Pogledaj jedan post
Old 25.07.2024., 11:14   #950
Quote:
Futsal Dinamo kaže: Pogledaj post
Nisam nikada odgovorio na ovo
Evo samo dvije slike za dokaz
2 mjeseca do pravomoćnosti. Projekt i suglasnosti su bili cca mjesec dana
Nakon ovog zadnjeg akta, gradjevisne dozvole koja ti je izdana 21.10. prko e dozvole, barem kod nas, dozvola se šalje pismeno poštom preporučeno sa povratnicom svim susjedima koji su izvršili uvid u predmet, po dolasku dostavnice nazad u ured teče rok 15 dana za žalbu, obično čekaju koji dan duže jer kao petnaesti dan se možeš žaliti poštom i onda ide izdvaje akta završnog pravomočnosti građ dozvole.
Ovo što sam sad napisao je minimalno 22-23 dana, od izdavanja građevinske dozvole do pravomoćnosti iste.

E sad kako to funkcionira drugdje ja neznam, u Opatiji i Rijeci se drže strogo slova zakona i rade ovako da kasnije nebi bilo problema.

19.8. si postavio zahtjev, neka su 20.8 ostvorili e konferenciju koja traje 15 dana, to je 3.9 zatvorena konferencija sa teh uvijetima, napravio si onda projekt za mjesec dana i predao 3.10 projekt na potvrdu projekta, 4.10 otvorena e savjetovanje sa susjedima i poziv na uvid u projekt. To mora ići prije potvrde projekta sa javnoravnim tijelima, barem 15 dana ranije mora biti poziv u uvid projekta za susjede, znaći ivid u proejekt 19.10, i 20.10. otvorena e konferencija potvrde glavnog prijekta u trajanju 15 dana i eto te na 5.11.kada se zatvara ekonferencija i 6.11 se može izdati dozvoja. Nakon toga ova saga sa pravomoćnosti.

Sad kako je to kod tebe u urbanističkom islo nemam pojma, ja ti pišem kako to ide kod nas u Primorju i Istri, radio sam dvije dozvole u Opatiji i jednu u Ližnjanu i svaki put je išlo kako sam opisao, naravno samo je bilo i po koji mjesec izmedju navedenih radnji. Ja sam napisao gore da je sve savršeno bar tri mjeseca.

Kako su ti projekt i suglasnosti mjesec dana ne kužim.
Nakon idejnog kojeg poredaješ uz zahtjev imaš teh uvjete koji traju 15 dana, onda radiš prijekt pa kad ga predaš ide uvid susjeda isto 15 dana pa nakon uvida susjeda potvrda glavnog prijekta 15 dana.
Znaci teh uvjeti i susjedi 45 dana. Projekt radiš nakon teh uvjeta, izgubiš neko vrijeme na prijekt prije predaje, da si najbrži barem 2 tjedna.
gym1307 is offline  
Odgovori s citatom