Pogledaj jedan post
Old 15.04.2025., 14:47   #672
Ista stvar i kod mene. U posebnim uvjetima mi stoji jednokomorna vodonepropusna 15m3 i da mora biti što bliže cesti, odnosno dostupna za pražnjenje komunalnom vozilu. U projektu mi je sa prednje strane kuće, više od polovice jame bi prekrivao parking. U selu naravno 80% posto ljudi imaju izbetonirane jame bez vodonepropusnog dna. Dok novoizgrađene kuće imaju nove uvjete. Kroz cca 1,5-2 god. biti će završen pročistač i ići će spajanje na kanalizaciju koja je provedena ali još nije u funkciji. Kuća bi bila gotova za cca 1 god. što znači da će jama biti u funkciji 1 godinu otprilike. Nije problem pražnjenja svaki mjesec i plaćanja, koliko je to što mi nakon priključenja stvarno neće biti potrebna više, a velika plastična dođe 3000-3500 eura. Znam da se može ostaviti u zemlji i tko ju šiša, isto tako se može izvaditi i prenamijeniti/prodati ili što već. Ali onda se ne isplati raditi parking odmah i opet nakon godine dana treba raskopavati pola dvorišta itd. Također je veliki trošak ugradnje za ovo minimalno prijelazno razdoblje. Uglavnom, možda je glupo pitanje, ali može li se ići mimo projekta i ugraditi plastičnu jamu manjih dimenzija, bio septičku jamu ili ju premjestiti na drugu stranu kuće gdje neće toliko smetati, iako u posebnim uvjetima mora biti na dostupnom mjestu za pražnjenje? Ima netko neki savjet možda?
mando86 is offline  
Odgovori s citatom