Pogledaj jedan post
Old 24.03.2024., 13:12   #5428
Quote:
Pješčani sat kaže: Pogledaj post
Dodala bih jednu stvar, prije nego sad pola topika naskoči a ne da mi se više vlastite postove opravdavati.

Rekla bih da se osobama koje prolaze kemoterapiju ne preporučuje baš da idu po trgovinama nakon kemoterapije, i po sličnim mjestima, jer im je osjetljiv imunitet i veća je šansa da pokupe neko govno.
Naravno, ovo bi imalo veću težinu da napiše netko iz prve ruke, tko ima rak, a ne tu neka ja.
I možda su savjeti koji se daju po Hrvatskoj potpuno drugačiji od UK protokola, pa su poljoprovredne apoteke iznimka.
Meni je to prvo palo na pamet kad je izašla snimka i spomenuo se video, kako se nakon kema šeta među random ljude.

Moram biti pasivno agresivna zbog white knightinga na temi.
Imala sam u obitelji osobu koja je prošla kemoterapiju. Ne samo da nije htjela ići u javnost da ju drugi vide u takvom stanju, nego nije imala snage izaći van. Osjećala je mučninu svakodnevno, imala je probleme s probavom. Dan prije kemoterapije je jela pizzu i od tad pizzu nije mogla smisliti. Totalno si izgubljen i prestrašen, pogotovo na početku. Tek kasnije se pomiriš sa svime i kreneš gledati stvari drugačije.

Ne kažem da takva dijagnoza pogodi sve ljude na isti način, ali sigurno ne paradiraš okolo.