04.11.2024., 11:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Anderlon kaže:
E vidiš, očito je tu problem s promocijom takvih podcasta. Ja sam uočio bar 3-4 jako dobra koji nastoje promovirati domaću glazbu, prije svega alternativnu scenu.
Međutim, primjećujem da ti YouTube kanali imaju malu gledanost mada su vrlo solidno rađeni. Obzirom da su solidni i ustrajni rekao bih da imaju nekog mecenu iza sebe, moguće ministarstvo kulture ili nekog sličnog, jer od gledanosti sigurno ne žive, pa se i ne trude previše promovirati ih. Btw čisto za usporedbu gledanost Nevidljive scene (431 pretplatnika) i Subitea (1,66K) je usporediva s mojim ofrlje "kanalom" gdje tek usput uploadam poneku snimku s koncerta (1,12K). Top Radio ima 3.47K pretplatnika, dok Vida TV ima 43.7K, no oni imaju još puno drugog sadržaja pa se ne može procijeniti koliko njih dolazi zbog glazbenog sadržaja.
Na primjeru još uvijek nedovoljno prepoznatog Denisa Kataneca najbolje se vidi (ne)moć podcasta. Na sva tri gore spomenuta on je nastupio, razgovarao i svirao u polsatnim videima, a gledanost je
Top Radio - 781 views 8 months ago
Nevidljiva scena - 1K views 2 years ago
Vida - 31K views 2 years ago
|
Ima materijala ali nema neki specijalizirani podcast gdje se netko baš dao u to. Tipa, meni bi bilo super da ekipa s ravno do dna portala ima svoj podcast i dovodi goste o kojima pišu. Volim čitat portal pa eto.
|
|
|