Quote:
The Chosen One kaže:
25m2 je sve zajedno sa kupaonom. Ne znam jel si provjerio skicu kak otprilike to tlocrtno izgleda. Za kupaonu je predviđena i mala grijalica/puhalica iznad vrata "za dogrijavanje ako će trebati  " pa sam računao da je ok ovih 4kW za grijanje.
Plan je da se upali npr klima automatski u noći sa četvrtka na petak (jeftina struja  ), mi dolazimo u petak poslije posla i doma idemo u nedjelju navečer, a do tad se klima ne bi gasila.
Malo mi glupo da bzvze predimenzioniram sustav sa 5kW+ ako će i ova biti ok sa 4kW grijanja.
AY35 mi je bio prvi izbor (jel ona ima ovaj dvostruki rotacijski kompresor??)
|
Nema
Quote:
The Chosen One kaže:
FT35 sam kasnije našao i najviše gledao zbog grijača u vanjskoj jedinici i da zadržava snagu do -15..
|
Teško ćeš naći FT seriju. Ili si ju ti negdje našao? Ako jesi - kupi.
Quote:
The Chosen One kaže:
A sad je i starija, ali jača, AP serija stigla u obzir po tvojoj preporuci... [emoji14]
Morat ću neki pool postaviti da ljudi glasaju za izbor klime 
|
Nije da ja sad uvaljujem tu jaču klimu ali pogledaj podatke i ne zaboravi: 4kW i 5,4kW (za AP) su ti nazivni podaci za +7C/20C
Kod vanjske temperature od 0C snage klima padaju, kod -5C su još slabije...
Tvoja viksa je izložena sa sva 4 vanjska zida atmosferi, vjerojatno je i mikroklima na tom mjestu nešto hladnija nego u gradu, a to što je predimenzionirana je u stvari samo u maksimumu, što uopće nije loše za tvoj slučaj - minimum im je isti. S obzirom na akcijsku cijenu ja ne bi puno razmišljao.