Pogledaj jedan post
Old 12.02.2024., 02:03   #6949
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Čekaj, čekaj, čekaj ... ovo baš i nema previše smisla. Koliko god da se ja zajebavam s Hankurcem to nije TAKO loša guma da bi u drugoj sezoni otišla tako na kvasinu.

Reci koji ti je stil vožnje? Jesi li možda probao "talijanskog majstora"? Dakle nađeš neku zavojitiju cestu (može na i sa Sljemena) i provezeš se po njoj malo žešće. Kad je suho.

Jer svi znamo da gume stare i da se na gaznom sloju može formirat "mrtvi" sloj kojeg treba skinut. A skinut ćeš ga malo življom vožnjom. Jer ak pimpleš non-stop guma samo propada (protokom vremena) a ti nikako da stigneš do "zdravog mesa" na gaznom sloju.

BTW - ovo je GLAVNI uzrok što Saver i slični postanu epsko govno od gume koje se ne troši ali ni ne valja.
Stvarno ne štedim gume, pod normalno vozim dosta živo, zato uzimam UHP gume.
Zbog kombinacije soli i vlage, stanje po cestama je dosta loše, al ne može to tolko opravdati gume. Sad za vikend po zagorskim bregima su mi plesale na mjestima gdje to ne mogu opravdati, stvari tipa vozim ispod ograničenja, stisnem kočnicu i počne mi proklizavati. Bilo me strah izbjegavati žabe po cesti :-)
Kladevec is offline  
Odgovori s citatom