Pogledaj jedan post
Old 17.02.2025., 16:23   #274
Quote:
Hazl kaže: Pogledaj post
Ma one su postale termiti. To nije normalno koliko ih ima i kako to proždiru. Ovo do sada nikad nisam imao ni blizu. Barem ih je 30 i kada stavim hranu, eto ih odjednom 10-15. Išao sam slikat i ulovio jedan kadar sa 8 njih i još ih na štriku desno čeka na red. Više me se ne boje. Postavim jednu mrežu, drugu punim i eto ti njih. Morat ću nabavit širokokutnu kameru.
Ajme za ovako nešto bi ti moj pokojni pajdo dao desnicu ruku, ako ga fras ne bi ubijo.

Lovili smo gardeline na kempu i mrežu. U kempi raspjevani malac (zvali smo ga Ivo plemeniti Robić) koji zna pjesmom navuć druge i onda mreža odradi.

90% ulovljenih bi pustili, ovih 10% koji bi znali pjevati bi išli u prodaju, prodalo bi se 1% unutar mjesec dana a ostale bi morali pustiti jer ih se ne isplati hraniti, a i tog jednog bi vlasnici pustili vanka jer im bilo žal držat beštiju u kavezu koja pjeva dan i noć za slobodom.

Poslovni model katastrofa.

Quote:
U vezi osa. On ti voli meso, većinom ono što puže, gliste, crve, neke bube, ali i voće. Samo jako ga je teško dobiti da dođe na neku hranilicu, ustvari bilo gdje, kada je na zemlji dok se hrani. Jednom, ali samo jednom sam ga dobio, ili bolje rečeno došao na balkon kada je vidio još ptičica na limu. Nekako sam mu uspio dati komadiće jabuke i grožđice, pojeo malo i pobjegao. Tada su mi došle Zebe i Batokljuni. Jednom i više nikad. Samo to je bila godina sa puno snijega i jako niskih temperatura. Čak sam bacao sjeme za kanarince na bor pod snijegom i dolazile zebe na gozbu. A Kos, ne znam da li bi jeo suhe crve brašnare.
Kos znači moguće voli žive, gmižuće crve. Budem probao nešto sa par varijanti pa javim. Iako bacanje ptičje hrane po tlu mi se ne čini baš pametnim, viđam uokolo 4-5 vrlo debelih mačaka.
ruka-slave is offline  
Odgovori s citatom