Quote:
bubi mir kaže:
Kao sto rekoh:
Chanell12 je ponovo proveo istrazivanja i po tome rejting NEtanyahua raste kao i njegove stranke Likud.
Likud i dalje ne bi mogao samostalno sastaviti vladu. NEtanyahu ima prednost pred svim mogucim konkurentima ukljucujuci i BEnnya Gantza i Lapida. Da su danas izbori on bi ih pobijedio. Prije rata Gantz je imao prednost pred njim i drzao ju je jako dugo.
Popularnost Ben-Gvira kao i njegove stranke jako pada, ali to ide u korist Likuda. Ti glasovi se njima pretacu.
Nakon sto je i sluzbeno uklonjen NAshrallah bile su feste po Tel Avivu i drugim gradovima ( moze se naci na drustvenim mrezama). Netanyahu je ponovo postao Bibi. Vidjet cemo do kada.
Osim toga, njegov govor u UN se smatra jakim. DObrim. Osobito u kombinaciji sa napadom za eliminaciju Nashrallaha koji je od tamo odobrio i stvari se mijenjaju. KSA poziva na eliminaciju vode Huta.
Mossad kaze... ne morate nam dva puta reci( sala).
Edit: Izraelu je puno vazniji Abrahamski savez. Zemlje jos nisu spremne " izaci", ali taj savez je cilj od kojeg se nece odustati. To je vazno i USA je vazna.
EU ima svojih problema i previranja zbog kojih je blokirana. Manje-vise.
|
Nije mi drago što sam pogodio, no ponovni uspon "kralja Bibia" sam prenio još početkom godine.
Do kada će biti spasitelj Izraela ? Dok ne naiđe na problem koji neće moći riješiti najmodernijim naoružanjem.