Tema: Lan
Pogledaj jedan post
Old 04.11.2023., 23:03   #78
Quote:
azra_stella kaže: Pogledaj post
I ja meljem sjemenke i koristim za zgušnjavanje raznih jela.
Kako ga ispravno koristiti u tu svrhu? Jučer sam radio tortu, Cheesecake s malinama, u koju prema receptu ide 450 g malina koje se usitnjavaju u blenderu a potom im se dodaje žlica gustina i 100 g šećera. Ja sam koristio mljeveni lan, na Internetu našao da ga ide 2x manje od gustina i da se prije miješanja s pireom od malina napravi pasta od lana i 2 žlice vode. Umjesto šećera sam stavio žlicu meda. Pekao sam tortu 1 sat na 160 °C ali mi je bila previše mokra pa sam zaključio da nisam upotrijebio lan na dobar način.

Poslano sa mog 2201123G koristeći Tapatalk
Leon Glembaj is offline  
Odgovori s citatom