"Kad ono prestaje detinjstvo? Kad ti neko prvi put na ulici kaže „Vi“? Kad zaplešeš na maturskom balu, kad položiš vozački, kad kupiš prvi kurton u apoteci? Ne zna se tačno..."
Leptira možeš uhvatit...jedino da ga ubiješ.
Pusti.
Hvala na brizi, ali nikoga se ne lovi. Ulovljen je već odavno.
Naglasak je samo na strpljenju koje mi sad treba (a teško mi je trenutno bit strpljiva ).
Dok sam izlazila iz rijeke mokre odjeće i ogledala se još jednom u mirnoj površini vode samo riblje oči promatrale su me šutke. A na nebu sam vidjela kako lete štuke. Tko mi to poruke šalje??? Vocatus atque non vocatus, Deus aderit. Called or uncalled, God will be present.
Nakon trčanja, šetnja. Grad se promijenio. Ali to ionako primijetim kad hodam k'o večeras -- sam. I vjetar je večeras puhao. Nekontrolirano. Sprema se oluja. Sjetio sam se tebe dok me nosalo s jedne strane pločnika na drugi. Izgubio sam deset kilograma u posljednjih mjesec i pol dana i uopće nisam siguran da sam radio na tomu. Ne jedem. Najpogubnije, ne znam kol'ko će filmovi, glazba, knjige i izlasci zabaviti moje misli koje lutaju u odaje di sam skrio tebe i mene kad smo bili MI, a ne TI i JA.
I drži me to deset minuta. Već sutra će biti devet minuta i četrdeset pet sekundi. Sve do dana kad me više ništa ne bude držalo i vezalo uz tebe; nit' ljubav, nit' osjećaj k'o da mi duguješ objašnjenje (ili ja tebi?). I ne znam trebam li se veseliti takvom danu ili ne.
Baš ništa ne znam.
Osim da je lubenica ukusna.
Gledam u ljute ljude oko sebe i mislim: Pa dobro,što vam je? Ja nikada nisam bila ljuta osoba. Sve sam riješavala mirno i lijepo,duhovito i uz... prasak.Prasak se događao neovisno o mojoj volji.Takav je moj život.Uvijek se netko šokira,a ja samo kažem...Takva sam.Hvala,hvala,hvala vam,anđeli moji,što me navodite na ispravan put.
Flešbekovi.
Imao je krasne zube i piercing ispod donje usne. Šteta što sam ga vidjela samo u prolazu kad smo odlazili jer smo bili skroz na drugoj strani. Koji primjerak. Tu istu noć frendica me zaustavila kad sam htjela otići do najvisočijeg lika kojeg sam ikad vidjela u životu i pitat ga jel pomaže mami čistit prašinu na nedostupnim mjestima. Nije mi bio napet, nego me stvarno zanimalo. Nikad neću saznati.