Quote:
Bagi9 kaže:
Izlazak iz posta treba biti jako postupan jer se određeni postupci odvijaju još dugo nakon prekida posta.
Čovjek sam treba osjetiti što mu je najbolje.
Najprije treba aktivirati probavu npr. sa salatom od mrkve i kupusa sa malo limunovog soka....ili sokom od mrkve...voćnim sokovima.
Ovo su savjeti stručnjaka koji se time bave i imaju iskustva.
Pojesti odmah nešto masno ravno je samoubojstvu.
Treba pročitati knjige i vidjeti što kažu stručnjaci na tu temu koji imaju svoje klinike za gladovanje inače ovakvim savjetima i laičkim mišljenjima možete doslovno nekoga ubiti sa krivim savjetima.
Ja sam nikako ne bih ulazio u dugačka gladovanja osim da odem u neku specijaliziranu kliniku za gladovanje. Ima ih u Rusiji (što je sad nedostupno), a čuo da ih ima i u Njemačkoj.
|
Ima ih u Austriji, Francuskoj, i cijeli niz u USA.
Izlazio sam iz posta puno puta, pročitao i dosta knjiga o tome. Masna hrana nakon posta nije mi nikad problem, i mogućnost da me ona ubije mi zvuči senzacionalistički napisanim, kao da je neki novinar prenio informaciju na svoj način. Ako te post nije ubio, zašto bi te hrana nakon njega? Probaj o postu promišljati kao o nečem što je dio naše prirode i genetike koju smo razvijali dva milijuna godina. Obitelj nije imala hrane sve dok lovci nisu na primjer ulovili sočnog masnog mamuta. I nakon 3 ili više dana što su gladovali sad će im ta hrana naškoditi? Mi dijelimo istu genetiku kao ti ljudi, ništa tu nije drugačije.
Ne kazem da se treba ubiti od hrane u smislu veličine porcije, ali pažljivo odabrana hrana koja ne podiže previše šećer u krvi je svakako ok. Ali zato voćni sokovi definitivno nisu ok, ne samo poslije posta nego i općenito.