Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.07.2016., 17:15   #1
Terorizam u Europi - opća tema (obvezno pročitati uvodni post)

Suočeni smo sa terorizmom na tlu Europe i zbivanja kojima smo svjedoci pomalo sve nas zabrinjavaju.

Zabrinjavaju sve nas i naravno kako takva tema ili teme privlače veliki broj korisnica i korisnika koji naprosto imaju potrebu napisat i svoje mišljenje. Nikada nećemo pravo na mišljenje reducirat ili cenzurirat na bilo kakav način ali ćemo svaki puta reagirat na pojedine nespretnosti u napisanom bilo one slučajne ili namjerne.

Reagirat ćemo i na sve ono šta u sebi ima ksenofobije, rasizma, vrijeđanja, govora mržnje, širenja vjerske netrpeljivosti i tako još nekih detalja i sve skupa ćemo zamolit da se suzdržite od takvog načina pisanja.

Nije svako nasilje ujedno i teroristički čin. Stoga vas molimo da se u okviru rasprave zadržavate na dokazanim primjerima.

Moderatura ovog pdf.-a sebi uzima za pravo da ovaj uvodni post dopunjava napomenama po potrebi te ga je uputno koji put pogledat kako bi se izbjegli razni nesporazumi koji nam nisu potrebni.

Oni koji nisu, a trebali su, pozivamo da pročitaju Pravila pdf.-Politika http://www.forum.hr/showthread.php?t=66911 jer su ista osnov moderiranja ovog pdf.-a.

Zaključana prethodna tema nije obrisana nego se nalazi tu http://www.forum.hr/showthread.php?t=960127 dok je tema o puču u Turskoj vraćena na matični pdf. Svijet http://www.forum.hr/showthread.php?t=958823

Izvolite.
__________________
Niks grozje ščipjen, niks smokve ticen perke ćeš dobit takicon po tampliru.

Zadnje uređivanje klonka : 27.07.2016. at 12:45.
Cuka is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 17:29   #2
Najnovije informacije u vezi s napadima:

Napad mačetom:

Ovaj članak navodi da je napadač imao 21 godinu, a ubijena žena (poljakinja) 45 godina. Ne vidim baš da je tu moglo biti nekakvog ljubavnog motiva. Osim toga članak navodi da je još 5 osoba ranjeno, a ne dvije kako se dosad mislilo.

Bombaški napad u Ansbachu:

Na mobitelu napadača pronađen je video u kojem izražava lojalnost ISIL-u (informacija s RT)

Također nešto čudno u vezi s napadačem: Njegov susjed, koji je iranac, je dao izjavu za RT u kojoj kaže da ga je bombaš ispitivao šta su to šiiti a šta suniti, da li su iranci šiiti, i u čemu je razlika. Očekivala sam malo veću obavještenost od terorista.
__________________
"Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard." - H. L. Mencken
Marina Fiume is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 17:33   #3
Molim vas da se napokon objasni šta je dozvoljeno, a šta nije, i kako se uopće izraziti a da se ne iskaže kao govor mržnje?...

Ovo što se dešava u Europi, za sve su krivi njeni političari i Merkel na čelu. Samo ovo da napišem, već sam prije i pisao, ali me je to posjetilo na ovo stanje. Kako treba biti pravi političar i brinuti o svom narodu koji rade za tu državu i plaćaju poreze i od kojeg ti isti žive,, a ne raditi kontra njega, - Putin, predsjednik Rusije - primjer koji bi trebao služiti svima njima. Još davne 2013 kada su počeli problemi kod njih, on je jasno dao strogi zakon za sve - ne poštuju li se, slijedi kazne - dopustite da ponovo citiram

Quote:
U Rusiji se živi na ruski način. Sve manjine, odakle god da dolaze, ako žele da žive u Rusiji, da jedu i rade u Rusiji, moraju da pričaju ruski i poštuju ruske zakone.

Ako preferiraju šerijatski zakon i žele da žive kao muslimani, onda ih savetujem da idu tamo gde je to državni zakon.

Rusiji ne trebaju muslimanske manjine. Manjinama treba Rusija, i nećemo im obezbediti specijalne privilegije, niti menjati naše zakone kako bismo udovoljili njihovim željama, bez obzira koliko glasno viču ‘diskriminacija’.

Nećemo tolerisati nepoštovanje ruske kulture.

Treba da učimo od samoubistava država poput Amerike, Engleske, Holandije i Francuske ako želimo da preživimo kao nacija.

Muslimani preuzimaju te države, ali neće preuzeti Rusiju.

Ruski običaji i tradicije nisu kompatibilni sa nedostatkom kulture niti sa primitivnim načinima šerijatskog zakona i muslimana.

Kada ovo časno zakonodavno telo razmišlja o kreiranju novih zakona, prvo se uzimaju u obzir ruski nacionalni interesi, a ne muslimanski jer muslimanske manjine nisu Rusi.
“U Rusiji nećete proći”: Ovo je govor kojim je Putin poslao poruku vladarima sveta

Biti strog i vladati pravedno, Putin je dao lekcije ostalima kakav treba biti. Zato u njihovoj državi nema ovolikih problema kao što to ima u Europi, ali kada se i dese, oni to riješe po kratkom postupku - strogom zakonu predsjednika Vladimira Putina.

Zadnje uređivanje DJ_Bobo : 25.07.2016. at 17:49.
DJ_Bobo is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 18:08   #4
Quote:
DJ_Bobo kaže: Pogledaj post

Biti strog i vladati pravedno, Putin je dao lekcije ostalima kakav treba biti. Zato u njihovoj državi nema ovolikih problema, ali kada se i dese, oni to riješe po kratkom postupku - strogom zakonu predsjednika Vladimira Putina.
Oprostit ćeš, ali ako želiš živjeti u komunističkoj diktaturi slobodno preseliš u Rusiju ili možda S. Koreju, tko ti brani

Koliko ja znam, mi smo ratom iz toga izašli i meni je naprosto nevjerojatno da ljudi, koji će svakom prilikom popljuvat tu Jugoslaviju i Josipa Broza kao njenog vođu, toliko žele povratak u to razdoblje. Možeš li mi to objasniti? Koji ti točno dio fali? Jednoumlje? "Suđenja" po kratkom postupku? Zatvaranja i "nestajanja" nepodobnih i neistomišljenika? Milicijsko premlačivanje bez nadzora? Napiši mi što ti točno nedostaje.

Ovo je jedno crno razdoblje u povijesti Europe, međutim Europa je preživjela i gore stvari, nemjerljivo gore stvari, pa će preživjeti i ovo, u to uopće ne treba sumnjati. Neke službe u Europi su zakazale i nisu odradile svoj posao, što je uvelike doprinjelo ovom što se događa. I da, u nekim slučajevima se pretjeralo s tolerancijom i pravom na slobodu (sirijski borci koji su se nakon ratovanja vratili u Europu kao da ništa nije bilo), no ljudska prava kao okosnica današnjih, bez ustručavanja ću reći, normalnih društava i zemalja ne smiju doć u pitanje bez obzira na sve. Putinova ideologija, na žalost, ima više sličnosti no različitosti sa ideologijama zločinaca poput Hitlera i Staljina, i to nam donosi još veći i opasniji mrak od ovog kojeg Europa proživljava danas.

Stoga, možeš ti slobodno slobodno još stotinu puta citirati taj pamflet koji se čak nisi udostojio prevesti na hrvatski, no ja ću ti poručiti da ti bi bilo najbolje da ga uzmeš na toalet i s njim se obrišeš nakon velike nužde, jer to što on propangira nije dio zdravog društva, kakvo u Europi većinski obitava.
__________________
There's so many different worlds, so many different suns
and we have just one world, but we live in different ones..
Tijs is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 18:29   #5
Tijs, oprostit ćeš ti meni, ali nemam namjeru raspravljati sa tobom jer vidim da bi se svađao, i nemam najmeru da dalje pišem o tome po ovom forumu jer je ovdje skoro sve postaje zabranjeno, imam ti odgovoriti dosta, ali tko mi garantuje da me neće ovdje zbog sasvim normalnog upisa napasti "govor mržnje"? Napisao sam jasni zakon Putina - strogog i pravednog predsjednika, primjer kakav treba vodeći biti. A ako to netko, poput tebe, nije u stanju pojmiti, onda tu nema pomoći.

I da kažem samo nešto:
Nikako, ali nikako nemoj porediti Rusiju sa Sjevernom Korejom, to ti je savjet. Da netko ne bi pomislio da se namjerno sprdaš ili da si još dijete. Daleko je komunizam od Rusije.

A ako je tebi drago ovakvo stanje, gdje nisi siguran izaći iz kuće ( mi smo još izuzetak, kod nas još nema tih problema ) onda izvoli - preseli u Njemačku koja se više ne može nazvati sigurnom zemljom. Ali budi siguran, ( ovo nisam ja izmislio, ) da ovo nije ni početak ni kraj - kažeš, "preživjeti će, jer je preživjela sve", ovaj put nije tako, Europom vladaju oni koji ne žele dobro svom narodu, to je već jako ozbiljna stvar.

Toliko.
DJ_Bobo is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 25.07.2016., 19:05   #6
Quote:
DJ_Bobo kaže: Pogledaj post
Molim vas da se napokon objasni šta je dozvoljeno, a šta nije, i kako se uopće izraziti a da se ne iskaže kao govor mržnje?...
..............
Znam da sad od mene-nas očekuješ jednostavno objašnjenje šta je dopušteno a šta nije ali to nije baš tako jednostavno u jednoj dvije rećenice.

Generalno nije dopušten govor mržnje, ksenofobija, rasizam i slično šta je jednostavno civilizacijski i sa aspekta elementarne pristojnosti nekorektno. Očekujemo da se svi držimo tih jednostavnih principa koji nisu nekakva atomska fizika nego zdrav razum.

Pokušajmo o terorizmu kao takvom sa njegovim posljedicama i uzrocima raspravljat kulturno i argumentirano i pri tome nemojmo etiketirat i proglašavat sve i svakoga teroristom i svako ponašanje ili djelovanje terorizmom.

Imali smo mi kroz sve ove godine postojanja itekako zapaljivih tema koje su zahtjevale ozbiljne rasprave pa smo se svi znali nosit sa tim temama. Možemo mi to svi skupa bez nekih velikih problema. Znamo mi to iz iskustva.
__________________
Niks grozje ščipjen, niks smokve ticen perke ćeš dobit takicon po tampliru.
Cuka is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 19:45   #7
@Cuka nije to bas tako jednostavno...i nije DJ Bobo jedini koji se pita sto se smije a sto nesmije.

Zdravi razum kazes.
Npr. dali se smije izraziti misljenje da kod svih teroristickih napada zadnjih godina postoji zajednicki nazivnik a to je da su pocinitelji ili porijeklom ili direktno dosli sa bliskog istoka i iz toga izvuci neke zakljucke?
Izvuci zakljucak da je pustanje miljuna imigranata sa tog podrucja predstavlja sigurnosni rizik?

Ili slucaj b) sto se dogodio jucer.
Objavi se vijest da je neki Sirijac ubio macetom slucajnu prolaznicu na ulici, prva reakcija je naravno "eto jos jedan terorista". Medjutim naknadno se dolaskom novih informacija pokaze da tome mozda nije tako. Hoce li neki moderator ici po postovima i davati crvene kartone uz izgovor da se ama bas svakoga optuzuje za terorizam?


Nije ideja da se ovdje raspravlja o moderaturi pa mozes izbrisati ovaj post nakon sto ga procitas, vec je ideja da nebi bilo lose da malo bolje definirate sto se smije a sto nesmije a ne da se svaki dan otvara 10 novih tema na PŽK.
__________________
Uostalom...smatram da ZAMP treba pohapsiti.
u prolazu is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 19:47   #8
Piše dolje na traci u RTL Danas da je na sarajevskom aerodromu uhićen borac ISIL-a:

Iz Sirije ravno u zatvor: na sarajevskom aerodromu uhićen borac Islamske države!

Quote:
Devetnaestogodišnji državljanin BiH uhićen je u subotu u zračnoj luci u Sarajevu nakon povratka iz Sirije gdje se borio u redovima Islamske države (ISIL), priopćila je u ponedjeljak granična policija BiH.

A.DŽ uhićen je nakon što je u Sarajevo stigao zrakoplovom iz Istanbula.

Mediji navode da se radi o Almiru Džiniću koji je od 2014. boravio u Siriji.

Sud je za njim raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela "organiziranja terorističke skupine".

Almir Džinić je na ratište u Siriju otišao kao 17-godišnjak, a ranije je boravio u selu Ošvama kod Maglaja, poznatom sjedištu radikalne islamističke selefijske zajednice.
__________________
Yee
Gošća is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 20:13   #9
Quote:
u prolazu kaže: Pogledaj post
Ili slucaj b) sto se dogodio jucer.
Objavi se vijest da je neki Sirijac ubio macetom slucajnu prolaznicu na ulici, prva reakcija je naravno "eto jos jedan terorista". Medjutim naknadno se dolaskom novih informacija pokaze da tome mozda nije tako.
Da je napao i ubio samo nju, onda bi se moglo reći ubojstvo iz strasti (jer izgleda da su bili u vezi, iako je ona više nego duplo starija od njega). Ali nakon toga je nasumce napadao ljude na koje je naletio... ja mislim da je to već na granici "masovno ubojstvo/terorizam", ovisno koji su mu bili motivi.

Izgleda da je napadač mačetom bio iz Aleppa - moguć PTSP.

Napad je tekao ovako:

Prvo je vitlao mačetom po restoranu i ubio tu svoju kolegicu/curu nakon svađe. Zatim je izašao iz restorana i pretrčao preko ceste. Dok je pretrčavao, jedan auto je morao zakočiti da ga ne pregazi, na što je on napao dvoje u tom autu. Onda je ušao u jedan restoran i napao 23-godišnjaka. Nakon toga je otišao u još jedan restoran i zabadao mačetu u stolove. Opet je istrčao na cestu, napao dvije prolaznice, i tek tad ga je zakačio onaj auto i onesposobio.

Lik je načisto skrenuo. Njegovi kolege kažu da je bio drogeraš, alkoholičar i sitni lopov, te da su ga se svi bojali. link
__________________
"Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard." - H. L. Mencken
Marina Fiume is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 20:16   #10
Quote:
u prolazu kaže: Pogledaj post
@Cuka nije to bas tako jednostavno...i nije DJ Bobo jedini koji se pita sto se smije a sto nesmije.

Zdravi razum kazes.
Npr. dali se smije izraziti misljenje da kod svih teroristickih napada zadnjih godina postoji zajednicki nazivnik a to je da su pocinitelji ili porijeklom ili direktno dosli sa bliskog istoka i iz toga izvuci neke zakljucke?
Izvuci zakljucak da je pustanje miljuna imigranata sa tog podrucja predstavlja sigurnosni rizik?

Ili slucaj b) sto se dogodio jucer.
Objavi se vijest da je neki Sirijac ubio macetom slucajnu prolaznicu na ulici, prva reakcija je naravno "eto jos jedan terorista". Medjutim naknadno se dolaskom novih informacija pokaze da tome mozda nije tako. Hoce li neki moderator ici po postovima i davati crvene kartone uz izgovor da se ama bas svakoga optuzuje za terorizam?

Odgovorit ću ti i ja jer sam najaktivniji moderator na tim najosjetljivijim temama, ali molim sve ostale da više ovdje ne raspravljamo. Svakako, bilo bi super da o tome možemo raspravit na PŽK koji je tome namijenjen ali se nažalost zbog par istih likova svaka takva tema pretvori u kaos i vrijeđanje i trolerske (i lažne) optužbe.

Quote:
dali se smije izraziti misljenje da kod svih teroristickih napada zadnjih godina postoji zajednicki nazivnik a to je da su pocinitelji ili porijeklom ili direktno dosli sa bliskog istoka i iz toga izvuci neke zakljucke?
Naravno da smije, no problem je - koji su to zaključci?

Da postoji ozbiljan problem s integracijom? Smije.
Da Europa treba biti oštrija i u kriterijima davanja azila i u, pogotovo, postupanju prema onima koji imaju veze s terorističkim skupinama? Smije.

Da su većina muslimana teroristi? Ne smije.
Da treba zabranit muslimanima boravak u Europi iz preventivnih razloga? Ne smije.
Da se ne smije pustit više niti jednog muslimana u Europu? Ne smije.

Itd. Sad, Cuka dobro kaže da se sve ne može pokriti, ali već i ovo bi trebalo biti dovoljno da se shvati kakav je način rasprave dozvoljen, odnosno razlika između zabrinutosti situacijom i predlaganja rješenja i - ksenofobije i rasizma s druge strane.

Quote:
Izvuci zakljucak da je pustanje miljuna imigranata sa tog podrucja predstavlja sigurnosni rizik?
Ovo je najškakljiviji primjer i tu je onaj dio gdje jednostavno nema i ne može biti jasnog pravila. Ovo je na rubu. Ima na sličnim temama hrpa postova koji poručuju ovo ali nisu dobili kartone, a ima i hrpa koji poručuju zapravo isto ali jesu dobili kartone. Kontekst, nijanse, popratni komentari, svašta može utjecati na tu odluku. Neke stvari zaista jesu siva zona gdje je nemoguće suho reći - može ili ne može. Ovo što si ti rekao se može reći na način koji neće biti za karton, ali i na način koji će možda biti i za 500 bodova.

Quote:
Ili slucaj b) sto se dogodio jucer.
Objavi se vijest da je neki Sirijac ubio macetom slucajnu prolaznicu na ulici, prva reakcija je naravno "eto jos jedan terorista". Medjutim naknadno se dolaskom novih informacija pokaze da tome mozda nije tako. Hoce li neki moderator ici po postovima i davati crvene kartone uz izgovor da se ama bas svakoga optuzuje za terorizam?
Ovo je odličan primjer/pitanje.
Što se tiče tvog izravnog pitanja - kao prvo, naravno da neće.

Međutim, ako se dolaskom novih informacija pokaže da tome možda nije tako, a netko i dalje tupi po tome da je to sigurno tako, jednostavno zato jer je počinitelj musliman (a muslimani, eto, nikad ne čine kaznena djela, prekršaje ili zločine, osim ako su teroristi) - to se hoće kazniti.

Konkretan primjer - za ovo su svi u početku komentirali u stilu da je terorizam - kartoni nisu dijeljeni (ako nije bilo drugih prekršaja). Sada recimo na tome ustraju Marina Fiume i BBC Drama. Evo Marinin post je i dalje tu, ja se s njim osobno ne slažem ni najmanje (u njemu postoji jedan drugi problem, a o tome u nastavku) ali nije ni po čemu za karton. BBC Drama je ostavljala postove s istim mišljenjem o konkretnom slučaju, ali proširenim za ono što spominjem gore (ako je musliman i nešto je napravio onda je to sigurno terorizam) i zato je dobila karton.

Ono što sam spomenuo da je tu problem je i pitanje što je zaista terorizam i o čemu bi se trebalo u ovoj temi pisati. Nije ni svaki zločin iz mržnje terorizam. Ako poludjeli islamski fanatik zakolje susjeda to je zločin iz mržnje, ali nije terorizam. Tako da ovo s mačetom u biti nije terorizam.

Više bismo voljeli da se o takvim stvarima raspravlja na temama tih zemalja, a ovdje o stvarnom terorizmu (Pariz, Nica, Bruxelles, ovaj Sirijac koji se raznio sinoć - nije ni do broja žrtava, jer ovaj s mačetom je nekog ubio pa u osnovi nije terorist, a Sirijac nije ubio nikog pa jest terorist svejedno).


Da dodam još nešto - kažnjavat će se svako aludiranje na rasizam jer je to uzelo maha otkako su kriteriji pooštreni pa se izravan govor mržnje odmah počeo kažnjavati najoštrije.

Sve što poručuje "Europa je za bijelce", "Europa je za kršćane", "Protjerajmo sve", "Ne puštajmo nikog druge rase ili vjere" i slično je iz školskog udžbenika rasizma. Mogu se neki koji su time ostali bez "omiljene igračke" postaviti na trepavice i žaliti se koliko hoće, ali to je rasizam i u skladu s tim će biti kažnjeno.

Također, sve bismo vas zamolili da se suzdržite od ciničnog trolanja na temi koja govori o vrlo tragičnim zbivanjima kao i o potencijalno opasnoj situaciji. Tu mislim na stvari tipa "evo sirijski doktor se opet raznio" - to nije govor mržnje i neće biti tako tretirano, ali jest trolanje i dobit će 35 bodova za trolanje.

Pokušao sam malo konkretnije pojasnit s primjerima, ali jasno je da je nemoguće spomenuti svaki primjer.

Isprika na dužini posta, ali oni koje zaista zanima, a ne trolaju - tu mogu pronaći dosta pojedinosti.
KLCCLK is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 20:22   #11
Quote:
Tijs kaže: Pogledaj post
Oprostit ćeš, ali ako želiš živjeti u komunističkoj diktaturi slobodno preseliš u Rusiju ili možda S. Koreju, tko ti brani

Koliko ja znam, mi smo ratom iz toga izašli i meni je naprosto nevjerojatno da ljudi, koji će svakom prilikom popljuvat tu Jugoslaviju i Josipa Broza kao njenog vođu, toliko žele povratak u to razdoblje. Možeš li mi to objasniti? Koji ti točno dio fali? Jednoumlje? "Suđenja" po kratkom postupku? Zatvaranja i "nestajanja" nepodobnih i neistomišljenika? Milicijsko premlačivanje bez nadzora? Napiši mi što ti točno nedostaje.

Ovo je jedno crno razdoblje u povijesti Europe, međutim Europa je preživjela i gore stvari, nemjerljivo gore stvari, pa će preživjeti i ovo, u to uopće ne treba sumnjati. Neke službe u Europi su zakazale i nisu odradile svoj posao, što je uvelike doprinjelo ovom što se događa. I da, u nekim slučajevima se pretjeralo s tolerancijom i pravom na slobodu (sirijski borci koji su se nakon ratovanja vratili u Europu kao da ništa nije bilo), no ljudska prava kao okosnica današnjih, bez ustručavanja ću reći, normalnih društava i zemalja ne smiju doć u pitanje bez obzira na sve. Putinova ideologija, na žalost, ima više sličnosti no različitosti sa ideologijama zločinaca poput Hitlera i Staljina, i to nam donosi još veći i opasniji mrak od ovog kojeg Europa proživljava danas.

Stoga, možeš ti slobodno slobodno još stotinu puta citirati taj pamflet koji se čak nisi udostojio prevesti na hrvatski, no ja ću ti poručiti da ti bi bilo najbolje da ga uzmeš na toalet i s njim se obrišeš nakon velike nužde, jer to što on propangira nije dio zdravog društva, kakvo u Europi većinski obitava.
Zar nije i Francuska privremeno suspendovala Europsku konveciju o ljudskim pravima? Ali o tome "demokratski" mediji kao i pobornici ljudskih prava ne vole puno pisati. I kad guglaš tu vijest većinom izlaze rezultati da je to uradila Turska.

Razumio si pamflet u potpunosti ali ti smeta jezik kojim je napisano? Divna promocija ljudskih prava

Quote:
Gošća kaže: Pogledaj post
Piše dolje na traci u RTL Danas da je na sarajevskom aerodromu uhićen borac ISIL-a:

Iz Sirije ravno u zatvor: na sarajevskom aerodromu uhićen borac Islamske države!
Interesantno je da je otišao sa 17 godina a vraća se kao iskusni borac ili koljač s 19.
Definitivno takvima treba ukidati državljanstva i vratiti ih tamo odakle su i došli. Upisati u međunarodnu Interpol listu terorista sa svim posljedicama koje slijede.
__________________
"Doći će dan kada će nam se u ekonomiju uvući neznalice i plaćenici stranih konzorcija i korporacija. Doći će dan kada će svoje ljude imenovati premijerima i državnicima. Taj dan biti će sprovod naše suverenosti i demokracije. Taj dan biti će sprovod naše slobode, prava radnika i svijeta koji smo poznavali. Taj dan doći će skoro, a mi ćemo ga slaviti kao državni praznik." - Branko Horvat
Bratstvo i jedinstvo, Gospode
tzipiripi is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 20:29   #12
Quote:
ruka-slave kaže:
Čini se da ih netko ciljano nadudlava captagonom ili cime god sto ce ih rastrojiti i salje u samoubilacke misije.

Sjecam se kad je jedan hrvatski casnik, prvi koji je bio u SAD na vojnom skolovanju, po izlasku iz vojske iz cist amira izbo vlasttiu djevojku nozem, potpuno je bio rastrojen i paranoidan. Ispalo je da se u SADu navukao na PCP ("andjeoski prah", sto god to bilo), koji ima upravo takve efekte nakon duljeg uzimanja ili predoziranja. Ovo mi zadnjih dana lici na to.
Čitao sam (ako nije još kakva dezinformacija, sasvim moguće kako se izvještava) da su se ova dvojica iz Müchena upoznali na psihijatriji. Po onome što znam jednom od najpoznatijih antidepresiva, pogotovo u SAD-u, Prozacu je dosta česta nuspojava samuobistvo ili ubistvo. http://bfy.tw/6tGp
__________________
"Doći će dan kada će nam se u ekonomiju uvući neznalice i plaćenici stranih konzorcija i korporacija. Doći će dan kada će svoje ljude imenovati premijerima i državnicima. Taj dan biti će sprovod naše suverenosti i demokracije. Taj dan biti će sprovod naše slobode, prava radnika i svijeta koji smo poznavali. Taj dan doći će skoro, a mi ćemo ga slaviti kao državni praznik." - Branko Horvat
Bratstvo i jedinstvo, Gospode
tzipiripi is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 20:33   #13
Quote:
Gošća kaže: Pogledaj post
Piše dolje na traci u RTL Danas da je na sarajevskom aerodromu uhićen borac ISIL-a:

Iz Sirije ravno u zatvor: na sarajevskom aerodromu uhićen borac Islamske države!
Pogledaj moj svjeżi post na topicu "Śvedska".

Ta ista Bosna i vlade grada Sarajeva oduzeli su mnogo opasnijem Bosanskom isisovcu putovnicu.

Ne nisu ga uhitili ni bilo śto slićno.
Dali su mu novu putovnicu i sada ćeka u Śvedskoj na azil
__________________

Nije vrlina ismijavanje ili kritiziranje, nego tolerancija različitosti drugih ljudi i njihovih pogleda.
-vlastita Majmun, makar i u odijelu, ostane majmunom -vlastita Knjige daju znanje, ali ne čine čovjeka -vlastita Postupci, a ne riječi, govore istinu -vlastita U vezi mojih kvačica
benny is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 20:44   #14
Quote:
KLCCLK kaže: Pogledaj post
Konkretan primjer - za ovo su svi u početku komentirali u stilu da je terorizam - kartoni nisu dijeljeni (ako nije bilo drugih prekršaja). Sada recimo na tome ustraju Marina Fiume i BBC Drama.
Ja i BBC Drama samo imamo na umu one upute koje je davao ISIL - da se preporučuje napadati svakodnevnim predmetima kao što su vozila, noževi, sjekire i slično.

Nismo mi krive što pušemo i na hladno jer nam je ISIL stavio bubu u uho.
__________________
"Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard." - H. L. Mencken
Marina Fiume is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 20:48   #15
Sve okej, samo se to može reći na različite načine i onda imati i različitu poruku. Jedno je misliti da je i to zločin iz vjerske mržnje zato jer, eto, to misliš iz ovog ili onog konkretnog razloga. A drugo je inzistirati da to mora biti tako zato jer je počinitelj musliman i još se sprdati s drugačijim mišljenjima.
KLCCLK is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 20:56   #16
Pośto to nije kritika niti żalba napisat ću ovdje -dotići terorizma.

Moderatori razumijem da nastojite raditi svoj posao koliko u svojim mislima smatrate da je ok ali ne okidajte tako lako kartonima i "optużbama" po ljudima jer koliko sam primjetio po pitanju terorizma i "neterorizma" nastao je opći kaos śto je i razumljivo iz već valjda svim nama poznatih razloga.

Glavni razlog zaśto piśem ovaj post:
Pobogu nitko nije od nas idealan niti će ikada zadovoljiti sve oko sebe ali na primjer pogledajte naslov kljućane teme o terorizmu na ovom istom PDF-u o EU.
Već se treći dan zna da u Minhenu nije bio u pitanju terorizam a naslov teme kako je bio, tako je i ostao.
Ili ga promijenite ili odvojite postove vezane uz Minhen i dajte negdje drugdje.

Ponekad je pożeljno pokazujući prstom na druge pogledati pri tim u ogledalo...

Kao sam napisao nije mi cilj kritika nego svraćam pażnju da nitko nije savrśen pa tako i Vaśe propuśtaje razumijem pa se ne pjenim za gore navedeno nego skrećem pażnju moleći o razumijevanje i toleranciju za druge forumaśe kod tako śkakljivih i mutnih tema.
__________________

Nije vrlina ismijavanje ili kritiziranje, nego tolerancija različitosti drugih ljudi i njihovih pogleda.
-vlastita Majmun, makar i u odijelu, ostane majmunom -vlastita Knjige daju znanje, ali ne čine čovjeka -vlastita Postupci, a ne riječi, govore istinu -vlastita U vezi mojih kvačica
benny is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 21:04   #17
Mislim da smo svi mi zajedno još preosjetljivi na ovakve , gotovo svakodnevne , vijesti .

Mišljenja sam da ćemo se ako se problem terrorizma ne riješi tamo gdje je nastao

stvarno morati naučiti živiti sa ovakvim vijestima . Građani amerike su već jako dugo

svakodnevno izloženi nečemu sličnom ... zločin se dogodi , neki nagrabuse ...a život ide dalje
Katus is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 21:19   #18
Terorizam i teror imaju jasne definicije.

"Terorizam
je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki."
Upotrijebljena najbrža "enciklopedija" - Wikipedia:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Terorizam

"Teror (iz latinskog terror, terroris, strava ili užas) je sustavno i često naizgled planirano širenje straha i užasa kroz provođenje ili prijetnju nasiljem kako bi se ljude učinilo poslušnima ili pokornima. Korištenje terora za postizanje političkih ili ekonomskih ciljeva naziva se terorizmom"!


I jedna i druga definicija spominju strah i usađivanje straha kao osnovni i primarni cilj.


Mislim da uopće nije bitno da li su izvođači terorističkih djela trenirani vojnici, ubojice zadojeni nekim ( bilo kakvim, političkim ili vjerskim idejama) ili su za taj čin iskorišteni psihički nestabilni, socijalno neadaptirani, ljudi sa velikim problemima.
U svakom slučaju jedino je bitno da okidač, naredbu, plan , način, mjesto i vrijeme biraju neki drugi nalogodavci.

A mi obični građani Europe ponekad ljuti, ponekad u strahu, ponekad racionalni, ponekad zaslijepljeni trebali bismo tražiti, zahtijevati od naših vlasti da nam kažu tko su ti ljudi da ih lociraju i uhapse, dakle ne ovi jadnički koji su se raznijeli, oni i onako polažu račune nekome drugome, nego one koji su im to naredili.
I kad se razgovara o terorizmu treba razgovarati i pokušati odrediti od kuda dolaze i zašto te naredbe.

Međutim sve frustracije izlaze iz toga da naše vlasti ( mislim i na sve EU vlasti) bauljaju kao guske u magli, zataškavaju istinu i još nas sve zajedno optužuju da smo ovakvi, onakvi, neljudi, rasisti, mrzitelji i sl.
__________________
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
ribica0903 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 21:41   #19
Bombas u Ansbachu bio je ISIS inspired kazu mediji.

http://edition.cnn.com/2016/07/24/wo...germany-blast/
http://www.mirror.co.uk/news/world-n...bomber-8489837

A sto se tice novih pravila, koje je tako elokventno razlozio KLCCLK, ako je tako kao sto je napisano, onda bi trebalo napraviti prvi sticky post i tamo oklasificirati incidente npr:
Ansbach - terror, Nica - terror, Munchen - poremeceni pojedinac itd; i tako bi mi mogli znati, kakvi komentari su nam dozvoljeni na određeni događaj. A koliko vidim, nece nam biti lako u ovoj novodobnoj demokraciji i vrijeme slobodnog govora. Da se razumiujemo, ne gojim nikakve simpatije do komentara u stilu "vozi sve za Auschwitz" ili nesto slicno od dezurnih nazista, nego se pitam koliki je vise mozan realan komentar trenutacnih zbivanja na tu temu.
johan183 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2016., 21:42   #20
Zanimljiv podatak.

Šef CIA-e: Imamo u potpunosti novu vrstu terorizma'

Quote:
Protuteroristički dužnosnici rekli su Reutersu da su svi napadači u posljednjem valu masovnih ubojstava imali povijest očitih metalnih bolesti. To uključuje masovnu pucnjavu u gay noćnom klubu u Orlandu na Floridi; ubojstvo britanske parlamentarke u sjevernoj Engleskoj; ubojstva policajaca u Baton Rougeu u Louisiani i Dallasu u Teksasu; napad kamionom u Nici na Dan pada Bastille i pucnjavu u trgovačkom centru u Muenchenu u petak.
__________________
"Doći će dan kada će nam se u ekonomiju uvući neznalice i plaćenici stranih konzorcija i korporacija. Doći će dan kada će svoje ljude imenovati premijerima i državnicima. Taj dan biti će sprovod naše suverenosti i demokracije. Taj dan biti će sprovod naše slobode, prava radnika i svijeta koji smo poznavali. Taj dan doći će skoro, a mi ćemo ga slaviti kao državni praznik." - Branko Horvat
Bratstvo i jedinstvo, Gospode
tzipiripi is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:17.