Quote:
Schrute Farms kaže:
To je 55 godina star trajekt iz Japana, a u Jadroliniji je već 46 godina.
Krajem godine mu ističu "papiri", ali očito postoji plan za remont i daljnjih 5 godina.
Unatoč starosti je navodno jedan od boljih, bržih i sposobnijih trajekata u floti i zato je još uvijek aktivan.
|
ovo stvarno jest istina, zato je i omiljen kod otočana. Nebrojeno puta bi Lastovo izvuklo i viški kanal po jugu dok drugi trajekti ne bi ni za Hvar ili Brač isplovili, još je dosta stabilan pa manje i "valja" kad su valovi, brz je (ekonomičnom plovidbom do npr. Visa za manje od 2 sata, dok ostali svi plove preko 2 itd.).
Međutim, star je. I trebalo ga je već penzionirati, umjesto da se s remontom navlači još koja godina. Ako i ispadne ljudska pogreška, to ne mijenja činjenicu da ovako star trajekt na kojem će prije doći do kvara i zamora materijala nema više što raditi u plovidbi. Još kad sam pročitala da ga sad mijenja trajekt Vladimir Nazor, koji je isto trebao biti u penziji, stvarno mi nije jasno di ta lova šta zarade ide. S oba trajekta sam se vozila još kao dijete, a sad sam sredovječna gđa.