kariranim tartan oversized košuljama i kiltovima...sve u kombinaciji s muškim robusnim vojničkim čizmama (čak je po završetku u znak pažnje i zahvalnosti poslao tu kolekciju Cobainu i njegovoj dragoj koji su ju spalili : D ).

No takav modni izričaj bio je pregrub za tu modnu kuću i u tom trenutku je to za Perry Eliss bilo too much pa je Marc dobio otkaz u istoimenoj tvrtci. No upravo to mu je pomoglo da krene dalje...dobivši "posao snova" u prestižnoj modnoj kući Louis Vuitton.Cobain kao Jacobsova modna inspiracijaKultna Jacobsova grunge kolekcija za Perry Eliss
1997. godine Marc postaje izvršni direktor luksuzne modne marke Louis Vuitton u Parizu koja pod njegovim dizajnom doživljava i financijski i kreativni procvat. Njegov modni izričaj je napadan i upečatljiv s puno drskih i dramatičnih boja i uzoraka kako i priliči znaku ovna...pa je u njegovom viđenju Vuitton dobio posve novo lice, puno više boja i snažnih ekspresivnih uzoraka. Odmaknuo se od klasičnih komada i započeo suradnje s dizajnerima Stephenom Sprouseom i japanskim umjetnikom Takashijem Murakamijem (vodenjak). 2003. Murakami amenovan od Jacobsa stavlja sada već kultne trešnjice na LV klasičnu torbu što je design kojim je Vuitton poharao tadašnji snobistički modni svijet.

LV monogrami koji su do tada bili tako klasični i tvrdi u njegovim rukama postaju poput grafita, postaju eksplozija upadljivih boja...njegovo igranje s naizgled nespojivim materijalima i uzorcima sve skupa rezultiralo je ogromnim procvatom i uspjehom te marke, a u roku od deset godina Jacobs je učetverostručio profit tvrtke i okrenuo ju prema mlađim i otkačenijim klijentima (Merkur 120º Uran). Marc Jacobs za Louis Vuitton jedan je od najčudnijih spojeva u modnom svijetu uzmemo li u obzir Jacobsovu nekonvencionalnost u dizajnu (Merkur 120º Uran) koja je daleko od klasike koja je više od stoljeća bila zaštitni znak Vuittona. Marc je tu uspio spojiti nespojivo, njujoršku ležernost i sofisticirani klasični Vuittonov image (Saturn u vodenjaku 90º Neptun).

S jedne strane strašan radoholičar, a s druge toliko pretjeruje u užitcima (Mars u lavu 120º Jupiter u ovnu) koji su ga skoro stajali života (Marc ima najtipičniji "narkomanski aspekt" (Mars 90º Neptun) s tim da je njegov Mars dispozitor Jupitera (pretjerivanje, hedonizam)). A njegov Mars u lavu je toliko snažan, egzibicionističan i dramatičan kao dispozitor njegova Sunca, da Marco na vrhuncu svoje karijere nije mogao odoljeti da kreira nešto posve po svom ukusu, liniju parfema s tako Marsovim nazivom (Bang). Za nju je rekao da je želio kreirati nešto što će i sam voljeti nositi i da zato taj parfem mora biti snažan i nositi začine koji su vrlo izražajni i koje on voli. Naročito papar (Mars)...tako da mu je upravo papar bio polazna točka. I cijela kampanja tog parfema lansiranog 2010. je bila vrlo napadna i goropadna gdje Marc Jacobs krade foru iz Sex & Cityja pozirajući nag sa velikom bočicom parfema među nogama. Inače on voli "ukrasti" (Mars 90º Neptun - "kradljivac")...čitala da ga je poznati dizajner Oscar de la Renta prozvao da samo kopira i krade od drugih dizajnera.

Prvo desetljeće 21. stoljeća definitivno je bilo revolucionarno za njega i njegovu modnu karijeru, naročito 2006. godina jer je to bilo vrijeme Uranova tranzita znakom ribe gdje je Uran tranzitirao njegovu Veneru (moda).

I za kraj da nešto kažemo o toj njegovoj nježnoj i feminiziranoj Veneri u ribama koja radi 120º Neptun što je jako kreativan aspekt koji je iskazao i u njegovoj poznatoj Daisy liniji parfema:Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2016., 23:14   #7
Ovan br. 4


Ovan br. 4 je jedna svima nam poznata dizajnerica koja je u tom poslu relativno nova, Victoria Beckham. Karijeru modne dizajnerice Victoria je započela 2008. godine, ali njeno zanimanje za modu datira od njenih najmlađih dana. Često je izjavljivala da joj je moda od malih nogu bila strast, da je oduvijek željela u tom svijetu napraviti nešto veliko (vjerojatno i zato su njenu natalnu kartu rektificirali s pozicijom Venera 0º Jupiter na MC-u) i da je sanjala o tome da ima svoju modnu kolekciju (Venera u ribama 90º Neptun u strijelcu).

Victoria je dakle rođena u znaku ovna, a kao što smo vidjeli i iz gornjih primjera, u zanimanju modnog kreatora jako je važna pozicija i aspekti vladara Sunca. Sunce pokazuje našu izvornu kreativnost, upravo iz Sunca izbija naša ambicija da budemo kreativni, ali njegov dispozitor pokazuje kako to radimo, kako svoju kreativnost "odrađujemo".


Pa kada pogledamo Victoriinu kartu vidimo da je njen Mars (dispozitor Sunca) smješten uz znaku blizanca. To je Mars koji je prilično nemiran i nervozan, ali on isto tako mnogim individuama s tim položajem pomaže kanalizirati mentalnu energiju i ideje "kroz ruke". Mars u blizancu je i vrlo snalažljiv u smislu multitaskinga često radeći više projekata odjednom. Victoria pažnju medija privlači i svojom fizičkom pojavom. Rodila je četvero djece, a nakon svakog poroda se izgladnjavala kako bi što prije vratila "totalnu mršavost" pa su se u medijima često mogli vidjeti natpisi o njenom poremećaju prehrane i natpisi njenog čvrstog držanja rigoroznih dijeta osim kojih i mnogo vježba (vjerojatno ima Mjesec u aspektu na Mars/Saturn).


No njen Mars u blizancima je daleko od lepršavosti tipičnog blizanačkog utjecaja i kudikamo je ozbiljniji jer radi konjunkciju s Saturnom. Upravo zbog toga se i Victoria nametnula prije svega kao modni dizajner čije kolekcije sadrže notu ozbiljnog, poslovnog stila u kojem se ona uvijek rukovodi onom poznatom krilaticom "manje je više" (Saturn/redukcija, smanjenje). No taj isti Mars 0º Saturn govori i o tome da je Victoria na svom putu prema vrhu "modne slave" prešla težak put uloživši veliki rad na račun svojih kolekcija i svog dizajnerskog talenta koji je doista neosporan.

Svoju karijeru Victoria je započela lansiranjem svoje marke traperica (traper je tipični Mars materijal) da bi kasnije počela s drugim komadima garderobe, najprije haljinama. Urednica modnog časopisa Vogue jednom je njen rad opisala rekavši da "uzima obične haljine i pretvara ih u komade koji privlače pažnju" (Mars/Saturn 120º Uran)...a analizirajući njen stil primjećujemo da Victoria preferira dužine do ispod koljena, duge, ozbiljne pomalo militarističke kapute, uske haljine i pencil suknje, isto kao i elegantne hlače. Tu se uvijek nalaze i torbe pravilnog dizajna koje svakoj kombinaciji daju dodatnu dozu strogoće. Mogli bismo reći da je Victoria zaslužila "modni master" zbog vještine kombiniranja chic modernog i elegantnog poslovnog klasičnog stila (Saturn u blizancu 120º Uran u vagi). Njezina odjeća odiše nenapadnom jednostavnošću (Mars - rad, Saturn - jednostavnost), krojevi su pročišćeni, izbalansirani i udobni, u njima je žemski seksipil prikriven, ali prisutan.


Victoria je vrlo bez-kompromisna osoba (Sunce 180º Uran) koja ima i snagu i volju da isfura "svoje" u svijetu mode (Venera je dispozitor Uranu). Victoria je jednom za Vogue priznala da ne zna ni crtati, ni dizajnirati, ni pisati pjesme, ali da zato zna reći i izraziti što želi i spremna je teško raditi za to (Uran 120º Mars/Saturn).

Njen Mars 0º Saturn voli da su stvari čvrste i "konkretne" pa su takvi i komadi odjeće koju izrađuje, a kako Mars 0º Saturnu uvijek treba vremena da otpusti "svoj čvrsti stisak" tako će i Victoria tek vremenom kada sama bude zadovoljna onim što je napravila (Mars) i postigla (Saturn) polako početi sebi dopuštati da više izrazi svoju kreativnu stranu (Veneru u ribama 90º Neptun). Nedavno je i sama izjavila: "Moja prva sezona bila je puna strukture, no sada želim da žene budu lijepe, ali i opuštene." To se jako vidi kroz njen rad jer kako se razvija kao dizajnerica, tako i njezine kreacije mijenjaju oblik. U posljednje vrijeme oprostila se od uskih, korzetiranih modela i predstavila opuštenije siluete od mekših materijala.
Victoriina military kolekcija iz 2012. godine
Kolekcija iz 2015. godine


Opuštenije prelijepe Victoriine najnovije kolekcije 2016. godineMars označava i našu sposobnost da se brinemo za sebe, posebno kada je dispozitor Suncu. U tom smislu Mars 0º Saturn je zahtijevan aspekt prema samom sebi jer mu je krajnji cilj potpuna samostalnost i neovisnost od drugih. On sam sebe pak izgrađuje teško radeći, onak...nema tog šefa na svijetu koji može na taj način i toliko teško opteretiti osobu koliko to ona može samu sebe. Zato je Victoria u mladosti dok je živjela više svog Marsa bila i opuštenija kao "spajsica" (zračni trigon Mars 120º Uran)...danas više živi svog Saturna pa kada je njena karijera u pitanju ona jedino što ne zna napraviti, jesu greške. Jednom je izjavila: "Tako je to kad si modni kreator, ne jedeš, ne spavaš, samo rad." S tim aspektom ona sebi i stavlja veliki pritisak na ono što radi jer Mars/Saturn ne zna raditi polovično, ofrlje ili površno. On sebe grubo tretira i stalno sebe "gura" u "teško" ne dopuštajući osobi opuštanje i uživanje. Pa ima tako i ta jedna stvar koju ljudi stalno zamjećuju kod nje, kao zašto se nikada ne smije. "Zašto se tako rijetko smiješ? " pitali su je novinari na što je odgovorila potpuno u tom duhu svog Mars/Saturna, odgovorila je da se smije, ali iznutra jer osjeća odgovornost prema modnom svijetu. Još jedna karakteristika ovog aspekta je i ta da ta njena "krutost" nije ljudima simpatična (Mars/Saturn).

Ali s tim aspektom obično ljudi ne znaju koliko je teškog truda, muke, vremena i osobnog odricanja u taj rad uloženo, a kotač karme (Saturn) ima tendenciju da takvim ljudima u život nosi nešto što zahtijeva veliki test njihove snage (bilo fizički, mentalno, duhovno ili emocionalno). A Victoria je, čini se, u svom poslu jako dobra upravo zato jer to jako dobro razumije. Razumije i zna da se u varljivom svijetu mode i spektakla mora pošteno zaraditi svoj status. Ona također navodi da je sve što trenutno posjeduje u životu sama zavrijedila i da joj ništa u životu nije poklonjeno. I zato na čuđenje i žalost mnogih koji su živjeli od ismijavanja njezinih ambicija i njenih "iluzija o sebi", taj straight pristup se njoj potpuno isplatio. Njena modna marka je sada prelijepa i tako se lijepo vidi kako u estetskom smislu iz kolekcije u kolekciju sazrijeva...dok u isto vrijeme firma i profit svake godine bilježe veliki rast (Venera/moda 0º Jupiter/prosperitet).


Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2016., 03:14   #8
Ovan br. 5
Ovan je znak koji je dao dosta dizajnera, a općenito je poznato da u modnom dizajnu dominira kardinalan kvalitet. To je valjda zbog toga što je u toj profesiji izrazit "pokretački duh"...svaka nova sezona potpuno novi je start i traži stalno iznova svježu energiju. Evo još jednog ovna a onda ću prijeći na drugi znak, a o njemu neću puno pisati jer su podaci o njegovu rođenju nepouzdani (iako je sam datum rođenja vjerojatno točan).

Tommy Hilfiger američki je modni dizajner rođen u znaku ovna, s Mjesecom u znaku vage, a dispozitorom Sunca u istom znaku ovna što opisuje upornu osobu koja je prije svega veliki radnik.40. godina svog života posvetio je izgradnji svoje modne marke, a na jesen ove godine će objaviti biografiju pod nazivom "American Dreamer: "My Life in Fashion and Business". U njoj detaljno opisuje proces stvaranja svog brenda kronološkim redom i daje dosta dragocjenih savjeta o organizaciji modnog biznisa (knjigu izdaje u vrijeme dok Jupiter (izdavaštvo) tranzitira njegov Saturn u znaku djevice).


Njegove kolekcije sinonim su za ležeran američki stil, za žene, muškarce i djecu. Odišu jakim bojama posebno ovnovski crvenom s snažnim sportskim karakterom...a krajnji rezultat je kako je to opisala jedna novinarka "vrlo privlačna mješavina bonvivana i pomorskoga kapetana" (ovnovsko Sunce 0º Jupiter u ribama, Venera u biku koja je vrlo "lazy").Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2016., 13:40   #9
BikDries Van Noten belgijski je modni dizajner koji u kreacijama koje stvara pod istoimenim modnim brandom savršeno utjelovljuje principe ovog Venerinog zemljanog znaka. Rođen je u obitelji u kojoj je treća generacija u poslu s odjećom (otac mu je posjedovao trgovinu s muškom odjećom, a djed bio krojač). Dries je tako od najranijih dana hodao po revijama u Parizu, Londonu i dr. velikim gradovima i nije čudno što je moda postala njegov životni poziv. 1976. godine upisao je modni dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Antwerpenu gdje je i diplomirao, a iste godine upoznao je Christine Mathys koja će mu kako navodi na svom sajtu biti "poslovni partner i neumorna inspiracija sve do njene smrti 1999. godine". 1986. stvorio je svoj nezavisni brend a iste godine prikazao i svoju prvu mušku kolekciju u Londonu na okupljanju avangardnih belgijskih dizajnera. Danas radi četiri kolekcije godišnje (muške i ženske za ljeto i zimu).Modno pravilo broj jedan kada je znak bika u pitanju mora biti: Uključi cvijeće, gdje god možeš.

Individue, naime, rođene u znaku bika posebno one travanjske dolaze na svijet kada se priroda ispunjava mirisima i bojama proljeća, kada započinje bujanje u svom intenzitetu i cvatu. To je plodno vrijeme, sve cvjeta, dobiva oblik i boju, miriši, pčele zuje, vrt postaje jako aktivan...a taj estetski i čulni senzibilitet ostaje u znaku bika kao neka vrst arhetipskog zapisa i u astrologiji je označen Mjesečevom egzaltacijom u tom Venerinom znaku. A modni dizajneri rođeni u ovom znaku posjeduju tu istu čulnost koja lijepo odijeva i pristaje ženama. Njihove kolekcije izrađene su sa zanimljivim teksturama i materijalima koji se raslojavaju u svim nijansama i raskoši boja tvoreći potpunu harmoniju koja nikada ne ruši ženstvenost i sklad. No...u znaku bika novi ritam zbog težine materije (fiksni znak) pomalo spor, pa je i odjeća ovdje "pomalo teška" iako se u njihovu dizajnu osjeća sva rafiniranost oblika i boja, osjećaj za fine nabore i najluksuznije teksture tkanina...a cvjetni dizajn koji je Veneri česta inspiracija se na modnim pistama bez iznimke može vidjeti iz sezone u sezonu. Što je razumljivo budući da postoji bezbroj načina kojim se može nositi temelji print cvijeta...pa čak i na muškim odjevnim predmetima. Bik je zemljani znak pa modni dizajneri rođeni u tom znaku gravitiraju prema raspoloženju koje oslikava sav Venerin luksuz i raskoš u svom radu.
Kolekcija iz 2014. godine
Dries je dakle rođen Sunčanom u znaku bika s Mjesecom u znaku ribe. A Venera koja je dispozitor njegova Sunca nalazi se u znaku ovna pa su njegove kreacije često u bojama koje su impresivne jer u sebi nose i tu snagu vatre. Uvijek preferira eklektičan pristup boju i uzorku (Venera u ovnu 120º Uran u lavu). Kako bik uvijek igra i na kvalitetu, tako je i Driesova odjeća lijepa i bezvremenski kvalitetna nadilazeći sezonske trendove postaje dragocjen komad koji se ne može istrošiti godinama i godinama...
Dries oduvijek živi i radi u Antwerpenu a za svoj povučeni način života kaže da "čuva zdravu distancu od modnog svijeta" (Mjesec i dispozitor Venere u znaku ribe) i za razliku od većine svojih kolega od početka je radio samo za sebe. Od malenog butika u anverpenškom kvartu s galerijama do butika u robnoj kući, Van Noten se nikad nije micao od rodne Belgije iako je s rastom popularnosti bio prisiljen otvoriti showroomove u mnogim velikim gradovima svijeta. On veli da je Antwerpen vrlo jednostavan grad za život i da mu to pomaže da sačuva multidimenzionalnost ljepote u odjeći koju kreira. A njegova odjeća je doista takva, multi-dimenzionalna jer u sebi uvijek reflektira više od jedne kulture.

"Biljke, cvijeće, moj povrtnjak, te stvari mi daju osjećaj ravnoteže. Iz svog vrta možete naučiti mnogo o sebi, o tome tko ste i kako živite. On nas uči poniznosti "....tako on priča o sebi, a najradije se opušta dok šiša travnjak. Tada je u stanju potpuno se opustiti i po čitav sat ne misliti ni na šta drugo. "To je za mene meditacija", kaže Van Noten, sjedne na kosačicu, pritisne gas i kaže "Oooom". :zubo :

Na priče da je pomalo ekscentričan, Van Noten kaže da taj stav čuva samo za atelje. Kod kuće voli jednostavnost i ima isti hobi kao i toliki drugi obični ljudi.
Van Noten ispred svoje kuće u AntwerpenuDries jako voli vrtlarstvo, svoju inspiraciju pronalazi upravo u svom raskošnom vrtu u kojem provodi mnogo vremena. Pa je tako njegova proljetno/ljetna kolekcija iz 2015. godine inspirirana slikom Ofelie koja sanjivo lebdi u čarobnom okruženju prirode...što tako lijepo dočarava njegovu astrološku kombinaciju bika s Mjesecom u znaku ribe. Čak su i modeli na toj reviji imali poseban način hoda...svi su s kretali sporo, lijeno i bili potpuno opušteni, djevojke su sjedile i ležale na tepihu od "mahovine".
Ophelia kao inspiracija njegove ljetne kolekcije iz 2015. godine
Driesova kolekcija iz 2015. godineJoš jedna zanimljiv detalj iz njegove karte je ta njegova Venera koja je u konjunkciji s Lilith što je aspekt koji se jako očituje u njegovoj najnovijoj kolekciji. Naime, nova Driesova kolekcija inspirirana je talijanskom umjetnicom i fatalnom ženom koja je živjela samo za umjetnost Marchesom Luisom Casati. Pa i u cijeloj kolekciji dominira dekadencija tog vremena, a od materijala u njoj mnogo koristi baršun (omiljena tkanina bika). Teški ogrtači od kašmira i svilena odijela nalik na pidžame (Mjesec u ribi) ovoj dramatičnoj kolekciji udahnuli su trunku romantike i tajnovitosti s posebnim naglaskom na oči s izraženim podočnjacima (Mjesec u znaku ribe).Luisa, Marchesa Casati
Skice za reviju inspiriranu likom Casati
Nova kolekcija iz 2016. godine
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2016., 23:46   #10
Bik br. 2
Još jedan bikonja: Christian Lacroix francuski je modni dizajner koji pripada radu legendarnih dizajnera koji su obilježili modu prošlog stoljeća. Prvotno je studirao povijest umjetnosti na Sveučilištu u Montpellieru, potom je upisao prestižnu Sorbonu...a njegov cilj je bio postati kustos muzeja kako bi radio na muzejskim kostimima. No poslije se ipak opredijelio za modu. 1987. pokrenuo je svoju modnu kuću, a reakcije na prvu reviju su bile ekstatične. 80.-te i 90.-te bile su njegove godine, ali 2008. recesija je uzrokovala to da je morao potpisati bankrot. Bilo je to u vrijeme Saturna u djevici kada je on tranzitirao njegovu natalnu konjunkciju Mjesec/Saturn u 2. polju.

Christian je rođen u Sunčanom znaku bika, a ASC-om u znaku lava. Kako je Sunce u njegovoj karti vladar ASC-a...još od stvaranja svoje modne kuće Lacroixov stil uvijek je bio prepoznatljiv po svojoj teatralnosti, luksuzu, raskošnosti, bogatstvu, bujnosti i šarenilu. U svojim kreacijama je tipično bikovski često koristio motive iz prirode i cvijeće (Venera vladar Sunca), ali ih je koristio na način da bi inovativnim oblicima i bojama (Venera 0º Uran) posuđenim iz kazališta na modne piste unosio dašak svježine.


Christian Lacroix napravio senzaciju 80-tih sa svojom "haute couture" kolekcijom za kuću Patou pod svojim imenom. S njom kao da je vratio rococo u visoku modu, a cijela ta njegova kolekcija je jako utjecala na rad drugih dizajnera i doslovno promijenila lice mode za neko vrijeme. Kolekcija je uključivala i slavnu tkz. Le Pouf haljinu, haljinu kojoj je donji dio bio oblikovan u obliku balona koji se onda skupljao na porubima, a te haljine praktično su postale balske haljine sa kraja dvadesetog stoljeća. "Uvijek sam levitirao između čiste strukture i opijajućeg ornamenta", jednom je izjavio. Haljina na puf je u osamdesetima bila pravi hit u svim mogućim inačicama.Slavna Lacroixova ručno oslikana koktel haljina za kolekciju Jean Patou-a 1986. godine koja cijela podsjeća na "ružu"Bik je izrazito čulan znak koji snažno reagira na ljepotu i nježnost, a kako je Lacroixova Venera u vodenom znaku raka u njoj se ta bikovska reakcija na lijepo spaja s maštovitošću, romantikom i osjećajnošću tog vodenog znaka. Zato su njegove kreacije često izrađene od finih tananih materijala poput svile, tafta ili satena, a uvijek obavijene duhom prošlih vremena koji u sebi nose neku notu sentimentalnosti, nježnosti i romantike. Slavni dizajner nikada nije ni skrivao činjenicu kako inspiraciju za svoja remek dijela crpi iz prošlosti i mode prošlih stoljeća. "Svi smo u potrazi za izgubljenim vremenom", sumirao je jednom svoj način rada isto kao i tu svoju Veneru u raku.

Nabori na njegovim haljinama često prelaze u nizove volana (Venera u vodenom znaku) a nije čudno što njegove haljine tako često imaju izgled romantične (rak) vjenčanice (Venera). Lacroix je i inače bio poznat po tome što sve svoje revije zatvarao s modelom obučenim u mladu.
Bajkovita haljina poput vjenčanice iz 1994. godineLacroix je svoj dizajnerski talent često jednako impresivno koristio u dizajniranju uporabni stvari. U suradnji s francuskom tvrtkom Forestier dizajnirao je kolekciju od 4 lampe koje strukturnim linijama oponašaju biljne elemente. Također, uspješno lansirao cijele "lifestyle kolekcije" za uređenje doma koje su uključivale dizajn namještaja, wallpapera, porculanskog posuđa, pribora za jelo. Njegov dizajn čak nose i tri tramvaja.Prepoznatljivi Lacroixov wallpaper koji se često koristio na posuđu i namještaju.Kako je Venera u raku jako naklonjena djeci u suradnji s Camillom Morton ilustrirao je dječiju bajku prerađenu na moderan način - modernu priču o Trnoružici. To je prva u nizu planiranih tako obrađenih bajki pod nazivom Fashion Fairy Tal Memoir Series. Omiljeni likovi iz bajke su preobraženi u stvarne ličnosti iz svijeta mode pa je tu i Christian Lacroix koji se pojavljuje u ulozi princa, a cijela knjiga je odraz njegove karijere od ranih početaka u visokoj modi, pa sve do otvaranja svoje modne kuće.Christianova ilustracija za bajku o TrnoružiciPonavljajući svoj uspjeh iz 80.-tih sve do kasnih 90.-tih i ranih 2000.-tih, Lacroix je ostao važan modni dizajner u Francuskoj, jedan od onih onaj koji spadaju među svjetsku klasu. No njegov interes za kostimografiju nije nikada prestao, pa je dizajnirao i kostime za niz baleta, kazališnih produkcija i opera u kojima se još snažnije vidi i ta etno nota njegove Venere u raku. Lacroix je često kreirao uzimajući ponešto iz svakog razdoblja u povijesti mode, poput primjerice korzeta i krinolina te ih spajao s folklorom i odjećom iz raznih dijelova svijeta. Obožavao je vruće boje Mediterana koje je spajao s etno i baroknim uzorcima, ručnim radovima i eksperimentalnim tkaninama.Lacroixove skice i izvedba kostima koje je radio za balet "La Source" 2011. godineNjegova Venera u raku crpi inspiracije koje se temelje na kulturi, folkloru i tradiciji. No njegova Venera u raku radi egzaktno 90º Jupiter pa se često kroz njegov modni izričaj provlačio i utjecaj Jupitera (religija). On se lijepo vidio na njegovoj poznatoj oproštajnoj reviji iz 2009. kada Lacroix dizajnira svoju verziju mladenke koja je zapravo "moderna izvedba" Gospe od Guadalupe (Nuestra Señora de Guadalupe ) meksičke verzije Djevice Marije iz 16. stoljeća.Skica za poznatu haljinu inspiriranu Gospom od Guadalupe

Kreacije Christian Lacroixa u svojim spektakularnim kombinacijama utjelovile su njegove korijene, njegovu strast za folklorom i njegovu fasciniranost poviješću odjeće.

Iako su ga kritičari često optuživali da ne shvaća tip odjeće kakav žene trebaju u svakodnevnom životu njegove umjetnički neočekivane mješavine izrazile su do tada neki novi oblik luksuza za kojim su očito bile "gladne" te generacije. I iako danas njegov dizajn pripada prošlosti i neki prošlim dobima Lacroix je ostavio neizbrisiv trag u modnom dizajnu prošlog stoljeća. Danas se posvetio onome što je oduvijek volio, dizajniranju kostima.

"Velike operne kuće i kazališta imaju vlastite couture salone s radionicama za kitničare, krojače i švelje pa zapravo i dalje radim ono što sam radio prije. I uživam u tome. Tu imam mogućnost ponovno se izgubiti u svojim snovima, idejama i maštarijama"...izjavio je nedavno.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2016., 00:26   #11
Je, na ovoj dvojici je Bikić baš vidljiv.
__________________
Riječi koje govoriš postaju kuća u kojoj živiš.
Lily_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2016., 17:41   #12
Bik br. 3Bik no. 3 je bik o kojem sam već pisala. On je Jean Paul Gaultier, legendarni francuski modni dizajner za kojeg je zanimljivo da zapravo nikada nije pohađao školu za modni dizajn. On je potpuno samuok (Venera 0º Merkur u 6. polju ovna 180º Saturn/"samostalnost"). Ali unatoč tomu njegovo stvaralaštvo je toliko veliko i on je toliko kreativan dizajner (Sunce 0º Jupiter) koji se u svom radu pozabavio s toliko različitih "smjerova" da ih je nemoguće sve obuhvatiti...pa ću se djelomično osvrnuti samo na onaj koji možda najviše obilježava njegovo stvaralaštvo.

Rođen pod trostrukim pokroviteljstvom Venere (bik/vaga/bik) kao da je predodređen za život u modi, a svaki šav, svaki "ubod" igle u njegovim kreacijama od početka je bio revolucionaran. Bilo da se radilo o seksualnim provokacijama, vjeri, etničkim grupama, spolnim i rodnim obilježjima...Gaultier se u svom radu dotaknuo svega (Venera u ovnu 90º Uran).
Gaultier poznat po svom nadimku "l'enfant terrible" zbog njegove sklonosti provokaciji kada je u pitanju standardni pogled na modu
U biološkom smislu Venera predstavlja jajnu stanicu, žemsku reproduktivnu stanicu koja živi u izvorištu svih tvari, posebno onoj od koje je sazdano to žemsko tijelo. Gaultierov osjećaj za lijepo, osjećaj za oblik žemskog tijela postao je i obilježje njegova ukupna stvaralaštva...a ono što je u potpunosti neosporivo kod njegova rada s toliko Venere u natalnoj karti je upravo taj njegov fantastičan estetski osjećaj za oblik žemskog tijela. Tako često je žemsko tijelo "stiskao u oblik" kako bi istaknuo njegovu ljepotu i tu "figuru pješčanog sata" (Venera 180º Saturn).Gaultierova žena "zapakirana" u "bočicu parfema"

Njegova linija parfema kojih danas ima preko dvadeset vrstaOno što generalno karakterizira Gaultierovo stvaralaštvo jest sposobnost da uspostavi trend u kojem je ujedinio radikalno (Uran) i klasično (Saturn) (kardinalni T-kvadrat: Venera-Saturn-Uran). Pisah već gore o njegovoj ljubavi prema korzetima (Venera/Saturn) koja potječe još iz djetinjstva i iz ormara njegove bake...i o tome kako ga je ta kreacija obilježila u svijetu šoubiznisa. Jer ono po čemu je ta kreacija bila toliko zapažena nije toliko korzet kao odjevni predmet već ta činjenica da ga je on izvukao van i stavio da se nosi "izvana". Nešto što se do tada stalno nosilo ispod i što je bilo nevidljivo, skriveno i privatno postaje vanjsko i vidljivo. Steznik tako postaje simbol ženske moći i oslobođenja (Saturn/steznik 90º Uran/sloboda), a šiljaste grudi (Venera u ovnu) nisu samo upečatljiva seksualna provokacija (dispozitor je Mars u znaku škorpiona u 1. polju) već obilježje njegova ukupna stava prema žemstvenosti i ženi...ženi koja je u Gaultierovoj viziji moćna, agresivna, hrabra. Gaultierove žene definitivno nisu slatke igračke zamotane u roza vrpce (njegova Venera je u ovnu), ali isto tako njegove žene su daleko od toga da budu instrument mučenja zatvaranjem ženskih tijela...steznik u njegovoj interpretaciji utjelovljuje novu žemsku snagu. Može se reći da je Gaultier uspio transformirati steznik iz simbola "boli" u simbol ženske moći.Skica za Madonin poznati korzet za "Blond Ambition" turneju iz 1990. godine


Gaultier je na neki čudan sebi svojstven način znao kako uzeti ružnoću i iz nje groteskno ekstrahirati ljepotu (Venera 90º Uran). Njegove kreacije su često bile groteskne no ne samo time, on je u svemu težio rušiti stereotipe...često je u svojim revijama koristio modele koji nisu manekeni, "drugačije ljude" i na taj način je isto slao svoje "modne poruke" (kao npr. kada je pozvao Beth Ditto kao model za plus-size liniju odjeće za SS11). Moglo bi se reći da je ljepota njegovih kreacija bila je upravo u tom srazu između estetike ljepote i estetike ružnoće na kojoj je on stvarao fantastične i bajkovite kreacije (Venera 180º Neptun). A ta opozicija Venera/Neptun se također vidi u njegovoj suradnji s filmom (Neptun) koja ga je također obilježila:

Njegova kreacija za film The Cook The Thief His Wife & Her Lover Petera Greenawaya iz 1989. godine

Kostimi i oni prekrasni Verini body-ji iz Almodovarova "La piel que habito", naravno Jean Paul Gaultierovi
Poznata kreacija iz filma Peti element
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2016., 20:54   #13
Ne znam kako propustih ovu temu (a pročitao sam većinu ovdje), ali ovo mi je vrlo vrlo zanimljivo s obzirom da se bavim modnim dizajnom i kostimografijom i Bik sam koji voli cvjetne uzorke :-)
MitraM is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2016., 01:41   #14
Bik br. 4
Evo nas na biku br. 4 a on je jedna žena. Žena koja je naslijedila svoju modnu kuću od istoprezimenog djeda Maria koji je tu tvrtku osnovao još 1913. godine. Ona se zove Miuccia Prada i izgleda kao tipična talijanka. Bikovski kurpulentna i snažna, a pomalo grubom i muškobanjastom izgledu doprinosi i njen ASC ovna. Onak ima u sebi tu neku tradicionalan izgled tipičan za ženu italije, kao da je izašla iz Fellinijevih filmova i da će svaki čas stati za stol i početi valjati domaću tjesteninu.


Kada govorimo o znaku bika onda govorimo o znaku na čijem evolutivnom stupnju dolazi do praktičnog oblikovanja stvari da bi se stvorila sigurna osnova za život. Bik je znak formiranja, znak materijalnih vrijednosti, znak posjedovanja koji shodno tomu sam iznad svega cijeni kvalitetu i udobnost. On je metodičan a stvari koje on izrađuje su kvalitetne, konkretne, često i "otežane materijom", a kako je bik zemljani znak on jako voli i sve zemljane boje, isto kao i boje prirode. A kako kod Miuccie Sunce (kreativnost) radi 90º Saturn koji se i sam nalazi u 5. polju (kreativnost) to je njeno Sunce "povuklo" dosta te zemlje i te klasike koju Saturn s sobom nosi...Saturn je u njoj na neki način "podcrtao" i podržao onu klasičniju stranu bika koji se uvijek opredjeljuje za kvalitetu. Tako su u njenim najranijim radovima i njene kreacije bile vrlo minimalističke, linije stroge, krute i klasične totalno, ali vrhunska izrada i kvalitetni materijali. Prada se od tog vremena jako promijenila, kod nje su radili poznati minimalistički dizajneri kao što su Jil Sander, Helmut Lang i dizajner cipela Church & Co...a danas zapošljava i puno mladih kreatora. Zato je i njena linija vremenom znatno proširila paletu stilova. Prada danas dizajnira mušku i žensku odjeću, torbe, cipele i parfeme...ali bez obzira na tu šaroliku ponudu i sve one koji za nju dizajniraju kroz njene kolekcije se vidi da je još uvijek vođena svojim jedinim ciljem, a to je onaj bikovski klasičan, opušten i ugodan luksuz.


Također, njeno Sunce (kreativnost) radi 90º Mars i 90º Pluton pa njene kolekcije često imaju "military" elemente.

U njenoj karti se ističe ta Venera koja se nalazi u znaku raka koja je u konjunkciji s Uranom što je čini pomalo svojeglavom i individualkom kada je u pitanju ono što je obiteljsko. Miuccia je tako (iako je imala mogućnosti izučiti umijeće dizajniranja odjeće kod najpoznatijih majstora mode) njegovala svoje interese koji su bili okrenuti u skroz drugim smjerovima i najmanje se doticali oblikovanja odjeće. Miuccia je doista neoubičajena dizajnerica...pet godina je studirala mimiku u milanskom teatru Piccolo, za to vrijeme paralelno završila fakultet političkih znanosti. Bila je aktivnom sudionicom feminističkog pokreta (Venera/Uran) i članicom komunističke stranke. I inače je velika zaljubljenica u modernu umjetnost (Venera 0º Uran). Venera uz to radi i 180º Jupiter što ju tjera da eksperimentira i mijenja stilove kod dizajna. Danas je svaka njena kolekcija različita od prethodne. Jednom je rekla: "Prenosim ono što se meni sviđa, ali i analiziram što jest ili nije u trendu i zašto se ljudima nešto sviđa. Uvijek pokušavam gledati na modu izvana, istraživati nove ideje o ljepoti i ženstvenosti i kako suvremena kultura gleda na to".

U mnogim kreacijama vidi se i njena romantična strana pa svako malo izbaci i tu neku romantičnu liniju haljina (Venera se nalazi u znaku raka i radi 90º Neptun).

Ta Venera u raku koja radi 90º Neptun se jako lijepo očitovalo u ljetnoj kolekciji iz 2008. godine.
Kolekcija iz 2008. kada je Jupiter aktivirao natalni kvadrat Venera/Neptun
Čitala sam kako je jednom stil odijevanja svojih sunarodnjaka talijana opisala kao "grozan" i onaj koji "očajnički vapi za keksom". Kritizirala je takav stav prema modi , pa je izjavila da "što se više seksi prikazujemo, to ćemo manje seksa dobiti" jer kao tako oblačeći se osoba zrači očajnošću. Ona veli da je ok izgledati sexy ali ne od jutra do mraka. U svojim očekivanjima ide toliko daleko da se njena pravila stila poštuju u njenoj tvrtci pa od svojih zaposlenika traži da cinkaju one zaposlenike koji uđu u Pradine prostore, a nisu pristojno obučeni.


I za kraj...bik je investitor na duge staze, on je jedan od najvećih "priskrbljivača" zodijaka. A Miuccia iako modna dizajnerica, prije svega je odlična biznismenka (Sunce u vrhu 2. polja, Mjesec i Merkur u 2. polju) koja danas ima dvije linije odjeće, Prada i Miu Miu i spada u najprofitabilnije modne tvrtke u svijetu. Ona je danas "moćna žena" u svijetu modnog biznisa (vladar MC-a Saturn 0º Pluton) sim brojnih nagrada struke koje je podobivala, časopis Times naveo ju je na listi 100 najutjecajnijih ljudi 20. stoljeća, a 2011. godine se pojavila i na Forbesovoj listi milijardera.


Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2016., 11:21   #15
Bik br. 5
Issey Miyake je japanski dizajner rođen 1938. godine u Hirošimi gdje je kao sedmogodišnji dječak preživio nuklearnu katastrofu (Sunce 90º Pluton). Majka mu je umrla od posljedica radijacije i njena smrt ga je dosta obilježila djelomično utječući i na njegov rad (vjerojatno ima Mjesec u jarcu 180º Pluton). Issey je studirao grafički dizajn u Tokiu gdje je i diplomirao 1964. godine. Po završetku studija radio je u Parizu i New Yorku da bi se 1970. godine vratio u Tokio i tamo osnovao Miyake Design Studio koji i danas proizvodi vrhunske ženske modne komade.
Kada govorimo o obliku onda govorimo o znaku bika. A kada govorimo o obliku onda govorimo o Issey Miyakeu.

Oblik govori o odnosu krivih i ravnih površina u vanjskom izgledu, o uobličenosti vidljivih dijelova. Oblik označava konfiguraciju koja uključuje konture i ukupnu pojavnost. Pošto je bik opažajni (čulni) znak, isto kao i znak vanjske forme i materijala od kojih je ta ista forma izgrađena...osjećaj za njih i percepcija oblika zauzima važno mjesto upravo u ovom znaku. Rezultat toga je istančani osjećaj za materijale i formu koju može pratiti i zauzeti određeni materijal...bik točno osjeća što neki materijal može "od sebe dati" a upravo je to generalna karakteristika Isseye-ova rada.

Issey je rođen u znaku bika, ali taj Venerin znak (moda) je dosta izražen u njegovoj natalnoj karti jer osim Sunca u Venerinom znaku nalaze se i Merkur i Venera i Mars i Uran. Venera u znaku bika je u svom sjedištu i to je položaj koji u svijetu modnog dizajna čini takvu Veneru posebnom. Posebnom na način da se ona u svojoj suštini bavi oblikovanjem. S jedne strane ona ovdje "uranja u oblik" (Venera 120º Neptun), a s druge strane ona se doslovno bavio dekonstrukcijom mode (Venera 0º Uran). Issea je na jedan zanimljiv način slagao tkanine koristeći posebnu tehniku u kojoj je odjevni predmet tretirao poput origamia. Na taj način on taj isti odjevni predmet potpuno "razložio" sve do elementarne razine da bi ga potom ponovo konstruirao dajući mu novi oblik (Venera u biku 0º Uran). Zapravo njegov proces promišljanja mode istražuje temeljni odnos između tijela i tkanine koja ga prekriva. Proširivši ih u dinamičnu viziju, odjeća u njegovim kreacijama dobiva novi "život"...u oba slučaja promovirajući ideje integriranih funkcija.

"Bazični oblik" - Contemporary Dancer by Issey Miyake, 1986.

Način kojim je Issey prilazio modi - "origami konstrukcija"Konstrukcija koja je "evoluirala"Konstrukcija koja je potpuno "oživjela" u obliku cvijetaIssey-eva Venera je u konjunkciji s Uranom i taj japanski dizajner zauvijek će ostati poznat po svojim inovacijama i u tkanini i njezinim izradama. Issey Miyake je u potpunosti utjecao na promjenu shvaćanja mode i odijevanja. S druge strane mislim da njegova Venera definitivno ima i aspekt trigona s Mjesecom u jarcu jer Mjesec u jarcu ima jako suzdržane reakcije koje su pod utjecajem "zapamćenog". Naime gledajući njegovo stvaralaštvo...kasnih 80-tih godina on je počeo eksperimentirati sa novim metodama za nabore na haljinama koji bi dozvolili fleksibilnost kretanja za onog koji ih nosi. To je rezultiralo novom tehnikom koja podrazumijeva da se već napravljeni komad odjeće stavi u listove specijalnog papira i onda u toplinsku prešu (preša- Saturn), gdje se napravi plise. Takav materijal onda zadržava "falde" u svojoj "memoriji".

Također karakteristika Mjeseca u jarcu je i vezanost za prošlost, što je isto karakteristika njegova stvaralaštva u kojem je koristio iskustva povijesne proizvodne regije iskopavši tradicionalne tehnike rada koje su bile na rubu izumiranja. Na neki način vratio je povijest odjevnih premeta u život istovremeno odgovorivši na zahtjeve novog vremena. Predivno je kako se taj Mjesec u jarcu vidi kada je njegova haljina "u stanju mirovanja". Izgleda tako "mrtvo" i ti slojevi posloženi i zapamćeni tako određeno sadržavajući u sebi "gotovu konstrukciju":

Haljina u svojoj "kolaps" formi
No u konačnici ta forma oživljava a njegove falde postaju integrirane u Venerinoj udobnosti i apsolutnoj slobodi kretanja poput plesa...postaju integrirane u haljinama koje nemaju naslona, bez fizičkih ograničenja...(Venera 120º Neptun).Kao i većina modnih dizajnera koji imaju Veneru u aspektu na Neptun i Issey Miyake ima i svoju liniju parfema.


Issey se aktivno povukao iz mode 1997.godine ali njegove radionice nastavljaju voditi njegovi učenici. 2007.godine totalno se posvećuje svom dizajnerskom istraživačkom centru gdje djeluje umjetnički i organizacijski. U novije vrijeme dizajnirao je i ambalažu za poznatu vodu Evian.Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2016., 22:48   #16
Blizanac

Henry Holland pripada mlađoj generaciji modnih dizajnera, a svojim dizajnom potpuno odgovara današnjem dobu modnog ćušpajza tipa Rita Ora i sl. ...tj. ulične mode i trenda hipsterstva.


Henry uopće nije studirao modni dizajn već je u svojoj profesionalnoj karijeri krenuo najprije u pravcu nečeg tipičnijeg za svoj Sunčani znak blizanca - novinarstvo. Pa je tako prvotno diplomiravši novinarstvo započeo posao u tinejdžerskom magazinu. Uskoro je u suradnji s prijateljem štampao T-shirte sa zanimljivim natpisima poput "I’ll show you who’s boss Kate Moss" koji su ubrzo postali popularni i na taj način pokrenuo vlastiti modni biznis. Astrološki gledano reklo bismo tako tipično za blizanca da uspjeh postigne "slovima":

Svoju prvu kolekciju predstavio je 2006. godine na London Fashion Weeku na kojem je dobio priznanje za svoj rad i postao prepoznatljiv. Njegove kolekcije su malo je reći kolorističke i vrlo živopisne. Koketirajući s modom 80-ih i 90-ih godina privlači pažnju svojim kampanjama i modelima koje bira pa je tako manekenka Agyness Deyn (vodenjak) njegova frendica i muza s kojom je i isfurao svoje "zajedljive" T-shirte:

U Henryjevoj natalnoj karti dominira dupla opozicija na osi blizanac/strijelac, s jedne strane Sunce/Mars, a s druge opozitne Jupiter/Uran (moguće i Mjesec) u strijelcu pa su njegove kolekcije doista pravi primjer te upečatljive i vrišteće opozicije. Kolekcije su mu malo je reći razigrane...sve do vrištećih. Njemu nikada nije dovoljno uzoraka...tartan, prugice u boji, točke, šarene haljine, jeans, krzno, print...nema uzorka i boje koje on nije smiksao, a sve je totalno upečatljivo, napadno. Njegova moda i je namjenjena tinejdžerima i mladima...a kao pravi blizanac on svoju "papagajsku" inspiraciju crpi s ulice i mladih ljudi. Njegov dizajn je rađen s sloganom zabavno, glasno i traži pažnju...Modeli su mu često isto "blizanci"

Često rabi slova
Detalj s jakne iz njegove nove muške kolekcije
Henry Hollandov dizajn je poznat po svojoj smjelosti (Sunce 0º Mars), po dizajnu koji se dopada masama mladih ljudi (Venera u raku 60º Merkur), a njegova garderoba se danas prodaje u poznatim lancima Harrodsa i Debenhamsa s brendom koji je nazvao House of Holland.


Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2016., 17:28   #17
Blizanac no. 2
Blizanac br. 2 je Alber Elbaz izraelski modni dizajner koji je modnu karijeru počeo stvarati kao mali krojač u odjevnoj trgovini. Nakon studija i tri godine obaveznog upisa u izraelske vojne snage, preselio u New York 1984. godine...no Alberova karijera zauvijek će ostati obilježena po radu za najstariju Parišku modnu kuću Lanvin gdje je kreirao od 2001. do listopada prošle godine.


Rođen je u znaku blizanca, ali njegova Venera (moda) se nalazi u svom sjedištu u znaku bika kao što je to čest slučaj s modnim dizajnerima rođenim u tom znaku. Taj maleni smiješni čovječuljak u svojim kreacijama često iskazuje svoj mladalački duh:
Svoju mladalačku, razigranu i vrckavu stranu je pokazao i u svojoj suradnji iz 2010. za modnu kuću H&M:


Elbazova kolekcija za H&M 2010. godine

U pogledu modnog izričaja njegova Venera u biku prima dosta aspekata, ali jedan je dominantan - egzaktno Venera 120º Pluton. I taj aspekt često prevlada u njegovim kreacijama koje imaju u sebi "nešto Plutonsko", to može biti samo crna boja, ali i neki drugi mračni detalj (poput npr. "insekata" (Pluton)):
Druga stvar koja je karakteristična za njegov modni izričaj je crtanje. Naime on često crta (njegova Venera radi 60º Merkur i 180º Neptun) i dosta je prepoznat upravo po tim svojim razigranim "črčkarijama" kojima je oslikavao i druge proizvode (inače mu je majka bila slikarica pa je ponešto od tog slikarskog duha ostalo i u njemu).Elbazova suradnja s kozmetičkom kućom Lancome
...u modnom svijetu je poznat kao kreator koji je uvijek prepun dosjetki i šala (blizanac) i koji rijetko kada daje dosadne odgovore. Veoma je društvena osoba i uvijek ističe kako mu mjesta gdje se nalazi nisu toliko bitna koliko su mu bitni pozitivni ljudi kojima želi biti okružen (vjerojatno ima Mjesec u blizancu 120º Jupiter u vodenjaku). Taj trigon Mjeseca u blizancu i Jupitera prepoznaje se i po tome što je poznat kao dizajnerska duša od čovjeka, ali bez dlake na jeziku. Točnije poznat je po svom iskrenom pristupu pri čemu ne stvara nepotrebnu dramatiku i misterij oko sebe, već gradi imidž pristupačnosti i otvorenosti kojeg ljudi znaju cijeniti.

Kod njega se to se vidi i po kurpulentnoj građi posebno jer ima i Venera u biku 90º Jupiter...jednom je kada su ga pitali što misli o drugim dizajnerima rekao: "Nisam ljubomoran na druge dizajnere, ljubomoran sam samo na ljude koji mogu jesti, a da se ne zdebljaju."


No koliko god njegove kreacija znaju biti vrckaste i šaljive ipak je ta njegova Venera u biku je u pogledu modnog dizajna i osjećaja za finoću materijala dominantna...a on sam često ističe tu drugu stranu Venere koja osim što je lijepa treba biti i ugodna pa kaže"...dizajnirani model sadrži u sebi i umjetnost i kreativnost, ali također predstavlja i predmet s upotrebnom vrijednošću, nešto što ima praktičnu svrhu."


Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2016., 01:33   #18
Blizanac no. 3Blizanac br. 3 je poznata francuska dizajnerica koja je u modnom svijetu prisutna preko 45 godina (ASC Jarac) - Sonia Rykiel.
Vladar MC-a u 6. polju često govori o ljudima koji su samouki a takva je bila i ona (Pluton/vladar MC-a u 6. polju). Bez formalnog modnog obrazovanja (Venera u 6. polju), kako kruži urbana legenda, u svijetu modnog dizajna probila se tako što je u trudnoći frustrirana činjenicom da ne može naći ništa lijepo za trudnice, a da ne bude šlampavo počela dizajnirati svoje džempere od najfinijeg kašmira. To se dopalo ženama širom svijeta pa su njezinu odjeću spremno prihvatile, a ona je 1968. godine otvorila svoj prvi butik u centru Pariza.

Mjesec je u astrološkoj simbolici vezan uz sve mekano, nježno, ono što nas ušuškava, umiruje i u čemu se osjećamo ugodno i tako zaštićeno. Mjesec predstavlja žemsko načelo koje ima potrebu da njeguje i zaštiti i u Mjesecu živi iskonska i instinktivna povezanost s praroditeljskim načelom...nije čudno da Sonia ima Veneru baš u Mjesečevu znaku raka i da je svoju modu (Venera) pokrenula upravo kada je i sama bila trudnica (Mjesec). Tako su pletivo, džemperi i te mucaste stvari postale njen zaštitni znak.

Ima u njoj puno buntovničkog duha, a prepoznatljiva je po toj svojoj crvenoj kosi koju je često podvlačila u kreacijama...a koja u njenoj frizuri izgleda kao da je dobivena spajanjem na struju (Mars/Uran u ovnu).

Njen pokretački i nezavisni duh (Mars/Uran u ovnu) se vidio od početka karijere kada je 1976. godine pokrenula "La demode", vlastitu viziju mode koju je sama objasnila kao način da želi naučiti žene kako da koriste svoju glavu da bi modu prilagodile sebi. Naglasak tog projekta nalazio se u individualizmu i miksanju stilova.

Njen vrckasti i multiplikatorski blizanački karakter nikada ne miruje pa se pored uspješne karijere dizajnerice, okušala i u pisanju knjiga za djecu, a kao gost se pojavila na nekoliko glazbenih albuma (javnosti najzanimljiviji bio je duet s Malcolmom McLarenom 1995. s pjesmom ''Who the Hell is Sonia Rykel?''). Dizajnirala je kostime za kazalište i film, bavila se uređenjem interijera posebno hotela pa nekoliko pariških hotela nosi njezin potpis, dizajnirala namještaj, ukrasne porculanske figurice, pa čak i XBOX igraću konzolu. Njene kreacije su uvijek bile mladalačke, maštovite, razigrane i s obaveznim potpisom chica, a takve su i danas:Detalj s revije iz 2010. godine
2010. godine je surađivala svojom kolekcijom i za H&M u kojoj je sve ukomponirala i prepoznatljiv vrckasti duh i frizuru:


...čak je i Carrie nosila njenu kreaciju kada je išla u posjet Faci u Pariz:

Danas Sonia Rykiel brend ima preko 60 trgovina diljem svijeta, a biznis vode tri generacije - Sonia u sjeni, njena kćer Nathalie kao kreativna direktorica i predsjednica tvrtke, te unuka Lola kao promotorica za tržište Amerike, koja nastoji brend približiti mlađoj publici...ali cijela linija je još uvijek zadržala karakterističan Sonie francuski šik od kojeg je sve počelo...


Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2017., 00:09   #19
Alexander Mcqueen

https://www.astro.com/astro-databank/McQueen,_Alexander

Napomena: osvrtanje na polozaj kuća će biti isključen zbog karte koja je obilježena slovom C

U modnim krugovima smatran modnim genijem(uran u vagi aspektira mjesec i sunce u ribama) Vrlo uspijesan,originalan i jedinstven dizajner šokira svojim unikatnim kreacijama koje su bile spoj kontradiktornosti (venera -moda odjeca,stil je s jedne strane u konjukciji s saturnom,mjesec aspektira vagu -etnički elementi tradicionalna, osobito srednjovjekovna moda a sa druge je ona vladar jupitera/urana tj suvremenih noviteta,tehnologije i individualne ekscentricne kreativne slobode kojima su njegove kreacije takodjer bile inspirirane)...


Ove kontradiktornosti se takodjer ogledaju i u spoju kako navode: "krhkosti i snage" te "lepršavosti i težine " (sunce/mjesec u etericnim ribama aspektira zracnu vagi a nalazi se u prodornom silovitom ovnu u konjukciji sa teskim i krutim nefleksibilnim saturnom)...takodjer venerin dispozitor mars aspektira merkura u ribama i ima konjukciju s neptunom pa i otuda ta krhkost i leprsavost kojom koketira ova njegova sirova i gruba marsovska venera.Ovdje je i njezina veza sa ribama koje su popunjene sa njegove tri osobne planete.Dalje....okarakteriran je i kao kreator neiscrpnog izvora inspiracije (mjesec u ribama egzakt. aspektira plutona a u konj. je sa suncem)...Njegov nadimak u modnom svijetu naravno "saljivo" je "zlocesti decko" ili "huligan britanskih modnih trendova" (mars vladar venere kvadrira merkura u ribama) sto svakako opisuje njegov drzak,jedinstven i neobuzdan ali uz to elokviran modni izricaj (mars dispoz venere nalazi se u jupiteru ) Njegovu neobuzdanost najbolje prikazuje i rad za modnu kucu givanchy koji je bi period njegove stagnacije.On je tada javno davao kritike na sopstveni rad..koji je zahtjevao prilagodjavanje dotadasnjem ukorjenjenom stilu koji je ova modna kuca odavno vec ustabilila....On je tada izjavio da bi najradije potpuno izmjenio citav modni izricaj givenchyja i krenuo od pocetka..i stoga je napustio ovu modny kucu i poceo samostalnu karijeru (saturn/ve u padu i izgonu u ovnu -neuklapanje,nesklad ,mjesec/sunce opozicija pluton u djevici : neprilagodjavanje)..Kreacije jedne njegove revije su imale epitet- oklop(saturn u konj. sa venerom).... one su bile vrlo teške i neprakticne i rizične za nosenje (saturn/venera u padu u ovnu,dispozitor venere kvadrira merkura u izgonu) ....kao i mnostvo njegovih drugih kreacija (naravno ekstremno skupih) koje su postale dio modnog glamura i elite svjetskog dzet seta koji je obozavao njegov modni izricaj (vladar venere i neptuna cija kombinacija jeste glamur nalazi se u strijelcu-skupo,elita...
IMG]http://i68.tinypic.com/2vccih5.jpg[/IMG

Neptun je dispozitor.sunca i mjeseca i pravi trigon sa obadva licna tijela ( opet dzet set koji obozava njegove kracije ).
Jednom je izjavio da je ljubitelj istorije i da bi volio zivjeti u srednjem vijeku (sunce u konj sa mjesecom ,saturn u konjukciji sa venerom)...ali u onom periodu kada je vladala anarhija kraljice elizabete (mjesec u ribama opozicija uran/pluton ,saturn u padu venera u izgonu)...a takodjer je izjavio da je imao zelju postati arhitekta(venera konjukcija saturn ) ali nije imao dovoljno strpljenja za standardno skolovanje i ucenje koje je napustio u sesnaestoj god.(saturn u padu,merkur u izgonu kvadrira saturnov dispozitor) upisujuci samoinicijativno (jupiter /uran,jupiter vladar merkura) studij akademije dizajna...dalje se usavrsavajuci u tom smjeru.

(venera u ovnu ukazuje na njegove prepoznatljive "dekoracije na glavi",ova posljednja upravo jeste kombinacija venere i saturna u ovnu)

Inace pozabavio bi se malo i tom neaspektiranom slabom venerom u izgonu koju pritom koči saturn u konjukciji koja je opet dala modnog kreatora ...Ipak mozemo vidjeti da je upravo venera (moda,estetika,odjeca,umjetnost odjevanja) mnogo obiljezila ovu osobu....Njegove kreacije nisu nužno klasicno lijepe (venera u izgonu) ko kad bi ona bila u svom sjedištu...odnosno njegovi odjevni predmeti ne istječu klasični tip ljepote u smislu skladnosti elegancije,odmjerenosti i ugodnosti..koji zapravo imaju svrhu da istaknu neciju ljepotu gardarobom...štaviše mnogi bi rekli da bi se u njegovim neskladnim kreacijama osjecali mozda nakaradno(venera u izgonu u konjukciji sa saturnom u padu,venera dispozitor urana,mjesec opozicija uran/pluton u vagi i djevici)...Ovakva venera (ugoda,estetika,odjeca) zahtjeva jednu dozu izazova (njezin vladar je mars,ona je vladar urana i jupitera) našim čulima tj jest "višu" suptilnost estetskog dozivljaja koja nema za cilj biti samo primarno lijepa već je njezinu ljepotu potrebno iskusiti odnosno do nje doprijeti ponirući kroz slojevite složene doživljaje njezine pojave...u kojima se ona krije...

Dakle radi se o snažnom,šokantnom,bizarnom ekstravagantnom kontrasnom prvom utisku koji moramo proći i "preživjeti" da bi tek onda ovakvu veneru uopće doživjeli kao nama blisku u istom onom smislu venere kao klasicno lijepe....zato se ovdje radi o visokoj modi koja nije za" svaciji ukus" i dozivljaj venere.Tako da ove odjevne kombinacije i nisu za prakticno svakodnevno odjevanje (merkur/venera u izgonu,mjesec u konj. sa suncem opozicija pluton u djevici,uran u vagi) Ali da je venera kao moda u zivotu ovog dizajnera svakako istaknuta govori cjelokupna karta zapravo unatoč naizgled "tehnički" slabijoj veneri....On je riba sa tri osobne planete u tom znaku prirodne egzaltacije venere.....i bez obzira koliko je u karti Ve "izgonjena"...on se na nju takvu mentalno,emotivno nesvjesno ,kreativno i svjesno (mjesec,sunce,merkur) osvrće...na neki nacin...naprimjer u njegovom slucaju kroz posao karijeru biznis i status (venera konjuk. saturn) te egzaktim aspektom.njezinog dispozitora sa merkurom (sivenje,odjevanje) u istaknutim ribama (inspirativno,mastovito,naklonjeno veneri i svemu sto ona simbolise)...Da se on ovako osobno osvrće na veneru osjeća je i ima talenat i ideje koje razvija u njezinom smjeru pokazuje aspekt sunca i mjeseca na vagu i jupiter kao jedan od vladara ribe u vagi....a i mars u strijelcu kao potencijalu koji raspolaze venerom ,saturnom i neptunom jer je njihov vladar (karijera elitnog modnog dizajnera )...Takodjer venera dispozicijom u strijelcu dotiče neptuna (njezinu višu oktavu) i merkura(šivenje,odjevanje) ...ovaj strijelčev položaj u kombinaciji njega dizajnera kao ribe ukazuje na modu koja je neprakticna,slobodna jednistvena,pretjerana, nedostižna,skupa ali i takva neobuzdana,usiljena (mars vladar venere) ali ipak akademski potkovana i elokventna dočekana širom otvorenih vrata visoke mode(vladar venere u strijelcu) kao nešto fascinantno i bajkovito i maštovito (ribe)...

(osusene ruze -saturn/venera)
senad90 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Tags
18+


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:48.