Pogledaj jedan post
Old 19.11.2023., 10:40   #2060
Quote:
grabowashion kaže: Pogledaj post
Evo mali osvrt na Haier Flexis 5,2/6,0kW i Haier Tundra 3,6/3,7kW.
Jucer bio prvi hladniji dan (Sisacko-Moslavacka), ujutro -1C, popodne 5-9C, pa sam bas isao vidjeti kako griju i koliko trose.

Uglavnom, odrzavanje temperature je odlicno dok je vani hladno.
Provjeravao sam bas cesto temperaturu u prostoriji i skoro cijelo vrijeme je bila zadana temperatura, tu i tamo odstupanje od 0,5 stupnjeva gore/dolje.
Moram napomenuti da su klime bile ukljucene 24/7 a i da su stvarno radile skoro konstantno. Bilo je mozda 5-6 puta na 15ak minuta (koliko sam uspio primjetit) u cijelom danu da su otisle u stand-by.

U zadnjim postovima sam naveo da odrzava temperaturu u 1-1.5 stupanj, ali se zna zblesirati pa otici 2-3x dnevno i na 2-2,5 iznad/ispod zadane temperature ako je vani "toplo" odnosno recimo nekih 15-20 stupnjeva.
Tako da bih rekao da za prijelazno razbolje ne odrzava idealno, ali u hladnim mjesecima ce biti izgleda super.

Potrosnja:
Flexis 5,2/6,0kW..
Modulira na nekih 600-850W, grije 40-45m2 na 24 stupnja. Potrosnja od ponoci do ponoci 20kW, znaci nekih 2,60€.

Tundra 3,6/3,7kW...
Modulira na nekih 450-600W, grije 30-35m2 na 24 stupnja. Potrosnja od ponoci do ponoci 12kW´m znaci nekih 1,50€.

Imam jos dva Flexisa 3,5/4,2kW u prizemlju koji griju na 23 od 7h do 17h i onda od 17h do 7 na 20 stupnjeva. Njih cu ovih dana provjerit.

Racunam da ce bit jos gladnije i da ce Flexis i Tundra trosit 5€ dnevno kad jos vise zahladi.
Ovi Flexisi u prizemlju racunam da ce biti kad zahladi na nekih 1€ svaki.

Znaci po nekoj mojoj procjeni 7€ dnevno za 4 klime za 130m2 grijanog prostora u hladnijim mjesecima, dok u toplijim mjesecima su trosile duplo manje.
Nek se grijem 150 dana i necu potrosit 1000€ za grijanje a do sad sam trosio 2600€ za loz ulje.
Mislim da ce se isplatiti.
Vidt cu sad kak ce bit ovaj tjedan kad bude -2 ujutro i 3 popodne koliko ce potrositi. Ugrijati prostor ce sigurno, iako nema stiropora/kamene vune a za to sam bio skeptican.
Eto vidis da sam govorio istinu kad sam rekao da ces se bez problema ugrijati s tim klimama i da ces potrositi puno manje nego na loz ulje.

Sto se tice drzanja temperature i zblesiranja, tako meni radi Hisense. Dobro drzi temperaturu, ali 1-2 puta dnevno zblesira pa zagrije viska. Gree mi blesira stalno, ne valja nista, a Hisense uglavnom drzi dobro i upotrebljiv je za dnevni boravak, hodnik, zahod... Ali za spavanje po noci nije dobra nijedna klima koja ima obicaj zablesiti jer kad spavas onda ne mozes drkati po daljinskom. Zato za sobu mislim uzeti Toshibu ili Fujitsu koji navodno drze precizno, ne znam da li zablese koji put.
DrTony is offline  
Odgovori s citatom