grabowashion kaže:
Evo mali osvrt na Haier Flexis 5,2/6,0kW i Haier Tundra 3,6/3,7kW.
Jucer bio prvi hladniji dan (Sisacko-Moslavacka), ujutro -1C, popodne 5-9C, pa sam bas isao vidjeti kako griju i koliko trose.
Uglavnom, odrzavanje temperature je odlicno dok je vani hladno.
Provjeravao sam bas cesto temperaturu u prostoriji i skoro cijelo vrijeme je bila zadana temperatura, tu i tamo odstupanje od 0,5 stupnjeva gore/dolje.
Moram napomenuti da su klime bile ukljucene 24/7 a i da su stvarno radile skoro konstantno. Bilo je mozda 5-6 puta na 15ak minuta (koliko sam uspio primjetit) u cijelom danu da su otisle u stand-by.
U zadnjim postovima sam naveo da odrzava temperaturu u 1-1.5 stupanj, ali se zna zblesirati pa otici 2-3x dnevno i na 2-2,5 iznad/ispod zadane temperature ako je vani "toplo" odnosno recimo nekih 15-20 stupnjeva.
Tako da bih rekao da za prijelazno razbolje ne odrzava idealno, ali u hladnim mjesecima ce biti izgleda super.
Potrosnja:
Flexis 5,2/6,0kW..
Modulira na nekih 600-850W, grije 40-45m2 na 24 stupnja. Potrosnja od ponoci do ponoci 20kW, znaci nekih 2,60€.
Tundra 3,6/3,7kW...
Modulira na nekih 450-600W, grije 30-35m2 na 24 stupnja. Potrosnja od ponoci do ponoci 12kW´m znaci nekih 1,50€.
Imam jos dva Flexisa 3,5/4,2kW u prizemlju koji griju na 23 od 7h do 17h i onda od 17h do 7 na 20 stupnjeva. Njih cu ovih dana provjerit.
Racunam da ce bit jos gladnije i da ce Flexis i Tundra trosit 5€ dnevno kad jos vise zahladi.
Ovi Flexisi u prizemlju racunam da ce biti kad zahladi na nekih 1€ svaki.
Znaci po nekoj mojoj procjeni 7€ dnevno za 4 klime za 130m2 grijanog prostora u hladnijim mjesecima, dok u toplijim mjesecima su trosile duplo manje.
Nek se grijem 150 dana i necu potrosit 1000€ za grijanje a do sad sam trosio 2600€ za loz ulje.
Mislim da ce se isplatiti.
Vidt cu sad kak ce bit ovaj tjedan kad bude -2 ujutro i 3 popodne koliko ce potrositi. Ugrijati prostor ce sigurno, iako nema stiropora/kamene vune a za to sam bio skeptican.
|