Pogledaj jedan post
Old 30.12.2023., 23:02   #4949
Ne nailazim ni ja na tu metodu u kuharicama ali razlog je sto se zbog konzistencije rezultata i standardizacije uvrijezilo pecenje svega u dobro zagrijanoj pecnici, pogotovo u profesionalnom okruzenju. Dovoljan je problem s receptima i kad ljudi vjeruju pecnici kad kaze da je na zeljenoj temperaturi umjesto da duze zagriju do kraja (pecnica uglavnom na osjetno nizoj temperaturi javi da je zagrijana), a kamoli da netko krene od hladne, netko zagrijane itd. Ovo je realno ionako metoda koju mozes koristiti ako znas prepoznati kad je neki kolac gotov pa probas s hladnom pecnicom da vidis hoce li rezultat biti i bolji. Tako da se cesce naidje na tu metodu kao neki "hack" za pecenje (uglavnom da se dobije dobro pecena sredina bez da se kora napuse i stvrdne), kao u slucaju gore za buhtle i orahnjace.
bLah. is offline  
Odgovori s citatom