Pogledaj jedan post
Old 21.04.2025., 20:37   #4081
Quote:
MrBlc kaže: Pogledaj post
U idealnom slučaju bi trebao imati potvrdu da si laptop iznio iz države, u protivnom ti mogu raditi probleme. Ono gdje su problemi zagarantirani jest ako imaš originalnu ambalažu ili, još gore, račun iz Indonezije.

Međutim, čak i bez toga, ako te idu kontrolirati, vidljivo nov uređaj + Indonezijska tipkovnica, teško da ti neće naplatiti carinu.
prošao puno puta s novim stvarima, nitko me ništa nije pitao (pričamo o avionu). zadnji problem imao prije 7-8 godina na granici sa srbijom (prelazak automobilom). srali su oko potvrde o iznošenju elektroničke robe.

vremena su se promijenila. svi nose mobitele i laptope sa sobom. tko će to kontrolirati? mama, tata i dva klinca u džepu nose 7 tisuća eura u vrijednosti mobitela. ne sjećam se kad sam zadnji put vidio da nekog kontroliraju zbog elektroničke robe

Quote:
treći kaže: Pogledaj post
Znaci dolazim na carinu po ulasku u hr. Zelim prijaviti kupnju i koliko mi zaracunavaju?
ovisi koliko košta laptop, odnosno koliko robe unosiš. ako je laptop 400 eura, ne plaćaš carinu
Takva osoba može biti inteligentna, šarmantna, intrigantna, razumna i više ili manje uspješna, ili pak mlitava, nesposobna i uvijek u neprilici. Ono što im je zajedničko, ako nas uopće nešto straši u devijantnom ponašanju, jest nedostatak inklinacije i straha od posljedica.
Lord Master is offline  
Odgovori s citatom