Audioknjige
S obzirom na to da u zadnje vrijeme znam provoditi dosta vremena u autu ili nešto radim, a uz to bi mogao slušati audioknjigu, odlučio sam pokrenuti ovu temu za pitanja, iskustva i savjete. Naravno s naglaskom na žanr ovog podforuma, fantasy, sf, horor.
Upravo sam bio jednu knjigu kombinirano pročitao, dio na Kindleu, a dio preko mobitela, odnosno aplikacije Audible. Zgodna je stvar što je to sve preko Amazona i koristiš isti account i onda ti Kindle skuži da si slušao na Audibleu pa ti ponudi da prebaciš na onaj dio knjige gdje si stao, međutim nije tako i obratno. Audible to ne prati pa moraš ručno prebaciti gdje si stao.
To je sve dosta ok kada imaš kupljenu i jednu i drugu opciju, međutim rijetki od nas će kupiti i eknjigu i audioknjigu, pa sam to htio pitati je li zna netko na kojim se platformama možda mogu kupiti i eknjiga i audioknjiga za neku povoljniju cijenu?
U slušaju piratizacije je problemčić taj što je audioknjiga u jednoj cjelovitoj datoteci, pa je nezgodno pronaći gdje si stao. Mislim pamti ona gdje si stao, ali ako skakučeš sa Kindlea na audioknjigu onda zna biti problem, moraš svaki put ručno tražiti gdje si stao. Dok recimo na Audible knjige imaju označena poglavlja, u biti kao da prebacuješ na sljedeću pjesmu.
I još jedna stvar me zanima, pa se nadam da će znati netko tko ima iskustva. U zadnje vrijeme koliko vidim ima dosta audioknjiga sa dramskim načinom čitanja, kada bude više različitih glasova i kojekakvih zvukova. Al ja to nisam pronašao na Audibleu, uvijek pronađem samo osnovnu knjigu i to je to. Ne znam jel možda različite platforme imaju različita izdanja. Recimo Dunegon Crawler Carl sam pronašao odmah takvo izdanje na piratskoj stranici i vidio da mi se sviđa, pa sam pomislio da odem kupiti na Audible, kad ono nema, samo sam pronašao osnovno izdanje u kojem samo jedan tip čita.
|