How to have sex (2023.)
malo spojlamo
Quote:
stumper kaže:
Bilo mi je iskreno žao mlade dame, ali "trebala je nešto reći."
|
Eh, da, sram je tu ogroman faktor, čak i u slučaju ovako otvorene i glasne cure. Nekad imaš 'frendicu' poput ove plave koja bi vjerojatno rekla 'a takvi su ti dečki' ili 'moraš nekad i pretrpjet malo', nekad ti se to što ti se dogodilo čini prebanalnim i 'nije big deal', nekad ti nešto neželjeno napravi onaj tko ti se sviđa ili je općenito poželjan pa bi kao trebala bit 'sretnica', a ti se osjećaš usrano

Ok mi je film iako i ja imam dojam već puno puta viđenog u filmovima/serijama. Dobro mi je što ona nije neka stereotipna povučena štreberica. Najbolji moment mi je pogled koji Tara razmijeni s plavim na balkonu, i on zna da mu je frend kreten i kuži da se nešto dogodilo, ali nije ništa pitao ni nju ni njega. A ona nije htjela biti neki partypooper, sad je konačno u ravnini s njima 'odraslima' i eto, takve stvari se sigurno svima događaju. Tara je takva da će to vjerojatno brzo pregrmjet, ali tko zna kolikima će još ovaj dečko tako nešto napraviti.
Kakav ironičan twist si očekivao?
Kaibutsu / Monster (2023.)
Film je podijeljen na tri dijela, odnosno pratimo jednu neugodnu školsku situaciju iz perspektive tri (tj. četiri) različita aktera. Tu su zabrinuta samohrana majka, jedan profesor optužen za maltretiranje učenika i sam učenik koji se ne usudi nikome iskreno govoriti o onome što mu se događa.
Film je dosta dobar, s tim da prvi dio mi je nekako najlošiji i trebalo mi je vremena da se ufuram - možda je do toga što još nemamo pojma što se tu događa, ali mi nekako i nije sjelo kak je izvedeno sve skupa.
E sad, koliko god ta priča bila zanimljiva i emotivna, imam osjećaj da ima nešto kalkulantski u filmu, kao da bih trebala biti jako dirnuta i frapirana, i sve je dobro odrađeno, klinci su prekrasni, ali ta neka iskrena emocija ne dolazi do mene. Još je sve zaokruženo lijepom i tužnom Sakamotovom skladbom, ali kad sam osjetila da bih se na ovom dijelu trebala rascmoljit, jednostavno sam se ohladila. Inače mi Koreedini filmovi leže i nemam neku veću zamjerku ni ovaj put, samo mi djeluje kao da je film malo 'promišljen' za nagrade.