Pogledaj jedan post
Old 19.10.2024., 21:17   #2384
Quote:
gubica kaže: Pogledaj post
nisam imao u mislima nikakav inozemni centar, već lokalni, u hr - onaj koji objedinjuje sve sadržaje: lgbt, george floyd, ...
Aha, mislio sam da govorimo globalno. Ali ovo mi opet ne objašnjava na koji navodni centar točno bio?

Quote:
ja se ne sjećam da je u zadnjih 50 godina u hr bila demonstracija protiv amerike, osim one za georgea floyda, koji je vjerojatno bio žrtva loše sreće, a ne rasizma.
Ti si to doživio kao demonstraciju "protiv Amerike". Valjda zato jer ti je pojam Nacije presudan? Uopće to nije bio prosvjed protiv Sjedinjenih Američkih Država. Naprotiv - za njih.

Tako su aktivisti za crnačka prava i generalno za ljudska prava 1950-ih i 1960-ih bili pod istragama zbog "antiameričke djelatnosti", iako su se borili za osnovne vrijednosti na kojima su SAD utemeljene. Na sreću, takvi nisu prevladali. SAD su iz tih kriza izašle ojačane. Da je J. Edgar Hoover ostvario svoje snove, FBI bi, u ime borbe protiv komunizma, postao pandan KGB-u.

Discredit, disrupt, and destroy’: FBI records acquired by the Library reveal violent surveillance of Black leaders, civil rights organizations

U SAD policija pobije godišnje deset do dvadeset puta više ljudi nego u Europi (nisam vidio zbirne podatke za EU, a ne da mi se zbrajati), ali to je naravno, eto, "loša sreća".

Quote:
europski msm su puno više uznemireni zbog mogućeg ishoda američkih izbora nego bilo kojih u europi.
Ne znam što su msm, ali priznajem da sam osobno uznemiren. U Europi zasad nema šanse da, osim u Rusiji, na vlast dođe luđak kojeg podržava fašistički pokret. (Sam Trump je manje opasan od ovih fašista iza njega. Već za njegovog prvog mandata, pisao sam da se bojim onoga koji će iza njega doći.)