Pogledaj jedan post
Old 24.02.2025., 14:45   #248
Quote:
Ghouls kaže: Pogledaj post
Bingo ali nema veze, ovo je korisno. Važno mi je samo da je barem 330km moguće na autoputu sa jednim punjenjem. To mi pokriva sve privatne potrebe, poslovno jebiga, boli me ona stvar, putujem i punim koliko treba da treba, dnevnica ide. Hvala ti
Proljeće/ljeto tih 330 ide s novim (RWD), ali je to doslovno 100% do praktički 3-4% tak da nemaš ništa lufta osim ako se nakon tih 330 spajaš odmah na punjač.

Ja bih ipak išao nešto konzervativnije i uzeo nešto manje za svaki slučaj. Problematične stvari, a na koje možda nisi obraćao do sada pažnju (kiša ili pogotovo jači vjetar) koštaju 10-15% rangea - to općenito vrijedi za sve EV. Također ako je ruta nepovoljna u smislu penjanja tu isto izgubiš nešto (u prosjeku je onda u suprotnom smjeru puno bolje, al slaba je to utjeha ako staneš na cesti

Na zimskim gumama i s hladnijim temperaturama nećeš moći 330km ako misliš voziti 130 tako da tu moraš korigirati očekivanja.

Po meni je neki sweet spot da računaš 300km ljeto, 260km zima i tak planiraš punjače. Prvi leg nekih 250-270km ljeti i 200-220km zimi tak da ga ne zakucaš baš na 0, puniš za 15-20min i pičiš dalje još 200 bez beda. Ak ti je ruta kraća a na destinaciji imaš punjač - puniš tamo di auto rastura 10-50-60% i ne stigneš ni WC obaviti kako spada.
Phil_HR is offline  
Odgovori s citatom